София - кв.Овча Купел

• 18 107
  • 281
  •   1
Отговори
# 210
  • у дома
Здравейте мами  Hug
докато ви изчета, то се стъмнило  Laughing чак днес видях, че има тема за мамите в Овча купел  Mr. Green
да се представя -аз съм от тазгодишните Августинки и предимно там се подвизавам  Mr. Green - и ние живеем в овча купел - старата част, точно срещу 66-то училище  Grinning забелязах, че има няколко мами, които живеят наблизо.  Party по принцип тук има страшно много мами с по-малки и по-големи бебчета, но аз не познавам почти никоя. родих на 11.08.2006 прекрасната ни дъщеря Ния  baby_neutral вече сме на 3 месеца и половина, задържаме предмети, пъхаме си ги в устата и си чешем венците. скоро май зъбки ще има  Mr. Green
записахме се за детска кухня и ясла още преди месец и половина в 66-та детска ясла адрес. тя ни е най-удобна горе-долу.
нашия педиатър е далече, на Орлов мост, но сме страшно доволни от него.
май исках и още нещо да пиша, но изключих  newsm78 това е засега, вече ще чета и пиша редовно тук, пък може и срещичка да си спретнем някой ден  Laughing
спокойна вечер   bouquet

# 211
Eхооо!!!Здравейте мили дами!!!
Чак сега намирам 5 свободни минутки да се отчета....а откога се каня....лудница голяма!
Добре дошли на новите майчета- blueeye®  и niunia !!!Много се радвам на още попълнение.
blueeye® - може би с тебе и даа сме се виждали- кварталът ни е съвсем еднакъв!А Ния ми е фаворитка за дамско именце- голяма дилема беше при мене дали така да я кръстя или Александра.... Е, ако е рекъл Господ втората девойка!
Снежи- ще го имам превид молбата ти- но и на мене ми се струва малко трудно осъществима нашата помощ!Ако чуя нещо- ще ти пиша.
По въпроса за кухнята- аз я записах на Хер бебе и съм много доволна до сега(от началото на октомври я вземаме. Много е вкусна, никога не ми се е случвало да ми я носят развалена, пък и ми я доставят до вратата. И в кварталата сме още няколко мами, които им ползваме услугите. Иначе ни беше излязъл реда(бях я записала) и в тази кухня на Павлово(на "Белмекен") , но съм на работа, и не мога да карам майка ми всеки ден до там да ходи. Така, че за малко повече пари(то човек къде ли не ги дава за детенце), си спестявам мн работи и засега съм мн доволна. И всичко си изяждаме....
А педито ни е в 14 п-ка...засега бива, ама слава богу нищо сериозно не сме имали до сега за да си изградя предства как действа в сериозни ситуации...
Това е....засега!Пишете повечко мили дами!!!
Малко фото от нас:http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=4380&AlbumId=75640
Целувки и поздрави!!

# 212
  • София/Овча купел 2
Grapefruit,дай малко повече инфо за тази кухня Хер бебе Praynig - каква е цената,какво готвят,как се дава заявката.Не четох добри отзиви за тях във форума и се насочих към ОЗИ,но сега като казваш че си доволна от Хер бебе  newsm78 ще имам избор.Ние си ядем всичко,дъвчем много добре.

# 213
Здравейте момичета  - аз от две години живея на Монтевиодео срещу винарната и намирам идеята за темата много практична.
 blueeye®  радвам се да се засечем и тук  Hug
Представяме ви се с малкия Иван, който се роди на 3 август 2006г. и тези дни си правим само разходки на терасата  Simple Smile тя е южна, а в ОК1 намирам, че въпроса с рзходките е много зле. Следващите месеци ще е така обаче явно.
 БЛУ какви са ти впечатленията от детската ясла - ние скоро ще купуваме жилище в ОК - кваратла и то съвсем в съседство на на ул. 681 - дали да не се запишем и ние, от каква възраст принципно ги приемат там или само да са проходили ?

Иначе ние се кърмим и го захранвам по-малко с пюрета и може би сме малко по-далече от детскта кухне.Тя след годинката ли се започва?

# 214
  • у дома
Здравейте мами  Hug
MIMMKA, къде другаде сме се засичали  Embarassed newsm78
останах с добро впечатление от яслата, но само от това което видяхме с таткото (на тихо място, далеч от голям булевард и блокове, голям двор за игра), когато ходихме да се запишем. директорката ми се стори много мила жена, тя ми прие молбата. кухнята започва от 10-ия месец (молба подадохме, когато Ния беше на месец и нещо-два). в самата ясла приемат от годинка ( newsm78 забравила съм, защото аз лично мисля, поне до година и пловина - две да си я гледам аз), но желателно е да са проходили децата. понякога правили и изключения.
Grapefruit, може и наистина да сме се засичали  newsm78 ние също си имаме куче клик. благодаря за инфото за 55-та ясла (на Белмекен), видяхме на картата, че наблизо е и 37-а ОДЗ. ще ходим да ги проверим с таткото и тях  Hug
целувки от нас   bouquet

# 215
Ехооооо!!!Къде се загубихте, мили дами????
То какво ви питам, като и аз съм се загубила нанякъде!!!!Ама какво да правя като свободното ми време е мн кът....Слава богу- засега сме здрави, добре, беладжийстващи....Много продължават да ни мъчат зъбите, ама няма как...И тази нощ имахме ревове, неспане, тръшкане, ..дано скоро да мине.
niunia - с голямо извинение за закъснението ми да ти отговоря за питането ти за кухнята Хер бебе: телефонът им е 943 45 08. Обикновенно се обажда управителката, която звучи да е разбрана и отзивчива. Цената за една седмица е 14лв(ако не ме лъже паметта), за един месец без съботата е 57 лв, а със съботата- 62-63лв. Момчето, което разнася храната я докарва между 11 и 12 ч. Имат си собствени бурканчета и се плаща на шофъора. Пак казвам, че досега не се е случило да докарат развалена храна и съм доволна. Засега. Но и за Ози чувам хубави отзиви. Така, че ти ще си прецениш.
blueeye® - много готин е кучо!Ама не се сещам да съм го виждала в махалата. Явно ще трябва да поправиме грешката. Предполагам. че не е дворно куче и го разхождаш.
Поздрави на всички ви!И драснете някой ред.

# 216
Хайде здравейте отново Grinning! Аз се представих преди няколко дни, но заради липсите във форума - отново се разписвам. Ще ви ставам съседка( живот и здраве) напролет.  Квартала ми е пълна мъгла ooooh!. Тепърва проу4вам кое, къде ,какво..... Rolling Eyes В петък подадох молба за детска кухня- мале4ка да 4ака ред.Сега е ред на молбата за ясла. Разчитам на вас  да помагате  със съвети... Praynig В КОЯ ясла да подам молба?Как се процедира? Тази седмица  мисля това да свърша,така 4е, ще ви бъда  благодарна за вси4ки съвети ,които бихте могли да ми дадете във връзка с това.!СЪщо така искам да ви попоитам коя е Данъчната служба на Овча Купел и къде се намира newsm78
Ами - това е за сега от мен!  Laughing
Хубав ден ви желая!  bouquet

# 217
  • София/Овча купел 2
Здравейте мамчета.Ние сме вече в София и живеем точно до болница Доверие.
Grapefruit,не се притеснявай за късния отговор.Намерих си страхотна кухня наблизо.Взимам храна от магазин Бимби на Junior Menu,дъщеря ми много я хареса а и аз също.Искам да ви питам за 84ОДЗ Детелина.Имало ясла там,някой има ли отзиви и знае ли как се процедира?Ще ходя в понеделник да говоря с директорката,но е друго ако чуя от вас нещо.Ако има някой наблизо да  Whistling,да се видим на по кафенце  Simple Smile.
А,и на последната спирка има някакъв детски център,знае ли някой какъв е и посещавали ли сте го?

# 218
niunia ,аз в момента съм то4но на вълна ясли Crazy.МОля те- като провериш условията в яслата да пишеш Praynig. Аз в4ера звънях в 39 ОДЗ и ...ме отсвириха Whistling галантно.С теб ще си бъдем съседки PeaceАз още не живея там ,но раз4итам да се видим скоро.

# 219
  • София/Овча купел 2
velmar,ще се радвам скоро да се запознаем.Като проверя в яслата ще пиша подробно,може и на лични да не пълним темата  Wink.

# 220
Здравейте ,момичета! НИкаква активност в тази теми4ка Rolling Eyes
niunia ходи ли до яслата?Имаш ли някаква информация?
Аз вчера ходих до ОК с идеята да  подам молби в яслите,но - не стигнах до там Embarassed, защото се забавих  на строежа на апартамента.МИнах само през 39-а, но нямаше кой да ми приеме молбата, тъй като персонала липсваше Crazy.Та- днес отново ще ходя до там. Ако има желаещи мами за мини-среща  на по кафенце- нека се обадят Hug.Ще се радвам да се запознаем.
Ами - това е за сгеа от мен! Желая ви хубав ден  bouquet

# 221
Здравейте мили кварталки Hug
Не съм писала и аз отдавна, но понеже виждам че се появиха и мами от Овча Купел 2 та и  аз съм от този район или по точно на границата с Овча Купел 1.
Velmar i Niunia май с вас сме съкварталки.Аз съм под училището бл.408 .
 Velmar къде ви е новия апартамент понеже и ние сега си чакаме жилището  Mr. Green Grinning .Знае ли се може да се окаже че сме съседки.
Между другото те тука ни взеха района за мезе и започнаха да никнат нови строежи като гъби #2gunfire #Cussing out.Всичко се превръща в калища и мръсотия. Twisted Evil Close
Иначе за излизането в момента съм се спряла понеже ние сме по-мънички и ме е страх да не си разболея бебо.Но ще се радвам да поддържаме връзка и някой ден да се запознаем.  bouquet
Лек ден от нас с Калоянче.

# 222
mira sm ,аз дори не знам в коя 4аст се водя Embarassed.,ама май е 1 newsm78А ина4е блока се пада над поликлиниката.(нали това до монтевидео е п-ка?).А ина4е за калища - не ми говори #Cussing outПреди малко се прибрах от там- добре 4е предвидих "работно облекло"- обух едни стари ботуши и ....нагазих смело CrazyПо едно време взех да потъвам , а едни работници ме гледат с усмивка. И викат- да те пренесем.... LaughingЛеле- сега ми е смешно,ама питай ме преди 4ас как бях #2gunfire И сега - гвоздея на програмата- вярвайте или не-по път за ОК ... се загубих EmbarassedЕ - това нещо не вярвах 4е може да ми е слу4и някога Naughty.ЗИмам страхотно 4увство за ориентация и такива слу4ки ми зву4аха абсурдни и невъзможни.Е-стигнах най-накрая до там,но.....не ме питайте как съм псувала голите поляни през които минавах в търсене на цивилизация.....

# 223
  • София/Овча купел 2
velmar,ходих до 84ОДЗ.Охраната не ме пусна вътре,а ми казаха че имало бележка на вратата Crazy.Там пишеше,че записването е от 01.01.2007г до 30.05.2007г.Трябва да се занесе бележка от семейния лекар,че детето може да посещава детско заведение,копие от акта за раждане и на място се попълва заявление.Аз смятам още в началото на януари да ходя да си взема бележка и отивам да се записвам.Дано да ни огрее.Ако тръгнеш за там се обади да се видим,аз съм наблизо Wink.

# 224
Скъпи момичета!!!Честито Рождество Христово!!!
Желая ви мн приятни емоции, много усмивки, рози, адски мн късмет, повече парички и естествено- от здраве да не се отървете!!!
Никакви ви няма, явно всеки празнува и от препиване и преяждане трудно се стига да свършиш нещо друго!
Аз съм почивка до 31 дек и съм мн щастлива- ще имам време за дзвера най- накрая!
Весело празнуване на всички ви!

Общи условия

Активация на акаунт