Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 64

• 47 965
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • в огледалото на живота
Нези, аз най-вероятно ще пиша тук. Не знам дали имам мерак за нови форуми, да свиквам с нови неща и  хора. То ще си проличи, де.
Май пак мислим еднакво  Hug
Промените са хубаво нещо,но когато не са прибързани и импулсивни още по добре  Peace
За сега съм тук с вас момичета Hug

# 556
  • Пловдив
Да кажа ДЗАК! и аз!
При Писенцето наистина е пролет.... Аз също имам показали се лаленца, но съм лесна- просто ще прибера саксиите вътре ако много застудее.
Маце, на мен и тези бодили ми харесват!
Инфо за зимуването -в случая пролетуването -на кактусите- поляхме ги през почивните дни, много топло е времето.
Момичета, кое е новото място където евентуално ще се изнася народа? Подшушнете, че не съм чела днес много- а и то много се изписа след като по погрешка пуснаха пак новата визия на темите. Засега и за съм тук. Като стартира истинската нова визия ще видим...

# 557
  • DE
Чук-чук...днес няма никой тук.

Седнала съм край бебетата мушката и им се пуля Shocked.
Едно след друго здават фира Cry
Какво им стана тази година- не знам...добре, че бях сложила много чески есента.
Гледам, три от английското каскадно- жълти и засъхнали
От на точки и чертички всички изгниха-имам само старото растение.
Скръц със зъби Twisted Evil

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 15:57 от matze

# 558
  • на североизток от Рая
Маце, аз си ровя тук, но нямам какво да напиша и затова не се включвам.

А преди малко дочетох една книга от Стефан Цанев и ми направи много силно впечатление написаното за мушкатото. "То е повече от човек; весел ли си-разцъфтява, тъжен ли си-повяхва. Кой човек ще ти отвърне с такова съчувствие."

Маце, трябва да си весела!  Hug

# 559
  • DE
Ах, Нелка...той прави драми от всичко Mr. Green
Хиля им се аз, ама нъц- зла съм...лятят към кофата по непоетичен начин.

Тъмно и мрачно е днес при нас-въпреки снега.

# 560
t_tabakova, първото засадено листенце от твоите нещо не ми върви както трябва. Започнало е да загнива. Направо ми иде да се разплача. С такъв кеф ги чакам да пуснат корени, а едното изгни още в чашката, а това- в саксията.
Свива ми се сърцето дали няма да уморя и останалите.  Sad

# 561
  • София
Коя е новата тема, която коментирате?  Simple Smile
Аз влизам  тук и в темата за орхидеите.
Напоследък само ви чета и се радвам на красивите цветя, които показвате.   bouquet

# 562
Здравейте. Имам доста неща да покажа, но нито ми се снима нито ми се показва.
Обаче да не е без нищо ще пусна няколко снимки.
Ето новото ми кактусче.

Два сукулента
Матце, моите шарените мушки и те са през изгниване. На пролет май ще търся нови.
От теб се държат , но не знам до кога. Ще видя кога ще успея да снимам. Мрачно е и нищо не се вижда.
Зюмбюлите на Вики и те цъфнаха. Мисля да ги изнеса, че са в кухнята и ме е страх за прасенцата. Цикламата и орхидеите и те са с доста цветове.
Лека вечер за сега.

# 563
И аз да споделя, че всичките ми новопосадени за вкореняване мушки и сакъзчета си заминаха тази зима. Така, че явно нещо не им е тяхната зима за вкореняване Rolling Eyes.  Момичета, есента когато тръгнах да приспивам каменното ми цвете му орязах листата и ги сложих във вода, та сега имам малки грудчици, които с удоволствие бих дала на който иска. Цъфти в червено с бял край.

# 564
  • в огледалото на живота
Момичета, есента когато тръгнах да приспивам каменното ми цвете му орязах листата и ги сложих във вода, та сега имам малки грудчици, които с удоволствие бих дала на който иска. Цъфти в червено с бял край.
С удоволствие се нареждам на опашката за една грудчица..... Blush
Разбира се,ако имаш възможност да пратиш  Hug

Много опустя тук.....друга алтернатива си намерихте май.....  Tired

# 565
  • Бургас
Тука съм аз ,ама нямам какво да покажа.И все пак да не съм празна малко пъпки,все още.

# 566
  • Пловдив
Аааа, тук сме!
 Искам да кажа на Хекси, че много са ѝ хубави новите придобивки!
При denima пак е цъфтежно  Laughing
neli mar4, много интересен откъс цитира, а аз лично смятам, че се отнася за всички цветя!
kalpazankata , много съжалявам, че се получава така с листенцата! Наистина трябва да се внимава с поливането след като се вкорени. Аз поливам само ако голямото листа започва да омеква. Въобще сенполиите ги поливам на този принцип- при омекнали листа.
Аз днес си направих второто пръскане и се надявам да съм се спасила от гадинките!
За мушкатата- и при мен има жертви  Sad За съжаление едното със шарените листа от Доби не можа да се вкорени и ми е ужасно кофти..... Имам и от малките сакъзчета под въпрос едни, но все пак ще ги видя напролет дали ще ги бъде.  Ако ли не....
..летят към кофата по непоетичен начин.
За показване- нямам за сега. Един много интересен сорт теменужка ще ми цъфти за първи път и нямам търпение  Sunglasses

# 567
Тука съм аз ,ама нямам какво да покажа.И все пак да не съм празна малко пъпки,все още.

И аз имам така орхидея. Виждам, че новите пъпки са по старите стебла, а аз мислех да ги режа, че доста нови са покарали. Дайте съвет моля - старите стебла дали се режат или не?

# 568
  • Бургас
Нищо няма да режеш Naughty

# 569
  • Русе
И аз съм тук и си ви чета постоянно! Hug Нямам какво да покажа!Единият спатифилум се кани да разцъфне,радвам му се,защото отдавна не е цъфтял.Имам 7 лалета в една кръгла саксия и един нарцис в средата   Crazy и аз като хората да имам пролетни луковични цветенца.Лалетата доста са наболи,но за нарциса явно още е рано и не се е показал.Саксията е на студено в коридора на блока пред входната врата, но още седмица до десетина дни най-много и мисля да ги прибирам в къщи на светло и по-топло,за да се изтеглят и разцъфнат....надявам се  Praynig За моите мушката не знам какво да кажа,свежи и зелени са,но някои са прораснали до 40-50 см и далеч не са привлекателна гледка.Ще ги режа няма как,ама не знам дали нещо ще се получи.
denima, винаги има нещо цветно за показване при теб!  Hug
Хекси и на мен ми харесват новите придобивки!

Общи условия

Активация на акаунт