Ти какво сготви? Снимай, покажи! 114-та тема

  • 165 721
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 588
Момичета, страхотни сте!  bouquet
Истинско удоволствие   за мен  е  да Ви следя!

# 16
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Венета
Чуден хляб.Не е само от брашното,то и майсторлък трябва

Happy_mama, не бих искала да прозвучи като самохвалство, но не мога да не ти дам право.

Пепика, благодаря за темата!   bouquet

Венета, допада ми идеята да няма сос бешамел в лазанята. Би ли споделила дали си я правила с готови кори и дали сместа/плънката трябва да е по-течна? Направи ми впечатление, че корите са се понакъдрили - този ефект как се постига?
П.П. Венета, може ли снимка на опаковката на брашното (ако си я показвала вече, ще се върна назад да потърся)  Praynig.

Alys, корите са си такива къдрави. Тук при нас ги продават и прави, и къдрави, и зелени, и червени, различни са. Иначе сосът не е съвсем гъст. Аз понеже доматите ги купувам и често при запържване пускат много вода, затова ги сварявам докато водата изври донякъде и после ги прибавям към каймата да се запържат много леко, но пълнежът остава сочен, не е воден, не е гъст. Лазанята я приготвям винаги най-малко 3-4 часа преди това и я оставям в хладилника да си стои. Най-често я приготвям вечер, оставям я в хладилника и на другият ден я пека на 200° за около 40-45 минути.
А брашното съм го показвала няколко пъти в темата за питките, темата е пак на Пепика и също в предишната готварска тема.

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 20:36 от Venetta

# 17
# 18
  • Мнения: X

Alys, корите са си такива къдрави. Тук при нас ги продават и прави, и къдрави, и зелени, и червени, различни са. Иначе сосът не е съвсем гъст. Аз понеже доматите ги купувам и често при запържване пускат много вода, затова ги сварявам докато водата изври донякъде и после ги прибавям към каймата да се запържат много леко, но пълнежът остава сочен, не е воден, не е гъст. Лазанята я приготвям винаги най-малко 3-4 часа преди това и я оставям в хладилника да си стои. Най-често я приготвям вечер, оставям я в хладилника и на другият ден я пека на 200° за около 40-45 минути.
А брашното съм го показвала няколко пъти в темата за питките, темата е пак на Пепика и също в предишната готварска тема.




Венета, благодаря ти!   bouquet Още една много ценна идея даваш - да престои лазанята преди печене. Ще се пробва.  Hug За брашното ще следим, дано го пуснат и у нас.

# 19
  • Мнения: 61
Хоп, и аз в темичката Simple Smile

# 20
  • Мнения: 3 428
Да се запиша с едни банички от бутер тесто  Grinning

# 21
  • Мнения: 1 101
Запис и поздравления за всички момичета в тази тема!

# 22
  • София
  • Мнения: 4 277
Благодаря за новата тема!   bouquet

Чета и гледам с интерес, пробвам и съм много доволна,а съпруга ми и детето още повече.Снимам,но все не ми остава време да кача!
Поздравявам ви,момичета и ви желая все така да продължавате вкусно и красиво да приготовявате!

# 23
  • Мнения: 2 126
Taйна,какви картофки са това?Пържени?Как ги правиш че да изглеждат така? Embarassed

# 24
  • София
  • Мнения: 15 824
Taйна,какви картофки са това?Пържени?Как ги правиш че да изглеждат така? Embarassed
Дес, пържени са, но нямам представа как станаха такива! Просто сорта е такъв.Аз очаквах да не стане нищо,защото картофите бяха едни бели и воднисти, но те пък станаха супер!

# 25
  • Мнения: 160
  bouquet За прекрасната тема
Да се разпиша с една тортичка


Мъфини с портокал и маково семе,по рецепта на pep-4o много вкусни Wink
http://pam73.snimka.bg/cooking/vkusno.789297.32190716

# 26
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 121
Да не ви изтърва и аз Mr. Green
Pam73, уникална торта...Може ли рецепта Praynig

# 27
  • Мнения: 890
Записвам се в темичката с едни мъфини с какаова глазура.
http://prikachi.com/images/639/6858639Y.jpg

# 28
  • Мнения: 556
записвам се в темата да не ви изпусна.

# 29
  • Мнения: 112
Тази гонина не ми върви печената тиква и пак беше пред изхвърляне , но успях та я оползотворих в един кекс

Иначе ядохме зелен фасул яхния Peace

Общи условия

Активация на акаунт