Ти какво сготви? Снимай, покажи! 114-та тема

• 166 173
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
bani4arkata , може ли рецептата за тиквеника със стафиди,канела, орехи и мед?  Praynig

# 466

Пак пълно с прекрасни вкусотии тук! Crazy Heart Eyes
Тайна, всичко е от вкусно по-вкусно! А питката разкошна!   bouquet  chef
bani4arkata, много съблазнителен тиквеник! Heart Eyes  bouquet
Дамският каприз на mimi0585 ммм Heart Eyes, чудесен!   bouquet
И при ilrai78 е........не мога да си избера, от всичко искам! Heart Eyes   bouquet  chef
Venetta, как само си ги подредила с тия препечени корички....... Heart Eyes Права си, и аз хич не мисля за калории, докато не се изпразни тавата! Grinning    bouquet  chef

Вкъщи спагети със спетзофай и вкусната тортичка на Лео    bouquet

# 467
  • забравих си мисълта...
Labrex,  мои близки не можаха две години да забравят твоите бутерки и сега пак ми бяха на гости, пак им направих бутерки и пак изядоха всичко, че ако можеше и тавата биха облизали. Simple Smile
Благодаря ти за рецептата.   bouquet

Пуешко месо със сос + зеленчуци и ориз.   

Кебапчета

# 468
Честит Атанасов ден! Честито на имениците, бъдете живи и здрави!   bouquet

Много вкусни и красиви неща сте показали. Не ми излиза от ума, обаче сиропирания сладкиш на зиче, ще го опитам.  Hug
Пепчо, страхотни шницели от месо - обожавам ги (правя ги като теб и все не се решавам да пробвам с дивеч, но ще поправя грешката).  Hug
Labrex, киселът на Пепчо ми попадна от темата за бързи въпроси и отговори по-минелата година. Само първия път направих една доза, след това винаги две и не чакам да ми остане печена/варена тиква, за да го приготвя.  Wink Препоръчвам.  Peace
Венета, чудесни бутерки. Отдавна мисля да ги пробвам.
mimi0585, чудесен сладкиш.  Hug
ilrai, много хубава питка.  Hug

От мен: Вкусен постен сладкиш на labrex (много ми хареса тестото, ще го пробвам и в солен вариант).

Рецептата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg15365684#msg15365684

Свински бъбреци с гъби в гювеч:

# 469
  • София
Здравейте,

За закуска днес Палачинкови кифли по рецепта на Селма https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201398542785278&se … ype=1&theater

# 470
# 471
Зелеви сарми и крем карамел

# 472

Пиле със сос терияки

http://valia-recipes.blogspot.com/2014/01/blog-post_18.html

и

салата от чушки с орехов сос

http://valia-recipes.blogspot.com/2014/01/blog-post_15.html

# 473
bani4arkata , може ли рецептата за тиквеника със стафиди,канела, орехи и мед?  Praynig

Аз готвя малко на око  и на вкус така че като грамаж няма как да я кажа, но ще се опитам с други обяснения:
1 пакет кори
около 2 ч.ч натрошени орехи, може и смлени (аз лично ги накълцах, защото исках хем да се усещат хем да не са много наедро)
5 с.л. захар
3-4 с.л мед
1/3 ч.ч. олио (според количеството на тиквата може да се сложи направо 1/2)
100 гр. стафиди (аз бях купила от едрите и ги накълцах, за да могат да си пуснат вкуса)
канела на вкус
за тиквата обаче не знам какво да кажа, сложих половината от една не много голяма тиква цигулка, но всеки сам може да реши колко да сложи.
Към настърганата тиква се добавят орехите, накълцаните стафиди, захарта, канелата, медът, олиото се слага на котлона да се задуши и карамелизира. От там нататък е ясно 2 кори, малко олио, плънка,
навиваме  Wink
Не знам колко добре се справих, но се надявам поне да си придобила някаква представа  Flutter
УСПЕХ !!!   chef

# 474
rossonera , ще оближа монитора с този крем карамел  newsm64

# 475
Пуешко месо със сос + зеленчуци и ориз.  
Скрит текст:

моля те за рецептата за пуешкото месо със сос  bouquet

# 476
  • Варна

Аз готвя малко на око  и на вкус така че като грамаж няма как да я кажа, но ще се опитам с други обяснения:
1 пакет кори
около 2 ч.ч натрошени орехи, може и смлени (аз лично ги накълцах, защото исках хем да се усещат хем да не са много наедро)
5 с.л. захар
3-4 с.л мед
1/3 ч.ч. олио (според количеството на тиквата може да се сложи направо 1/2)
100 гр. стафиди (аз бях купила от едрите и ги накълцах, за да могат да си пуснат вкуса)
канела на вкус
за тиквата обаче не знам какво да кажа, сложих половината от една не много голяма тиква цигулка, но всеки сам може да реши колко да сложи.
Към настърганата тиква се добавят орехите, накълцаните стафиди, захарта, канелата, медът, олиото се слага на котлона да се задуши и карамелизира. От там нататък е ясно 2 кори, малко олио, плънка,
навиваме  Wink
Не знам колко добре се справих, но се надявам поне да си придобила някаква представа  Flutter
УСПЕХ !!!   chef

Благодаря! Всичко ми е ясно. Най-вече ме интересуваше кога се прибавят медът и стафидите Simple Smile Другото ще го направя според моите пропорции и вкус!!!  Hug

# 477
  • Бургас/Пз
Честит Атанасoв ден! Мнoгo е вкуснo тук Simple Smile
А аз да ви пoчерпя с чийзкейк oт вчерашния ми имен ден Simple Smile
Рецептата

# 478
  • София
Пълнени тиквички!

# 479
  • SHOOT ME 10 $
Зздравейтее ,пак. Направо заеквам, като влезна тук във вкуснотеката ви. Невероятни сте всички.
Да ви покажа - на Нова година го направих и първо то се изхарчи. И сега го повторих.Нещо много вкусно:

свинско джоланче (може и две) шпекова се със скилидки чесън и резенче морков, обмазва се със смес от зехтин, чер пипер, червен пипер, чубрица, сол, малко соев сос и се поставя в прозрачен плик за печене, като се добавят и малка глава лук и 2-3 средни картофа нарязани. Пече се минимум час и половина на 180-200 градуса.
Върви с чаша червен наложен пелин...
Уужас...и аз вътре smile3534

Общи условия

Активация на акаунт