Литературен спамо-чат - 3 тема

• 34 876
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
Понеже положението е зле - 30 лв за лещи.
Но истинската ми мечта е Нуук ГлоуЛайт. От две години някъде го искам.

Да, липсва ми мъжко рамо. Не мога да живея сама /а сега живея де/. Самотата ми е най-големия кошмар.

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 00:15 от Естел Бързоход

# 61
  • Benelux / Varna
Естел, един съвет мила и се надявам да го приемеш истински, да те отрезвя малко и да успея да те изкарам от дупката в която попадаш. Много мои приятели винаги се учудват на силата с която ги изкарвам от подобни състояния, а вярвай ми направо ми се иска да им зашлевя по един шамар, естествено това е много образно, но ми се ще да ги разстърся силно и да им изкрещя: ТИ НЯМАШ ПРОБЛЕМ! БЪДИ ЩАСТЛИВА! ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ТЕБ! и вярвай ми това е самата истина! Здравето , колкото и банално да звучи на някои е всичко, само то би трябвало да ни събаря така, то е най-важното. Здрав ли си, приеми че си щастлив! Няма проблем или път с който да не се справи човек, иска се повече желание, целеустременост и увереност че може да се справиш, всичко зависи от теб. Вярваш ли си и другите ще повярват в теб, харесваш ли се и другите ще те харесват, усмихваш ли се , ще получаваш същото. Прави това което ти се прави, без значение с колко средства разполагаш, направи нещо което обичаш да правиш, бъди с хора, с които ти е приятно, споделяй, понякога това ужасно много помага и ако нещо не ти харесва у дома, говори - никой не може да чете чуждите мисли, кажи им какво не ти харесва, какво искаш да се промени и ще те чуят. А за човека до теб - не се притеснявай, ще срещнеш половинката си. Понякога ни се струва, че сме неоправдано нещастни, но това не е така, понякога е по-добре да си сам, отколкото зле придружен и подкрепен, а за всеки има половинка някъде, просто трябва да я откриеш, а това ще стане, когато спреш да мислиш затова и се насочиш изцяло към себе си. Почувстваш ли се добре, бъдеш ли добре със себе си и това как усещаш и живееш живота си, повярвай ми ще се отрази на визията ти -  като аура и настроение и без да се усетиш, ще забележиш че си забелязана и то от точния за теб човек. Хората сме много странни птици, винаги искаме, не сме доволни от това, което имаме, това е ужасна грешка - трябва да се научим да сме доволни от живота си , това не пречи да сме амбицирани ( в никакъв случай), но ако се усещаме недоволни, то ни е изписано по лицата, в настроението ни и никой, никой не иска да е в компанията на този човек , всеки бяга от трудности, точно в обратното положение - всеки иска да е покрай щастлив човек, да се зарежда с хубави емоции. Стягай се и мисли позитивно! И се научи да обичаш празниците - направи си сама подарък, за себе си, нещо което обичаш! Промени живота си така ,както искаш да го живееш! Направи го сама!
И за да те успокоя ще ти кажа, че " под всеки покрив има някакъв проблем" , няма хора без проблеми и не е страшно да говориш за тях. Аз например утре имам важен медицински преглед, ужасно ме е страх ( никой не ме разбира какво ми е на душичката, колко съм притеснена, но аз не им се сърдя, усмихвам се, шегувам се, в крайна сметка ,каквото ми е писано) ,  няма как, събирам сили и отивам.
Надявам се, да не се сърдиш че се опитвам да те отрезвя и по-свой си начин да те убодря! На всяка уличка изгряза слънчице Simple Smile Всичко го написах много положително настроена, не те успреквам в никакъв случай, опитвам се да ти помогна. Надявам се да не съм те засегнала по някакъв начин.
Силни прегръдки от мен и мисли за себе си!

