Любители на Котки Тема 80

• 45 588
  • 786
  •   1
Отговори
# 615
  • Be realistic - plan for a miracle.
Да, аз също успявам да отреагирам с "Не", когато играта загрубее или посегне леко с нокти - което я спира, защото много добре знае значението на "Не" и, макар и неохотно, слуша. Проблемът тук беше, че тя ме надра толкова бързо, че нямаше време за "Не" и трябваше да прибегна до наказание, което ще осмисли. Всъщност от гледната точка на котето не може да не светне лампичката, че след като ме е одрала съм я отбягвала и игнорирала цял ден.
Всъщност... времето ще покаже Simple Smile

Днес раните по ръката ми са червени и толкова се дразня като ги погледна... Лошото е, че започвам да изпитвам лек страх да не се повтори това одраскване, защото разбрах всъщност колко лесно може да ме нарани тя, дори и без усилие. Честно казано... нямам й такова доверие, каквото й имах преди няколко дни примерно. Ще се опитам да преодолея това, че не е много добре да поставям такива бариери между нас, а още по-лошо би било, ако започна да се страхувам от нея и тя го усети.

Ръката ми.

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 10:51 от Sway

# 616
А режеш ли ноктите на котето? Пробвай с това, ако ще ти помогне да си върнеш сигурността, че няма да те нарани Simple Smile

# 617
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не, не сме й ги рязали, но тя е с нас едва от месец и половина и сякаш още я приемам като мъничкото уплашено и месещо същество, което само търсеше да заспи на нечии гърди Simple Smile Вчера обаче ми показа, че й е дошло доста добро самочувствие и че може да бъде и безразсъдна. Абе - животно.
Всъщност не знам дали бих могла аз да й ги изрежа, ако ги режа сигурно ще я заведа на ветеринар  Rolling Eyes

# 618
  • София - Рим и обратно
А като им изрежете ноктите, не започват ли да си ги острят още по-усърдно? Нашият рядко ни дере, но пък съсипва дивани и столове ooooh!

# 619
Зависи от котката. Ние ги режем още откакто взехме котьо вкъщи. Не че прави бели, а по-скоро като са по-дълги се закача по мокета или катерушката си и ни е страх да не си изкълчи/счупи лапичката, като започне да се дърпа панически. А и е жал да го видиш как седи над 15-20 минути в една поза, закачил лапичка някъде и не смее да мръдне, а само се стичат едни сълзи от очите му...

Рязането няма нищо общо с точенето. Ако котето си има катерушка или просто място, където му е показано, че може и е насърчавано там да си точи ноктите, мебелите няма да пострадат.  Peace

# 620
 Пфф, или пък направо се отърви от хищника! Shocked
 Стига драматизира. Все пак е едно коте. Не е тигър. Котките драскат, нали са котки. Е да, трябва да се възпитават и да не минават някои граници, ама чак пък толкова...Ще драсне веднъж-дваж, докато се научи, че загрубеят ли нещата, играта свършва. И до тук.Пък ако ще и 3 дена да и се фръцкаш, тя няма да направи връзката.
 Котки гледаме откакто се помня. Всяка си е с нейния характер и човек може само малко да го модулира. Не знам какво си очаквала, когато си решила да гледаш котка.
 Извинявам се ако звуча малко грубо, но това с рязането на ноктите на котките малко ме афектира. Наскоро четох че в местната ни клиника режели предните фаланги на котета, за да не им растат нокти. Та се чудя на такива хора за какъв чеп им е котка тогава.

# 621
E, нормално е в играта си котето да пусне нокти. Такава му е природата. И моето - хем пуска нокти, хем си и хапе съвсем насериозно. Просто ме приема като противник в играта и го прави съвсем не със зла умисъл. Така би играла и с всяка друга котка, а после двете /допреди малко върлуващи и врещящи/ ще се гушнат и ще заспят една до друга. И никоя няма да е сърдита или обидена на другата.
Аз друго се чудя - толкова ли е нежна човешката кожа, та след подобна схватка е цялата надрана и кървясала, а когато играта е между котки, после няма кървави рани, въпреки че доста зловещо се дерат и хапят.

# 622
Icicle, кое точно те афектира в рязането на ноктите? Те все пак не се режат до дъно, а само връхчето, за да се затъпят. Все пак и ние хората си режем ноктите и от това не сме пострадали по никакъв начин!

# 623
  • град-държава
За да възпиташ котка, трябва да умееш да мислиш като котка.  Laughing
Sway, ти сериозно ли? В голям филм си се вкарала и не си в правилната посока.
Рязането на нокти не може да замени правилното възпитание, но пък омекотява в по-голяма част от случаите.  Laughing
Кафе с мед, добре е драскалката да се избере според начина на точене (хоризонтален/вертикален) и добре да се избере мястото, на което да стои, ако се прецени правилно не би трябвало да има проблем с диваните. Иначе при нас рязането на нокти е основно за да не стават прекалено дълги и ако се случи да одраска, да няма особени поражения, нямам проблеми с мебелите - драскалката му е най - любима.  Laughing

# 624
  • В свой си свят :))))
Здравейте момичета,
до сега не съм се отбелязвала при вас, но редовно ви чета Simple Smile В къщи сме големи любители на животинките, като челно място заема разбира се хахавият ни котаранчо Смърф. От известно време насам обаче много съм се запалила за шоколадов котак - Британски късокосмест, дали бихте ме посъветвали от къде можем да се сдобием с такъв?

А ето ни и нас рано сутрин от любимото ни място в банята, стоейки в очакване да пусна чешмата и да се наврем под течащата струя Wink
http://prikachi.com/images.php?images/596/6959596W.jpg

# 625
  • Пловдив
Аз драскалка съм купила, ама не сме я монтирали още. Щото тези дето ги продават са адски неудобни - закачат се на стена, и котката ако реши да си точи ноктите, без съмнение ще повлече драскалката с ноктите си и няма да ги наостри. Наша Маца си остри нЕктите върху таборетката и е по-скоро полегнала на паркета с настанени лапки в основата на таборетката. Не и се карам, щото и мебелите са вехти, но и от здрав материал - за 3-4 месеца няма още никаква следа(дано и занапред да е така) Иначе режа нокти - само връхчетата по-малко от един милиметър дори от началото на нокътчето, само на предните лапички, че задните мъжеца на ноктите и е много по-нависоко в нокътя и ме е страх, да не го закача и да шурне кръв. А изваждането на нокти според мен е меко казано нехуманно. Но и на мен някаква знаеща ми обясняваше как неини познати си извадили на котето ноктите. Ужас  Sick

# 626
Icicle, кое точно те афектира в рязането на ноктите? Те все пак не се режат до дъно, а само връхчето, за да се затъпят. Все пак и ние хората си режем ноктите и от това не сме пострадали по никакъв начин!
Обяснила съм кое. Къде е границата на хуманността?
 Котето на Sway е още малко. Ноктенцата му са като карфички. Колко дълбоко трябва да се резнат за да не драска? Щото рязането им не спира опитите за драскане. Наистина, котките които се гледат изцяло в домашни условия имат по-острички нокти и освен драскалка, може да се наложи подрязване на връхчетата. Но дори и с подрязани връхчета, драмата в която за изпаднали Sway и Фрея, щеше да има същия резултат. Резултатът би бил друг ако го му се изрежат фалангите (тук е въпросът с хуманността) или се махне котето.

# 627
Жабка Кикирица , от развъдник или развъдчик. Във фейсбук има група за британски късокосмести котки, даже гледах, че преди няколко дни са се родили шоколадови котенца - 3 броя. Можеш да се присъединиш към групата и оттам евентуално да си намериш коте.
Скрит текст:

Icicle, никой тук не говори за РЯЗАНЕ НА ФАЛАНГИ или каквото друго там ти повтаряш постоянно! Хуманно е да се подскъсят ноктите на котето, когато то е в домашни условия и само ще му създават неприятни ситуации!!! Този акт нито ги травмира, нито им причинява болка! В крайна сметка всеки стопанин сам решава как ще гледа своето коте, колко е хуманен към него и т.н.! И ако ще говорим за хуманност, тогава защо затваряме едно диво животно в апартамент?! Това според теб хуманно ли е, щом толкова държиш на тази думичка!

И определено има значение дали ноктетата са подкастрени или остри като игли при евентуално одраскване!

# 628
  • В свой си свят :))))
Жабка Кикирица , от развъдник или развъдчик. Във фейсбук има група за британски късокосмести котки, даже гледах, че преди няколко дни са се родили шоколадови котенца - 3 броя. Можеш да се присъединиш към групата и оттам евентуално да си намериш коте.
Скрит текст:

Много, много ти благодаряяяяя:))))

# 629
Жабка Кикирица, няма защо! Скачай в групата и нека скоро те видим и теб с шоколадово британче!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт