Любители на Котки Тема 80

• 45 616
  • 786
  •   1
Отговори
# 660
Изказвам собственото си мнение. Това, че има хора, които са готови да ходят надрани като минали през някоя бодлива тел, си е тяхно право. Аз лично не харесвам, не одобрявам и не бих допуснала да ходя в същия вид. Да, така е - не си избираш котето по нрав, но пък ако ми се падне такова - ще го подаря на някой с къща с двор, където да може да си изкарва дивотиите, но аз няма да го гледам. Тези пари на месец ги давам за животинчето ми, защото заслужава да му се дава само това, което харесва, а не което аз съм решила - за година и половина нямам НИТО ЕДНА драскотина, както и всичко от мебелите вкъщи е в състоянието преди Джинко да се появи у нас! (Относно "кипящите от енергия деца" - за целта хората са измислили възпитанието, има места, където да изразходват енергия, да скачат, крещят и прочее.)

# 661
  • София
съгласна съм с red soul.
и моята Рори често ме драска, но тя е малка още и аз знам, че всичко за нея е игра. виждам, че тя го приема на игра. няколко пъти ме е драскала до кръв и съм й показвала, че не трябва. мисля, че разбира и сега е по-внимателна с ноктите. със зъбки захапва много леко и не е неприятно. обича да играем с една кукла за куклен театър - едно крокодилче, което като ръкавица слагам на ръката си. дори и тогава, когато има пълна свобода да хапе и драска тя го прави някак внимателно, не агресивно и злобно.
всичките пъти, когато ме е драскала кофти е било или поради някакво смотано движение - стреснала се е и подскочила върху мен или е тръгнала да се качва върху краката ми или защото започва игра с моя дреха, която събличам или обличам и аз не внимавам. откача по дрехи, чорапи, халати, камо ли нещо с коланче или връзки...

# 662
  • Варна
За драскането и хапането от котки-мразя и съответно си възпитавам котките да се въздържат.  Twisted Evil
Женя- като малко котенце много обичаше да хапе и дращи-лилав плюшен заек, който ѝ тиках да хапе, свърши работа. Сега, като голяма котка, няма случай да е одраскала или ухапала някой. Прекрасна, умна, котка мечта. Heart Eyes
Мила- все още си позволява да клъвва голи палци на краката. Twisted Evil Това се случва само сутрин, когато не скочиш мигновено да ѝ дадеш храна. Докато се облека, постоянно прави тигели до кухнята и напомня с това подхапване, че се бавя с храната. Twisted Evil Не толерирам, но тя си е такава.
Маги- все още посяга с нокти и зъбки, незлобиво, докато играе. Даже мърка през това време. Но аз не толерирам и на помощ идва една плюшена рибка. Laughing Искаш да хапеш-на ти рибка. Laughing

# 663
  • София
Вела, и аз съм за рентгенова снимка (цената е около 20 лева).

Не знам дали зависи от снимката или от града, но през 2009 г снимка на таз в "101 далматинци"(или "101 любимци"  newsm78)  на автогарата в Овча купел беше 40 лв, а преди 2 години снимката на Мацо в ЦВК беше 50 лв (неговата дори не погледнах каква е, защото бях разстроена).

Котките имат нокти и драскат, особено ако си играем с тях.  Wink Не мисля, че е нещо необичайно. И не говоря за драскане и хапане от злоба, а несъзнателно. Не бих си изхвърлила котето заради това или защото ми е издрало вещите.

red soul, дано в понеделник новините са добри!  Hug

# 664
Изказвам собственото си мнение. Това, че има хора, които са готови да ходят надрани като минали през някоя бодлива тел, си е тяхно право. Аз лично не харесвам, не одобрявам и не бих допуснала да ходя в същия вид. Да, така е - не си избираш котето по нрав, но пък ако ми се падне такова - ще го подаря на някой с къща с двор, където да може да си изкарва дивотиите, но аз няма да го гледам. Тези пари на месец ги давам за животинчето ми, защото заслужава да му се дава само това, което харесва, а не което аз съм решила - за година и половина нямам НИТО ЕДНА драскотина, както и всичко от мебелите вкъщи е в състоянието преди Джинко да се появи у нас! (Относно "кипящите от енергия деца" - за целта хората са измислили възпитанието, има места, където да изразходват енергия, да скачат, крещят и прочее.)
Беше казала,че котето ти само спи и никак не е енергичен- той сигурно усеща какво го чака и пази поведение Laughing
 LaughingТова бебче ще ти е първо,нали така? Живо и здраво да се роди и всичко да е наред ти пожелавам-след година може пак да помислиш по въпроса за спартанското възпитание Laughing.
И аз смятам,че никак не  еотговорно да си взимаш живо същество и ако след това решиш ,че не отговаря на някое твое условие да го зарежеш/опс- "подариш" на някогоОтговорността и любовта не носят  условия. Хайде със здраве!
от преди малко- отслабна Финката,ама к'вото-такова
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 21:52 от red soul

# 665
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ох, тези големи, доверчиви очи!  Heart Eyes

# 666
Миличкото сладко Финче.  Heart Eyes

Таня, права си, в Пд е евтино по принцип. Но тези 20 лева са в най-скъпата клиника на Коматевския възел, забравих името. Преди мислех, че е 40-50 лева, но се оказа, че са ни направили две проекции (без да ни питат). Втори път се наложи да правим снимка - оказа се единична цена 20 лева. Модерен рентген, дават снимката на диск.
Сега, скъпо е по принцип, обаче ако се тръгне да се пробва това и онова може да излезе по-скъпо накрая. И най-евтиния преглед е 5 лева. Като идеш 3-4 пъти  - ето ти го.

# 667
Понякога човек "отрезвява" от разбиранията си.

10 дни, след като коте влезе в дома ми за първи път в живота ми, ме съкратиха. Горкото, изтърпя най-черния месец в живота ми - бях нервна, изплашена, от месец спряла цигарите, пък и животно вкъщи (виждаше ми се странно например коте върху диван  Crazy). Крещях му - това - не!, тук - не!, слез долу, ела тук, ела там, къпех го през два дни, сега като се сетя - длъжница съм му, ей. Котето не ми правеше бели. И идва баща ми за първи път на гости, постоя два дни и на третия ми казва, че видял котето да се качва на масата (о, Боже!!!  Shocked) Викам му "ама как, това никога не се е случвало, той не прави никакви бели, не ходи на непозволени места, не се качва където не трябва". И баща ми ми отговаря: Че той нищо не прави, просто не смее да мръдне! Тези му думи ме отрезвиха,  от раз. Сега сме голяма любов, но това е защото той мен промени, а не аз него.

# 668

E не  Joy Joy Joy

yulleto_stz, Котките драскат и хапят , така си играят, това е котка , а не плюшена играчка. Ако някой си мисли , че си взема жив плюш да си вземе само плюш. Често оприличават стопаните .Ако е само драскането като се отрежат ноктите драскотини няма. Също ако са 2 на едно място , си хабят енергията да си играят по между си и после не нападат стопаните.

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 22:50 от adelinda

# 669
При нас снимката е 40 лв. Поне така разбра от сайта. Може и да е повече. Някои процедура с не фиксирани цени- например от 50-100 лв. Прегледа е 20- първичен. Втория път ни взеха 12.Ще търся друга клиника.

# 670
# 671
# 672
  • София
Ох, котките нямат ли критическа? Ние сме разгонени. Tired

# 673
Абе хора, какво тръгвате да настъпвате напред, все едно се отбранявате? Laughing
Относно възпитанието на детето ми - дали ще е спартанско или не, мисля, че това само аз го решавам! А и възпитан не означава непременно на въже държан, но и не означава, че ще е някой лигльо, който не уважава дори родителите си, какъвто е масовият случай, който срещам всеки ден - за съжаление!
Котката ми спи в по-голямата част на денонощието (но това е типично за котките!!! - до 2/3ти от деня им минава в сън, явно не е изпаднал в летаргия, НИТО ПЪК УСЕЩА КАКВО ГО ЧАКА!!!), не е свръх енергична - факт, но аз такава порода съм търсила специално! За да може да остане домът ми в същото състояние, в което е бил и преди котката - все пак не искам да живея в кочина и определено стилът и уютът са ми приоритети. Аз не мога да се привържа към нещо/някой, който ще ми унищожава всичко, което е постигнато с много труд, вложения и какво ли още не. Предпочитам да живея без домашен любимец, отколкото да му стана роб! И моите уважения, но котките се учат да не хапят и драскат!!! И пак повтарям - да, не бих държала вкъщи животно, заради което постоянно да съм в белези, драскотини, да ме е страх да отида към него или да не направя някое грешно движение.

И хайде, успокойте страстите. Голяма емоция, голямо чудо стана... Не може всички да сме като овце и да споделяме абсолютно еднакви мнения по всички въпроси. Това, че има някой, който не се съгласява с общоприетото от дадена общност за правилно, не значи, че самият той не е прав за себе си! Не ви карам да приемате моите доводи и убеждения - стана ясно, че аз такава котка няма да гледам, явно пък вие ще гледате - ето, Вселената пак се уравновеси!  Peace

# 674
Привет!
Момичета, както знаете, Алито прояде в понеделник-вторник. Беше гладувала 4 дни покрай натравянето с драцена и 4 поредни дни ходихме на инжекции до клиниката. Въпреки че започна да се възстановява, притеснява ме, че изглежда много вяла. Няма настроение за игра. Дали е от болестта или се е стресирала от посещението при вет? Че и тази вечер ще трябва пак да ходим за инжекция... Днеска доста спи. Обикновено сутрин е по-активна, но днес я заварих в къщичката й. Иначе не изглеждаше нещо зле. Мъркаше. Погали ми се.  newsm78

Видях, че си говорите за драскането. Да споделя и моето мнение : То, че има котки, които са със зъл нрав, има. Но и добрите котки понякога в процес на игра драскат много силно. Има няколко нещица, с които всяка една котка подивява и драска до кръв - всякакъв вид перца, конци, коси, както и мишките с въдичките, които също са от някакъв естествен материал. Е, при такава игра да знаете да сте много внимателни.

kashmir, не знам на каква възраст сте, но Алито /10м./ точно онзи ден се разгони за втори път, като първия път беше по Коледа. Значи минали са три седмици.  Shocked И разгонването й трая около ден и половина.  Rolling Eyes Ветеринарят каза, че в по-млада възраст се разгонват по-често. А сега хубавото време ги лъжело.  

Ейй, последни новини - Алито пак повърнала преди малко... Що така??? Последния път й сложиха инжекция, която щеше да действа три дни и довечера щяхме да ходим за следващата. Тъкмо се успокоих, че опасността отмина...  newsm78

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 09:51 от utro77

Общи условия

Активация на акаунт