Коледа 2013 - тема 4

• 79 973
  • 570
  •   1
Отговори
# 540
Преди 10 дни направих една доза меденки (на Джема). Вече свършиха Simple Smile

# 541
Момичета, недейте така с лошо и от рано, че още съм на диета. Laughing Ако от сега започна с коледните сладки - отиде, та се не видЕ.  Mr. Green  Иначе аз не съм спряла да правя на децата любимите им ябълкови сладки с канела. Grinning

# 542
  • София
Ау, и аз тук. Вече остават по-малко от 100 дни до Коледа. Време е за подготовка.
Tony_st   Hug и аз съм на диета, ама няма да се откажа от Коледнотосладкоправене.

# 543
  • София
Ау, и аз тук. Вече остават по-малко от 100 дни до Коледа. Време е за подготовка.
Tony_st   Hug и аз съм на диета, ама няма да се откажа от Коледнотосладкоправене.

91 дена, ако трябва да сме точни  Mr. Green

И аз се замислям за Коледа, вчера ми пристигнаха нови коледни формички.
Тази година ще следя и съвети от опитните сладкарки за месене в машина за хляб, че съм нов собственик на същата и би било хубаво да ми улесни живота малко поне.

А не е ли по-добре да се почне нова тема направо?

Преди 10 дни направих една доза меденки (на Джема). Вече свършиха Simple Smile
10 дни са много, у нас не повече от 5 дни се задържат Simple Smile

# 544
Само аз и детето ги ядем, а аз съм на диета! А така ги обичам сутрин с кафето...

# 545
Здравейте. Надявам се да науча повече за сладките в машината за хляб.   chef

# 546
  • Балчик
Здравейте. Надявам се да науча повече за сладките в машината за хляб.   chef

А какво по-точно очакваш да научиш? Слагаш продуктите и пускаш програма тесто. Simple Smile

# 547
  • гр.София
Май доста сме на диета преди Коледа, аз тоже  Mr. Green
Аз си купих метални формички за фунийки, една проба вече направена  Laughing точно преди диетата  Crazy

# 548
Аз пък сладки, меденки, кексове и т.н. меся и бъркам на ръка. Много по-бързо и лесно ми се получава, защото "усещам" тестото по-добре. В машината меся теста за каквото там: пици, добруджанки, козунаци и хляб.

# 549
  • В светлината на слънцето
От няколко дни все хвърлям по едно око насам и се облизвам като котарак дали някой няма да се престраши и да отвори коледната тема.  Heart Eyes След което се самопорицавам, че няма други луди като мен, които вече да обмислят тазгодишната тема на домашната Коледа.  Mr. Green
То всъщност темата беше замислена още миналата година, но сега вече се решава в детайли. Даже децата ме питаха кога точно ще пишат писма до дядо им Коледа - лудостта е заразна. Mr. Green
И за да не е само спам, да кажа. Тазгодишната ни тематика е старовремско-българска Коледа. Което ще рече, че се отказвам от АКК, линцери, любимите меденки на Наталина, звездите с капучино и всички онези вкусни неща, и започвам да събирам типично български рецепти: колкото по-вехти, толкова по-добре. Ако някой има идеи, приемам с най-голямо удоволствие. Вече съм открила няколко, фаворит ми са едни меденки по стара търновска рецепта. И елхата ще е тематична: борче със сламени играчки, нанизи от пуканки, шишарки и играчки, правени от естествени материали. Мисля да понаправя малко меденки за елхата, както и медено село, не къщичка. Изобщо намерила съм си работа за свободното време и занимание на децата - те по традиция активно помагат и то съвсем сериозно. Grinning

# 550
  • Балчик
Боже, вече и за елхата ли имате планове? Shocked

# 551
 #Crazy
Коледяа ми е далеч, а сладки мога да ям целогодишно Blush Ще ви следя.

# 552
  • Под сянката на разлистените кактуси
lulumba, страхотна идея! Имам готварски книги от баба ми, още с "двойно е" и много смешни обяснения (например "сложете масъ или дървено масло в голяма тепсия  Laughing),  ако има интерес може да попрепиша някои, които стават за съвременна употреба!

# 553
  • София
Много хубава идея, lulumba. Може ли да споделиш тази стара търновска рецепта за меденки.

lulumba, страхотна идея! Имам готварски книги от баба ми, още с "двойно е" и много смешни обяснения (например "сложете масъ или дървено масло в голяма тепсия  Laughing),  ако има интерес може да попрепиша някои, които стават за съвременна употреба!

Интересно е, сподели някоя. А какво е "двойно е"?  Embarassed

Аз идея за елха нямам, но почнах да маркирам разни неща за коледните подаръци на децата, а след месец и да ги поръчам.

# 554
  • В светлината на слънцето
Утре ще я изровя рецептата, че не я знам наизуст, но я пробвах, за да съм сигурна във вкуса - стават много мекички и приятни. Peace
tunata, супер си, много ще ти бъда блатодарна, ако препишеш някоя друга по-интересна. Hug
При нас за този празник винаги има някаква цялостна концепция, която включва елхата, сладките, солените неща, та дори покривката на масата. Заедно ги решаваме нещата и е голямо забавление. Grinning
Нали си признах без бой - луд умора няма. Че и търпение май. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт