На добър час в ПЪРВИ клас! - 6

• 51 457
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Честито имен ден на Дани  bouquet
Аз все пак успях да навия детето да остане два дни вкъщи, защото каза, че леко го боли  гърлото. Нищо сериозно, утре пак е на училище, но му хареса у дома /добре, че нещо се бях притеснила Laughing/
Започнаха да си играят с дребното и даже не само на борба Simple Smile Разиграваха разни приказки, много беше смешно, яд ме е , че не записах да си  имам след време какви ги дрънкат.Ако не беше предстоящото правене на сурвачки по ДБТ, сигурно и утре шеще да си остане.
Низахме пуканки, сушени чушки и ошав. Дано идеята е за такива сурвачки, а не разни с хартийки.
Добре, че не трябва да участваме още в коледни базари, че хич не ме бива да майсторя разни неща. Ако е за  бисквити и пр., вкусни и здравословни мога да ги докарам, но красиви не.
Нашите няма да имат тържество със стихчета и песнички, въпреки че пее доста нови песни, някои коледни- Стихчета само на английски казва.
Днес изрисува цялата стена с папагали. Реших да го оставя да си прави каквото иска в стаята. И стана красиво. Само дето грозно написа "островът на папагалите". Но пък вярно, че и даже с пълен член Simple Smile

# 31
  • София
Ние пекохме коледни сладки, но само за наша консумация. Децата много се забавляват да изрязват формички, но добре, че не се налага да правя за базар, че хич не ме бива в украсяването. Първокласникът е много притеснен, че като си теглили кой на кого да подари подарък, него никой не го бил изтеглил. Та помолих днес класната да провери, че чак на сълзи отиват нещата и е разбираемо де.
Много ми е трудно да намеря време за допълнителни занимания, което леко ме притеснява. Прибира се към 18, 30-19ч. и евентуално дописва, ако има недовършено домашно. После изобщо не е в състояние да се съсредоточи. В събота и неделя пък гледам максимално да се наиграе, че много му липсва. Общо взето каквото свършим през уикенда сутрин, това е.

# 32
И ние сме сгрешили 8- ма задача, ама честно казано и аз се предадох  Embarassed, после като я видях- лесна била ама....

# 33
Много ми е трудно да намеря време за допълнителни занимания, което леко ме притеснява. Прибира се към 18, 30-19ч. и евентуално дописва, ако има недовършено домашно. После изобщо не е в състояние да се съсредоточи. В събота и неделя пък гледам максимално да се наиграе, че много му липсва. Общо взето каквото свършим през уикенда сутрин, това е.

Ако нямате време, по- добре не се разправяйте в работни дни. Само ще се натоварите и време ще изгубите, а реален ефект или няма да има, или ще е много слаб, ако сте изморени, а това означава ниско КПД. Остави за почивните дни и ваканциите. Лятната е толкова голяма, че стига за едно дете да навакса в начална степен всички възможни загуби, ако е здраво и има кой да работи с него.
През почивните дни и ваканциите има време и за игра, и за работа. По два часа да задели детето на ден- предостатъчно е. Останалото време все е негово. И това, говоря, ако е нещо назад с материала. В противен случай и по час ще стигне.  Peace

Ние тогава учим думи по английски и пишем, напр. Освен това правя диктовки да се упражнява. Моят продължава да си пише грозно, но той няма да пропише красиво. Важното ми е да направим добър правопис. За задачите- проблеми никакви. Всичкото е вярно, само дето не може да си побере цифрите в кутийката. Това да му е кахърът. Аз в тази насока леко наблягам, но не натискам, няма смисъл.
Все се сещам за татко, дето бил пълен отличник, само по краснопис навремето имал петица и то- по милост.  Mr. Green

Тези пирамиди, които ги обсъждате, тук сме ги чепкали многократно как се решават. Освен това ние, напр., ги имаме в учебното помагало, с което децата се занимават в училище. Него също сме обсъждали и разбрах, че го ползват много други учители. Аз го намирам за много добро. Ще го постна отново- за тези, които не са го видели:

http://www.book.store.bg/p12377/zadachi-po-matematika-za-1-klas- … na-dimitrova.html

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 08:43 от Judy

# 34
Нашите ще имат днес тържество. Ще празнуват в една от залите на читалището от 15ч. Не знам какво точно са им подготвили, дано да се забавляват.
При сина ми имаше малко драма как ще си направи тренировката днес, като трябва и да празнува. Предложих му днес да не ходи на тренировки или да отиде вечерта с малките. Той отказа и двата варианта и реши, че просто ще изкара само до средата на тренировката.
В петък ще е пък другото коледно тържество в спортната зала. Ще се съберат целия отбор, ще има хапване, сокове, треньорката е осигурила аниматор. Предполагам, че там ще е по-голямото забавление.
В нашия град резултатите от КМС още ги няма. По-скоро на мен ми е любопитно, дали съм му сметнала правилно точките по неговите обяснения, той вече забрави за състезанието. Малко се разочарова, че химикалът, който му подариха много бързо се счупи. Той обаче си беше еднодневка, въпреки че при 7лв такса можеха да раздават малко по-свестни химикали, за по 20ст примерно, не за по 5ст  Laughing

# 35
За най-нетърпеливите софиянки.  Grinning

http://problem.iztok-smb.com/test/form.php

# 36

Ама вие нямате ли резултати още  newsm78 Аз се чудя що никой не пише точки Rolling Eyes

# 37
Помагалото е много добро Peace
Едно време щерката учеше по него, дори с калпавата учителка имам спомен че е решавала много такива пирамидки
Сега ние сме по други учебници и помагала, не толкова добри  Tired
Все пак мисля че е редно да има пример в теста за състезанието...но карай
Моят син не се е явявал, тъй като при нас това състезание е било от 4 клас нагоре ( не знам защо), но му дадох задачите- ми на пирамидите ме пита какво се прави, не се досети сам  Tired
На другата задача обаче се сети да използва само посочените цифри ( но след като вече беше решил задачата един път, при проверката се сети обаче без да подсказвам...на състезанието не биха му зачел драсканото, но се радвам че се досети все пак)

# 38
LOST, състезанието не се провежда по училища както е СМТ. За София е в три - 119 СОУ, 125 СОУ и още едно, но забравих кое, че не ми е в района Simple Smile
Т.е учителката е трябвало да информира децата, ако имат желание да се запишат. Приятелка се чудеше защо при толкова добре представили се деца в техния клас на СМТ, учителката не им е казала за КМС.
Синът ми има 78 точки, толкова и очаквах. Една нерешена задача, не е използвал всички числа.

# 39

Синът ми има 78 точки, толкова и очаквах. Една нерешена задача, не е използвал всички числа.

И ние сме точно така- 8 задача  Laughing

# 40
Ааа ясно Simple Smile
Е, но в нашето училище имаше същия ден състезание по математика за големите- дали е било същото или друго...е няма значение вече  Hug

# 41
  • София
Judy, мда, това са и моите мисли, още повече, че през лятото 2мес. ще бъда с него и ще имам възможност да контролирам процеса. Факт е, че детето се справя добре с това, което учат, доста бързо настига по- напредналите. Май си подценявам детето.  Embarassed

# 42
При нас няма коледно математическо, има едно друго регионално по същото време, не е посветено на Коледата  Simple Smile, но беше за деца от ІІ клас нагоре.
Добре са си го решили така, според мен. Ние само на тези на СНБУ ще ходим. Първото е утре, това, за което сме дискутирали, по роден край.
За ваканцията моят син си избра да си прочете последната от тези книжки:
http://www.book.store.bg/p14215/detska-enciklopedia-istoria-na-bylgaria.html

Именно тази:
http://www.book.store.bg/cgi-bin/pp-page.cgi?p=larger_image& … amp;imageid=43567
/Ще почерпя виртуално позналите мотивите за избора.  Mr. Green Има и джокер./
Аз много ги харесвам още когато големият ги чете, когато бе на възрастта на малкия. За мен са много хубаво направени- текстът е добре написан и ясен, не е бебешки. Картинките са хубави, с много пояснения. Има доста място, отделено на оръжията и бойните техники /като за нас.../ Mr. Green, което поддържа момчешкият интерес.

Judy, мда, това са и моите мисли, още повече, че през лятото 2мес. ще бъда с него и ще имам възможност да контролирам процеса. Факт е, че детето се справя добре с това, което учат, доста бързо настига по- напредналите. Май си подценявам детето.  Embarassed

Може би го подценяваш. Спокойно. Щом пък и през ваканцията толкова време си вкъщи, грижи нямаш.  Grinning

# 43
Judy, благодаря за идеята за енциклопедията и помагалото.
Синът ми хич няма знания за историята на България. Като че ли не успяхме да го запалим по темата.

# 44
  • София
Оги е със 71 точки. Можеше и по-добре на тези задачи, но съм доволна и от това. Все пак целта ни е да му е интересно и да трупа опит на този етап.
Довечера ще го питам къде какво и как е решил. В неделя умишлено пропуснах, защото съботата беше учебна и имахме и доста натоварена седмица. Искаше ми се малко да поеме въздух  Wink

Общи условия

Активация на акаунт