Любители на Котки Тема 80

• 45 657
  • 786
  •   1
Отговори
# 585
  • на село
Благодаря, Фри! Имаше и едно друго, ама пусто не мога да се сетя как се казваше - уж щях да си го записвам.

# 586
Набързо се включвам да копирам съобщение от Анимал Хоуп Варна във фейсбук, не съм чела други подробности, но това е хубава новина Simple Smile
Скрит текст:
"ПРИЯТЕЛИ, БЕЗУМНО ЩАСТЛИВИ СМЕ ДА ВИ СЪОБЩИМ, ЧЕ СЛЕД УПОРИТА И ПРОДЪЛЖИТЕЛНА БОРБА СПЕЧЕЛИХМЕ ДЕЛОТО СРЕЩУ ОБЩИНА - ВАРНА, КОЯТО ЗАБРАНЯВАШЕ ХРАНЕНЕТО НА ЖИВОТНИТЕ ПО УЛИЦИТЕ И ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ЖИВОТИНКИ НА ЕДИН АДРЕС. ТОВА Е ПОБЕДА НА ВСИЧКИ ВАС, КОИТО ОБИЧАТЕ ЖИВОТНИТЕ И СЕ БОРИТЕ ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ ЗА ТЯХ, ЗАЕДНО С НАС!!! БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ, КОИТО ПОВЯРВАХА В НАС И НЕ СПИРАХА ДА НИ ПОДКРЕПЯТ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ! БЛАГОДАРИМ НА АДВОКАТ КАРАВАСИЛЕВА, КОЯТО ПОСВЕТИ ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ НА ТАЗИ КАУЗА И ГО НАПРАВИ БЛАГОТВОРИТЕЛНО! ЗАЩОТО НЯКОИ ХОРА НАИСТИНА ИМАТ СЪРЦА - ЗА ХОРАТА И ЗА ЖИВОТНИТЕ!!! ВЕЧЕ СПОКОЙНО МОЖЕТЕ ДА НАХРАНИТЕ ВАШИТЕ БЕЗДОМНИЧЕТА, КОИТО МЕЧТАЯТ ЗА ДОМ, БЕЗ ДА СЕ КРИЕТЕ И ДА СЕ СТРАХУВАТЕ, ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ВИ ГЛОБИ! МОЖЕТЕ ДА ПРЕГЪРНЕТЕ И ДОМАШНИТЕ СИ ЖИВОТИНКИ, БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА ДА КРИЕТЕ, ЧЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ!!! СПРАВЕДЛИВОСТТА И ХУМАННОСТТА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА!!! ЗАЩОТО ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!!! НАДЯВАМЕ СЕ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ОБЩИНА - ВАРНА ДА ПРОЯВИ БЛАГОРАЗУМИЕТО ДА НЕ ОБЖАЛВА ТОВА РЕШЕНИЕ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ПРИЧИНЕНИ ЩЕТИ ОТ ВЪВЕЖДАНЕТО НА БЕЗУМНАТА НАРЕДБА ДО ДНЕС СА ДОСТАТЪЧНИ!!! ПОНЯКОГА СТАВАТ ЧУДЕСА! КОГАТО ХОРАТА, КОИТО СА ЗАМЕСЕНИ В ТЯХ - ИМАТ СЪРЦА - ЗА ХОРАТА И ЗА ЖИВОТНИТЕ!!!"

И в Пловдив има такава забрана , но не я прилагат толкова стриктно .

# 587
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Момичета, благодаря на всички ви за съпричастността, но не търся съвет  Laughing, а просто си се оплаквам. Не мисля, че можете да ми помогнете.  Hug

На онези, които са забравили припомням, а на тези, които са "новички" и не знаят казвам - Силвестърчо е почти всеяден и е дърт - на 12 е. Никога не е ял само от една храна. Предпочита паучове, но му се дава и сухоежбина, и от нашите мръвчици си изпросва, а от скоро му купувам и готвя чисто пилешко филе. Като малък нагъваше варени пилешки главички  Laughing. Беше образцов дебелак 6,200 кг средно тегло до миналата пролет. Капризничил ми е, но никога не е било да не му се яде. Заради капризниченето не си позволявам да папка само един вид храна, защото ако тя изчезне направо ще ми се *** мамата. Миналата година пролетта случайно го видях, че е свалил на 5,700, после лятото е горещо отслабна още - 5,200 кг. Не е спирал да яде. Нагъваше по 3-4 пауча дневно, отделно изпросенкото. Има си и какво да пасе. Жизнен и нахален както обикновено, т.е най-вече спим и ядем + ако и пики. В началото на есента имаше някакъв стоматологичен проблем, заради който пи 10 дена антибиотик. Оправи се, но веднага след това се появи проблемът с разстройството, който много дълго не можехме да разберем от какво е. Обезпаразитяван е вътрешно и външно, защото често ни гостува кучката на Ev4etoP, и се опасявам че тя може да донесе нещо отвън. Все пак двамата се търкалят по едни и същи места, а и често си мешат паниците. Сега е време пак да давам профилактично обезпаразитяващо. През това време беше свалил първо на 4,700 кг, а сега вече на 4,200 кг. На мен ми се вижда много загубата на 2 кг (30%) от теглото за около 8-10 месеца и затова предприех опити за охранване. За съжаление нямам особен успех. Водила съм го 4-5 пъти на лекар през това време, но не виждат нищо обезпокоително. Даже преди да му изпишат антибиотика за венеца лекарят го похвали, че е в прекрасна форма за възрастта си. Но на мен ми е притеснено, защото е слаб, спи повече (ако това изобщо е възможно) и най-вече много капризничи с храненето. Апетитът му е намалял. Той и преди беше на принципа ядем често, но по малко, ама малкото сега ми се вижда направо миниатюрно. Акото и пикото са ОК. Това, че не мога да спра процеса на отслабване ме тревожи. Както и фактът, че не мога да разбера на какво се дължи. Иначе господинчото, откакто му спадна шкембето и отъня дупето, се катери по места дето преди не можеше да ги превземе.
Та това е. Tired

Честито за победата във Варна! То имаше големи тъпизми в наредбата им. Дано в общината проявят здрав разум и не обжалват!

# 588
profi_1, много вероятно дисбактериоза от антибиотика , нарушена флора в стомаха , от там разстройство и не може да усвои храната правилно . Не знам дали човешки пробиотик би свършил работа, но като начало домашно кисело мляко и бирена мая мисля биха помогнали . Също аз бих пробвала и с човешки пробиотик .

# 589
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
adelinda, кисело мляко яде всеки ден от години, много го обича, а за пробиотика съм написала цял ферман. Просто се върни да го прочетеш! На 37-ма страница е. Peace

П.П. Да добавя - в случаи с разстройство щамовете пробиотици подходящи за кучета и котки са два - Lactobacillus acidophilus  и  Enterococcus faecium. Първият щам е в основата на детския "Ентеросан основен" , вторият щам в основата на препарата предназначен за крави, овце и птици. С първият щам има и ветеринарни препарати, при това българско производство, но в магазинната мрежа в моя град не се предлагат.

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 16:28 от profi_1

# 590
Благодаря, Фри! Имаше и едно друго, ама пусто не мога да се сетя как се казваше - уж щях да си го записвам.
На нас от ЦКВ ни изписаха Фронтлайн, Стронхолд или Адвантидж. В миналата тема се писа и за Фиприст.

# 591
  • София
Рори на 5 месеца Crazy
http://prikachi.com/images/45/6956045s.jpg
http://prikachi.com/images/50/6956050G.jpg

препоръчайте ми клиника за кастрацията на Рори, която скоро става на 6 месеца и е добре да се ориентирам от по-рано. може би Централна Ветеринарна?

# 592
Здравейте! Можете ли да ми дадете някакъв съвет как да отуча котето ми да хапе? То така си играе, но вече зъбчетата му са големи и остри и много боли, като ме захапе.

# 593
Здравейте! Можете ли да ми дадете някакъв съвет как да отуча котето ми да хапе? То така си играе, но вече зъбчетата му са големи и остри и много боли, като ме захапе.

Вземи му другарче , да се хапят двете.

# 594
  • София - Рим и обратно
Aurora, аз съм много доволна от ветеринарите в Аксис Медикус, в Изток, срещу Японското посолство. Там кастрирахме нашия Лео. Съвсем случайно се спрях на тях, близо са ми до вкъщи и един път минавайки след работа, се сетих, че сме свършили храната. Влязох и виждайки, че имат и кабинет, попитах за кастрация, защото вече проучвах. Реших да им се доверя и не сбърках изобщо. Обясняват всичко абсолютно подробно, какво ще се случи, какво може да се очаква, как да се процедира при всички възможни случаи... Задължително първо правят преглед, за да видят дали се е развила добре костната система и готово ли е за кастрация котето, или не. А и не на последно място, цената е повече от нормална - 45 лева за мъжки котарак, за момиченца не знам колко е, но едва ли е много.
На фона на това, което чувам от познати за процедурата в други клиники, смятам, че се справиха идеално.

# 595
Ха сега кажете кой кого е дресирал  Laughing

marma, пляскане с ръце във въздуха /а не котето/ и изричане високо НЕ, не се оставяйте да бъдете хапани. Щом му е такава играта купете си ръкавица /аз ползвам домакинска такава/ - слагате си ръкавицата, играете си с него и му давате на воля да се нарита и нахапе върху нея. После сваляте ръкавицата и го милвате - да разбере, че ръката не е за игра, а само за ласки. Няма да стане от първия път, но с постоянство се постигат добри резултати.
Друго, което съм чела и запомнила е, че ако искам да приложа някакво наказание, ефект има изнасяне на котето извън стаята. Например, ако ме е ухапало или е направило някаква пакост, освен високото НЕ, го изкарвам и от стаята. Не излизам аз, а то, за да разбере, че е сгрешило. Колко разбира само то си знае, де, ама ...  Grinning

# 596
Много благодаря за съвета. Още днес ще пробвам с ръкавицата. Толкова е сладко милото, че сърце не ми дава да му се скарам, но май вече ще започна и аз да показвам зъбките. Simple Smile

# 597
Имам въпрос, какво се случва с Bullgary British Cattery? Гледам, че от година страницата им и FB не са обновявани.

Попаднах на една обява, в която търсят нови стопани: "Тери е персиец на 5 години и половина!". Ето го и него. Joy
Скрит текст:

# 598
  • Be realistic - plan for a miracle.
Днес Фрея за пръв път ме одра така, че да пусне кръв. Наложи ми се да се прибера да работя вкъщи, защото в офиса няма ток. Първите 10 мин след като ме видя имаше диво мъркане, месене, галене, бутане на главичка да я галя и т.н... После обаче се разигра. Докато бях на лаптопа се намести на коленете ми - това добре, но легна по гръб и започна с лапи (и с нокти) да замахва към косата ми - която е дълга и има кичури, висящи отпред. Съответно острите нокти, преминаващи толкова близо до лицето ми ме стреснаха и се опитах да я хвана за врата и да я разтръскам (четох, че това било похват, който майките котки прилагат на котетата). Преди вършеше работа - разбираше, че е сгрешила, цупеше се 5 мин макс и после си идваше мъркаща, все едно нищо не е било.
Тоя път обаче усети, че ще я хващам и се опита да се изплъзне, аз вече я бях хванала леко, но не успях да стисна по-здраво - извъртя се и с двете лапи така ме одра по дясната ръка, че на 3 места сега имам кръв... Скарах й се с палката за мухи, която тя мрази и се плаши от нея, защото пляскаме силно с палката по земята до нея (не я бием), погоних я из стаята с палката и плясках силно. След това отидох да си дезинфекцирам ръката. Оттогава съм й дала ПЪЛЕН игнор. Не я удостоявам и с поглед в нейна посока. Опита се на няколко пъти да ми се погали в краката, но аз се отдръпнах. Завъртях се в кухнята да си направя кафе и с цялата си наглост дойде да мяука да си иска вкусни хапчици (защото знае, че обикновено ги получва), но отново беше игнорирана. Сега съм седнала с гръб към нея, а тя е на прозореца и гледа птиците вън. Общо взето... днес ще сме в лоши отношения. Не знам дали постъпвам правилно с игнорирането й и отказа да й обръщам внимание, но съм забелязала от предишни случки, че й влияе. Никога обаче не съм изкарвала цял ден без да я погаля или да й проговоря. Днес смятам да бъде този ден, за да разбере добре, че ме е наранила и че е в немилост.

# 599
Хайде Джинко да се отчете с новата фотосесия:
Скрит текст:

Тук си играем с листо от драцена:

Общи условия

Активация на акаунт