Коледа 2013 - тема 4

• 79 976
  • 570
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, опитвам се да направя китайски курабии с късмети - принтирах късмети, направих тестото, но като сгъна курабийката с късметчето вътре и тя се чупи. Следвам тази рецепта - http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?t=3240, копирана от този форум и имам същия проблем като авторката. Пробвах да мека на по-слаба температура, да правя по- малки курабийки, въобще различни варианти, но сгъването не ми се получава. Някакви идеи как се получава?

# 526
С пожелание за весело посрещане на новата година!

# 527
Още и още красоти показвате Hug Мого се радвам.
Аз не украсявам, но съм много щастлива, че от всички хора, на които подарих сладки, получих комплимент, че са вкуси. Това ми е ай- важи. Разбира се, имам още ужасо много да уча Peace
Така и не ми остана време хубаво да аснимам всичко и много ме е яд. Ето някои лоши снимки:
Скрит текст:

Това, което направих тази година бяха:
Скрит текст:
1 Меденките на Джемма
2 Сежни топки
3 Двойно- поколадови напукани сладки
4 Маслени бисквити с парчеца шоколад
5 Кокоски
6 Линцерите на Наталин
7 Ванилени кравайчета на Нутел и на Наталина
8 Трюфел сладки
9 Джинджифилови сладки
10 Шприц сладки
11 Виненки
12 Локумки/арменски сладки
13 шоколадови топки с цитросов дъх.
14 Забравени сладки
Май май е това #Crazy Почнах в края на ноември, имах и Коледей кейк. Иначе нямаше да се справя.
И сега един въпрос. Тъй като правих шоколадова торта, а няма как да ис опитам от всичко наведъж, мога ли да си замразя едно парче и дали после вкуса ще е същия. Или в хладилника да я държа още 5-6 дни newsm78

# 528
Момичета, опитвам се да направя китайски курабии с късмети - принтирах късмети, направих тестото, но като сгъна курабийката с късметчето вътре и тя се чупи. Следвам тази рецепта - http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?t=3240, копирана от този форум и имам същия проблем като авторката. Пробвах да мека на по-слаба температура, да правя по- малки курабийки, въобще различни варианти, но сгъването не ми се получава. Някакви идеи как се получава?
Не съм правила такива сладки, но майка ми прави калии, които се прищипват горещи и не се чупят. Може би ги печеш повече или трябва по-ниска температура?!

# 529
  • София
Коледната ми къщичка, другото по-късно...

Големи перипетии имах  Embarassed Понеже я правих късно вечерта, бързах и бях вече уморена, забравих да  изрежа вратички и прозорци  Embarassed,  освен това я оставих малко мека и имах съмнения дали ще мога да я сглобя, та реших първо да я сглобя, а после да украсявам. В резултат - криви линии и други подробности...

# 530
Коледната ми къщичка, другото по-късно...
............ В резултат - криви линии и други подробности...

Калан Амнел, много се вглеждаш, да не си девичка?( Имам предвид зодията, девите са едни такива критици и перфекционисти.) Прекрасна е къщичката, в днешния ми крив ден е първото нещо, от което ми стана по-светло и леко. Много пъстра и весела коледна къщичка, ще има да ѝ се рааадват!  bouquet  chef

# 531
Момичета,
весели празници и от мен!
Да ви покажа и втората медена къщичка, която краси дома ни.

Бъдете здрави и много щастливи през новата година Simple Smile))

# 532
  • София
Честита Коледа на всички майсторки Simple Smile
Момичета, благодаря за рецептите, за споделените тънкости
Пожелавам на всички много здраве и късмет и през новата 2014 година !

# 533
Не съм правила такива сладки, но майка ми прави калии, които се прищипват горещи и не се чупят. Може би ги печеш повече или трябва по-ниска температура?!
[/quote]

Пробвах на по-ниска температура, пробвах и по-сурови да ги извадя и да ги увия, но без резултат... Калиите на майка ти как се правят?

# 534
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382742.0
майка ми ги прави с кристална захар но това е рецептата, ако ги препечеш са като Котешко езиче  Grinning

# 535
Малко със закъснение, но да ви почерпя виртуално и с моите коледни сладости - тиквеник, ябълкови сладки, тиквени сладки и меденки. Ето тук са:
http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.com/2013/12/blog-post_30.html

Бъдете здрави, момичета, и весело посрещане на 2014 година! Simple Smile

# 536
ЧЕСТИА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА! Close-mas:

Сладките са раздадени и изядени Peace Едно пликче снимах за спомен Wink

# 537
Малко със закъснение, но............. Embarassed Laughing!
Линцери на Наталина!

Меденки на Джемма!

Топчета с лешник на Нудел!

И всички наведнъж!

Благодаря Ви момичета за страхотните рецепти!  bouquet Те са любимите ни - това, което виждате бе направено Х 3! Mr. Green Даже не стигна! Joy
За първа година украсявах и меденки с готова моделираща маса - станаха много красиви, но ние не ги харесваме като вкус, когато са украсени - направих окол 20-тина бройки само за цвят, но тях не съм ги снимала Wink!

Ох, някои от снимките са станали много малки, а уж ги намалявах еднакво! ooooh!

# 538
  • гр.София
Здравейте момичета  Hug
навън захладня и аз се присетих за Коледна темичка  Grinning
Заредила съм в фризера 6 масла и купих мед за "меденките на Джема"  Crazy
Вече ме сърбят ръчичките  smile3508 да почвам  Hug

# 539
desivalko_ браво, че отвори дума за любимият ми сезон от годината - Коледния.  Heart Eyes И мен вече доста ме сърбят ръцете и само преглеждам рецептите. Мен ако питаш никак не е рано да започнем леко с подготовката.   food002

Общи условия

Активация на акаунт