На добър час в ПЪРВИ клас! - 6

• 51 438
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Как си видяхте резултатите? newsm78

На сайта на СБНУ има раздел "Резултати".

# 616
Аз това го видях , но немога да си намеря моето Simple Smile

# 617
Малкия приключихме с измислените олимпиади и състезания.
Казвам измислени - защото са такива.
Никакви правила за провеждането им.
А сумата , която събраха от всяко дете и като гледам броя на участниците - за какви пари става дума.
И къде отиват те?

# 618
  • София
Най-лесно е да отидеш на жълтото поле, където пише "Име, презиме, фамилия". В левия му долен ъгъл има едно мъничко квадратче, натискаш там и ти излизат чекнати всички имена. Най-отгоре на имената има "Select All"-махни му чекчето. По този начин махаш чекчетата на всички деца. След това намери твоето дете и му сложи само на него чекче. "OK" и си готова.

# 619
  • sofia
По принцип таксата участие отива за проверяващите и за администриране на процеса.
Моя още не съм го пускала на състезания. Много е чувствителен на тема провал.

# 620
Определено не прие много разочароващо резултата - 37 точки.
Възклина само - Ееееееееееееееее .

# 621
Моята кукла на предишното състезание се поизложи, но сега има 50 точки. Много се радвам, тя спи, но утре ще й кажа.

# 622
Децата според мен трябва специално да са информирани какви са максималните резултати, та да разберат къде точно се намират.
След КМС учителката на сина ми ги питала колко точки са изкарали на състезанието и детето казало "50 ли, 70 ли, някъде там". Нищо, че са една задача повече и нищо, че между 50 и 70 има огромна разлика Grinning
На него изобщо не му пука как се представя. Питам го дали е взел да отговаря  в клас, а той- "а, ще си вдигам ръката да си уморявам мускулите на ръцете неравномерно." Дори не знам откъде му хрумват тези глупости Laughing
А аз такива чуденки около състезанията- как се отразяват на крехката детска психика и пр. мамини вълнения. За мен са ориентир на какви задачи трябва да се наблегне.
Тестът от "Аз и числата" има ли го вече някъде?

# 623
Моят е с 46 точки, но той още същия ден каза, че е объркал някаква задача с маймунки, защото тълкувал условието по свой си начин. Още по обяд се беше усетил, че май не е така както го е мислил, но вече късно. Още доста време ще мине докато свикне. В нашето училище минималния резултат е 43т. От 41 участници в училището 31 са с резултат 50т, което лично за мен веднага сваля нивото на състезанието. 3/4 с максимален резултат нещо не ми се връзва.
На Коледното например, в целия град имаше 1 пъровкласник с максимален резултат. Вярно, че сме малък град и там имаше общо около 30-40 участници от първи клас, но точките някак си бяха равномерно разпределени между максималния 85 и минималния за града, който беше между 30 и 40 някъде.
Моят син не се трогна особено колко точки е изкарал сега. Дори каза "46 при максимални 50 това е много добре." Спестих му факта, че почти целият клас има 50 точки. Това със сигурност нямаше да му хареса. Той е със самочувствието, че е най-добрият в класа по всичко, е, заедно с още един Ники  Joy

# 624
Не съм виждала задачите от това състезание, но очевидно са били много лесни- пълно е с максимални резултати. Само в нашия клас изброих седем, ако не съм изтървала някого. Лесно става с екселските таблици, човек си филтрира и вижда. За мен бе любопитно как е работата по училища и класове.
Като видях пълните точки на толкова деца, обаче, реших довечера да погледна и самите задачи, вероятно са наистина много лесни. Аз бях забравила кога се провежда, разбрах, че детето е ходило седмица след това, не бях и в града. Той вече беше забравил задачите дори и нищо не можа да ми каже.
При нас класната ги записва по тяхно желание. Знам само, че давах едни пари и той май се кани да ходи на още едно състезание за буквите. За него май не съм плащала още.

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 09:38 от Judy

# 625
  • София
Много максимални резлтати има, особено в училищата, където са им чели задачите. В задачата с маймунките ако изпуснат да прочетат едно "по" и да го схванат отива на кино цялата задача, та и това е важно. В нашето училище има доста малко с максимален брой, но аз и преди писах, че са ги оставили да се оправят абсолютно сами, което за мен е ок Simple Smile Иначе и тя ще ходи и на буквите, пита ме вече за тестовете, интересни са й явно, ама като й кажа да правим диктовка или да преписва текст никак не проявява този ентусиазъм Simple Smile

# 626
Моят отдавна не преписва вкъщи нищо. За мен е излишно начинание. Правя само диктовки, но затова пък- редовни. Хареса му нещо интересно- диктувах му, докато беше болен, пословици и го карах да ми ги обяснява, след което ги обсъждахме двамата. Много му хареса тази игра.
Иначе пак не пише красиво, но поне се чете, което напълно ме удовлетворява. Важен е правописът, а по- натам- възможността да се изразява свободно, свързано, логично и обосновано.

# 627
  • София
Абе и на нея й е много досадно това с преписите, ама го карат в училище и аз не ща да споря задочно с учителката. Определено предпочита диктовки. И тя няма да бъде калиграф, но стм доволна, ако е грамотно и четливо.

# 628
Мисля, че по-добрия вариант е да не им четат задачите. Така бих предпочела, ако в класа на сина ми се организира подобно състезание.
Защото като им ги четат, сигурно се очаква децата да ги решават веднага- в промеждутъка до другото четене, а някое може да се е разсейвало. Много по-добре и да са си с теста и да си ги четат и осмислят сами.
Аз дотолкова не държа на краснописа, че един ден му диктувах в тетрадка с квадратчета. Той нещо се ядосва, че ставало грозно, но му обясних, че при мен изискванията е да е вярно, при другите да си спазва техните.

# 629
  • София
Аз също предпочитам да си ги четат сами, вкъщи също я оставям да си чете сама, но истината е, че е по-трудно. Специално за две от задачите знам, че точно това я е катурнало, тази с маймуните хич и не е видяла, че са изяли ПО един банан и на една с един войвода, дето той върви, пък незнам си колко води, пък зад тях дружина от еди колко са и колко са общо, текстът е бил много, в стихотворна форма и определено й е било трудно да си събере мисленето върху числовата сметка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт