Дядо Коледа бързо ти при нас ела,мамите от ИБ те чакаме с усмивка на уста-тема13

• 19 763
  • 695
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Биберон не употребява, не ми се иска отсега нататък да го уча... Гризалки, солети също не употребява, чат-пат гризе четката си за зъби, но ме е страх да му я давам, когато не е застопорен на стола, защото ако вземе че се спъне и се изльоска, докато му е в устата може яко да се контузи... Сега му връчих една бисквита, ближе нея, но скоро ще я посее някъде из стаята и ще трябва да търся къде, щото не ги яде, само ги ближе, докато му писне Mr. Green

# 166
  • В къщурката на хълма на феите
мда за бибата, аз още като го писах и не го одобрих, ама пак е някакъв вариант, щото моята теория е, че биберона мога да го скрия, като искам да я отуча, обаче пръстчетата й не мога, пък мойта дивотия хич не обича да й се карат .. като й повишиш тон и прави една сърцераздирателна муцунка и почва да лее едни сълзи, ама направо ще ти се скъса сърцето Flutter Mr. Green

# 167
  • Варна
А, моя като му повиша тон започва да се хили. Колкото повече крещя толкова повече се хили Crazy

# 168
ааа то и Ема се хили, като й кажа неееееееееее, ама като посегна и взема нещото от ръцете й и се стига до момента със сърцераздирателната физиономия Mr. Green

# 169
  • Сливен
Привет  Hug
Меци и Ивка така реве - добри актриси са ни девойките  Hug
Месемчинке, аз съм изтървала новината, че сте се отбили - за съвет не знам, не съм имала подобен проблем с баткото , а Ивка не съм я отбила, но и не вярвам да се почне да си смуче пръста, защото никога не е проявявала такъв интерес .
Сигме, аз бих дала панадол или нурфен - при моите деца нурфена действа на баткото от бебе, а панадола не, а при Ивка панадола си действа, нурфена не съм го пробвала.
Имунитета на Ивка го поддържам засега с кърма и имуноборкидс с бетаглюкани, което си действа според мен идеално като комбинация - от средата на септември е на ясла с два дни отсъствие заради гурлясало оченце и три дни за всеки случай с еднократно вдигане на температура заради третия кучешки, всичко без антибиотик. Иначе разбирам Поспаланчо, защото с тези почивни дни се побърках вкъщи с децата, особено с по-малкото, то бива-бива диване, ама....иначе се развеселявам на моменти, но като цяло най-много ме дразни безпорядъка, който оставя след себе си, нали съм дева на 100%  Laughing
Днес бях на работа, оправяха се до обяд с баща си. Това е от нас, хубава вечер  Hug

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 20:07 от roxanna

# 170
  • Варна
Ивка не съм я отбила, но и не вярвам да се почне да си смуче пръста, защото никога не е проявявала такъв интерес .
Рокси,
и Борислав не беше, аз затова съм тотално неподготвена и не знам как да реагирам. Никога не си е смукал пръста досега, според мен е точно в следствие на отбиването, така си задоволява сукателния рефлекс явно... А уж не беше пристрастено кърмаче, никога не си е търсил сам да суче, не ми е бъркал под блузата и подобни, ако аз не предложа няма да се сети да си иска... Но явно сега му липсва цокането, не знам как иначе да си го обясня. Отбих го преди 10-на дни или 2 седмици максимум, това смукане на пръста започна преди няколко дни, а от онзи ден е просто голяма мания. Ужас.
Меце,
ааа, за вземането от ръката сме същата работа - реве та се къса Whistling

# 171
тия бетаглюкани и аз знам, че много ги хвалят, ама просто съм решила да не давам нищо докато не стане нужда /пу-пу-пу изобщо да не става!/

# 172
Много бързо свали температурата- за няма и половин час-челцето изстина и се разигра.
Сега да очаквам ли пак да я повиши?

# 173
Сигме божа работа дали ще се вдигне пак или не, но аз си мисля, че може и да е зъбче щом като толкова бързо си смъкнала Т .. наглеждай я от време на време, давай й повечко течности и ако се налага й дай пак, но след не по-малко от 6 часа Peace

# 174
мерси  Hug

# 175
  • Сливен
Меци, и аз не съм много "за" да се дават имуностимулиращи, но реших да давам поне до пролетта, защото я пуснах на ясла, а помня колко кошмарни могат да са първите месеци там е не съжалявам,че ги почнах, може би и кърменето спомага, защото за тези месеци баткото беше изпил няколко сиропа за кашлица, няколко антибиотика и други подобни. Иначе ако сме си вкъщи нищо няма да давам както беше миналата година.
Месечинке, дано да се отучи бързо Борислав от този навик и дано на нас ни се размине  Hug

# 176
  • Габрово
Месечко, в никакъв случай не го оставяй да си смуче пръста. Имам горчив опит с баткото и със себе си. Сега Ика смуче докато заспива и се борим с това. Ако искаш пробвай с горичв лак /не и с люти чушки и подобни/ все пак е в началото и може и да проработи. Като го видиш, че лапва пръста и гледай да го заиграеш, че да му трябват ръцете и да се разсее или пък шишето с вода. Ако заспива с пръст в уста го дръпвай и му давай някаква играчка да стиска нея.
Дано успееш и не свикне, че зор се отвиква, а и причинява куп вреди.

Сигме, не се панирай, сигурно е вирус. Възможно е пак да вдигне, но е хубаво, че бързо я сваля. Аз на моите, ако имат добър вид и тонус не им давам температуропонижаващи докато Т не надхвърли 39.

# 177
  • до едно тепе
Месечко при нас пристрастяването стана към шишето с каучуковия накрайник. Започна рязко от 1 бутилка да пие по 5-6 на ден. В яслата нещата станаха още по-сложни. Горе долу 2 месеца непрекъснато се успокояваше смучейки шишето. Даже го научиха да заспива с мляко на обяд. Опитай да му даваш нещо да гризе или пие. Това по-лесно се отучва от пръстите Peace
Ние шишето го махнахме за 3-4 дена. Друг е въпроса, че сега изобщо не иска да пие вода. Дайте идеи как да го накарам да пие. На ден я изпие 100-200мл я не Confused Сок пие повече но от тези купените и не ми се иска да го блъскам със захар ooooh!
За имунистимулантите мисля че е наложително, когато ходят на ясла. Общо взето откак е тръгнал е непрекъснато на имуностимулант и въпреки това е непрекъснато болен. Носа му постоянно почти тече или е запушен, кашлицата намаля и се засилва периодично, за един месец направи 3 конюктивита и за 3 месеца пи 2 пъти АБ, като сега последния път беше със съмнение за пневмония и вече 2 седмици е вкъщи. То всъщност сега последния път не беше ясно дали е пневмониия или някакъв алергичен пристъп(снимката беше чиста, но имаше ужасни хрипове и много трудно дишаше).Всяко дете е различно и такива ми ти работи Peace
Сигме следи температурата. Моя опит в тая посока сочи че дигне ли такава температура я поддържа поне ден. Давам едно и също лекарство на минимум 8 часа, а ако се наложи по-често сменям с друго в-во. Тоест  ако се налага да давам през 4-6 часа редувам нурофен с панадол. Някои лекари го отричат, но пък ако дадеш едно и също лекарство по-често има опасност от предозиране, а мен много ме е страх от високите температури ама много Confused И пак казвам давам само над 38 Peace

# 178
Поспаланчо ... не пие ли от чаша вече. Давай компот, айрян или нещо друго, като изцеден плод например. Аз лично давам от купените сокчета вече Crazy но това се случва на месец два, три пъти  Mr. Green

# 179
аз се опитвам да накарам Ема да пие от преходна чаша на Томи Типи уж да не се олива, ама тя изобщо не се сеща как да смуче от нея Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт