Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 32 005
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
Titanka мисли позитивно до колкото ти е възможно и си мисли за хубавите преживявания,които те чакат юли Hug
Не знам за вас ама за 13 г.с. съм +3 кг почти Crazy Предния път качих 22кг,още в болницата се разделих с 12кг,после свалих това онова и общо взето 6-7 си ги влача от предния път..Ако и сега стане така   #2gunfire
Мен много ме боляха гърдите отначало сега грам не са мръднали и предния път не се увеличиха кой знае колко та не очаквам чудеса..
Хапна ли малко и ми е лошо кога ще свърши този адддддд #Cussing out
Оплаках се бягам,че гости чакам,лека и спорна момичета Hug

# 436
Titanka - съжалявам миличка ! Но мисли позитивно и гледай напред. Концентрирай се върху едното ти бебче, явно така е било писано.

И аз вече съм като буренце в корема , ама и гърдите са ми станали големи, налаги се да сменям сутиените. добре, че са намаленията. И в тази връзка - днес бях в H&M - има големи намаления, но НЕ и за бременните. Там нищичко!! Много се ядосах!  #Cussing out

# 437
  • Пловдив
Titanka,  силно Hug.

MAMA_SANCHO, аз ако стоя права и започва да ме стяга коремът. Сега за две седмици, около празниците, шийката ми се е скъсила с 2 см. Сега съм на пълен покой. Почивай и внимавай, тъпо или не се налага.

# 438
И мен все по-често ме боли главата , и пак започна да ми се повдига...луда работа  Thinking
И чак сега преди няколко дни гърдите ми започнаха да се уголемяват, да болят - станали са бомби  bombs ама са си в тон с голямото шкембе  preggo

Ама това първа бременност ли ти е, аз съм в 14 г.с и още не ми личи  Sad влизам във всичките си дрехи, нямам търпение да издуя коремче  preggo
Трета бременност ми е ,купих си дънки за бременни с голям ластичен колан за корема- просто нищо старо не ми става... pregnant

# 439
Хмм простете невежеството ми ама как така се скъсява шийката и по-скоро как се установява това?  newsm78

А относно дънките вие как преценявате кой размер да си вземете? На мен само тумбакът ми е порастнал, а в краката и другите части не съм мръднала и затова си взех обичайното 36, но пък ако напълнея няма да мога да ги ползвам. Пробвах и 38 ама са ми като чувал. Май е малко на риск печели- риск губи  newsm78

# 440
  • Пловдив
Моника, аз си имам проблем с шийката или по-точно цервикална недостатъчност. Мускулите на шийката не могат да издържат тежестта на бебето. Ще ми направят превантивен серклаж.  Иначе шийката се скъсява от контракциите, но постепенно. Аз като стоя права усещам напрежение, което доведе до скъсяването. Установява се с ехограф.

# 441
Хмм простете невежеството ми ама как така се скъсява шийката и по-скоро как се установява това?  newsm78

А относно дънките вие как преценявате кой размер да си вземете? На мен само тумбакът ми е порастнал, а в краката и другите части не съм мръднала и затова си взех обичайното 36, но пък ако напълнея няма да мога да ги ползвам. Пробвах и 38 ама са ми като чувал. Май е малко на риск печели- риск губи  newsm78

Точно - аз носех преди 34 EU, ама сега качих 2 см в дупето и реших да взема 36EU, малко са ми широки - ама леко и ако напънея напънея - имам от предната бременност едни 38 ама и на мен са ми като чувал.

А за шийката мисля че само лекар на преглед може да го установи

# 442
мерси за отговорите, момичета !  Hug

# 443
Titanka,и аз съжалявам за случилото се,но сега е важно да мислиш за другото бебче,колкото и гадно да звучи,природата си знае работата,а юли живот и здраве,ще си гушкаш това бебче!                    Оф,момичета аз скоро се престраших да се премеря и съм качила 3 кила,хич не ми стана приятно,но аз си хапвах предимно тестени неща,иначе не съм яла повече от преди,някоя от мамите,която е родила,може ли да сподели горе долу как вървят килата,знам,че всичко е индивидуално,но все пак има ли периоди в които се качва повече или по-малко?На мен ми се е заформило леко коремче,но е около пъпа и затова не съм сигурна дали е от бебето или преяждане,но засега си нося спокойно старите дрехи,гърдите ми са леко порастнали,но нямам нужда от по-голям сутиен на тоя етап.Забелязвам обаче,че сега като бях настинала,много по-бавно се оправям от преди,нз дали от това,че пия само хомеопатични или си е от бременността,но 10-на дни мъкна хрема и гърло,като ту отшумяват,ту се появяват.

