Дядо Коледа бързо ти при нас ела,мамите от ИБ те чакаме с усмивка на уста-тема13

• 19 831
  • 695
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро  Hug
Нашият племенник  е на две и един месец, нищо не казва, освен тата и мама. Всичко показва с жестове и ръмжене "ъъъъ"  Mr. Green А гърнето е мираж  Mr. Green Всяко дете с различията си  Heart Eyes
Тони, не е за големи деца темата, просто така сме се събрали с малки и големи  Mr. Green За оригването - през деня съм я повдигала, но нощно време никога, или пък като заспива сукайки. Деница също се е давила с кърма, сега с лиги  Mr. Green та просто я изправям и тя си се изкашля. Те си имат инстинкт, не могат да се задавят така лесно  Hug
За НГ, ние ще сме с приятели, десетина човека, семейни, деца... Не знам що си го причинихме, толко ми се иска и на мен на диванаааа  Crossing Arms
Хубав съботен ден  Hug
П.П. Пете, приятно прекарване в Рила Hug

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 10:35 от desitkad

# 196
  • София
Здравейте момичета.
Ние се прибрахме от дългото пътуване и тия дни ми минават в оправяне на багаж, перални и т.н.
На Анди така и не му хареса при свеки.  Mr. Green Вкъщи си е супер спокоен и доволен.
Надявам се да сте посрещнали весело Коледа!
Целувки от нас с Анди!

# 197
  • Варна
Тоничка,
не съм оригвала никога. Кърмените бебета почти не поглъщат въздух при сукане, за разлика от хранените с биберон. А като заспи на гърда естествено, че няма да го будиш да се оригва Wink За
Либре, задавянето - случвало се е  и при нас. Не се шашкай, изправяш детето лекичко и изчакваш да се успокои.
вкъщи на дивана ще бъдем Laughing Е, ще направя по една пържолка със салатка, малко винце, малко курабийки и това ще е Mr. Green

# 198
  • до едно тепе
Тоничка нали знаеш, че се радваме и на малките бебета и на въпросите на майките им Laughing Слав много повръщаше почти до 6 навършени месеца. Като заспеше съм го държала прав подпрян на рамото ми по 20 мин, но така и не се оригваше та според мен заспи ли слагай в кревата. Задавял ми се е веднъж съвсем като новороден-върна и си завъртя главата та му излезе през носа млякото. Стряскащо е много, но си следвах инстинктите-скокнах от кревата, взех го и го обърнах по коремче върху дланта си и той си се изкашля. Никога не съм го потупавла по гърба-аз знам че не бива дори възрастен човек да се удря по гърба като се задави, макар че много хора го правят. И сега ако се задави с нещо го навеждам напред та да може да си го върне Peace
Ууу днес беше чудничко при нас-слънчице и топличко направо пролет.
Аз пък поканих кръстниците на малчо да дойдат при нас за НГ, ама да видим ще се съгласят ли Whistling Много ще им се радвам пък и децата ще си поиграят и посбият Laughing
Мисля да накарам мъжо да направим на малкия една хубава суровачка. Утре ще го пратя за дрян  Whistling
Нещо днес ме е обзела една еуфория чак учудих народа ама да видим докога ще ме държи Thinking
Лека нощ от нааас Hug

# 199
  • В провинцията ..
И на мен се случва като суче и заспи на гърда да не се оригне. Слагам и го в леглото на една страна , до сега не се е давил  Peace

# 200
Деситке, ти така пременена да не съм изпуснала нещо, да няма породени  Flutter Flutter

# 201
  • shumen
Бюти,и аз сега забелязах,че Деситка е така пременена.Ама нищо не е казвала за породени.
Рокси и аз мисля да го водя към центъра в Понеделник Дени,ако не пътуваме до Шумен.За сега или в Понеделник или Вторник заминаваме при нашите и ще сме там за НГ.
Весе,дано е спокоен вкъщи Анди.
Поспаланче,при нас също е топло и по цял ден почти скиторим.
Аз да Ви се оплача-при нас заспиването вечер стана много трудно.Към 21.00 часа започва да търка очи и да му се спи,ама сложа ли го в леглото започва рев.Взема ли го при нас или на ръце спира,ама не ми се иска да го уча тепърва така.Досега заспиваше сам,а сега не иска и това си е.

# 202
Аа, Бютка, сакън, пу-пу, чшшшт  Joy След три години ще бременея пак  Mr. Green
С тази визия подкрепям хората, искащи деца  Heart Eyes

# 203
  • Сливен
Днес направихме страхотна разходка - времето си беше пролетно, по блузи се разхождахме  Grinning От три месеца не бях разхождала количката, все с колелото (триколка) щъкахме за по-набързо, на връщане даже Ивчето заспа, после я преместих в кошарата и си доспа още малко, а сега ме болят краката, направо съм забравила за дългите летни преходи с количката, голям е фитнес  Laughing Направихме малко снимки на шейната на Дядо Коледа до елхата пред общината, че миналата година Ивка ги проспа , после в едно ново заведение с детски кът, където пощуряха от игри - а, бе хубав ден си беше.
На НГ сме намислили да бъдем с моите родители, ако успея да приспя Ивка там (досега заради кърменето не е нощувала никъде без мен) с ММ ще отидем на заведение след полунощ, дано да ни се получи.
Лека нощ  Hug

# 204
Благодаря ви мами, че ме успокоихте, че не съм лоша мама, като не си будя детето да се оригва   Mr. Green
Колко хубава разходка направихме и ние. Прекрасно време. Прибрахме се, хапнахме и пак ги изпратих на вън с тати, а аз се подготвях за днешната погача. Нетърпелива съм да видя близките си заедно, а те да се порадват на мъничко  Heart Eyes
От предния пост Христо ми се задави отново, 2 пъти. Слава Богу по- леко. Само изправям и до като го сторя той се оправил. Дано се научи скоро да не засуква така лакомо.
Вече се заиграва с играчки. Радва се на въртележката над леглото. А от снощи се забавлява с кравичката му. Опитва се да я нацели и като го стори и тя помръдне си припада от кеф. Смее и се, извиква и. Много е забавен.  ...но не и в 5:30 сутринта. Яде в 5:15, ака, поигра и сега се е ококорил и няма никакво намерение да спи май. А на мен ми се искаше поне още час сън, а то наближи пак да яде  Crazy

# 205
Добро утро! Hug
Тони ,защо по-рано правите погачата  newsm78 ?Ние я направихме точно на 40-я ден от раждането.
И аз до преди дни не оригвах Ник,той все заспал как да го разбутвам.Но четох че оригвайки се можело да намали коликите тъй като и  това било една от причините за тях.

Както споменах нашата погача мина.Беше хубаво и много весело.Бяхме 7-8 момичето,майка и свекито.Справихме се относно традициите благодарение на вечния всезнайко чичо Гугъл  Mr. Green,само на финала не дочетохме и изпратих част от гостите. ooooh!

Ние имаме проблем,е силно казано проблем.Ник като всеки бебок обича банята,но след нея  #Crazy се почва лудницата няма такъв рев до посиняване,въздух не си поема.И това докато е вече готов облечен.Не приема залъгалка,2-3 пъти успявах залъгвах с нея,но останалите рев.Да е гладен къпим по рано преди следващото хранене,доста е топличко не му е и студено уж не знам на какво се дължи всекидневните ревове след баня-през деня глас не се чува.Как мислите защо прави така?

Да го и похваля дятето спа цяла вечер без да се събуди.Хапна към 22 ч. и заспа и днес чак в 6:30ч.  и пак спинка.

Лек ден майчета!

# 206
  • В провинцията ..
Добро утро   bouquet
Лилка и на мен след баня много нервничи ,ама успявам някак си с залъгалка да го усмиря и вече като налапа цицата и край ,Тутто финито  Wink Браво на твоя юнак спиш и ти значи  Peace
На мен снощи направи пауза 6ч апа като станах гърдите ми бяха не на камък ами не знам на какво, корави ,корави мъжо се уплаши  Shocked
И аз мисля на 40ден на правя погачата ,малко кофти ,че точно тогава майка си тръгват ,но пък може да използвам да оправдание да останат още ден  Peace Party

# 207
Лилка, тук по традиция се прави Неделята преди 40, освен ако 40-тия ден не се падне в Неделя  Wink

Аз бива, не бива къпя след като яде. Изчаквам го половин час и после го събличам и му мятам една пелена да си ритка. Той опикава всичко, махам пелените и след малко е във ваната доволен та доволен. Така и обличането минава спокойно и всички съпровождащи процедури.
Пробвах да го будя преди ядене или да го чакам сам да се събуди (гладен). Голяма грешка. Убивах му кефа от банята. И сега така си действаме.

Ден за мерене ни е днес. Облечен го измервам +1090гр. Което значи, че от както са ни изписали ( точно месец) сме качили около 950гр., а за седмица 200гр. И тук мисля да спра наистина да се притеснявам стига ли му кърмата. Той веднъж яде от едната, другата цедя, веднъж си изцоква и двете. Има си инстинкти и собствени нужди. Ще се водя по тях. Явно са правилните

# 208
  • Варна
Нашата педиатърка беше казала да къпем около час след ядене, така че хем да не е гладен, хем да не е прясно нахранен, че да повърне. Горе-долу така правехме.

# 209
  • В провинцията ..
На мен пък не мрънка чак толкова, особено като усети водата и спира, така и докато мия дупето  Peace

Общи условия

Активация на акаунт