# 62
  • Пловдив
2 дни не съм влизала във форума и то всичко изписано, хайде и аз се записвам.

# 63
Естел, горе главата , нищо фатално не е станало. Жива и здрава си , какво като си нямаш мъж, и аз нямам , е какво да седнем да ревем ли с теб , глупости , има хора нямат какво да ядат , няма как да нахранят децата си , други се борят за живота си или чакат живото спасяващи операции , трети са бездомници и заспиват като кучета на студа. Вярвай ми без мъж и без четец аз се чувствам БЛАГОСЛОВЕНА ХИЛЯДИ ПЪТИ , много се оплакваме хората , все нещо ни липсва , не трябва да е така . Стани сутринта погледни се в огледалото , усмихни се , нека от теб да струи позитивизъм , идват прекрасни Коледни празници и ние като християни трябва да сме малко по смирени и неоплакващи се . И аз ще съм сама на Коледа тъй като живея сама , е и , много хора дори и къщичка с топла постеля нямат .
ГОРЕ ГЛАВАТА ЕСТЕЛ , пиши винаги като ти е тъжно , тук сме за да изслушваме и да помагаме , било то и с един малък съвет . Много целувки  Hug Hug Hug

# 64
  • София
Добро утро  lovekiss
Какво сте оклюмали такива? Я да сервирам една закуска пред камината в този студ  Mr. Green

# 65
  • София
Будна съм,ама снощи
Скрит текст:
бях на банкет и ми е още поспаливо
Мижжка,ей сега ще му метна едно кафенце.

# 66
mijjjka, толкова обичам топлото! Отивам право до камината! Simple Smile

Елтел, как си днес?
Бих ти изпратила 30 лв за лещи, аз като ученичка все си ги губех… Но току-що ги преведох по банковата сметка на едно дете. Много болно дете… Сещаш се. Гледам при добри доходи всеки месец да отделям по нещо мъничко за болни деца, за които се събират средства за лечение (хем това е нищо, хем ако всеки отдели, е добре). Бих ти казала – другия месец, ако няма такова  болно дете, с огромно удоволствие бих зарадвала теб (надявам се си човек, който умее да получава подкрепа, и това  си е умение, някои искат подкрепа, а се опъват да я получат...). Но за съжаление – сигурно пак ще има събиращи средства деца… Sad

Скрит текст:
Аз все се заричам да не пиша тук за моите методи за справяне (защото не им е мястото тук), но нали пак споделяш, да подхвърля няколко идейки:
-   Напиши обява - Конкурс за работодатели – изброй всичките си изисквания – прочети я на глас, изпрати я някъде
-   Направи си табло на желанията за 2014 г. – от изрязани картинки – има ъгъл за любов, за пари, за кариера, за здраве, за… (моето табло за 2013 г. е безумно хубаво и почти изпълнено)
-   Напиши писмо  - все едно си получила мечтания четец и благодариш за него, описваш го какъв е, какво четеш на него
-   разказваш на познат (който няма да те помисли за луда) всичко, което си представяш – „днес се запознах с един…, отидохме…, направихме…, после…. и т.н.“ Всичко – все едно се  еслучило.
-   сложи си магнит в джоба – намисляш си какво/кого си пожелаваш… и го привличаш…

Имам цяла тетрадка с такива от курса на Алексей Бъчев, във ФБ групата също ежедневно десетки такива има, но за съжаление все не намирам време там да влизам, покрай майтапите за пиш*и има и много ценни неща.. Simple Smile
За да продължа с многознайстването - в този период не мога да не се сетя за загубата на татко (на днешния ден преди 10 години) и за загубата на приятелка – която на 7.12. миналата година беше поканена на общо празненство, … на 28.12. същата година беше… в гробищата…

Прекалих май… Зная, че е ужасно някой да ти плямпа многознайски насреща. Но бъди сигурна, че си имам неразрешени от години проблеми, въпреки „фръцкането“ ми с тези трикчета… Wink
Изказваме се всички компетентно (прощавай) – но само ти можеш да оправиш нещата.

