Литературен спамо-чат - 3 тема

• 34 867
  • 732
  •   1
Отговори
# 45
  • На планетата Земя
Заинтригувахте ме с "Богът на дребните неща" !

И аз много бих се радвала на среща, но в този период ще сме в планината. Ще се надявам на следващата.

# 46
И друг път съм казвала - за мен "Богът..." не е роман, а поезия   Blush
А преводът на Леда Милева е прекрасен!!!  Heart Eyes
Уникално бижу е тази книга!  Peace
Аз пак за "Богът на дребните неща" - защото започнах да сравнявам преводите. Наистина Леда Милева е брилянтна! По-поетично и плавно ми звучи на български...

"The sound of the sun crinkling the washing. Crisping white bed-sheets. Stiffened starched saris. Off white and gold."
 Arundhati Roy

"Звукът на слънцето, което изсушава прането. Прави белите спални чаршафи хрупкави. Втвърдява колосаните сарита. Кремаво-бели и златни."
Леда Милева

# 47
Хей, изпонатръшкахме се!!!  newsm78 Бързо оздравяване на всички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes /даже и на мен  Hug, че днес една чешма е текнала от носа ми. Дано с това да си остана./

# 48
  • на североизток от Рая
 Оздравявайте, ей!  Hug

Вчера споменах, че не ми е дошла поръчката от Колибри. Днес към 10 ч. позвъних на един номер, който изписват при поръчката. Отговори изключително любезен  господин. Моето притеснение не  е, че поръчката не идва, ами съм дала служебен адрес, а след два дни няма да съм на работа за дълго време, и това ме притесни.
 Господинът каза, че имат доста поръчки и всичко ще си дойде на мястото. Имали нова куриерска фирма, сега се сработвали  и такива неща.

А след час и половина получих СМС, че ще получа поръчка, доставена от Спиди в рамките на работния ден. Е, стоях цял ден на работа, но така и не дойдоха.
 Но и утре  е ден. И тогава сигурно ще ме зарадват.

# 49
  • София
Нели, куриерските фирми са много заети! Важното е, че този път си си пуснала поръчка и не е станало разминаване като миналия  Laughing Hug.

Момичета, бях обещавала книгите на Кейт Мортън - Изплъзване от времето и Забравената градина. Вече и двете са си в мен и мога да ги пратя за прочит, стига да си признаете на кой ги бях предложила, щот нали съм много паметлива...  ooooh!.

# 50
  • на североизток от Рая
ВениHug!

Наистина стана нещо с поръчката ми от Сиела миналия път, но дори не съжалявам. Едната поръчана книга беше "Калната река", но аз  я прочетох впоследствие и не ми хареса. А другата беше от сръбски автор май, ако припомните заглавие  newsm78, коментираше се доста наскоро. Но и за нея не съжалявам.

А "Забравената градина" аз искам да я чета, но имам доста книги запланувани за началото на годината. И все са дебелички. Като започна с "На изток от рая", "Момчешки живот", книгата в опаковката под елхата  Heart Eyes, и още, и още, и не знам кога ще чета "Забравената градина". Аз искам да я имам по-скоро. Нали вече имам "Отминали години", искам да си имам и двете. А те свързани ли са смислово? Или няма значение коя се чете първа.

# 51
  • София
Нямат общо, Нели, те са съвсем самостоятелни романи  Peace. По-нататък пак ще съм на разположение, ако дотогава не си си купила Забравената градина.

Явно с поръчката ти от Сиела е било по-добре да не стане  Mr. Green.

# 52
Вени , чела ли си третата книга на Кейт Мортън , аз никъде не мога да я намеря , "Изплъзване от времето" (дано не бъркам заглавието) , пак ще я търся из сайтовете  newsm78

# 53
  • София
nara86, имам и трите издадени книги на Кейт Мортън. Но най-новата още не съм чела, защото е в книжно другарче. Отминали времена мисля се казва.
Оф, нещо ми е супер бавен нетът, а и с тая нова визия откачам  ooooh!.

