Някои чакат снеговалеж, ЯНУАРКИ - бебевалеж! Тема 17

• 26 787
  • 724
  •   1
Отговори
# 345
Ей, още бебета на мамите честито, да си гушкат живи и здрави бебенца. Взех да се чудя вече кога и ние ще тръгнем, хем рано ми се струва. Вчера посетих една болница в Бс, две акушерки ме нагласиха между 7 и 10,01, всички започнаха да гадаят  Crazy
Да питам вярно ли менструалните болки са контракции  Thinking , защото с предната бременност нямах такива изобщо, стартирах си със силните, стягащи болки

# 346
Здравейте мами,  не пиша често но това езащото нямам много време, а и вие пишете толкова много че понякога едвам смогвам и да ви изчета!

Честито на всички нови мами колко бебчета само за няколко дни!  Да са им живи и здрави и много да ги радват бебчетата!  А на мамите бързо възатановяване!

Ние с бебо сме добре,  като цяло нямам оплаквания освен че тези дни себоря с досадна кашлица,  но важното е че дробовете ми са чисти и се надявам скоро да мине напълно!  Другото което е че до скоро имах зверски киселини, които от нищо не минаваха,  но от няколко дни понамаляха и са и по рядко!
Миналата седмица ми казаха,  че корема ми бил падна,  а аз викам ми той не се е качвал ....Но майка ми каза че май наистина има разлука,  а на менми се струва много рано  при положение че термина ми е края на януари,  даже ми изглежда и малък ии се чудя ще расте ли още?  Thinking
Аз още не съм довършила напълно списъка с покупки,  а какво остава за пране на дрешки ...Но покрай празниците ще се възползвам от помоща на мама и се почва едно пране, чистенне, подреждане,  гладене и всякакви такива дейности ...

# 347
Извинявам се за тъпия въпрос, но болките в кръста и ниско долу, подобни на менструалните, контракции ли са ?  newsm78 Нещо ме хваща параноята ...

# 348
Ей, още бебета на мамите честито, да си гушкат живи и здрави бебенца. Взех да се чудя вече кога и ние ще тръгнем, хем рано ми се струва. Вчера посетих една болница в Бс, две акушерки ме нагласиха между 7 и 10,01, всички започнаха да гадаят  Crazy
Да питам вярно ли менструалните болки са контракции  Thinking , защото с предната бременност нямах такива изобщо, стартирах си със силните, стягащи болки
В коя болница ходи,ако не е тайна? newsm78

# 349
  • София
Колко много сте изписали!
Честито на Пандичка и Мамапак и тук! Да са им живи и здрави сладурките. Мамапак да влезе да пише как са с малката, че малко инфо е дала.
Колко бебета се родиха, а аз още купонясвам. Кога ли ще ме изненада? Simple Smile От днес почвам с подготовката за гостите в понеделник. Решила съм всеки ден по нещо малко да правя, че иначе ще се скапя. Днес ще бърша прах и ще мия в кухнята.
За дрехите в болницата - повечето болници в Сф си разполагат със служебни. Мен много не ме привлича това, че преди нас 100 циганета са носили тези дрешки, но пък предполагам, че има начини да си ги стерилизират.
Елг, болезнени ли са ти контракциите? Понеже аз от стягащите имам често, но няма болка. А ако се наложи секцио ще избираш ли екип, или при който се паднеш?
Цветно, много тъпо това с имената... Пари ще ти дават  Twisted Evil Е сега поне знаеш как няма да се казва.
Тонини, предчувствията ти станаха реалност Simple Smile)))) Ама то и нямаше за кога.
Малчо, на мен не са ми искали абсолютни никакви пари по ЗК.
Аз съм готова с прането и гладенето на всички дрешки, подредила съм скрина и част от гардероба, тези дни ще си оправя и багажа за болницата, че всичко е купено без храна и вода, но не е подредено в сака. Не мога само да си избера дата за секцио... че е много сложно около мен.

# 350
Здравейте, момичета Simple Smile Аз съм поредната бъдеща януарска мама(с термин 21.01.14.), която е повече читател на темата, но пък я следя от самото начало и са ми били супер полезни много ваши дискусии и не спирам да я следя.Вълнението тук расте с всеки изминал час успоредно на броя новопявили се бебоци. Да са живи и здрави всички нови бебчета и техните горди мами!  bouquet
  Бих искала да питам тези от вас които се надяват и готвят за нормално раждане дали са чували или насочили към използването на някакъв препарат за подготовка на перинеума за раждането, да се избегна максимално разкъсванията и т.н.. newsm78

# 351
Извинявам се за тъпия въпрос, но болките в кръста и ниско долу, подобни на менструалните, контракции ли са ?  newsm78 Нещо ме хваща параноята ...

Преди малко и отговорих на Алиан на същия въпрос. Да контракции са. Трябва да са по силни от тези менструалните.

Фейсче, не знам как да ти отговоря. Прага ми на болка е голям. Да болезнени са, или по скоро ми докарват голям дискомфорт. Екип няма да избирам. Които се падне. Имам си само акушерка, но ако се стигне до секцио ( малко вероятно), тя няма да е там.

Светла, каквото и да ползваш ако доктора реши, че ти трябва епизотомия, те режат и няма спасение. Споко

# 352
Елг, благодаря ти, именно с това съм наясно, но доколкото разбрах можело поне да се създаде максимална пластичност на кожата и лигавицата в тази област, но и аз съм решила без избор на екип,което значи, че и колко мога да разчитам някой да се занимава в самия момент с това... Confused по скоро предварително прилагане всекидневно,...знам ли, пък може и да няма смисъл Thinking

# 353
  • София
Nuriii, честита щерка   bouquet  bouquet  bouquet Бързо да сте заедно! И... ДА СТЕ ЗДРАВИ  Hug

mammapak, честита дъщеричка! Скоро да сте заедно!

Пандичка, честита дъщеричка! Скорошно събиране!

Заленко кърмите ли се как сте? Пиши подробности.

Ние сме много добре. Успяхме да сборим системата (не без приключения, цял роман) и по-малко от 24 ч. след раждането вече бяхме заедно с Лимон. Още в реанимацията правих ръчно изцеждане на гърдите и изкарах коластра. За съжаление се наложи Лимон да го захранят с изкуствено мляко в това време, защото имаше съмнения за един проблем и за него е било много рисково да е гладен. Ако нямаше съмнение, вероятно щяха да зачетат подписаното ми желание да не му дават изкуствено мляко. Но откак се събрахме, сме си заедно. Кърмя си го на поискване. Ако се случи да спи повече от 2 ч., будя го да похапне. Така ще е първите 6 седмици, после ще го оставя сам да си прецени кога да спи повечко. Случих на чудесни съквартирантки, редовно си проветряваме стаята (често е проблем по болниците). Говорим си, помагаме си.

Rosi4kaS
, евалла за отношението във вашата болница! На мен душичката ми се свива като прочета за някое подранило бебче в БГ. Като знам как няма достъп и информация... като знам как се спазва някакъв измислен ред, който намира неща като кенгурува грижа и хранене с изцедена кърма за абсурдни и глетозии.... ах... Щастливка е твоята щерка, въпреки трудното начало, много ще й бъде спестено, просто защото се е родила в друга държава...

Момичета, ще ми се да уточня нещо относно проекта на Ла Лече Лига и БГ-МАММА, за да не стават обърквания. Поводът е този пост. След представянето на проекта имаше само позитивни коментари и нямаше откази, с което се счита, че сме съгласни проектът да е активен в нашата тема. Тъй като темата си е наша все пак, Ла Лече Лига Лидерите по проекта нямат право да се намесват в дискусиите ни, ако въпросът не е изрично адресиран по определения ред от автора му. Сега ще дам линк към точното описание на реда и ще помоля при възможност да се добави и на първа страничка, че да не се загуби измежду многото поздрави и честитки за новите бебенца. Ако въпросът е още актуален, моля авторът му да го прецизира и оформи като въпрос към ЛЛЛ ето така

Ето и един обобщен текст за проекта, който може да се сложи на първа страница на темата за справка при нужда (доколкото разбрах нещо подобно е било пратено вече на ЛС към общия профил):

ТЕКСТ ЗА ЦИТИРАНЕ НА ПЪРВА СТРАНИЦА:

Съвместна инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига  България.
Въпроси, свързани с кърмене и захранване, освен към опитните мами в темата, може да задавате и към ЛЛЛ. За да се открояват и да се виждат по-лесно, е добре да ги маркирате в червено, например: ЛЛЛ, имам въпрос относно кърменето ... .

Заповядайте на Ла Лече Лига срещи, безплатни лекции за кърмене и захранване и на кърмачески срещи за бъдещи и настоящи майки в много градове! ПРОГРАМА ЗА МЕСЕЦА.
Актуална информация за кърмене може да откриете на сайта на Ла Лече Лига, както и на страницата на ЛЛЛ във Фейсбук

0888 555 385 - национален телефон за подкрепа, информация и помощ за кърмене.

# 354
Malcho__ , ходих в Дева Мария на оглед, тъй като все още обмислям къде да раждам.

# 355
Malcho__ , ходих в Дева Мария на оглед, тъй като все още обмислям къде да раждам.
То и аз все още мисля,ама май накрая ще е докъдето ме закарат... Peace

# 356
Всеки ден бебевалеж - ех, че хубаво !

Честито на mammapak и адашката Пандичка - живи и здрави бебчовци, бързо възстановяване и за празниците ако може да се гушкате вкъщи !!!   ylinfant newsm30

Чела съм в старите теми, че не еднократно е разисквано, но сега вече наближава, така че искам да питам какво сте планували след ражането на бебчо - помощ от майки,свекърви и т.н. или всеки по къщите. Най-вече че сега са празници и нещата със семейни събирания съвпадат ако нашите бебчовци подранят.
На мен ми е много притеснено по този въпрос. Не искам помощ, а ми се налага от две страни.
Проблемът е че живеем при моето семейство,не сме сами, място вече няма у дома. А свекървата все се изтърсва първо без предупреждение, второ като дойде забравя да си тръгне по 2-3 седмици и нямам нерви. Не го разбирам, синът и живее тук,но това не е негов дом дефакто, не сме сами, как може да не чувства неудобство ? От друга стана майка ми не е тук, не сме и близки и тя звъни сега и напира да идва без да съм я питала. Незнам какво да ги правя. Как деликатно да обясня на свекървата че от първата вечер искам да сме сами, така че мъжът ми да не се обиди. Той знае мнението ми, но не му пука, нали не той стои с нея 24 часа на главата. Първия път пак не я исках , но ми я доведе, защото след секциото дори леглото не съм можела да оправя. Но след няколко дена като ме заварваше всяка вечер да рева от нейните глупости, я изпратихме по живо и здраво. Сега ме е страх че ще се тупне от Коледа и ще забрави да си тръгне. Направо мира не ми дава този въпрос. Обичам да си върша нещата сама, не искам някой да ми се мотае, особено на тази малка площ толкова човека. Живот и здраве ще станем 6 човекаи тя ако дойде 7 - кошмар, не може да останеш дори с мислите си насаме. Мъжът ми е вкъщи почти постоянно, така че има на кого да разчитам да заведе баткото на градина и т.н. - друг не ми трябва.

Хубав слънчев ден на всички !

# 357
  • София
Елг, дано да не се стига до секцио, но те там лекарите са ОК, нищо че имаха 1-2 изцепки преди години. В реанимация се държаха кофти акушерките. Специално за Шейново съм чула, че дали ще избираш екип, или не, няма никакво значение - получаваш едно и също внимание.
panda7, аз мисля, че трябва да кажеш нещата директно, без да ти пука кой се обидил и кой не. Казваш и отсичаш и няма 6-5. След секцио и с малко дете на ръце, не мисля, че трябва да ти пука за другите, а си гледай теб най-вече и детето. И да има обидени - ще им мине. Що за наглост да те кара да плачеш заради нея и ти сега ще се притесняваш да не я обидиш!!! Още отсега си нареди приоритетите и се разбери с всички какво НА ТЕБ ти е нужно, а не кой какво си мислел...
Аз с моето свеки нямам такива проблеми. Откакто живеем заедно с ММ, от юли месец, е дошла веднъж за 3 часа. Тя не живее в София. Сега нашите я поканиха за Бъдни вечер, но тя отказа да идва. Не иска да преспи и една нощ. Пък майка ми ще се наложи да идва, предполагам. Но ние живеем на 10 мин пеша. Тя не е нагла, ако й кажа, че искам да сме сами, няма идва. Само дето на мен ми е първо бебе и не знам как ще се справя. 

# 358
Хеееййй страшен бебевалеж, то така както върви повечето януарки ще си имат коледен подарък и ще гушкат бебоци още преди новата година.
Честито на мама Пандичка да и е жива и здрава малката принцеса, честито и на другите мами и на тях много радост, здраве и щастие.
Май май аз ще съм за накрая, докато ми дойде времето иии вие ще сте родили отдавна, ноо нищо да стоим на топличко още  Mr. Green.
Аз от вчера съм вече официално в болничен и започвам да откачам едва първия ден вкъщи, ноо ще свикна, още не съм се излюпила от леглото и пижамата, аа чакам да ми дойде музата да изляза до магазина  Mr. Green

# 359
Здравейте маминки! Да попитам естественото раждане плаща ли се? За избора на екип също плаща ли се? Една приятелка за секцио по спешност платила 68лв. нали уж се поема всичко от здравната каса. Освен тези пари са и искали подараците в пари. 

Общи условия

Активация на акаунт