Литературен спамо-чат - 3 тема

• 34 867
  • 732
  •   1
Отговори
# 30

На вас случвало ли ви се е да не харесвате главните герои ? При мен се случва за втори път май , първия път е докато четох "Изневяра" на Ахмет Алтан , викам си тази жена ако ми е пред очите ще я фрасна с нещо  Joy

През последните месеци съм захапала Джо Абъркромби и там голяма част от героите не са особено приятни и симпатични. Някои са си откровено дразнещи Simple Smile

# 31
  • на североизток от Рая
Аз си направих поръчката от Колибри. Сега да ги видим, колко са експедитивни.

При мен ни вест, ни кост все още.  Thinking

Записвам се при вас, че да си спамим по литературному.  Whistling

Аз на среща няма да мога да дойда. Доста сте ми далеч. И само ще споделям радостта ви.  Hug

# 32
Нели , ние ще им се радваме отдалече за жалост , но дано догодина да се съберем
И в случай , че сега се съберат момичетата искаме архив със снимки да им се наслаждаваме  Hug

# 33
Споко! Всичко ще дойде от Колибри. От ноември досега за трети път поръчвам, все по-бавно пристигат с наближаването на празниците, но все пак идват. Сигурно цяла България поръчва сега с тази безплатна доставка (любезно отговарят на GSM, даден в mail-потвърждението). Трупам ли, трупам, а време за четене все по-малко... Но не се оплаквам, по-важното е
работа да има -
и през Новата година!
Wink

Neli и Nara96 - в "център Варна" през лятото! Simple Smile
В неделя провалих една мини варненска книжна среща заради мини  хрема, но лятото трябва да успеем, даже не с мини среща.

# 34
На вас случвало ли ви се е да не харесвате главните герои ?

О, да! Последният такъв емблематичен случай е с Джема от "Да дойдеш на света"...  Rolling Eyes

# 35
В неделя провалих една мини варненска книжна среща заради мини  хрема, но лятото трябва да успеем, даже не с мини среща.

Не е като съвсем да е провалена срещата, Свет, просто малко е отложена  Hug.
И аз чакам доставка от Колибри, надявам се да дойде до петък, защото съм дала служебния си адрес, а петък ми е последния работен ден. Ще бъде жалко да отлагам доставката за догодина.

# 36
Олеле нова тема Party
Мижи, благодаря за хубавата тема Hug

Нели чак сега прочетох какво си направила  Grinning, благодаря за книжката ако си я пратила, чета бързо, пазя много и връщам Grinning
Ууу зарадва ме, сега по коледните празници ще чета хубави книжки Party Party Party

Аз започнах "Богът на дребните неща".

А снощи се опитах да дам шанс на "Почивка в чужбина", обаче с най-голямо удоволствие(това сигурно за първи и последен път ще го кажа) я оставих...просто не можах, дали да не я номинирам за малинките newsm78 Ами тя Незито добре предупреди за нея Grinning

Киф, не я чети Naughty, ами оздравявай Hug

Не знам, ако някой друг я чел и да я е видял от друг ъгъл и в края да става интересна развръзката, да ме прощава тогава за лошите думи Rolling Eyes

Болните да оздравяват Hug
Още нещо исках да кажа, ама newsm78 Нищо като се сетя Grinning
Лека вечер на всички Hug

# 37
  • София
Гигова, пиши периодично как ти върви "Богът на дребните неща". Аз си я взех от библиотеката преди няколко дни и след още няколко (като си прочета "Момичето от Златния рог") я започвам.  Grinning

Хубав ден, момичета!  Hug

# 38
Аз започнах "Богът на дребните неща".
... "Богът на дребните неща"...
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и т.н.... Wink

scaramouche, а Гойко поне...  Simple Smile?

# 39
Гигова, пиши периодично как ти върви "Богът на дребните неща". Аз си я взех от библиотеката преди няколко дни и след още няколко (като си прочета "Момичето от Златния рог") я започвам.  Grinning

Хубав ден, момичета!  Hug
Ще пиша Peace
Още в самото начало (3 стр.) ми направи силно впечатление богатството на езика и описанията, толкова пълно и красиво че чак вълшебно, а по нататък ще видим има ли и история Grinning
Обещавам да споделя Peace

# 40

О, да, Гойко ми беше симпатичен, но най-много Диего! Аз и преди май писах, че през цялото време исках да разбера повече за него, за нещата, които прави, за мислите му, да прочета може би цялата тази история от Диегова гледна точка.

# 41
  • Пловдив
Още в самото начало (3 стр.) ми направи силно впечатление богатството на езика и описанията, толкова пълно и красиво че чак вълшебно, а по нататък ще видим има ли и история Grinning
Обещавам да споделя Peace
Ooo, има, има...  Heart Eyes Кога ли ще я препрочета...
Аз съм на "Хайка за вълци" и се чудя как съм пропуснала книгата до сега? Много ми харесва  Peace

# 42

Аз съм на "Хайка за вълци" и се чудя как съм пропуснала книгата до сега? Много ми харесва  Peace

Буб, и аз така се чуствах някъде до средата на книгата. После обаче нещо стана и едва я дочетох. Но ти и сама ще видиш Simple Smile.

# 43
  • София
И друг път съм казвала - за мен "Богът..." не е роман, а поезия   Blush
А преводът на Леда Милева е прекрасен!!!  Heart Eyes
Уникално бижу е тази книга!  Peace

И друг прекрасен спомен имам от тази книга - тя беше първият ми досег с Нели Марч  Heart Eyes
Беше ми я изпратила за прочит ...  Hug

# 44

О, да, Гойко ми беше симпатичен, но най-много Диего! Аз и преди май писах, че през цялото време исках да разбера повече за него, за нещата, които прави, за мислите му, да прочета може би цялата тази история от Диегова гледна точка.
Най-големият "препъни-камък" ми беше Диего при първия прочит. Най-много нерви с него хабих... Wink Но мисля, че е умишлена "хитрост" на Мацантини да не ни допусне до него, чак после да мислим за Диего под друг ъгъл, след като сме разбрали за

Скрит текст:
„Сърцето му хлопа като ръка, хлопаща по врата, която никой не отваря. Вратата на смелостта, която тази нощ не се отваря за него.”
Зная, че този подход се харесва на едни, а на други - не (аз съм от първите).

И друг път съм казвала - за мен "Богът..." не е роман, а поезия   Blush
А преводът на Леда Милева е прекрасен!!!  Heart Eyes
Уникално бижу е тази книга!  Peace

О, да! Колко ли пъти съм пускала любимите си откъси, ето пак.
Скрит текст:

"Беше малко хладен. Малко влажен. Малко тих. Въздухът."

“Звукът на слънцето, което изсушава прането. Прави белите спални чаршафи хрупкави. Втвърдява колосаните сарита. Кремаво-бели и златни.”

“Нямаше как да променят пиесата. Нито срещу заплащане да си купят някакво евтино заклинание от съветник с въображаема титла, който да ги накара да седнат и да им каже успокояващо: "Вие не сте грешници. Срещу вас е съгрешено. Вие бяхте още деца. Не можехте да контролирате събитията. Вие сте жертвите, а не виновниците.”

“Сигурно е вярно, че само един ден може да донесе големи промени... С не по-малко основание може да се твърди, че всъщност всичко това в започнало преди хиляди години... Че в действителност всичко е започнало в дните, когато са били създавани Законите на Любовта. Законите, които повеляват кой трябва да бъде обичан и как. И колко.”

"Аму отвори очи.
Дълъг беше пътят, който тя измина – от прегръдката на едноръкия мъж до своите неидентични двуяйчни близнаци.
-   Ти имаше следобеден кошмар – уведоми я дъщеря й.
-   Не беше кошмар – промълви Аму. Беше сън.
-   Еста помисли, че умираш.
-   Изглеждаше много тъжна – обясни Еста.
-   Бях щастлива – усмихна се Аму и осъзна, че наистина е било така.
-   Ако си щастлива насън, Аму, това брои ли се? - попита Еста.
-   Кое да се брои?
-   Щастието – то брои ли се?

Тя знаеше точно какво иска да каже синът й, чиято букла на албатрос се беше развалила.
   Защото наистина само това, което се брои, има значение.
   Простата, непоклатима мъдрост на децата.
   Ако насън ядеш риба, това  брои ли се? Значи ли, че си ял риба?
   Веселият мъж, чиито стъпки не оставят следи – той брои ли се?"

Общи условия

Активация на акаунт