Любители на Котки Тема 80

• 45 628
  • 786
  •   1
Отговори
# 600
Aurora, аз кастрирах Янко преди няма и месец във Ветеринарния факултет на Лесотехническия. Под носа ми е и за това  там реших. Домашните ги кастрира професор и взимат 50 лв. Дават ти го веднага след това, е почти де. Лежи известно време на една носилка, следят го, преслушват го. Но си го взимаш упоен.

Така се смях сутринта. Взех точилката (поради липса на спортен такъв уред) сутринта да правя гимнастика. Леле как се страхува Янко от размахването й. Скри се и до края не излезе. Май и той е наясно, че е наказателен инструмент.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 13:58 от Jerry F

# 601
Мойто Трион веднага губи интерес към играта, ако надяна дебелата ръкавица.

Много е смешна, когато ме види да правя упражнения с гиричките. Застава наблизо и гледа толкова угрижено, така притеснено промяуква, сякаш ми казва: Внимавай с тия неща, опасно е! И проследява с поглед всяко движение. Даже понякога идва до мен и ме пипва с лапичка, за да се увери, че съм истинската.
Тревожи се и когато повиша тон. С мяукане се втурва към мен и ме души по устата, даже ми я запушва с лапичка.
Любима игра е "Чакай да те хвана за дупето!". Като го чуе това, веднага ходи да се крие зад възглавничките на дивана, но задължително оставя дупето да й стърчи отвън. Явно не ме има за някакъв свръхинтелект и така ми помага да й намеря по-лесно дупето.

# 602
Явно не ме има за някакъв свръхинтелект и така ми помага да й намеря по-лесно дупето.

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 603
Монк още трудно ака. Преди малко пак дадох дуфалак и 10ml. прясно мляко. По -късно ще дам още малко мляко.

# 604
  • На остров
Явно не ме има за някакъв свръхинтелект и така ми помага да й намеря по-лесно дупето.

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
  Joy Joy  Joy

# 605
  • Варна
Магито от вчера се търкаля по леглата и църка като мишле!
На разгонване ми прилича. Около пет месечна е!

Нали ѝ избрах мъж, явно го е харесала, Десито! Laughing

# 606
Sway, аз не мисля, че котките схващат концепцията на цупенето. Да ѝ се скараш на момента да, ама цял ден да ѝ се цупиш...плюс това тя те е наранила несъзнателно, не мисля, че свързва твоето цупене с нейната игра.

# 607
  • Be realistic - plan for a miracle.
DreamComeTrue, благодаря за отговора, но пак казвам, че при моята котка съм видяла промяна след игнорирането й. Индивидуално е и най-вероятно няма да проработи при всички котки, но при моята работи. Тя е страшно социална и това да не й говоря и дори да не я поглеждам много я впечатлява. Може и да ме е наранила несъзнателно, но искам да направя всичко възможно да я науча, че към човек не трябва да пуска нокти, още повече, че никога не я нараняваме и никога не сме груби с нея. Откакто сме я взели, никога не сме й позволявали да ни хапе и драска ръцете, дори на игра. Играем си с нея само с разнообразни играчки, които ние управляваме, а тя дебне, драска и хапе. Посланието, което й изпращаме непрекъснато, откакто сме я взели е, че ръцете са само за галене и нищо друго.
Вследствие на това, че цял ден я игнорирах, дори когато ми се "извини" няколко пъти (дойде при мен, опита да се легне на корема ми, но всеки път бе категорично,макар и нежно, отмествана), преди няколко часа за пръв път обърнах глава в нейна посока и очите ни се срещнаха. Последва светкавично мъркане и както си лежеше и дремеше, внезапно стана, дойде, настани се на коленете ми и започна примижване, галене с лапичка и отъркване на муцунка в цялото ми лице. После спа 2 часа в мен, без да спира да мърка...
Четох в много източници (български и чужди) за възпитание на котките, като търсих кои са най-хуманните начини за наказание, без причиняване на болка, но ефективни. Едното, което намерих е пръскането с вода, а другото - игнорирането на котето, когато след белята потърси вниманието на стопанина. Но това важи само за котки, които обичат да бъдат гушкани, галени и "разговарят" ежедневно със хората си (с Фрея си провеждаме цели разговори, тя мяука, аз отговарям и така по 5-10 мин) - т.е. игнорирането като наказание няма да подейства на котка, която си е самодостатъчна и много рядко търси внимание от стопаните си под формата на галене, например.

# 608
Sway, аз не мисля, че котките схващат концепцията на цупенето. Да ѝ се скараш на момента да, ама цял ден да ѝ се цупиш...плюс това тя те е наранила несъзнателно, не мисля, че свързва твоето цупене с нейната игра.
Абсолютно.

# 609
Аз издрана и то по лицето, добре че не ме цапна по окото.
Исках да го гушкам, но той явно не желаеше и ми заби шамар с нокът. И сега съм с огромна драскотина на бузата Confused.

Днес носих урина, чиста е - няма пясъци, няма кръв, РН-то е нормално. Не успях да намеря Уринари хай дилюшън и купих обикновено. Дано е ок!

# 610
Как успя да вземеш урина?

# 611
Абсолютно.

Е, защо? Аз съм на противоположното мнение - и с предния ми котарак, и със сегашния определено нямам проблеми. И предишния, и сега Джинко разбират какво е да му се цупиш. И другото което - котките, когато дерат, си е съвсем съзнателно. Те могат да контролират ноктите си, както всички знаем, и са наясно какво се случва, когато са им пуснати ноктите. Нашият Джинко 1 път беше одраскал ММ, понеже се стресна, докато той го държеше - после като се усети какво е направил, очите му станаха едни големи, големи, разплака се, гледаше гузно и се покри дълбоко, чак докато ММ не отиде да го търси и да го погали, не се показа. (Искам да подчертая, че котьо дори не е удрян, камо ли нещо повече, просто самият той съзнава своите действия и кое от тях до какво може да доведе...). Peace

# 612
  • Be realistic - plan for a miracle.
Абсолютно.

Е, защо? Аз съм на противоположното мнение - и с предния ми котарак, и със сегашния определено нямам проблеми. И предишния, и сега Джинко разбират какво е да му се цупиш. И другото което - котките, когато дерат, си е съвсем съзнателно. Те могат да контролират ноктите си, както всички знаем, и са наясно какво се случва, когато са им пуснати ноктите. Нашият Джинко 1 път беше одраскал ММ, понеже се стресна, докато той го държеше - после като се усети какво е направил, очите му станаха едни големи, големи, разплака се, гледаше гузно и се покри дълбоко, чак докато ММ не отиде да го търси и да го погали, не се показа. (Искам да подчертая, че котьо дори не е удрян, камо ли нещо повече, просто самият той съзнава своите действия и кое от тях до какво може да доведе...). Peace

Това се опитах да обясня и аз вчера  Peace Фрея също много добре разбира защо някой й се "сърди" (е, условието е, разбира се, игнорирането да започне веднага след извършеното провинение) и започва да се извинява, умилква и да гледа с един особен тъжен поглед.
Виждала съм това поведение и когато бях тийнейджърка, в друга котка, на братовчедка ми, когато нейният котарак, тогава на 5 години, я издра на игра, издебвайки я в гръб. Раните при нея бяха сериозни и тя го игнорираше след това почти цяла седмица. Е, не бях виждала толкова притеснена котка. Обикаляше в кръг около нея и се мазнеше мъркайки, мяукаше, седеше с часове настанен, така че да я вижда, и се опитваше да срещне погледа й, вървеше след нея из къщи и т.н...

# 613
Sway, така е - котките са като децата - вярно, своенравни са до голяма степен, но пък разбират абсолютно всичко. От нас зависи така да ги възпитаме, че да нямаме проблеми с тях и да ни разбират - и вербално, и невербално. Както и при децата, така и при котките - всяко наказание, без значение под каква форма е, трябва да бъде приложено незабавно, не след време.  Peace

# 614
Не, бе, аз не казах, че не се тревожат ако им се сърдим, а че не съм сигурна дали го свързват с причината за сърденето. Ама може, не знам, честно казано не съм опитвала. Ние с Лъки като играем той често ме хапе, но се контролира и не е силно, а само леко ме гризка. Ако ме гризне по-силно, го плясвам съвсем леко, казвам НЕ и спирам да играя с него.

Общи условия

Активация на акаунт