На добър час в ПЪРВИ клас! - 6

• 51 416
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Бубче, има задачи, с които децата се справят по- добре от родителите си.  Simple Smile Мислят по- разчупено /все още, докато училището и други работи не са ги ... окепазили  Laughing/, излизат от рамкирането по- често от нас.
Иначе задачките за малките са си сладки. Прекалено сложните, с усложнени текстове и заврънкулки, обаче, изискват подготовка. На Кенгуруто не помня да съм виждала такива, когато голямото ми дете ходеше.

# 646
Мими, какво разбираш под футболни маратонки.. бутонките не са ли гадни за целодневно носене... той човека време не намира якето да съблече, та камо ли да сменя обувки ooooh!

# 647
  • София
Бубче, има задачи, с които децата се справят по- добре от родителите си.  Simple Smile Мислят по- разчупено /все още, докато училището и други работи не са ги ... окепазили  Laughing/, излизат от рамкирането по- често от нас.
Иначе задачките за малките са си сладки. Прекалено сложните, с усложнени текстове и заврънкулки, обаче, изискват подготовка. На Кенгуруто не помня да съм виждала такива, когато голямото ми дете ходеше.
О това го установих и аз Simple Smile Между другото на Кенгуруто наистина са най-интересни и нестандартни задачите, от всички, които съм гледала досега. До голяма част са по-скоро логически, отколкото математически.

# 648
  • София
Е, не бутонки, разбира се. Има си футболни маратонки - те са с малки ръбчета, ако мога така да го кажа отдолу, отпред са задигнати, за да се пази носът на обувката. Но не са бутонки в чистия им вид. Има ги по всички спортни магазини Simple Smile

Относно задачите - имахме една задача в учебното помагало, да се намерят колко ъгли има на посочената схема - два долепени триъгълника. Еми, много ми беше трудна тази задача, тъй като не знам те докъде са стигнали при фигурите. Брат му намери доста ъгли (но той си е математик), аз се ограничих до 8 май. Така и не разбрах всъщност колко беше отговора им  newsm78

# 649
Бубче, нищо няма да промени, аз искам от любопитство да ги решим у дома  Peace

# 650
  • София
Коте, моята има истински бутонки. Страшно много си ги хареса, ако зависи от нея няма да ги сваля изобщо. Има се за много "вървежна" с тях, радва се, че понякога и по-големите ученици ги забелязват... Обаче аз не ги одобрявам много, защото връзките им се развързват постоянно и между бутончетата се задържа много кал. Така че, ако ти е за удобство, не взимай...
Бяхме на аудиограма, благодаря още веднъж за координатите. Слухът й е ок.
На нашите пък 2 оценявания им правиха, на две други състезания ги пуснаха, а на това не  Crossing Arms

# 651
  • София
Напълно подкрепям бубчето, че от миналогодишното кенгуру за първи клас, 13,14 и 15-та задача без обяснение, а дори и след изобщо не са на нивото на моите първокласнички. Всъщност разгледах задачите и за втори клас, почти същите са като тези за първи. Според мен като за първа година включен и първи клас в кенгуруто, преценката за степента на сложност за задачите е била малко нереалистична. Тези задачи като цяло са на доста по-високо ниво от останалите задачи по математика на състезанията досега за първи клас, които са минали.

# 652
Напълно подкрепям бубчето, че от миналогодишното кенгуру за първи клас, 13,14 и 15-та задача без обяснение, а дори и след изобщо не са на нивото на моите първокласнички. Всъщност разгледах задачите и за втори клас, почти същите са като тези за първи. Според мен като за първа година включен и първи клас в кенгуруто, преценката за степента на сложност за задачите е била малко нереалистична. Тези задачи като цяло са на доста по-високо ниво от останалите задачи по математика на състезанията досега за първи клас, които са минали.

Миналата година за София имаше само един максимален резултат на първокласник на това състезание (ако не се лъжа бяха 2 максималните за страната). Задачите наистина затрудниха много деца.

# 653
Та да си дойдем на думата - футбола.Остави ги задачите по математика. Laughing Laughing

Има предложение от БФС - понеже футболът е спорт от обществено значение и най - често практикуван от подрастващите младежи да бъде заложен като задължителен в часът по ФВ .

Относно обувките- тези, които могат да се ползват за всекидневна употреба , на твърди терени и изкуствена трева се наричат - стоножки.Малкия постоянно носи такива.Става и с най обикновени гуменки от нашето детство- кой ще ти гледа с какво си обут,важното е играта да започне. Simple Smile
Спокойно детето може да е целодневно с тях и това да не натоварва крачетата.
Бутонки единствено за тренировка на  затревени терени.

# 654
Моите и двамата ритат със стоножки. Живеем в къща с двор и всяка свободна минута се рита. Обувките са им на Адидас и изкарват докато им умалеят, така че препоръчвам  Peace

# 655
  пуснете една снимка на тези стоножки. И линк към задачите от Кенгуру..

# 656
През телефона съм и ми е трудно с линковете, но в Гугъл стоножки футбол и кенгуру математика и ми излязоха.

# 657
  • София
Ето задачите от Кенгуруто, за другото не мога да помогна Simple Smile
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2013/04/KENGURU_1-klass_2013-U.pdf

# 658
Много са хубави задачите, наистина. Не съм гледала такива за малки от поне пет години, че сме напуснали с големия тази възраст отдавна.
Целта на истинските състезание не е децата да съберат максимален брой точки, а да участват и да се представят възможно най- добре, съобразно собствените си знания и умения. Когато задачите са посилите на масата не могат да се откроят най- добрите, а точно последното е цел на истинското състезание.
Максималисти децата ги правят родителите. Което е жалко.

# 659
В състезанието "Аз и числата" в нашето училище са им чели условията. Това, лично за моя син е минус, защото 1. ако някой друг му чете условието, обикновено блее и изобщо не разбира за какво става въпрос, 2. ако някой му го чете, намира за излишно сам да си го прочете отново, тъй де, що да се хаби  Joy
Това много пъти е проверявано вкъщи като решаваме текстови задачи. Понякога го мързи да чете и ме кара аз да му чета условията и съответно веднага след това пита: "Какво, аз нищо не чух/разбрах/запомних?". След това го карам той да си го чете. Тогава няма проблеми и решава задачата.
Общо взето, в някои отношения, е голямо бебе все още. Аз съм обаче съм "за" да ходи на състезания, щом и той няма нищо против. Поне в първите класове, когато нещата още не са чак толкова трудни. В прогимназията не бих го карала да ходи на състезания по предмети, които не са му любими.
Вчера, 2 месеца след провеждането, са му дали грамотата от Коледното състезание. Беше с трети резултат в града тогава. Имаше и един сборник със задачи за втори клас като награда. Искаше вчера да решаваме задачи от него. Не му хареса, че го снимали за училищния сайт. Мрази да се снима.
За футбола съм пас. Моят мрази топката  Sad Когато в училище играели на народна топка или ритали, той стоял и гледал отстрани, не искал да играе. До двегодишна възраст някъде, това беше една от любимите му играчки, сега само като види топка и прави една физиономия на отвращение.

Общи условия

Активация на акаунт