Любители на Котки Тема 80

• 45 664
  • 786
  •   1
Отговори
# 570
  • София
kashmir аз не бих, освен ако няма някакви симптоми за проблем или бяга системно. Ако те притеснява най-добре едно профилактично посещение при вет да чуят сърцето и дробовете, да я поопипат, евентуално кръв, да видят общото здраве как е първо.
Hug Мерси за отговора. Ами има удебеление на млечната жлеза, иначе сърце, дробове са ОК. И се чудя има ли смисъл да я мъча.  Rolling Eyes

# 571
Ние днеска си хапваме!  Laughing по малко давам обаче. Пак ни извикаха за инжекции, а вчера разбрах, че уж ще сме на домашно лечение. Алито живна и едва я вкарах в сака - аз я пъхам, тя изскача.  Crazy

# 572
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
utro77,  Hug браво че Алито се оправя!  Grinning

Аз не мога да се похваля с успех. Тъкмо се бях зарадвала, че сме качили с триста зора двеста грама и господинчото от два дни реши, че няма да яде това дето му се дава и веднага свали 100 грама. Нервите не ми издържат вече. Преди десет минути, се примъкна към мен, че хапвах. Веднага му отрязах и надробих парченце от пържолката, в мига, в който я получи в паничката си, само я подуши, фръцна се и сърдито се оттегли. Защо боже не иска да яде? smile3511 Ще откача!  Sad

# 573
  • София
utro, много се радвам за Али!  Hug
Профи, какво си му давала до сега? Да не е свикнал на суха храна? Щото моята друго не желае да яде. Максимумът е 1-2 малки парченца пържола, но само от домашно прасе.  hahaha И тва е веднъж месечно.(абе как се пише и с ударение, така и не рабрах как става  Embarassed)

# 574
Профи - трева и/или малцова паста пробва ли?

Чисто месо - свинско леко сварено, домашно, мойто не искА снощи да го близне тази гад  Shocked оставих го днес на гранули РК ако иска да яде - почна да хапва по малко от тях колко да не е без хич... Но е добре, "жизнен и енергичен" да чукна на дърво Laughing
Засях трева в една саксия, ако не иска месо, ще пасе трева  hahaha

# 575
  • София - Рим и обратно
Профи, не му давай от твоята храна, нека си има гранули в паничката и винаги прясна вода, ще прояде. Нашият веднъж взе да се мръщи на едни нови гранули (нямах в момента неговите си), помръщи се половин ден, пък после си ги омете, като няма друго Simple Smile.

# 576
Набързо се включвам да копирам съобщение от Анимал Хоуп Варна във фейсбук, не съм чела други подробности, но това е хубава новина Simple Smile
Скрит текст:
"ПРИЯТЕЛИ, БЕЗУМНО ЩАСТЛИВИ СМЕ ДА ВИ СЪОБЩИМ, ЧЕ СЛЕД УПОРИТА И ПРОДЪЛЖИТЕЛНА БОРБА СПЕЧЕЛИХМЕ ДЕЛОТО СРЕЩУ ОБЩИНА - ВАРНА, КОЯТО ЗАБРАНЯВАШЕ ХРАНЕНЕТО НА ЖИВОТНИТЕ ПО УЛИЦИТЕ И ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ЖИВОТИНКИ НА ЕДИН АДРЕС. ТОВА Е ПОБЕДА НА ВСИЧКИ ВАС, КОИТО ОБИЧАТЕ ЖИВОТНИТЕ И СЕ БОРИТЕ ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ ЗА ТЯХ, ЗАЕДНО С НАС!!! БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ, КОИТО ПОВЯРВАХА В НАС И НЕ СПИРАХА ДА НИ ПОДКРЕПЯТ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ! БЛАГОДАРИМ НА АДВОКАТ КАРАВАСИЛЕВА, КОЯТО ПОСВЕТИ ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ НА ТАЗИ КАУЗА И ГО НАПРАВИ БЛАГОТВОРИТЕЛНО! ЗАЩОТО НЯКОИ ХОРА НАИСТИНА ИМАТ СЪРЦА - ЗА ХОРАТА И ЗА ЖИВОТНИТЕ!!! ВЕЧЕ СПОКОЙНО МОЖЕТЕ ДА НАХРАНИТЕ ВАШИТЕ БЕЗДОМНИЧЕТА, КОИТО МЕЧТАЯТ ЗА ДОМ, БЕЗ ДА СЕ КРИЕТЕ И ДА СЕ СТРАХУВАТЕ, ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ВИ ГЛОБИ! МОЖЕТЕ ДА ПРЕГЪРНЕТЕ И ДОМАШНИТЕ СИ ЖИВОТИНКИ, БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА ДА КРИЕТЕ, ЧЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ!!! СПРАВЕДЛИВОСТТА И ХУМАННОСТТА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА!!! ЗАЩОТО ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!!! НАДЯВАМЕ СЕ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ОБЩИНА - ВАРНА ДА ПРОЯВИ БЛАГОРАЗУМИЕТО ДА НЕ ОБЖАЛВА ТОВА РЕШЕНИЕ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ПРИЧИНЕНИ ЩЕТИ ОТ ВЪВЕЖДАНЕТО НА БЕЗУМНАТА НАРЕДБА ДО ДНЕС СА ДОСТАТЪЧНИ!!! ПОНЯКОГА СТАВАТ ЧУДЕСА! КОГАТО ХОРАТА, КОИТО СА ЗАМЕСЕНИ В ТЯХ - ИМАТ СЪРЦА - ЗА ХОРАТА И ЗА ЖИВОТНИТЕ!!!"

# 577
  • София
 newsm44 newsm44 newsm44

Не че съм се въздържала, де.  Rolling Eyes

# 578
Ох, не знам, тва котките като бебета. Дундьо пък е дебел - каквото хапне, му се лепи. Досега беше добре, че злояд, но отскоро му се е отворил един апетит...  ooooh!
А сигурни ли сте, че не давате много храна? Примерно гранулите на РК са разчетени по около 70-80 грама за нормална котка от 4-5 кг, а това сложено в купичка не изглежда много като количество.

# 579
kashmir аз не бих, освен ако няма някакви симптоми за проблем или бяга системно. Ако те притеснява най-добре едно профилактично посещение при вет да чуят сърцето и дробовете, да я поопипат, евентуално кръв, да видят общото здраве как е първо.
Hug Мерси за отговора. Ами има удебеление на млечната жлеза, иначе сърце, дробове са ОК. И се чудя има ли смисъл да я мъча.  Rolling Eyes

Домашни и обичани и до 21 години скоро гледах за един котарак, че доживяват. Нека вет ти каже, знам , че кастрацията удължава живота  newsm78. Като се разгони какво я правиш ?

Имам 2 котки , едната дебела , другата мършава, храня и ги гледам еднакво . На шишко всичко му е вкусно и си му личи , другото като манекенка яде. То си е ген , през ум не ми е минавало да го ограничавам , особено като заврещи пред хладилника в потрес, че сме я оставили гладна .

# 580
  • София - Рим и обратно

А сигурни ли сте, че не давате много храна? Примерно гранулите на РК са разчетени по около 70-80 грама за нормална котка от 4-5 кг, а това сложено в купичка не изглежда много като количество.
Аз Лео го държа на лека диетка, давам му два пъти по 30 г от РК, значи по 60 г на ден Grinning. Но той си свикна и даже си го яде на малки порцийки - хапне, почине половин час и после пак.

# 581
  • на село
profi_1, на колко години е Силвестър?
Моят поотслабна с напредването на възрастта - 400-500 грама /около 4.5 кг. е сега/. Аз си го обяснявам с възрастта, де, защото си е жизнен и изглежда добре.

Как точно му даваш това пилешко месо? Имам възможност да купувам качествено бяло месо на добра цена, затова питам. Моят тъпчо се върти с гладен поглед като режа сварено пилешко за супа - давам му парченца в устата - яде. Сложа му в купата - ц  Crossing Arms Похабих месото само!

Отделно, че е капризник - не яде "човешка храна". Изключение - печена риба, от големите, и то ако му даваш в устата. Мъжът ми - горд рибар, наловил сума ти риба, се връща с приятел и демонстративно дава на Цаню риба. Последният с такова пренебрежение я помириса и се врътна, че колегите-рибари още се подиграват на мъжа ми Laughing

РК имат серия лечебни храни, т.е. такива предназначение за лечение на определени заболявания.
Да, знам. Нали последния път пак се върнахме от вета с голяма торба /щото, разбира се, няма малки/. Подарихме я на друга котка - мистър Каприз не щя да яде от нея.

А, и щях да питам - имаше едни ампули, подобни на Фронтлайн, но по-евтини, как се казваха? Снощи намерих една бълха на Цанко. Имаме един котарак пред къщи - пускаме го в коридора на къщата от време на време, обикновено вечер, че е студено - явно той е дилърът на бълхи.

# 582
  • София
adelinda, търпя я.  Tired

# 583
Нашия Монк, днес не е акал.  Но пък пишка много. Днес продължавам да му давам дуфалак. Слагам в храната по малко вода. Яде по едно пакетче и малко, пауч. Много поспаливо, като е будничко си играе,но бързичко се уморява. През нощта  спа близо 8 часа без да се буди.

utro77 радвам се че Алито се оправя!

# 584

А, и щях да питам - имаше едни ампули, подобни на Фронтлайн, но по-евтини, как се казваха? .......
От ЦВК ми препоръчаха Стронгхолд, било 11лв.
http://www.vvcbg.com/forum/pfizer/stronghold.pdf
Аз не бях сигурна обаче колко дълго действа и дали ще предпазва от хлебарки както фронтлайн-а и пак си взех от старото. Нещо губя доверие и се съмнявам във вет-овете  Confused Дадоха ми 2 капсулки лекарство в паста за 20лв. 1 капсулка струва <1.50лв в аптеката. Струва ми се изключително скъпо 1000% надценка....

Общи условия

Активация на акаунт