Операция на миома 2

• 144 312
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! Оперираха ме май месец от миома с размер 8 см,а съм на 25 години без деца. Казвам го,защото доктора ми каза,че за първи път вижда на тази възраст,такова нещо и то без деца все още.
   Както и да е всичко мина добре и се възстанових и си работя.Днес ходих на профилактичен преглед отново, но човекът естествено няма как да ме помни кога съм идвала и за какво,ама и аз не се сетих да си взема епикризата. Но много се уплаших като ми каза че пак има нещо около 3 см,  в момента в който го каза аз просто вече спрях да чувам какво ми говори. Уж каза че не е опасно,и няма за какво да гледам така стресната.Питах го нещо не трябва ли да пия,за да изчезне или поне да спре развитието,но той просто се пошегува нещо с мен( той по принцип е такъв,дори на моменти има доста черен хумор,но аз не му обръщам мн внимание) но на мен тогава не ми беше до шеги. Каза че няма проблем със забременяването уж,но ние се опитвахме просто няколко пътино нестава.
   Извинявам се за дългия пост,но се опитах да бъда максимално кратка.Та притесненията ми са 2. Едното е пак този вузел,а другото естествено е забременяването,защото колкото и да е съм оперирана а и с моя приятел имаме повече години разлика.Той е с 9 години по голям от мен. Не че сме работили кой знае колко за деца,просто ако стане стане,но сякаш колкото повече минава времето толкова повече се надявам да не ми дойде вече цикъла  Simple Smile Laughing

# 601
Зависи къде е миомата !Аз износих и родих нормално с миома 3 см без проблем.Забремнявам от първия път.Но моята миома е от външната страна по задна стена и растеше към коремната кухина. Стигна до 5 см.Сега пак си е 3 см.Повечето лекари ме съветваха да я махна , за да нямам контракции ,но аз съм  на 36г. и нямах време за чакане.Но пък не съм изпила едно хапче магнезий, дори и на самото раждане бях на системи ,защото нямах контракции   #Crazy

# 602
Здравейте! Оперираха ме май месец от миома с размер 8 см,а съм на 25 години без деца. Казвам го,защото доктора ми каза,че за първи път вижда на тази възраст,такова нещо и то без деца все още.
   Както и да е всичко мина добре и се възстанових и си работя.Днес ходих на профилактичен преглед отново, но човекът естествено няма как да ме помни кога съм идвала и за какво,ама и аз не се сетих да си взема епикризата. Но много се уплаших като ми каза че пак има нещо около 3 см,  в момента в който го каза аз просто вече спрях да чувам какво ми говори. Уж каза че не е опасно,и няма за какво да гледам така стресната.Питах го нещо не трябва ли да пия,за да изчезне или поне да спре развитието,но той просто се пошегува нещо с мен( той по принцип е такъв,дори на моменти има доста черен хумор,но аз не му обръщам мн внимание) но на мен тогава не ми беше до шеги. Каза че няма проблем със забременяването уж,но ние се опитвахме просто няколко пътино нестава.
   Извинявам се за дългия пост,но се опитах да бъда максимално кратка.Та притесненията ми са 2. Едното е пак този вузел,а другото естествено е забременяването,защото колкото и да е съм оперирана а и с моя приятел имаме повече години разлика.Той е с 9 години по голям от мен. Не че сме работили кой знае колко за деца,просто ако стане стане,но сякаш колкото повече минава времето толкова повече се надявам да не ми дойде вече цикъла  Simple Smile Laughing

Звездичке, аз съм на 39 години и миналата година точно по това време ( на 28 ноември) ме оперираха и отстраниха 2 миомни възела.
Преди месец бях на преглед и се оказа, че вече имам 3 нови.... Било нещо нормално...Да се чуди човек защо се подлага на такива манипулации, след като пак се появяват и "приказката" е безкрайна.

# 603
Именно!!! И недоумявам,как след като ги има пак поне не са взети някакви мерки,докато не стане по лошо и накрая пак ми кажат " ами ще те оперираме по спешност" !?!

# 604
Здравейте!
Пиша анонимно, защото майка ми е голяма паника и ако случайно попадне на мен в нета не искам да я стряскам предколедно  Embarassed
Имам миома 7 см, и друга по-малка, но нея не я броя. Разположението й е такова, че е ориентирана към коремната кухина и нямам никакви проблеми (точен и лек цикъл, никакво кървене м/у датите, забременях от 1 опит и износих нормално, даже намаля по време на бременността). Затова лекарите бяха единодушни, че операция не се налага.
Случайно обаче като бях легнала по гръб я напипах през корема и сега се чудя дали много е пораснала или е нормално тези размери да се усещат? Има ли сред вас жени, които са си ги напипвали и колко големи са били?
Имам час за годишен профилактичен в средата на следващия месец, защото личната нямаше направления за този, и сега се чудя да тичам ли по спешност на частно или да си изчакам записания час  Tired

звездичк@, единствените мерки е да се следи. Нищо друго не може да се направи.

# 605
  • планетата Земя
Анонимна,изчакай датата на прегледа ти.Тогава ще ти кажа колко е миомата.Абсолютно нормално е да се напипва през корема.

# 606
Благодаря!  bouquet

# 607
Привет и от мен. На 32 години съм, имам дъщеричка на 5. Преди два месеца имах менструация, която продължи 25 дни! Винаги съм имала обилен цикъл, с болки, със съсиреци и продължаващ 11 дни. Приемах го за нормално, не ходя редовно на прегледи. Още повече работя в болница и имам проблем с доверието на доктори. Тъй като работя в хематология, първата ми мисъл беше че проблема е хематологичен. Оказа се, че не е такъв. При преглед при гинеколог се оказа, че имам миома 8см. При нас в онкология след зверски скандал от страна на доктора, който крещеше как не съм видяла корема си, че е голям колкото 5 месечна бременност, решението беше махат всичко, че даже и яйчниците, можело да е саркома. Не се разревах само защото бях в медицински екип, но и аз съм човек. Насочиха ме към доц. Р. Димитров от МД. Той ме успокои, че се маха само миомата. Наплашена до безобразие реших да си направя ЯМР с контраст, при близък приятел и той ми каза че миомата е 7-8см, на задна коремна стена, но се колебае дали е интрамурална или субмукозна. Дойде ми цикъла на 10.11 и на 20.11 мина оперцията с корем достъп, пълна анестезия и съм била интубирана, за което знаех предварително. Първите два дни след операцията болката беше ужасяваща и имах силно кървене, което постепенно намаля и спря след 7 -8 дни. Болката също намаля. Возенето в колата след операцията беше доста неприятно, същото мога да кажа и за асансьора. Много съм благодарна на доктора и екипа му, затова че ми спасиха матката и всичко останало. Остана да чакам хистологичния резултат. Слава богу оказа се леомиом с огнища на хиалинизация. Което показва, че съм си носила тази гад много време, даже доктора предполага, че съм я имала през бременността и ме пита защо не са я махнали при секциото. Отговорих, че тогава дори не съм предполага, че имам миома, а дали наистина е имало и те не са я видели също не знам. Имах очаквания, че възстановяването ще е като при секциото, но уви не се оказа така. Секциото е песен в сравнение с тази операция. Минали са около 25 дни от операцията, но още имам дърпане и разходки повече от половин час не мога. Вчера писах отчети нищо, че съм болнични и след два часа прегъната не мога да стана. Може би защото цикъла ми закъснява и тази болка е от него. Споделете вие как се възстановихте, нормално ли е да е по-бавно и по-тежко от секцио. Днес съм на контролен преглед, дано всичко да е наред.

Последна редакция: ср, 16 дек 2015, 12:23 от Svetlana Hristova

# 608
  • планетата Земя
Споделете вие как се възстановихте, нормално ли е да е по-бавно и по-тежко от секцио.

Да,нормално е да се възстановяваш по-бавно в сравнение със секциото.И при мен беше така.Бавно и спокойно,ще се възстановиш.И за второ дете може да мислиш.Моята операция беше между двете ми секца.Износих успешно.

# 609
Здравейте!
На някой случвало ли му се е след операция/и да се установи слепване на стените на матката и какво е било решението?

# 610
Здравейте!
На някой случвало ли му се е след операция/и да се установи слепване на стените на матката и какво е било решението?

На мен, за да се избегне точно това, ми препоръчаха много да се движа след лапарото. Още от следващия ден обикалях по половин час коридорите. На 20-тия ден даже започнах да правя леки коремни преси. И на контролния преглед след месец бях "като по учебник"....не че сега си нямам нови 3 възела....
Много съжалявам, че се е случило! Вероятно лекар може да Ви посъветва най-добре. Успех!

# 611

[/quote]

На мен, за да се избегне точно това, ми препоръчаха много да се движа след лапарото. Още от следващия ден обикалях по половин час коридорите. На 20-тия ден даже започнах да правя леки коремни преси. И на контролния преглед след месец бях "като по учебник"....не че сега си нямам нови 3 възела....
Много съжалявам, че се е случило! Вероятно лекар може да Ви посъветва най-добре. Успех!
[/quote]

Благодаря! Трябва да направя нова хистероскопия за премахване на усложненията от предишните 3 Simple Smile. Та много ме е страх дали този процес е обратим и ще си запазя ли анатомията на матката.

# 612
  • Sofia
Някоя от вас да е правила операция в Майчин дом?
Избирахте ли си предварително екип,колко струва?

# 613

Аз бях там миналата година. 850 лв. е избора на екип. И разбира се, клиничната пътека по здравна каса доплаща другото, което е още толкова. Да те предупредя - условията в стаите са меко казано мизерни. Леглата са на едни избушени пружини, с едни дюшеци, като с камъни пълни...няма ставане като легнеш на тях...и здрав да си с голяма мъка можеш да го понесеш... Ние бяхме решили да викаме телевизия докато бяхме там, но като ни изписаха всяка искаше само да забрави кошмара.
За понятието "хигиена" в тоалетните няма да коментирам. Мой съвет - от DM  си вземи еднократни подложки за тоалетната чиния (както направих аз), че просто и тази част е страшна мъка...
Няма да те разстройвам повече, но е добре да знаеш къде отиваш. Мен никой не ме беше предупредил, въпреки че месеци преди това питах тук....
Успех ти желая!  Hug

# 614
  • Sofia

Аз бях там миналата година. 850 лв. е избора на екип. И разбира се, клиничната пътека по здравна каса доплаща другото, което е още толкова. Да те предупредя - условията в стаите са меко казано мизерни. Леглата са на едни избушени пружини, с едни дюшеци, като с камъни пълни...няма ставане като легнеш на тях...и здрав да си с голяма мъка можеш да го понесеш... Ние бяхме решили да викаме телевизия докато бяхме там, но като ни изписаха всяка искаше само да забрави кошмара.
За понятието "хигиена" в тоалетните няма да коментирам. Мой съвет - от DM  си вземи еднократни подложки за тоалетната чиния (както направих аз), че просто и тази част е страшна мъка...
Няма да те разстройвам повече, но е добре да знаеш къде отиваш. Мен никой не ме беше предупредил, въпреки че месеци преди това питах тук....
Успех ти желая!  Hug

Мерси за споделеното bouquet
Питам за една моя приятелка на която предстои операция и са и казали,че само там не искали пари,т.е.по ЗК била операцията....На майка ми лятото и махаха полип там и условията бяха много добри,ремонтирано,чисто.Беше в ВИП стая с 2 легла,на 10ет./забравих кое отделение/ и нищо не сме плащали....

Общи условия

Активация на акаунт