Домакини-25/Да посрещнем Коледа и 2014 с надежда за сбъднати мечти

• 33 809
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Браво,много хубава изненада сте направили за vio и малката принцеса!!!
luss   bouquet
Валенцето я покажи снимки от балета на дъщеря ти,миналия път беше страхотно клипчето!  bouquet
d. h. бързо да се оправя малкия! Hug
Щастливка не се сърди,аз чета всичко,но понякога има толкова страници изписани,че не коментирам всеки пост! hug  bouquet
marchеva14 ще трябва май и аз да ги пробвам тези велики кифлички. Laughing
Кака Дака хайде,после ще чакаме почерпка като си с диплома в ръка!!! Laughing Wink
Баба Яка остави ги леко тестени или по изгорели и ще имаш почивка от кифличките. Mr. Green
Скрит текст:
майтап,или кажи свърши брашното  Wink
А за снимките,ако реши Марѝ ще ги покаже,аз обещах,че няма да ги показвам. Confused
Изглежда страхотно и с новия цвят ,и с новата прическа!  Hug Heart Eyes
Лек и приятно пазаруване и готвене на всички!!! Heart Eyes  bouquet

# 136
  • Sofia
Добра среща девойки!
Мамче, стар'Отно каЙве, благодарско!  Grinning

Марче
, душа, разсмя ме... и аз като теб, ама няма да митна навън, ще си обикалям къщата.

Люска, много се радвам да съм ти била полезна! Ще се радвам да пробваш и да ви допадне!

Щастливка, относно писането и аз като теб, ама си пиша общо взето.  Simple Smile Не се отказвай.  Hug
И аз щях да те питам за пуйката, нали още не съм правила, та за сега събирам рецепти, пък като ми дойде яцето до ... ще ползвам някоя компилация вероятно.
Разбирам те и аз гостите... по-хубав е празника, като има с кой да го споделиш, а и ако е повод да се видиш с близки, които са ти липсвали....  Heart Eyes
Блазе им на вашите, че ще се возят на фериобот, лек им път. Simple Smile

Славянския гювеч (не твърдя, че е супер автентична рецептата, но така го харесваме в къщи)

Казвам едни дози, за ориентир - въпрос на вкус.
- ориз - 2ч.ч.
- свинско месо (у нас както винаги врат, който аз обезмазнявам до шушка  Simple Smile) - 600г
- лук - 2 големи глави
- червени чушки - 8-9 средни - до големи (става и със зелени чушки, но нали червените са сладки... не съм го правила със зелени аз, набавям си червени и тогава правя гювеча)
- домати - 2-3 средни свежи или половин консерва (от 800г)
- сол
- магданоз

Доматите ако са свежи - обелвам и блендирам, косервените - намачквам.
Месото варя 10мин. и сменям водата. Втория път наливам повечко вода, защото ползвам бульона, след това сварявам почти до готвност. Нарязвам на хапки.
Задушвам лука (на деребно), после чушките (на кубчета) и като омекнат малко, добавям ориза - да се оцъкли. Сипвам в тава, добавям место и доматите - премервам ги в чаши, но ги смятам с половин чаша по-малко, защото са гъсти все пак, доливам бульон до 3 към 1 с ориза пека в праварително загрята фурна, на колко вие преценете, но от 180С  нататък. Simple Smile Поръсвам с магданоза.

И видях, че Постните ми сарми не съм пуснала, линкът е грешен, та ето ги, пък може на някой да му свършат работа. Simple Smile

Страхотен, страхотен подарък за мъничка Дея! Люска, невероятна си, браво момичета!  Hug

Болните да се оправят!  Hug

И аз преди поне 30 мин. го започнах този пост...  Wink

# 137
  • София
.........
Марче[/b], душа, разсмя ме... и аз като теб, ама няма да митна навън, ще си обикалям къщата.
......
И аз щях да те питам за пуйката, нали още не съм правила, та за сега събирам рецепти, ..........
...............
И видях, че Постните ми сарми не съм пуснала, линкът е грешен, та ето ги, пък може на някой да му свършат работа. Simple Smile
Не мога бе, не мога повече. Задушавам се само вкъщи, ще изперкам окончателно. Ще се метна да изпия едно кафе някъде.  Mr. Green
Видя ли, аз съм напред с мат`риала с пуйката. Фръц..
Моите сарми ги правя само с : много нарязан праз, черен пипер, стафиди, джоджен и много малка щипка чубрица + малко олио в плънката . Чесън, домати, гъби и моркови  не слагам. Свивам ги със сурова плънка, не я бъркам на котлона, направо в/у листото. Едни такива мънички и дългички и първо ги нареждам в тенджерата под налягане за 5-6 мин, а после ги нареждам в един глинен гювеч и ги запичам във фурната. Повече олио им слагам. В сухите чушки с боб слагам морков и целина и др. подправки. Кухня си имам моя си.  Peace

# 138
  • при късмета
Много е красив подаръка за Дея, да си го носи със здраве! Люси страхотен вкус, много добре си го избрала.
Дари дано се оправи детето за празниците
Баба Яка, много сте сладки, що се крихте досега
И аз от тези дето не знаят накъде да хванат днес. Ще ходим на пазар утре, много малко неща трябва да си докупя и всички нетрайни.
От сутринта се чудя какво да готвя и ги питам мойте поотделно какво искат, та евентуално да ме улеснят, ама не, каквото съм решала. Е така най-мразя, по-лесно ми е да го направя отколкото да го измисля. Накрая шефа реши проблема както си знае-спагети.
Меденките са на свършване, май пак ще правя.
По принцип и аз чета всичко, но докато напиша и забравям. Старост нерадост  smile3537

# 139
Може ли паролата да ми дадете,та да ви видя на тези снимки? newsm78

# 140
  • София
Може ли паролата да ми дадете,та да ви видя на тези снимки? newsm78
Писах ти.
Девойки, довечера по БиТиВи- то  Grinning от 20 ч ще има много хубав филм, ако не сте го гледали разбира се, "21 грама". Тези, които гледат HBO довечера ще има много добър филм от 23.10 ч "Джанко  без окови". Препоръчвам!

# 141
  • Sofia
Видя ли, аз съм напред с мат`риала с пуйката. Фръц..
Аха ти отговаряш за доброто ми настроение днес... да знайш.  Hug  Laughing
Пък да ти кажа, вероятно си и с други манджи си напред, ама, добре че ни ги знаеш, та да ми се фръцкаш повече.  Laughing

И аз последните години в пръстен гювеч ги пека сармите. Тенджерата под налягане нещо в забвение отиде... ползвам я за сваряването на телешкия дожалан и шкембето само или понякога заради това, че е голяма, но ползвам капака като обикновен, не я затварям с налягане.
Благодаря ти за инфото за ТВто, нищо че е супер игнорирано (ТВто де) от мен.

Ма ко и на мен така ми отговарят... ако пък предложа варианти, ми разправят "което ти е по-лесно"  ooooh!  Та от доста време вече не питам, аз преценявам и само уведомявам какво ще е. Виж тогава, понякога им раждат главите идеи, ако им се иска нещо повече от предложеното.  Laughing

Ние сме напазарували продуктите, само празът остана за 24ти, че няма къде да го държа.
Тези дни ми хрумва да си направим за следващата зима един изолиран шкаф за балкона (нямаме остъклен иначе би било решение), в който да държим продукти.  Thinking 
   Аз днес имам да правя сладки... ама се мотая още... нищо де, ще дойде подкрепление малко по-късно - голямата щерка. И тримата (децата де) ще ги включа разбира се. ММ е в преследване на сьомгата днес, да видим колко ще я стигне. На брат ми вчера една му счупила куката.  Simple Smile

# 142
  • при късмета
Морена сетих се нещо от рибарството на моя мъж.
На морето сме и решават, че ще ходят на морски риболов. Вдигат се с един приятел и аз с тях. Отиваме на кея и ще мятат по-скоро за кеф, не очакват да хванат кой знае какво, че беше много мръсно. Извадиха 2/3 попчета и мъжо пак хвърля. По едно време вика: тая стръв що престана да се движи  newsm78 подръпна един два пъти, нещо задържа влакното. Дръпна по-силно и извади ... мида  hahaha беше лапнала кукичката и се затворила.
Още го бъзикаме, че вади миди на кукичка

# 143
Щастливка тук съм.
Браво много се радвам за коледните  гости.Да си изкарате весело!
А температурата на Ази да не от някое зъбче?
Нека подаръка носи късмет на Дея винаги!
Мен ми е едно притеснено тея дни.пети ден ми закъснява.Правих си тест и е отрицателен.Съмнявам се,че е от стреса с крадеца.Тайно се надявам да е от това.Не искам такъв коледен подарък :oops
Отивам да си правя кафе дами!
Вчера зяпях до късно Предай нататък .Поревах си.

# 144
  • София
Оф, с тези риби ще ме уморите от смях.  Simple Smile
Ако някоя красавица ще прави щрудЪллл да ми се обади. Ще ѝ дам една рецепта за такъв по испански.  Една приятелка ме научи и е много лесно.
Чакам супичката да стане и хуквам на кафе.

# 145
  • София
Бяхме на един обяд, пийвахме.... сега трябва да отивам на детски рожден ден, аз се натаралянках, много смешно говоря, сега на ЧРД и ще се усмихвам глупаво.... Сега хората ще се забавляват... вицовете и други смешки едвам ги сдържам Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Марчева, разбирам те, и аз  непрекъснато излизам за 1-2 часа, че изперквам... Един ден трябва да пийнем по едно кафе някъде...

Радвам се, че не съм ви подвела и изненадата е харесала на всички. Благодаря и за доверието. Hug

# 146
  • Sofia
Ма ко, това направо куриоз.  Laughing
ММ още гони сьомгата... междувременно одеве към 13ч. равносметката беше - 10 пастърви.  Grinning

.. на детски рожден ден, аз се натаралянках, много смешно говоря, сега на ЧРД и ще се усмихвам глупаво... вицовете и други смешки едвам ги сдържам Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ооох, Люска,  Joy Joy Joy Joy Joy...

Марче, ама не така бе,  не съм смятала да правя, ама давай го щрудЪлУ да ни изкуши.  Grinning

Тити
, а дано дойде тогаз, щом нещеш обебване.  Hug  Стресът си е кофти работа, много бели докарва...  ooooh!  пфууу....

# 147
Здравейте! Седнах да изпия набързо едно кафе. Станах рано, днес беше концерта с вокалната група на Миша. От 9,00 ч., че нали всеки нанякъде поема. Децата бяха невероятни! Ръководителката им е... страхотна, като професионалист, като подход към децата, влюбени са в нея. А тя, милата, бременна в 9 месец, но толкова енергична. Като ми оправят компютъра, ще кача снимки.
За пуйки говорите. Ние пък сме на прасешко. Утре заминаваме на село да помогнем за погребението. Поръчала съм на мама боб за утре, другото аз ще го сготвя, ама като нейния боб никой не прави.
Кака Дака, как си, какво показаха изследванията?
Някой да се обади на Коконката? Какво стана с тая жена?
Щастливке, много бързо пътуват до вас писмата. Радвам се на твоята радост:-). Ази как е? А той беше големият, нали? На колко е?
Морена, сигурно си много щастлива, че всички деца ще са си у дома. Големите учат някъде ли?
Тите, от тази тема се прихваща:-). Не е лош подарък като се замислиш.
Марче, кажи го този щрудел, щом е лесен. Имам 1 кашон ябълки, но време нямам.
Сега ще ви оставям,

# 148
  • София
Ами тук съм бре, девойки прекрасни!
Ударих едно кафе, подишах въздух, размотвах се малко и се прибрах. То, много хора по улиците няма, Софиянци са се прибрали родните места.  Mr. Green
Моренка, ама каква сьомга гоните из наш`те реки  Joy а пъстърва мога да хапна.
Сега
  ЩрудЪЛЛЛ
Ябълките се обелват и почистват от семките. Режат се на половинки.
Взима се една кора и се слага към теб от по-тясната страна. Намазва се с меко масло. Аз го правя с пръсти.
Половинката ябълка се реже на тънки филийки и се поставя в/у намазаната по-тясна страна на кората.  В/у нея се посипва 1ч.л. захар, /може и повече/  няколко стафиди, малко счукани орехи,  и канела. Едната половинка кора се прихлупва точно до средата на цялата кора и покрива малко от ябълката - намазва се отново с мекото масло. Другата половинка също се прихлупва точно до средата на цялата кора и също се намазва с масло. Така го правите , че тези две корички да покриват ...филираната
 ябълката. Завивате на руло до края на кората и хубаво отново намаслявате с пръсти това пакетче с масло.  Поставяте в намаслена тавичка. Пече се до хубаво зачервяване. Ръси се обилно с пудра захар.
Може и с маргарин да се направи. Правила съм го , но аз предпочитам с масло. Много е лесно и бързо.
Пиша го в червено, защото е важно да бъде намаслено добре. Който не разбра, да ме пита.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 дек 2013, 16:49 от marchеva14

# 149
  • при късмета
Морена пак да те питам, че забравих. Къде точно ходеше мъжа ти на риба и какъв му е случая но водоема? В смисъл на пръчка ли се плаща или рибата която хванеш на килограм? За Казичене май беше споменала, но може и да бъркам  newsm78
Марче зарибяват ги тия водоеми. Гледат си риба, пък хората плащат да си начешат крастата да си я хванат сами
Хортензия браво да децата
Ох, Люска и мен ще умориш

Общи условия

Активация на акаунт