# 54
  • Den Haag
Момичета изгубих темата по трасето  Crazy, да се запиша бързо в новата темичка  Party
Благодаря за новичката тема   bouquet
Аз започнах да чета днес  "Нито Адам, нито Ева"Амели Нотомб. Преполових книжката, много лека, приятна и забавна. Харесва ми хумора на авторката и начина по който пише за Япония и за самите японци. Обичам Япония  Laughing

# 55
Днес ми беше много ревлив ден.

Къде сте?

И новата визия на сайта ме дразни. и въобще.... ooooh! Cry

# 56
Естел,  и на мен тези дни ми е сдухливо, но намирам сили да си мисля за хубави мнеща и да се радвам на хубавото, което имам (включва и книжки;-))
В крайна сметка почнах "Една Коледа в Париж" от Моъм - допада ми британското писане, независимо, че очаквам още повече сдух ... Confused Wink Книжният такъв обаче не може да ми повлияе, за разлика от този с реални поводи. Важно за мен е да имам близък до себе си, които да ме "изправя" обратно в правия път:) Това е мъжът ми най-вече и няколко верни приятели.
И мен ме дразни новата визия на сайта, но човек свиква с новото. Помня като ми се премести работното място и пътят ми се удвои и утрои като време до работата колко бях "стресирана" - слагам кавички, защото не знаех какво ще последва само няколко седмици след това и то вече беше истинският стрес. И пак на фона на друг някой, не би трябвало да го квалифицирам като "истински". Когато ме превземат потискащи мисли, обстоятелства и настроения, процедирам така: 1. правя каквото трябва, да става каквото ще; 2. напомням си, че и по-зле има; 3. опитвам се да видя светлинката, която да ме води до следващия остров; дотук са добрите стъпки, сега следва недобра (и пак зависи от гледната точка, защото на мен ми помага да се концентрирам върху проблемите и запазя сили за тяхното решаване): 4. Затварям се за соц. контакти, свеждам ги до необходимия минимум.

# 57
Аз нямам човек или нещо, което да ме зарежда.

Казват, че на Коледа стават чудеса. За мен няма да има чудо, дори и подарък няма да има.

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 00:15 от Естел Бързоход

# 58
  • на североизток от Рая
Естелко, натъжи ме...Исках да ти кажа, че имаш нужда от мъжко рамо, мъжка прегръдка, изобщо от мъжка сила. Не е иронично, нито пък подигравателно, това е истината. Но прочитам, че това ти  е част от болката  и ми е още по-трудно да ти дам някакъв съвет. А колко е трудно да се дават съвети. Мога да ти стана дори досадна с приказките си.
 Дано стане чудо по Коледа! Дано да намериш идея как самата ти да си помогнеш.
 Не унивай. От дупката се излиза трудно.

Какъв подарък си пожелаваш?! Сподели поне. Милата ми!  Heart Eyes

# 59
Вчера споменах, че не ми е дошла поръчката от Колибри. Днес към 10 ч. позвъних на един номер, който изписват при поръчката. Отговори изключително любезен  господин. Моето притеснение не  е, че поръчката не идва, ами съм дала служебен адрес, а след два дни няма да съм на работа за дълго време, и това ме притесни.
 Господинът каза, че имат доста поръчки и всичко ще си дойде на мястото. Имали нова куриерска фирма, сега се сработвали  и такива неща.

А след час и половина получих СМС, че ще получа поръчка, доставена от Спиди в рамките на работния ден. Е, стоях цял ден на работа, но така и не дойдоха.
 Но и утре  е ден. И тогава сигурно ще ме зарадват.
И аз съм така - получих смс за доставката на книжката си чрез Спиди, но до 17,00 никой не дойде. Колежката ми каза, че срещнала куриера някъде из улиците до офиса, взела си нейната пратка, но куриерът не се сетил за моята. Оплакал се само, че бил затрупан и не успявал да си разнесе поръчките за деня. Очаквам утре да дойде, и аз съм дала служебен адрес и вече мислех да звъня да отлагам доставката за след празниците.

Естел - празниците са тегаво време дори за хората с други хора до тях  Hug. Не съм голям фен на Коледата (но не го тръбя, защото почти всички останали ме гледат накриво, като го кажа  Laughing Laughing). Просто празници - отминават Simple Smile. Ще използвам времето да си поспя повече Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт