Домакини-25/Да посрещнем Коледа и 2014 с надежда за сбъднати мечти

• 33 327
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
  • Талант на 2012,2013 г.
Еххххххххххххххххххх...

Не се удържа таз жена и това си е.

Аз пък тогава нея ще издам.

Изпрати ми прекрасен шал изплетен от нея специално за мен за много кратко време.

Има вълшебни ръце да знаете. Heart Eyes  bouquet Hug

# 106
  • София
Коконка, как си?
Какви са тези ранни пожелания? Пропуснах ли нещо? До Коледа още ехе цели 3 дена Peace Hug

# 107
  • Sofia
Не издържам да стоя на едно място,най-добре се чувствам в къщи и
И аз така... като сме някъде, поговорим с приятели, рода и после ме хваща саклета и искам да си ходя. В къщи си ми е най-добре.
Пък тези празници (Коледа, Великден,...) са и семейни, та...

Аз днес подреждах къщата, разкарах малко багаж в мазето.
Като легне Гушкан ще започна с опаковането на подаръците. 
За вечеря готвих любимия ни славянски гювеч.  Grinning

Sta_di, за каква питка питаш, за Бъдни вечер, Коледна...?

# 108
Е не мога да си намеря кабела за фотоапарата и това е  Close Извинявайте, момичета, исках да кача снимка на изненадата, обаче няма да е днес.
Коконче, и аз щях да питам що така отрано ни почна с поздравленията по случай празниците.
Мари, честит ти шал, със здраве да си го носиш!
Мама-коко, искрено се надявам съпругът ти да греши  Praynig Нали и ние сме в подобна ситуация, направо не знам какво ще правим от април нататък  Tired
Моренка, мисля че ти ме беше питала за кърменето - кърмим се, да. На поискване, по 100 пъти на ден, през нощта тоже. И с Ванко бяхме така.
Чудя се аз дали да не взема да направя една разходка тези дни. Времето е супер - днес беше 10 градуса, едно слънце пекнало, чудно направо. Така или иначе после ако навали някой дебел сняг няма мърдане, поне сега да не се лишаваме от слънце, па макар и зимно.

# 109
  • Sofia
Вио, браво на вас, все така да продължавате (аз нали съм много ЗА кърменето и, ако мога с нещо да съм ти полезна по темата - насреща съм Simple Smile )!  Hug
Апарата пък го разтоварвам, както с кабел, така и с картата.  Simple Smile

# 110
Морена,за Бъдни вечер по-скоро.
А за кърменето,ако може и аз бих се допитвала до теб.Аз не кърмя,но племенницата е на 4 месеца,все още само на кърма и понякога сестра ми ми звъни за помощ.Не че разбирам много,ама съм кака и на кого да звънне най-напред Simple Smile

# 111
  • при късмета
Вио  Hug и аз се надявам да греши. Никога до сега не е бил толкова изнервен на работа. Той като почне някъде и работи с години. На предишната му работа изкара 6 години, преди нея пак толкова. За него работата е втори дом и трябва да работи с хора които се разбира. При сегашното общо положение, обаче трябва да прави компромиси и явно не му харесва. А шефа му си е откровен идиот.
Дея може да я изкараш първо за 5 минути на балкон или прозорец, после за 10 и така. Ако няма вятър, мъгла или дъжд. Иначе слънцето е много важно за нея, нищо, че е зимно, заради витамин Д.
Мари, честита придобивка, със здраве да си го носиш
pisenxeto браво на теб  Hug
За кърмене хич не мога да давам съвети. При ме  тази кърма така и не тръгна, детето на месец вече беше гладно и от дохранване минахме изцяло на АМ до 45тия ден.В болницата на въпрос за кърмене се отговаряше "филми не сте ли гледали, че не знаете как става"  ooooh!
Аз от миналата година с коледната питка процедирам много лесно. Пускам си тестото в хлебопекарната, правя го на топки с късметите да втаса още веднъж и пека.
По скоро ми трябват идеи с предмети за наричане. Тези които майка ми правеше в нас отдавна не са актуални. Според нея трябвало да си сложиш копче за стоката(животните вкъщи), пък нищо, че не гледаш, било традиция  ooooh!
Освен паричка слагам клонче от някое растение вкъщи за здравето и още една клечка(някога са дялвали от прага) за къщата.Другите ги измислям на момента.
Давайте идеи

# 112
  • Sofia
Ста ди, ама разбира се, как не!  Hug

За Бъдни вечер, както писах моята питка не е постна, та ако те устройва ето:

Содена питка
Загряваш фурната на 200С

2ч.ч. кис. мляко
1 1/2ч.л. сода
1ч.л. сол
4ч.ч. брашно

Содата в киселото мляко и после в кладенче при брашното + солта. Набързо омесваш грубо тесто, събираш на топка. Оформяши печеш около 40мин. Хубаво да се охлади и тогава режеш/късаш.
Рецептата е на Йоли.

Вио
, Ма ко добре ти е казала за разходките. Аз на Гушкан вит. Д не съм давала, набавяхме го със слънцето.  Ако не си ползвала слинг - силно ти го препоръчвам. Бебка ще се топли от товоето тяло, освен това ще е и' е познато люлеенето на походката ти, както и ако е главичката и' е на лявата ти страна, ще се упокоява от туптенето на стрцето ти, а чува ди дрги познати шумове на тялото ти. Аз  мисля, че писах... със слинга си вършех домакинската работа, имам снимки как готвя с Гушкан в слинга. Simple Smile

# 113
Здравейте, красотни!
Първо да питам Коконката какво става с нея? Хвърли бомба и изчезна. Имаш ли контракции, какво казва доктора?
Вио, радвам се, че сме успели да те зарадваме. Как е Дея? А бате Ванко още носи ли играчки? Много съм щастлива, че картичката ти е харесала.
Писенце, браво на теб, че си зарадвала Мари! А ние снимки няма ли да видим?
Виви, Ста-ди да оздравявате.
На всички целувки, че трябва да свърша още неща преди да легна.

# 114
Здравейте момичета,
нещо тия дни не мога да се доредя да пиша. Много работа, а днес за капак като видях това хубаво време се юрнах да мия прозорци като за последно и съм скапана.
Вио  Hug, радвам се че ти е харесал подаръка, чакам да качиш снимки. 
Коконке, кажи как са нещата при теб
ма ко  Hug, дано съпруга ти да греши и всичко да се нареди. Аз в питката за бъдни вечер слагам само пара. За първи път чувам че се слагат и други предмети. Я разкажи малко повече.
Марчеваааааа беля си взех с тия твоите кифли. Побъркаха ме в къщи. Един ден ако няма и ме карат да им правя. Снощи правих със халва. Станаха страхотни. Утре ще трябва да правя пак щото почти ги изядоха/ме има само 3 утре за закуска на сина.
Гледах за пуйка сте си говорили. Преди години бяхме взели една. В нея беше набучен един червен  пластмасов пирон дето се оказа че било термометър и по него се познавало кога е изпечена. Американска му работа ама ние не го схванахме, нали сме си българчета. На нас не ни хареса така пуйката и затова и тази година ще си я заместим със пиле.
Kaka Daka браво на теб. Ученолюбива си ни ти. Напоследък чета все на диагонал и чета - половин взет изпит.  newsm78 Викам си какво е това половин взет изпит  ooooh!, тъкмо да питам и прочетох пак.
Смърфи, весело посрещане на  празниците и много щастие и късмет през новата година
Контеса не съм чела всичко, та може и да си писала, ама какво стана със малката сладурана и паричките. Справи ли се детето. (не че се съмнявам ама да попитам)

Аз да попитам за албумчето, често пишете за нещо ама нещо не качвате нови снимки, а и там има много малко от момичетата. Да не би да има 2 албума  newsm78

# 115
  • София
Здравейте, прекрасни!
Бабче, стига с тези кифли, де. Имам и други, да ти метна някоя и друга рецепта. Не съм правила никога с халва, виж с шоколад - да. Но най-често нищо не им слагам, само ги поръсвам с маково семе.
В питката, а тя е същата която прави Морена, слагам само една сребърна пара, тя отговаря на 1 лв. Взимам едно кис.мляко дето хич няма проценти , дали има  и 1% не зная, и брашното ми е 1 кг , по-голяма я правя. Други късмети не слагам. На другия ден в църквата купувам свещи с това левче  за здраве.
Аз говорих за пуйка, защото не съм пекла до сега и исках да ми кажат мнението си и как се прави, а и взех мнение от Джема. Тя много ги разбира тези работи.  Казаха ми момичетата. Ще се боря тези дни. Ако знаех къде има пекарни в София, дали да не ги ползвам... newsm78 Имаше едно време на Графа" , но сега не зная дали работи, а тя ми е наблизо. Може и да скоча утре да проверя. И изобщо се вкарах във филм зловещ.  Mr. Green Не е лесно за 12 човека да приготвяш вечеря. Май съм уморена предварително.  Mr. Green
Бабче, аз зная само за едно албумче.
Наистина, къде хукна Коконка.. newsm78  Какво казаха докторите, какво стана..
Пускам си един филм за отмора.
Лека ви!

# 116
Марчева, и аз викам стига, дайте да ви направя други ама нещат, искат си тея. Аз веч в тестото слагам доста по малко захар, защото пълня част от тях със сирене или извара, а другите ги правя сладки.
ММ вчера каза да ти кажа че ти благодари, не ами направо те обожава че ме научи да правя тия вкусотии. А и всичките ми стават като на снимките дето ги пуснах, направо са за изложба  Mr. Green
А теб що те няма в албума, има само Вио, Контеса, Мария27, Стефкаки, Ангелчето и Нощни очи, други не виждам аз, а и мене ме има де.
Давай и други рецепти, обичам да правя нови неща ама като човек ми даде рецептата, да е нещо изпитано.
А питката и аз я правя като Морена.
За пекарна не мога да ти помогна, нямам представа къде има.
Леле 12 човека, ние сме малко странни, обичаме да си празнуваме сами. Тази година и свеки няма да дойде, защото хотела където работи още не са го затворили и няма почивни дни.
Аз гледам Престъпни намерения и си чета във форума. Аз така гледам филми, говорят ми зад гърба, не мога да седна и да зяпна телевизора, а тоя филм много го обичам. Всички серии ги знам наизуст ама пак ги гледам.

# 117
  • София

Бабче, те това гледам в момента, много е приятен.
Как да ме няма в албума, там съм, една кукувица.  Mr. Green Когато влезнеш има една снимка с маумунки, цък в/у нея и ти излизат всички снимки.

.........
ММ вчера каза да ти кажа че ти благодари, не ами направо те обожава че ме научи да правя тия вкусотии.
Леле 12 човека, ние сме малко странни,...........
Твоят М е много любезен! Благодаря!
Аз не съм ги канила официално, те сами си казаха, че ще дойдат.  Т`ва е положението. На Бъдни вечер ще сме по-малко, но на Коледа...  ooooh! Всяка година едно и също, а после какво чистене ме чака... ooooh! ooooh! ooooh!  Crossing Arms

# 118
Марчева, аз само тези снимки не бях разглеждала, всъщност разглеждала съм само първите и мислех че са само на мама-коко. Ама и аз съм една  ooooh! Ей ти си голяма мацка  Hug   bouquet Качи още снимки  Praynig
А ММ хич не е по похвалите, ама щом каже че нещо е страхотно знам че е повече от великолепно.
А за филма знаеш ли от кога се каня да питам дали още някой го гледа. Аз съм му голям фен, нали ти казах знам сериите наизуст. Само тия дето ги дават в понеделник са нови, ама се опитвам и тях да науча, нали ги повтарят.

# 119
  • Fort Worth, TX
Добро утро:-) Много спите:-)

Общи условия

Активация на акаунт