Операция на миома 2

• 144 562
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • Под Слънцето
айде, успех!  

и аз на 4тия ден след лапарото си седнах у колата и се донесох от плеен до варна.

ш'съ редактирам за  диска със записа..

от тук- предната тема- разбрах аз за това нещо, питах си на прегледа , на който назначиха операцията, че и по спешност- след 3 дни бях там на линия, готова да ме режат..
пък колко пъти изчетох всичко, преди да тръгна.. през сълзи.. щото .. аз 20 години на лекар за себе си не бях стъпвала.. и така. оцеляхме.  1swing

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 10:55 от TopsyG

# 271
  • Под гъбата
Аз направо съм щастливка след операцията в Плевен! Разказът на artmilena, е потресаващ. Хора 21 век сме, каква е тази мизерия по болниците, за какво плащаме осигуровки?
Моят лекар дойде да ме види преди операцията, обсъдихме какво ми предстои и какви са възможностите, след операцията идва още няколко пъти. И анестезиологът при мен беше прекрасен човек. Не ме остави след операцията, и на другия ден също идва. Обезболи ме добре, погрижи се и за кръвното което вдигнах и за кръвната ми захар.
Леглата в болницата бяха твърди, ужасно твърди, краката ми бяха сини от лежане. Раздвижването го направих няколко часа след операцията, на другия ден обикалях колкото имах сили. Санитарния възел беше сравнително чист, имаше нужда от по добър препарат за фаянса, но чак това не съм чистила. Бяхме 3 жени на една баня и тоалетна. Гореща вода имаше непрекъснато. По принцип лично аз, предпочитам да платя не за лукс условия , а за добър лекар! Само за сравнение ще кажа че, в частната клиника ми искаха 1700 лева, а в болницата платих 430 лева. Място за сравнение няма, а лекарите са едни и същи!

# 272
Аз направо съм щастливка след операцията в Плевен! Разказът на artmilena, е потресаващ. Хора 21 век сме, каква е тази мизерия по болниците, за какво плащаме осигуровки?
Моят лекар дойде да ме види преди операцията, обсъдихме какво ми предстои и какви са възможностите, след операцията идва още няколко пъти. И анестезиологът при мен беше прекрасен човек. Не ме остави след операцията, и на другия ден също идва. Обезболи ме добре, погрижи се и за кръвното което вдигнах и за кръвната ми захар.
Леглата в болницата бяха твърди, ужасно твърди, краката ми бяха сини от лежане. Раздвижването го направих няколко часа след операцията, на другия ден обикалях колкото имах сили. Санитарния възел беше сравнително чист, имаше нужда от по добър препарат за фаянса, но чак това не съм чистила. Бяхме 3 жени на една баня и тоалетна. Гореща вода имаше непрекъснато. По принцип лично аз, предпочитам да платя не за лукс условия , а за добър лекар! Само за сравнение ще кажа че, в частната клиника ми искаха 1700 лева, а в болницата платих 430 лева. Място за сравнение няма, а лекарите са едни и същи!
Няма какво да се лъжем,че като плащаме здравни осигуровки(които всички знаем са по 16 и 70 на месец)може да получаваме нещо качествено!!Избрах новата и модерна болница не заради лукса ,а защото лекаря който исках да ме оперира работеше там.Даже и на луната да беше пак щях да платя ,за да съм сигурна и спокойна за здравето си.Както знаем-няма безплатен обяд!Не съжалявам и за една стотинка,която съм дала,защото си спестих доста неудобства и неприятни изживявания след операцията. yes

# 273
Herz,
ако беше прочела внимателно всичките ми постове, може би щеше да разбереш защо съм толкова обстоятелствена. Не съм критична, а това е реалността! Написаното е именно като "сигнална лампа" към момичетата на които им предстои такава процедура. Нека те поне знаят какво се предлага... Няколко пъти питах за Майчин дом и никой не описа условията... Вероятно има защо пациентките да предпочитат всичко друго пред Майчин дом. ... и не знам кое те кара да мислиш, че парите в случая са критерии!!!!!!!!!!
Както и да е!
На 7-мия ден ми махнаха конците (т.е. вчера) и вече всички движения са ми свободни. От другата седмица предвиждам бавно и полека да започна и джогинг.
Само като вметка - понеже четох статии, че минералната вода с подходящ състав за гинекологични и постоперативни състояния е добър вариант за рехабилитация, се бях засилила и направила резервация за с. Баня следващата седмица, но попитах и в болницата дали е удачно - само дето не ме напляскаха.... Simple Smile Имайте го в предвид ако и вие покрай празниците сте решили да влизате в басейните. Казаха, че трябва да е минало поне месец от операцията, както и един редовен цикъл.
Успех на всички!

# 274
Herz,
ако беше прочела внимателно всичките ми постове, може би щеше да разбереш защо съм толкова обстоятелствена. Не съм критична, а това е реалността! Написаното е именно като "сигнална лампа" към момичетата на които им предстои такава процедура. Нека те поне знаят какво се предлага... Няколко пъти питах за Майчин дом и никой не описа условията... Вероятно има защо пациентките да предпочитат всичко друго пред Майчин дом. ... и не знам кое те кара да мислиш, че парите в случая са критерии!!!!!!!!!!
Както и да е!
На 7-мия ден ми махнаха конците (т.е. вчера) и вече всички движения са ми свободни. От другата седмица предвиждам бавно и полека да започна и джогинг.
Само като вметка - понеже четох статии, че минералната вода с подходящ състав за гинекологични и постоперативни състояния е добър вариант за рехабилитация, се бях засилила и направила резервация за с. Баня следващата седмица, но попитах и в болницата дали е удачно - само дето не ме напляскаха.... Simple Smile Имайте го в предвид ако и вие покрай празниците сте решили да влизате в басейните. Казаха, че трябва да е минало поне месец от операцията, както и един редовен цикъл.
Успех на всички!
При мене вчера беше месеца след операцията,минах и на контролен преглед,Всичко е наред видях на ултразвука кърпежите на матката LaughingЧакам и първия цикъл да дойде.Относно басейните и спа процедурите ме предупредиха още в болницата да забравя за тях поне за месец!Почвам и леки коремни преси да стегна малко коремчето,че още имам някаква нечуствителност над шева.Хубав ден на всички!!

# 275
Herz,
Както и да е!
А защо мислиш, че не съм прочела постовете ти? Не скачай, аз не те нападам, нито искам да те обидя! Попитах те и в предишния си пост, защо не отиде да провериш какви са условията в Майчин дом преди да направиш избора си? Разчиташ да се информираш от някакъв форум. Отново не разбирам идеята ти за "сигналната лампа" към момичетата, на които им предстои такава процедура. "Нека те поне знаят какво се предлага... " Какво се предлага? Екипът си е свършил работата, на теб обаче са ти важни условията?! За някое момиче Майчин дом може да бъде единственото, което е в състояние да си позволи и луксозното пребиваване да е последното, което търси! Както и да е! Има хора, които винаги и от всичко са недоволни! Наблегни на професионализма като основно обстоятелство, би било далече по-коректно към момичетата, за които се тревожиш, вместо да правиш ненужни квалификации. 

# 276
Това ще е последният ми пост, за да не изпадам до нечии нива.... Ако на някога съм била полезна - ОК. На тези, които им е било досадно да четат - пак ОК. Идеята на тези форуми е не да се правим на интересни и да мерим възможности, а да споделяме полезна информация. Очевидно всеки разчита това, което търси по свой начин.

Желая успех на всички и весело посрещане на празниците!   bouquet

# 277
  • Под гъбата
Това ще е последният ми пост, за да не изпадам до нечии нива.... Ако на някога съм била полезна - ОК. На тези, които им е било досадно да четат - пак ОК. Идеята на тези форуми е не да се правим на интересни и да мерим възможности, а да споделяме полезна информация. Очевидно всеки разчита това, което търси по свой начин.

Желая успех на всички и весело посрещане на празниците!   bouquet
Точно така! Аз лично намерих за по малка такса страхотен екип!

# 278
артмилена, аз ти благодаря, че сподели  Peace

Да припомня моя случай. Октомври ми откриха два миомни възела на задна стена. Днес отново ги проследихме на ехографа, не са пораснали.
Преди това бях писала, че са около 1 см, но съм сгрешила около 3 см са и двата.
Говорихме с доктора за +/- за операция и забременяване...
Засега съм решила след 3 месеца да ги видим отново и ако не растат, ще се пробваме за бебе.
Надявам се това да е правилното решение.
Ще ви следя редовно.

# 279
Забравих да кажа, че си платих избор на екип и очаквах поне доктора да дойде, но си останах с очакванията......
Моят лекар, за когото платих дойде два часа по-късно и до последно повече не се появи.
...............
За хигиената не ми се говори - в тоалетните ще ви е гнус да повърнете, а пък ако видите банята... Просто кошмар!

artmilena, само да ти кажа, че може лекарят за който си платила изобщо да не те е оперирал. Другото, което ще отбележа, че там обучават бъдещи доктори. Понякога им дават те да правят първите си операции. За хигиената зависи на кой етаж си била. Моля те напиши го, за да знаят момичетата, които ще се навият на операции в бъдеще там. Оправяй се бързо. Кошмара не се забравя, само спомена избеднява.

# 280
артмилена, аз ти благодаря, че сподели  Peace

Да припомня моя случай. Октомври ми откриха два миомни възела на задна стена. Днес отново ги проследихме на ехографа, не са пораснали.
Преди това бях писала, че са около 1 см, но съм сгрешила около 3 см са и двата.
Говорихме с доктора за +/- за операция и забременяване...
Засега съм решила след 3 месеца да ги видим отново и ако не растат, ще се пробваме за бебе.
Надявам се това да е правилното решение.
Ще ви следя редовно.

Моите два възела бяха по 4 см февруари месец и за 7 месеца набъбнаха до 9 и 12 см.Видиш ли че има движение-действай-това е моя съвет!

# 281
Зизу , моят съвет ако имаш време (не си над 35 год ) , да ги махнеш преди това .Допитай се и до други лекари  !
Аз имам един миомен възел , който беше 1 СМ , и реших ,че ще бързам да раждам предвид , че съм над 35.Обаче за една година забременях два пъти и загубих и двата пъти бебетата. Не беше заради миомите , други са причините , но от бременността порастнаха почти до 4 см и това до 7-8 г.с седмица , когато при мен приключва всичко , после успяха да спаднах до 2/3 см .
Просто много се хранят от бременността и първия триместър растат доста, а твоите са и два ! Ако можеш махни ги , не си заслужава да рискуваш бременността си >Естествен , възможно и да не порастат , но няма кой да ти гарантира .Аз съжалявам , че не ги оперирах , макар да бяха 1 см , сега щеше да съм збравила за тази операция, а сега се чудя колко голям ще стане като забременея !

# 282
Благодаря ви момичета за мненията.
Red_violet, съжалявам че така се случва с теб.  Hug
Ще ги следя през 3 месеца и ако има растеж, действам.

# 283
Забравих да кажа, че си платих избор на екип и очаквах поне доктора да дойде, но си останах с очакванията......
Моят лекар, за когото платих дойде два часа по-късно и до последно повече не се появи.
...............
За хигиената не ми се говори - в тоалетните ще ви е гнус да повърнете, а пък ако видите банята... Просто кошмар!

artmilena, само да ти кажа, че може лекарят за който си платила изобщо да не те е оперирал. Другото, което ще отбележа, че там обучават бъдещи доктори. Понякога им дават те да правят първите си операции. За хигиената зависи на кой етаж си била. Моля те напиши го, за да знаят момичетата, които ще се навият на операции в бъдеще там. Оправяй се бързо. Кошмара не се забравя, само спомена избеднява.

Това е точно така - обучават се млади кадри в операционната. Все от някъде трябва да започнат  Simple Smile По време на моята операция имаше две студентки - анестезиоложки.
Аз бях на 6-тия етаж в Майчин дом. Условията, които описах са валидни за него. В интерес на истината, на 2-рия ден след операцията с друго момиче от стаята се качихме на 10-тия етаж, за да си вземем кафе от автомат. Изненадата беше огромна.... На излизане от асансьора сякаш бяхме в друга болница, всичко беше различно...почти като по филмите  Simple Smile
Днес съм на 10-тия ден от операцията и трябва да ви кажа, че болка няма никаква, раните са затворени, а за спомените... не зная кога ще избледнеят, но пишейки тук, се надявам ако на други момичета им препоръчат Майчин дом, наистина да проверят къде отиват, за да няма неприятни изненади, като при мен.

Хубава седмица, светли празници и много здраве и късмет!   bouquet

# 284
За Майчин дом мога да потвърдя всичко което си написала .На мен ми направиха хистероскопия при която извършиха аблация .Прочута доцентка Тюфекчиева .Зо грубоста на сестрите санитарките просто думи нямам . От както ми направиха това живота ми се промени тотално .Унищожи ли са ми лигавицата заради ствол от полип .Не ходете в майчин дом и внимавайте какво ви правят .Защото аз сега след тази процедура имам здрав изхабен орган .И незнам дали няма да стигна до радикални интервенции

Общи условия

Активация на акаунт