За празниците, за времето – всичко това са измислени от хората неща според мен. Ако Коледа е свързана с Рождество Христово, тя по никакъв начин не би следвало да е свързана с голямото плюскане, с голямото пазаруване и т.н…  Ако Нова година е измислена за измерване и подреждане на времето, тя по никакъв начин не следва да има това огромно значение, което  й придаваме. Според мен всичко това е човек да си създаде радости и емоции в няколко „празнични“ дни, ако ги е нямал през годината, да се отпусне, да си представи по-хубав живота, да се задоволи с пазаруване и ядене… Аз обичам радостите във всеки един ден, не само на празници, както писах преди – скучно ми е точно едни и същи неща да се повтарят около 25.12. и 1.1. Искам различни начини за празнуване – и най-вече – ежедневни… Simple Smile Вече не мога да си представя на рождения си ден да седна на маса. Ужасявам се от такава идея…

За книги ли си говорехме тук – чета „Момчешки живот“, но изобщо не ми харесва… Сигурно ще я довърша  някак и чакам с нетърпение да започна друга книга.

А, прочетох и "Човекът в търсене на смисъл" - от концлагериста Виктор Франкъл.   Ще потърся откъси. Остана ми спомен как при единственото хранене за деня с прозрачна супа, веднъж готвачът имал да му връща услуга и му сложил две зрънца грах от дъното на супата, за да не е само "гола вода"...

Скрит текст:
„Сили отвъд твоята власт могат да ти отнемат всичко, в изключение на едно – свободата да избереш как да посрещнеш обстоятелствата. Не можеш да контролираш какво ти се случва в живота, но винаги можеш да контролираш какво чувстваш и правиш по отношение на онова, което ти се случва.“

„Не се стремете към успеха – колкото повече се стремите към него и го правите своя цел, толкова повече ще ви убягва. Защото успехът, както щастието, не може да се преследва, той трябва да последва, и то само като непреднамерен страничен резултат от посвещаването на човека на кауза, по-висок от самия него, или като вторичен продукт от отдаването на друг човек. Щастието трябва да дойде, както и успехът: трябва да го оставите да се случи, без да мислите за него.  Искам да слушате онова,  което вашата съвест ви диктува да сторите, и да го изпълните по най-добрия начин, на който сте способни тогава ще доживеете да видите, че в края на краищата — в края на краищата, казвам — успехът ще ви следва тъкмо защото сте забравили да мислите за него.“

„Не си струваше да се самоубиваш, тъй като, погледнато обективно, шансовете на средния лагерник да оживее бяха нищожни. Той нямаше никакво основание да очаква, че ще е сред малкия процент оцелели след всички пресявания. През първата фаза на шока лагерникът в Освиенцим не се боеше от смъртта . След първите няколко дни дори газовите камери не го ужасяваха – в крайна сметка те му спестяваха усилието да се самоубие.“

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 10:24 от svet65

# 67
  • Пловдив
Мерси за новата тема!   bouquet
Пожелавам си по празниците да имам повече време за четене.

# 68
Естел, усмихни се! Мооооля те!

Момичета, искам да ви почерпя с любимите си бонбони за рождения ми ден.
Навърших 28 г. рано тази сутрин ...
Пожелавам ви един чудесен ден и мноооого усмивки!

# 69
  • Пловдив
SIN, честит рожден ден - пожелай си нещо и вярвай, че ще се случи  Hug Gift

/любимата ми момина сълза  Heart Eyes /

# 70
  • София
Честит Рожден Ден, SIN !
Да си жива и здрава, много обичана и щастлива!
Постигай мечтите си с лекота и нека следващата ти лична година да е изпълнена с безброй успехи!
 newsm67 newsm67 newsm67 newsm67 newsm67 newsm67 newsm67

# 71
  • София
Честит рожден ден, SIN!!!    newsm59
Пожелавам ти много здраве, много любов и много прекрасни книжки!  Hug
Сега си пожелай нещо..................

.....................ще се сбъдне!!!!!!!!  Hug Hug Hug

# 72
ЧРД Синич,
Да си жива и здрава и много усмивки и късмет!

# 73
SIN , Честит рожден ден   newsm51 Много здраве , много късмет , много щастие , от всичко хубаво по много ти желая ! Весело празнуване !  newsm59 happy bd Желая ти много хубави подаръци да получиш   bouquet

# 74
Естел, един съвет мила и се надявам да го приемеш истински, да те отрезвя малко и да успея да те изкарам от дупката в която попадаш. Много мои приятели винаги се учудват на силата с която ги изкарвам от подобни състояния, а вярвай ми направо ми се иска да им зашлевя по един шамар, естествено това е много образно, но ми се ще да ги разстърся силно и да им изкрещя: ТИ НЯМАШ ПРОБЛЕМ! БЪДИ ЩАСТЛИВА! ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ТЕБ! и вярвай ми това е самата истина! Здравето , колкото и банално да звучи на някои е всичко, само то би трябвало да ни събаря така, то е най-важното. Здрав ли си, приеми че си щастлив! Няма проблем или път с който да не се справи човек, иска се повече желание, целеустременост и увереност че може да се справиш, всичко зависи от теб. Вярваш ли си и другите ще повярват в теб, харесваш ли се и другите ще те харесват, усмихваш ли се , ще получаваш същото. Прави това което ти се прави, без значение с колко средства разполагаш, направи нещо което обичаш да правиш, бъди с хора, с които ти е приятно, споделяй, понякога това ужасно много помага и ако нещо не ти харесва у дома, говори - никой не може да чете чуждите мисли, кажи им куиакво не ти харесва, какво искаш да се промени и ще те чуят. А за човека до теб - не се притеснявай, ще срещнеш половинката си. Понякога ни се струва, че сме неоправдано нещастни, но това не е така, понякога е по-добре да си сам, отколкото зле придружен и подкрепен, а за всеки има половинка някъде, просто трябва да я откриеш, а това ще стане, когато спреш да мислиш затова и се насочиш изцяло към себе си. Почувстваш ли се добре, бъдеш ли добре със себе си и това как усещаш и живееш живота си, повярвай ми ще се отрази на визията ти -  като аура и настроение и без да се усетиш, ще забележиш че си забелязана и то от точния за теб човек. Хората сме много странни птици, винаги искаме, не сме доволни от това, което имаме, това е ужасна грешка - трябва да се научим да сме доволни от живота си , това не пречи да сме амбицирани ( в никакъв случай), но ако се усещаме недоволни, то ни е изписано по лицата, в настроението ни и никой, никой не иска да е в компанията на този човек , всеки бяга от трудности, точно в обратното положение - всеки иска да е покрай щастлив човек, да се зарежда с хубави емоции. Стягай се и мисли позитивно! И се научи да обичаш празниците - направи си сама подарък, за себе си, нещо което обичаш! Промени живота си така ,както искаш да го живееш! Направи го сама!
И за да те успокоя ще ти кажа, че " под всеки покрив има някакъв проблем" , няма хора без проблеми и не е страшно да говориш за тях. Аз например утре имам важен медицински преглед, ужасно ме е страх ( никой не ме разбира какво ми е на душичката, колко съм притеснена, но аз не им се сърдя, усмихвам се, шегувам се, в крайна сметка ,каквото ми е писано) ,  няма как, събирам сили и отивам.
Надявам се, да не се сърдиш че се опитвам да те отрезвя и по-свой си начин да те убодря! На всяка уличка изгряза слънчице Simple Smile Всичко го написах много положително настроена, не те успреквам в никакъв случай, опитвам се да ти помогна. Надявам се да не съм те засегнала по някакъв начин.
Силни прегръдки от мен и мисли за себе си!
Hug
Браво,много добре казано!
 Зори разплака ме!  Tired

Общи условия

Активация на акаунт