Любители на Котки Тема 80

• 45 656
  • 786
  •   1
Отговори
# 180
Вергилия има много подробна статия по въпроса на 1 ва стр, разгледай я, най-вероятно ще намериш доста отговори на въпросите си. Разликата между уриниране и маркиране ще я хванещ ако лично го видиш в действие, иначе при така описаната ситуация си е гадаене.

# 181
Oх, каква е прекрасна Джуджанката   Hug

По въпроса с пишкането/припишкването у нас вонята спря няколко дни след кастрацията. Господинчото си беше харесал банята и от там в целия апартамент. И дрехи се умирисваха.
Работа ли имах, какво ли, че не го кастрирах по-рано. То сега ми изглежда съвсем просто. По съвет на B l a n k a Hug го занесох в един кашон от банани. Та всичко приключи за половин час, върнаха ми го в кашон. Два дни се олюляваше.

Скрит текст:
Малко снимки от новия Янко. На последната е с тапета, който редовно си го къса ooooh! И не само там.

# 182
  • София
Mного красиви познати и новодошли Джуджанки и пухкавелковци сте показали!  Heart Eyes

Вижте на какъв хубав диван попаднах във фейсбук - мечта за всяко коте  Grinning:

Това всъщност са мечти, а реалността е тази  Mr. Green:

# 183
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything

Това всъщност са мечти, а реалността е тази  Mr. Green:

rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Ох, Танче, с глас се смея.  Joy

# 184
 Joy , много хубаво диванче.

Пристигна и котето Йоши. ММ я държА в една стая, за да може днес да й резнат ноктите и тогава да я пуснем свободно в апартамента.Малко кофти ми беше,ама не искам да ме драска...
Тя е с куфарче, и отидохме при най-близкия ветеринарен доктор и пише: Кабинетът ще работи на 02.01.2014.  ooooh! . ММ вика ми сега, и аз викам ми пускаме я пък ако ще да дращи.
Ето я в коридора, седи и оглежда, много е сладка. Даже я погалих няколко пъти, пробвах да я среша с един гребен който купихме против космите,ама нямаше голям ефект.Вие какво ползвате?
Скрит текст:
Ох,защо казват,че е толкова лошо, че съска,че не иска да го пипат по-гърба.С такъв страх действам, а искам да я погушкам...

# 185
Зизу изчакай ден, два да свикне с новата обстановка.Не я насилвай още от началото с ресане. Радвай и се сега от далече. След това сама ще дойде при вас.

# 186
  • София
Абсолютно - оставете я да свикне с къщата и с вас.  Peace

# 187
  • София
Вергилия има във ветеринарните магазини препарат,който е точно да премахва миризмата на пишкано,след като си почистил и да ги отблъсква от мястото. Не е евтин,моя го взех 28лв,но имаше ефект в банята където е пикал 5 години на плочките,трябва обаче в началото малко по-редовно да се пръска.
На мен ми остана само с акането да се преборя,започна да пикае в легена,но за акането явно не се ориентира по миризма и по навик си ходи.

# 188
В началото почнах да реша Джинджър с обикновен гребен за късокосмести котки, но ефект - нулев. 2 месеца се чудих за т.нар. "фурминатор" и в крайна сметка склоних да взема и се родих. Няма такава полезна джаджа. С регулярно ресане веднъж на 1 седмица през цялата година, а в началото на пролетта - всекидневно ресане за около седмица - и резултатът е без хвърчащи косми.
Ето и как изглежда въпросният гребен:

И да подчертая - да, това е гребен и няма опасност с него да се направи някой гаф с козинката на горкото животинче. Премахва само мъртвото подкосмие. Ефектът е наистина невероятен.

# 189
да,фурминатора е едно от най-полезните неща,които съм взела за Фин. Нашият е такъв
Скрит текст:
 /незнам как е с другите гребени,но не мога да кажа,че чак няма косми. Дори и с него си има косми,нормално е/

# 190
  • София
т.нар. "фурминатор" ... Ефектът е наистина невероятен.

Невероятен ефект, но ако котката позволява да я решат.  Grinning Бих казала, че за мен са едни от най-лошо похарчените 40 (или повече) лева. Започна ли да го реша с Фурминатора ме бие. И нокти пуска.  Wink Съветът ми е по възможност да се пробва преди да се купи. Все някой познат вече има подобно "чудо".  Grinning

# 191
  • София

Започна ли да го реша с Фурминатора ме бие. И нокти пуска.  Wink
  hahaha Представих си го.

# 192
  • Шумен
Аз имам гребен останал от Съни, тя беше с по-дълга козина и я решех прекрасно. Нещо подобно представлява

Скрит текст:

Снощи се пробвах да среша Пуф и ми е доста трудно, неговата козина е къса и не се получи рясане. Но пък с негова помощ свалих бебешкия пух, без скубане и косми навсякъде а с ежедневно сресване и малко по-малко си падна  Simple Smile

Господин Пуф снощи претърпя втората си баня в живота, голямо гонене с душа падна в банята  Laughing Наложи се след като беше разпилял половината кош с боклук из бокса а самия той се беше омазал здраво по гърба и лапите. Кой знае какво е търсил вътре  newsm78 Добре че го хванах преди да припари до спалнята, че тогава нямаше да приема нещата така спокойно  Rolling Eyes
Прави ми впечатление, че напоследък яде като за световно, няма го вече остатъка от гранули в купичката (като Съни си остава точно 3 гранулки вкинаги и толкова) и постоянно се моли за храна. Дали му е достатъчно да яде веднъж на ден месо и поне два пъти му слагам по 40-50 гр. гранули  newsm78 Страх ме е да не преяжда с това количество. То си му личи по размера доста порасна последния месец и се източи, прилича си вече на млад котарак а не на малко котенце  Laughing

# 193
т.нар. "фурминатор" ... Ефектът е наистина невероятен.
Невероятен ефект, но ако котката позволява да я решат.
Мислех, че на всички им харесва. Нашата ляга по гръб и вирва краци, за да я решим по коремчето. Страшна глезана е. Laughing Ние имаме като на red soul за 60лв, които трудно преглътнах, но после видях ползата.

# 194
  • Варна
Мила се върти на грил като я сресваме, много обича. Laughing Обаче на мен ми е по-важно Женя да е сресана.  Laughing И тя дава, обаче за малко-малко да я оскубеш и трябва да чакаш следващо благоволение-просто заминава.
Магчо още не знам как е със сресването.
Най-малката не спира да ръмжи и съска на каките, а по мое впечатление точно това изнервя Мила!
Голям страх ще да е брала на улицата, още не може да се успокои, а те просто искат да я подушат като я видят.

Общи условия

Активация на акаунт