365 тайни от моя живот ...тема №2

• 362 024
  • 3 002
  •   1
Отговори
# 2 895
EXQUISITE, много прегръдки от мен! Hug Hug Hug

# 2 896
  • София
Наскоро установих, че нямам близък приятел, на когото мога да разчитам във всеки един момент за съвет или помощ. Приятели, близки... ама всеки гледа себе си, всеки е зает със собствените си грижи и няма време за друг. Ако обаче става въпрос за ядене и пиене, бързо се урежда среща.

# 2 897
Точно! Всеки е толкова потънал в собствените си проблеми, че нищо друго не чува, нищо не вижда.
Ама и аз съм голяма загубенячка.Наскоро приятелка така ме натовари с неин проблем, не спря по време на цялата ни среща да се оплаква. И аз като се притесних, като почнах да я мисля дни наред. Нещата при нея се разрешиха и вчера пак се видяхме. Този път аз исках да споделя нещо...и нищо, все едно стена имах пред себе си. Поглед някъде през мен, разсеяно поклащане на глава, никакъв съвет, никакво отношение, никакво съчувствие. Тайната е, че понякога се чувствам най-големият идиот в света- използване, товарена постоянно с чужди проблеми и нищо насреща.

# 2 898
  • Sofia
Гадно е така.
Щом си установила проблема, направИ нещо различно следващия път, когато почнат да ти се жалват насреща.
ЗащитИ себе си!  Peace

# 2 899
О, аз знам къде е проблемът Peace. Проблемът е в това, че не обичам да се оплаквам и отговарям винаги с "добре съм". Или най-много да обобщя с две изречения ситуацията с мен и след това съм обръщам към другия с въпроса " Ти как си?" Че като се почне...порой от думи, хленчене по-точно. И така от година на година, всички разбраха, че аз съм все добре. Вече не ме и питат как съм, а за "добър ден" започват с реването.

# 2 900
Vergia,
И аз съм така.
Каквото и да ми е, задържам го в себе си.
Не че не искам да го споделя. Но с годините установих, че ако има кой да те изслуша, той няма как да ти помогне. Някои хора слушат от интерес. Други с радост, че това не им се случва на тях.
И така при мен всеки мисли, че ми е добре.
Нали не се оплаквам.
И спряха да ме питат как съм.

# 2 901
  • Sofia
Алейша, Верджия, Джулай, КАК СТЕ?  Hug

# 2 902
Лично аз съм добре, защото се радвам, че поне тук има хора, с които човек да сподели и намери разбиране. Благодаря ви! Hug

# 2 903
  bouquet
И аз съм добре, благодаря.
Опитвам се да намеря решение за себе си как да се 'укротявам' Simple Smile и успокоявам.

# 2 904
  • София
Алейша, Верджия, Джулай, КАК СТЕ?  Hug
vihrogonche, не се оплаквам. Grinning Hug

# 2 905
  • Sofia
Само така, девойки!  Hug   bouquet  Flutter

# 2 906
  • София
Тайната ми е, че всъщност не исках да идва новата година. Не че предната беше много добра. Предстой ми операция през февруари, деликатна. Страх ме е, макар да не си признавам. И това чакане ще се окаже най-мъчително от всичко. И не знам как да се разсейвам до тогава. Притеснявам се, тези тревоги да не ми докарат и други проблеми.

# 2 907
Мисля, че и тримата не желаем да възстановим връзка....
Бубанка,
ти си знаеш най-добре, но да споделя и аз опит. Имах приятелка от първи клас, неразделни бяхме, но в гимназията си развалихме отношенията заради детски глупости, които дори не си спомнях. Миналата пролет си направихме среща на класа от основното училище, тя дойде, аз се държах студено, но с напредване на вечерта се отпуснах, заговорихме се. Оказа се, че и тя е тъжала, че не си говорим вече, още повече, че от десет години също живее в София. Аз си признах, че дори не си спомням защо сме се скарали. Тя ми припомни, но това не е от значение и няма да разказвам. Оттогава се виждахме няколко пъти, пишем си редовно, купонясваме си и всичко е все едно никога не сме се разделяли.

# 2 908
Аз пък направих опит да поддържам отношения с приятелка от детинство.Просто и бях от полза, направих жест към нея, който тя уж оцени, но явно не беше достатъчно да се сближим.Отново си затвърдих мнението, че вълкът само кожата си менни. Rolling Eyes
Слава Богу, имам и приятелки, които са искрени и добронамерени и много се ценим взаимно. Heart Eyes

# 2 909
Мисля, че и тримата не желаем да възстановим връзка....
Бубанка,
ти си знаеш най-добре, но да споделя и аз опит. Имах приятелка от първи клас, неразделни бяхме, но в гимназията си развалихме отношенията заради детски глупости, които дори не си спомнях. Миналата пролет си направихме среща на класа от основното училище, тя дойде, аз се държах студено, но с напредване на вечерта се отпуснах, заговорихме се. Оказа се, че и тя е тъжала, че не си говорим вече, още повече, че от десет години също живее в София. Аз си признах, че дори не си спомням защо сме се скарали. Тя ми припомни, но това не е от значение и няма да разказвам. Оттогава се виждахме няколко пъти, пишем си редовно, купонясваме си и всичко е все едно никога не сме се разделяли.

Добре, че сте успели да си възстановите отношенията. Аз все не успявам по този начин. Дори да съм забравила изобщо, за какво е било дистанцирането, ми е трудно вече...Човекът ми е някак си далечен, много време е минало, в което не знам какво се е случвало в живота му, и нямаме за какво да си говорим...В такива случаи оставаме обикновени познати, но старото приятелство не мога да си върна.

Общи условия

Активация на акаунт