# 444
За избора на номер дънки - просто мерих и кой ми беше леко широкия -този взех ( с един по-голям от този,който съм носила досега ) .Определено ще ми умалее след време,но е евтин и ще си взема пак -13 лв. струва от един аутлет

# 445
  • Варна
Titanka кураж, мила! Мисли положително и вярвай, че е било за добро!  Hug Сигурно ти е много трудно..  Hug
mmmm_17 факт, че е индивидуално, но моя опит показва, че предния път първите три-четири месеца бях качила 1кг., после започнах по 2кг на месец, имаше май месец, в който бях качила 3 и влязох в 9тия +11-12кг и стой та гледай как докато родя(1 ден след термин) качих 4-5кг.  ooooh! Засега пак съм +1.
MAMA_SANCHO голям сладкиш - как да не го изядеш. Моя пък между опитите да скочи отгоре ми и хилядите обяснения, все пак дава пет на бебето и ми целува корема.  Heart Eyes Не му се чува обаче много много да му отстъпи. Викам му - къде ще спи бебето, ще му дадеш ли кошарата - "не, пи гото" - да спяло на леглото.  hahaha То сигурно така ще стане де. Дано докато докараме до вашата възраст(тъкмо когато бебо ще се ражда) вече да е по-ентусиазиран, засега го устройва бебето да е в корема, даже и той имал.  Joy А ти се пази, не е важно, че ще пропуснеш някой друга разходка, после ще наваксвате.

И моя час за ФМ наближава и нямам търпение вече.  Heart Eyes

# 446
По дяволите, значи на всички им личат коремите, само на мен не   Thinking иначе за дрехите, мисля да го карам на клинове сега, защото са по-мекички от дънките, а пролетта ще си накупя роклички. В asos има много готини неща за бременни.

# 447
Sweetpie спокойно и на мен не ми личи въобще,до човек си е.Аз предния път бях в 7м. като се омъжих и въобще не ми личеше,много леко,та спокойно,въпреки това бебето не беше малко  Simple Smile
Леле като ви слушам вече какви признаци имате...аз все едно не съм бременна...само дето ми се гади по някога,иначе нищо.
Някой беше питал за килограмите-аз прения път си качих 22кг,постепенно.Май в първите и последните месеци качих най-много.По средата (5-8м) имаше застой,но то си е до натура предполагам.Спорен ден на всички отивам на работа Rolling Eyes

# 448
PoCu И аз първия път качих 22-23 кг  и до 5 м не ми личеше,но сега просто много,много ми личи..а не съм качила кой знае колко много...И как ставаш толкова рано за работа  smile3507 , не знам какво работиш,но аз не мога да си представя в това положение да ставам рано,да отивам да работя ... ooooh! Само ставам да изпратя детето на училище (той си отива сам до там) и пак лягам  Crazy Мързеливо ,сънливо и студено ми е в тези часове на деня  cold Ти си герой  Peace

# 449
Ох и аз да се оплача  качила съм почти 6кг, но все още ми стават старите дънки не ги нося просто за успокоение ги меря  Mr. Green
Но честно казано изобщо не може да се каже че ям много напротив- колкото преди, но явно оказват влияние тези хормони които взимах преди ин витрото и сега чак се плаша колко ще кача до края  Shocked
Да отбележа че гърдите ми са огромни, никога не съм имала малки, но сега..........са  bombs бях си купила спортни сутиени, но вече и те ме стягат и трябва да търся нещо чашка D  Joy

Относно гаденето - май вече отшумява, точно тия дни си мислех че които е казал че когато си бременна е най-хубавия период в живота ти, е бил ЛУД! Но от два дни нито ми става лошо нито киселини имам дано така си остане до ЮЛИ

Общи условия

Активация на акаунт