На добър час в ПЪРВИ клас! - 6

• 51 461
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Точно същия не съм имала, но се наложи да водя дъщеря ми на проверка на слуха, защото бях полудяла, че след няколко поредни отита не чува добре. Та заведох я на аудиограма и съм много доволна. Там проверяват ниски, високи тонове, шипящи и т.н. неща, дават резултат после и виждаш всеки тон кога точно го чува и в какъв диапазон са референтните стойности. Прави се два пъти - веднъж на дясното, веднъж на лявото ушенце. Струваше 10 или 12 лева нещо от сорта и работеха в събота, което за мен беше огромен плюс. Ако искаш ще се поровя да намеря къде я правихме и да ти дам координати.

# 601
  • София
bubcheto15, ще съм ти благодарна за координати (особено, ако не е в Исул). Преди години водих голямата ми дъщеря на аудиограма там, спомените са ми за едно дъълго чакане "на крак" и много бърз тест. Дано има възможност това да се направи другаде или поне нещата да са се променили

# 602
Аз знам само за ИСУЛ и ще се радвам да кажете за друго място!
Благодаря предварително!

# 603
  • София
Не не, ето тук е:
http://www.slavina.com/contacts

Не исках да е в болнична обстановка, а тук хората са адски мили, с много добър подход, накрая и някакъв подарък й дадоха. Много бях доволна.

# 604
  • София
Благодаря много, bubcheto15! Ще взема да я заведа, за да си знам...

PS Записах час за утре. наистина бяха много мили Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 14:53 от Лекси

# 605
Здр моля за помощ, как се прави звуково-сричков модел на думата, т.е. какво се има предвид? Благодаря

# 606
Здр моля за помощ, как се прави звуково-сричков модел на думата, т.е. какво се има предвид? Благодаря

Това беше съвсем в началото на годината, можеш да потърсиш от първите уроци по сборниците.
Написаната с букви дума се прави на такъв модел, като се чертае правоъгълник /той е думата/, правоъгълникът се разделя на по- малки, в зависимост от броя на сричките в думата, а всеки малък правоъгълник се дели на квадратчета, в зависимост от броя на звуците в сричката.

Трябва да потърся картинка.
Виж тук:
http://bgschoolnicosia.com/wp-content/uploads/2013/08/%D0%93%D0% … B%D0%B0%D1%81.pdf

от стр.6 нататък- има разделение първо на сричките, след това - по кутийка за всеки звук, като гласните са в червено, а съгласните- в синьо.

# 607
Излезли са резултатите от Аз и числата, този път не съм доволна   Confused, може ли линк със задачите, да видя кое я е затруднило.  В къщи и в час се справя....къде се е удавила милата  newsm78

# 608
  • София
М, някъде се е объркало детето сигурно. Peace
ИНаче ми прави впечатление, че от 10хил.първокласника 4200 имат максимален брой точки. Пак са били лесни задачите, според мен.

# 609
М, някъде се е объркало детето сигурно. Peace
ИНаче ми прави впечатление, че от 10хил.първокласника 4200 имат максимален брой точки. Пак са били лесни задачите, според мен.

Да, именно, нещо е объркала, пропуснала или обърнала цифри....затова ми я любопитно.
Разочарована е милата....ама трябва да свиква  Peace

# 610
  • София
Моят е с 46т. Като се има предвид, че у дома не е решавал задачи, смятам, че е добре за първо състезание.

# 611
Моят е с 46т. Като се има предвид, че у дома не е решавал задачи, смятам, че е добре за първо състезание.

С 45 е моята, но на фона на половината деца с 50...ми се струват малко тия точки  Confused
Иначе да- и то само се справя горкото  Sad

# 612
  • София

С 45 е моята, но на фона на половината деца с 50...ми се струват малко тия точки  Confused
Иначе да- и то само се справя горкото  Sad
Прозвуча ми като да е с по-малко от 30 в началото Confused Моята е с 42, целунах я и я поздравих за прекрасния резултат. Веднага след състезанието ми се обадиха да си я взема и се оказа, че е с 39,8 и почна да повръща, така че смятам, че се е представила блестящо и точно така и й казах. Колко от останалите деца са с максимален брой точки няма как да ми е сравнение, във всяко училище е различно, при нея не са им прочели задачите нито веднъж, трябвало е сами да си четат всичко, на други места са чели задачите една по една и то всяка по два пъти.

# 613
момичета, не мога да отворя резултатите от сайта на съюза на бълг.учители, има ли ги някъде другаде резултатите?

# 614
Как си видяхте резултатите? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт