Дядо Коледа бързо ти при нас ела,мамите от ИБ те чакаме с усмивка на уста-тема13

• 19 809
  • 695
  •   1
Отговори
# 180
аз се опитвам да накарам Ема да пие от преходна чаша на Томи Типи уж да не се олива, ама тя изобщо не се сеща как да смуче от нея Crossing Arms

И малкия в началото не искаше. Лигавеше шишето повече от месец, но аз в началото взех от тези с мек накрайник дето ги продават в Кауфланд. Като се научи му взех на Томи типи, но напоследък не ще много да пие от нея ... иска от чаша, буркан, шише и всичко що се надига и то сам  ooooh!
Дай и време и ще свикне ... все някога, ако пък не ще пробвай направо с чаша  Heart Eyes

# 181
  • В къщурката на хълма на феите
aaaaaaa направо от чаша и сега иска /макар че не може да я държи, щото лявата ръчичка я възпрепятства/, обаче на моменти повече хапе и се олива отколкото нещо друго, та затва пробваме с преходната .. аз не бързам макар че като чета отчетната, моята госпожица изглежда като бавноразвиваща пред другите деца - освен че ходят/изправят се сами, обръщат се и т.н./, вече изпълняват някакви прости команди от сорта на донеси това, дай онова, разпознават предмети /Ема разпознава само шишето с водата и 2 или 3 играчки/, хранят се сами с лъжичка, пият от чаша, опитват се да комуникират вербално с родителите си и другите деца /казват на колко са години и че са ееееееей толкова големи/, пишкат на куку и т.н. .. Ема не прави нищо от тия неща, тя просто гука, чака да я нахраня, да й сменя памперса .. като я сложа на кукуто го ползва, но то според мен е по чисто съвпадение, не мога да измъкна никаква информация от нея, повтарям като изоглавена - кажи мамо чао или дай ми здрасти - ми .. глас в пустиня .. когато не е доволна просто плаче и това е ..

# 182
  • до едно тепе
Фейтко може да пие и от чаша и със сламка. Ама ако иска. Въпроса е че не ще и тва си е. От обяд му се моля и тикам я чашата я шишето със спортния накрайник(е такова му взехме http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9425&cat=91 )ми не иска и не иска. Засмуче водата и я изплюе. Сок от портокал и мандарина домашен не иска-само купените от кутийките ooooh! Утре ще пробвам с чай от шипка и ще пусна в робота 2-3 ябълки да пробваме и с ябълков сок,нооо надеждите са ми малки. Просто отказва ooooh!
Мецко аз като четях в нашата отчетна имах същото чувство,ама да видиш като тръгна на ясла и лелките почнаха да го хвалят колко е по-напред от останалите и зяпнах. Peace

# 183
  • Варна
Меце,
споко, Борислав още не показва на колко години е, рядко маха за чао. Съвсем наскоро започна да показва колко голям ще порасне. Да се храни сам с лъжица - абсурд. Прави опити да бърка в буркана с манджа, но ако не му придържам лъжицата ще я обърне отгоре си, няма да си я пъхне в устата. Ще се научи, де ще ходи Simple Smile

# 184
  • Сливен
Поспаланчо, ти направо ме уби с това, че на яслата са го научили да заспива с шишето, нали  там ги отучват от тези навици - Ивка например точно там я научиха да пие от нормална чаша на малки глътки , без да се олива, и почти не търси шишето с биберона, почна да си казва за гърнето (сега малко се ослушва, но си е казвала и за акането и за пишкането), прояви голям интерес към "рисуването"  и стана много послушна в игрите с останалите малки деца, защото допреди това беше меко казано грубичка в игрите с тях.

# 185
  • В провинцията ..
 wavey
Малко ви по изтървах тези дни  Blush
Ама особено по празници и няма време все да седна на компютъра  Embarassed
Честита Коледа   bouquet
И ЧРД на Петеска на патерички  Hug Всичко най хубаво желая.
Това за сега, че ме викат Simple Smile

# 186
Да се разпиша, че ще ме забравите  Mr. Green
Ние сме добре, аз малко бях болна, Дени също, само хрема и двете, но се отпушихме  Grinning
Много ви гушкам всички  Hug

# 187
  • Варна
Хей болни мами и дечина , да оздравявате бърже , че иде новата година  Hug

Днес се разчистих , прахосмук, пералня , туй онуй  Whistling, зер празници ама трябва и оборка да се прави след тях ( мъжо не ми помогна , много ми е чудно значи, вашите мъже се счупват да домакинстват пък моят нИ ще  Twisted Evil Mr. Green )...........в късният следобед решихме да посетим мола ( сега нали е модерно  Mr. Green да се ходи на мол ), освен това имаше концерт на финалистите на X фактор  Crazy, ааа голямо викане беше , ужас  Shocked, малката и тя полудя и пощуря , не смогвахме да я озаптим и гледа с отворена уста пеещите каки , казах и че след 16 години може да опита  Mr. Green, аз ще я подкрепя  Crazy..............преди това най накрая ( за мой срам ) и купихме зимни обувки за които все не оставаше ред  Whistling

Я кажете къде ще посрещате новата година , все повече си мисля дали да не изкараме очакването на диванЯ , без софри  Thinking

# 188
  • shumen
Меци,не се притеснявай.Дени се пусна да ходи сам от скоро,а неговите връстничета отдавана ходят сами.На колко е годинки не иска да показва,а за чао и колко голям ще стане го научиха маме и тате лятото като си бяхме на Шумен.
Сигме,да се оправя скоро Лия.
Либре,ние ще сме при нашите на Шумен и ще сме пак на маса.
П.С.Днеска на свекъра му правиха изследване на дебелото черво и се оказа,че не е язва,а туморче на панкреаса.Сега след празниците ги пращат в София и дано всичко е ОК и да се оправи.

# 189
  • В къщурката на хълма на феите
Либре ние ще ергенстваме без деца с кумовете за НГ, ма тва в общи линии е 3тото ми такова излизане за последната година, та си е чист празник .. после на 1ви ще ми е мнооого зле и вероятно няма да се наканя пак за таквоз излизане до следващата НГ Mr. Green

# 190
  • до едно тепе
Рокси като го оставих да спи там първите дни и те му бяха дали от млякото на друго дете, което не го е изпило. И ме караха да му нося адапте да му дават там на обяд като го сложат да спи. Аз го отучих като беше болен 2 седмици вкъщи. Общо взето 2 месеца попълваха групата и постоянно имаше нови деца и не ги закачаха-даваха си им шишетата и т.н. В самото начало бяха установили, че и като влезе там ако му дадем мляко се успокоява по-бързо та и сутрин там му давах да си изпие адаптето. Сега вече се опитват да им махнат шишетата и са го научили да пие от чашка. Започна и да сяда на гърнето, но в повечето пъти просто си седи. Но за съжаление махайки шишето го отучиха и да пие вода-там вероятно им дават само когато се хранят и сега и вкъщи не иска. Шише от 330мл го пие 2 дни ooooh! Затова и като го вкарвам вътре си му го давам да си е с него- с надеждата, че все пак като му се припие и го види и им ревне ще си му го дадат Confused
Либре и аз обмислям този вариант. Не ми се ходи пак у свеки пък  Crossing Arms И цяла вечер да обикалям като пъдар да пазя малкия да не се пребие скачайки с главата надолу от дивана, вземащ пример от братовчед си или пък да го пазя да не намлати именно същия братчед, които му е взел играчка и го дразни умишлено, а после реве в някой ъгъл ,че дребния го набил Shocked
Айде лека нощ,че пак много се разписах,а утре май ме чака тежък ден-предиобед дребния ще ми спре тока,а следобед ще ходя да ревизирам склада та да почнем годината начисто ooooh!

# 191
Чета ви мами, но с нищо не мога да се включа освен с въпроси. Мънички сме още, а като чета темата си е за пораснали "мъници".
Ами да си питам аз.
Всеки вика " не го оставяй да спи без да се оригне". Е като ми заспива, най- често през нощна на гърдата как да стане. Повдигам го, разнасям го. Той си спи  Crazy Зор ли.е да го будя  Rolling Eyes Аз пропускам. Слагам си го да си спи детето.
Дави ми се 2 пъти и това при засукване. Как да реагирам ? Единия път беше доста страшно. Вдигам го, слагам палец на челото, потупвам.... паникьосвам се  Outta Joint

Малчо се храни от двете гърди през деня, през нощта заспива на първата, което ме навежда на мисълта, че не е толкова гладен, колкото иска да суче. Ама нека. Че докато цедя едната ми е досадно, а ако и за двете трябва да се будя ще откача  Crazy

За НГ с  радост ще си останем у дома с моите родители. Още не знам свекърите ще идват ли.
Хайде лека. До след 3 часа, в най- добрия случай  Simple Smile

# 192
  • Северозапада
Тони, аз не уригам като заспи докато суче, а тя почти само така заспива. На мен ми се дави като заспи и и потече мляко в устата, а тя не очаква, но не сме имали по-сериозни инциденти (да чукна на дърво)

# 193
Анди нищо не казва спокойно, по едно време мамосваше, ама вече и това не казва - сега само някакви орангутански звуци и "бррр" с устата  Mr. Green
За нова година ние ще сме във Велинград - 3 дни яли, пили и се веселили ... евентуално, ако пандата е в добро настроение  Joy
Поспаланчо, аз наскоро разбрах за на една приятелка приятелката и, която е отучила на година и 3 месеца от памперс и отива на ясла на година и 9 месеца и в яслата и връщат памперса  #Crazy #Crazy
Либра, браво за чистката. Аз отивам да правя вкусни сутрешно съботни банички. Хубав ден ви желая  Hug Hug

# 194
  • Сливен
Здравейте  Hug
Момчетата по принцип по-късно проговарят, така че не се притеснявайте. Ивка сега е много впечатлена от Дядо Коледа и само като го види я по реклами,  я някъде другаде почва да вика "Коле"  Laughing  , на мен си ми казва мамо, на батко си - бати ( много сладко му вика), на баща си -тати и още доста думички използва, даре или даръци за подаръци, капа за капачка, шапа за шапка, аке за яке, папо за ядене, тайчи - за чай или друго от шише и още други.
Намислила съм днес да ходим до центъра, че отдавна не съм ги водила там, така че отивам д се приготвям и да събуждам поспаланчо бати - хубав ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт