Ти какво сготви? Снимай, покажи! 114-та тема

  • 165 723
  • 741
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 283
Заповядайте в новата 114-та ПРАЗНИЧНА тема !!!









Моля ви използвайте бутона ИЗВЕСТИ , постове тип ЗАПИС пълнят 5 страници от темата.
Благодаря ви предварително!



Качване, намаляване на картинки и снимки.

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 17:56 от Пепика

# 1
  • Мнения: 1 210
Пепика,   bouquet

От мен ябълков кекс

# 2
  • Мнения: 1 674
  една бърза "торта" Блатът и топчетата са от бискитии, шоколад, прехи и ром.

# 3
  • Мнения: 9 447
Пепиии   bouquet  bouquet

у нас имаше Ябълки бон-фам  Laughing




салата от яйца и риба  с горчичен дресинг



чорбица пача



пиле с картофи яхния



пържена риба



и локумки Тути фрути

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 18:04 от пеп-4o

# 4
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Пепика, благодаря за новата тема!   bouquet

За всички дами в темата!   bouquet

За Господата   Wink

От мен:

Сутринта за закуска имаше тост с пуешки салам и кашкавал Gauda.



Лазаня без сос бешамел. Към нея имаше и салата от зеле.





Детско тирамису.



Картофен хляб от брашно от 10 вида зърнени култури.
Получи се невероятно вкусен с картофи в тестото. А коричката беше така хрупкава, че човек като я гризнеше и се чуваше чак до другия край на улицата. Е и да не е било чак до там, Wink се чу до спалнята и събуди съпруга ми, който дойде, опита я и се нацупи, че съм била шумна, събудила съм го, трябвало заради мен да яде по среднощ и да си мие зъбите за втори път за тази нощ. Simple Smile Но днес вече не се оплакваше, а поиска пак хрупкава коричка. Simple Smile

 

 

И така изглежда хлябът на следващият ден.. Пухкав, въздушен, сочен и много вкусен. Ще трябва да опитам да направя тутманик и козунак от това брашно. Конци няма да има, но мога да си представя, че ще са много вкусни.



И тестото, то беше прекрасно. Всеки път когато го видя такова, не мога да не му се радвам, защото знам, че хлябът, тутманикът или козунакът ще е превъзходен. Simple Smile



Кекс "Venetta", направен от ученикът, който надмина майстора, или от моята Ели. Simple Smile




# 5
  • Мнения: 22 867

Да се запиша със запеканка от пиперки, яйца, сирене, кашкавал.


# 6
  • Мнения: 747
Уааау, Венета, тестото е убиец! Никога не съм виждала така тесто и съм много впечатлена! Би ли споделила от къде си набяваш въпросното брашно?
Няма как да не отбележа и чудесния кекс, браво на майсторката!

# 7
  • varna
  • Мнения: 676
Besyto,може ли рецептата за ябълковия кекс.Разкошен е!!!!  bouquet

# 8
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Уааау, Венета, тестото е убиец! Никога не съм виждала така тесто и съм много впечатлена! Би ли споделила от къде си набяваш въпросното брашно?
Няма как да не отбележа и чудесния кекс, браво на майсторката!

Stefi_sv, благодаря ти много, благодарности и от дъщеря ми за милите думи, които написа по неин адрес относно кекса.    bouquet
Брашното го купувам от магазините на Billa - Австрия. Съвсем съзнателно публикувам всеки път хляба от това брашно, защото, първо  брашното е чудесно, превъзходно e, второ форумът е един от най-посещаваните в BG, което ме кара да се надявам за трето, Billa- BG да започне да продава такова брашно, за да му се насладят и дамите, които живеят в BG.
Колкото до тестото, то при мен тестото винаги се получава така. Ето и тук това за козунака



или за тутманика. Но те не ме изненадват. Изненадах ce, че и това се получи така, също като бялото брашно.

P.S Да му се насла дят и Господата, да прощават, че ги пропуснах. Wink  Embarassed

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 22:13 от Venetta

# 9
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351

Да се запиша със запеканка от пиперки, яйца, сирене, кашкавал.

.................

Ау, Лабрексче, какъв загар.....
У нас празено-сиренена каша - изяде се вече....  Sad

# 10
  • Мнения: X
Пепика, благодаря за темата!   bouquet

Добре, че вечерях и след това отворих темата  Heart Eyes! Не бих се отказала от никое ястие, но имам конкретни въпроси за някои от тях  Praynig.

Зиче, за пататника картофите на едро ренде ли се настъргват?

Венета, допада ми идеята да няма сос бешамел в лазанята. Би ли споделила дали си я правила с готови кори и дали сместа/плънката трябва да е по-течна? Направи ми впечатление, че корите са се понакъдрили - този ефект как се постига?

Пеп-4о, би ли дала линкче към ябълките  бон-фам?

По темата - нямам снимков материал - готвих агнешко с картофи яхния, варена тиква в собствен захарен сироп и компот от дюли (за директна консумация).

П.П. Венета, може ли снимка на опаковката на брашното (ако си я показвала вече, ще се върна назад да потърся)  Praynig.

# 11
  • Мнения: 1
Момичета, страхотни вкусотии майсторите Heart Eyes Да ви завиди човек за умението! Снощи готвих пиле със зеленчуци, но нямам добра снимка, за да се запиша. Ще наваксам Blush

# 12
  • Мнения: 4 864
Аз ще се похваля с тортите за рожденият ден на майка ми, ама по-късничко.

# 13
  • София
  • Мнения: 15 824
  Пепика, благодаря за новата тема! newsm51 smile3525 newsm51

Аз с нещо простичко, но това вечеряхме, имаше и таратор, а печените сандвичи не успях да ги снимам.  Embarassed Колкото да се запиша!


# 14
  • Мнения: 1 729
Венета
Чуден хляб.Не е само от брашното,то и майсторлък трябва

Общи условия

Активация на акаунт