Математически турнири - 26

• 85 385
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
За съжаление и на мен не изпратихте задачите за втори клас.
Може ли да ги получа от някой?
Благодаря
maria_tamanova@abv.bg

# 721
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Е, не така, та това са деца, кой от вас може да се явява на съизмеримо състезание и да е сигурен, че ще бъде на 100% в кондиция. Има много фактори, влияещи на психиката на състезател, за това децата често имат непостоянни резултати. Особено ако към това прибавим очакването на родителя за перфектно представяне. Оставете децата да гонят своите очаквания - не им вменявайте своите - от личен опит знам, че не е лесно, но съм сигурна, че това е пътя към трайния интерес към науката. Stop

Съгласна съм. Дори минали години съм и казвала да не се притеснява, че каквото и да направи е добре. И честно казано бях изненадана от високите резултати, защото в къщи няма математици. Но когато детето 3 и 4 клас поддържа без усилие успеваемост от над 90%, а 5-ти клас започне да получава резултати от по 50%, започваш да търсиш причината. Единия път не и харесали задачите, не искала да ги решава- хубаво, случва се. Втория път - решила ги била , излизат резултатите -половината грешни. Проверяваме какво в станало - условията четени недочетени, те питат едно тя решава друго. Обясних и като на голям човек че имаме проблем и трябва да се оправяме някак. Този път се подготви и даже преди състезанието каза, ако не се справя може би наистина е по-добре да ме преместиш. Оказа се че проблема е във възраста. Очаквам и бъдещи провали, явно на тези години съвсем други неща са им в главите. Но поне се ориентирах, че не е виновно училището

Ела да видиш какво става в 6 клас, разгара на пубертета. Живеем на тиха улица с много деца , които играят и се веселят, вкъщи се чува и представете си решава задачи от равнолицевост на фигури. Е как ви се струва? Това е много трънлив път, както казва моят съпруг , я теб да те опънат да решаваш толкова часа задачи , какво ще говориш. Най- кофти е ,когато след много труд има провал, на нас ни се е случвало няколко пъти. Под провал разбирам голяма разлика от първите. За съжаление тогава трудно се овладявам , нахоквам го едно хубаво, цял ден съм вкисната, да не кажа на детето какво му е. До вечерта ми минава правим разбор и гледаме напред. Състезания колкото искате. Казвам си колкото, толкова.

# 722
# 723
  • София
Ние прегледахме с малчугана задачите. Ако си ги е попълнил правилно и наистина помни къде какво е писал, би следвало да има 14 верни от 18, което ми се струва съвсем прилично.
Задачата за първи клас за животните за елхата аз не я разбрах като хората  Crazy (хем доста години съм се занимавала с математика  Laughing), добре, че детето си я е схванало както си трябва  Peace Реших, че имат предвид кои са животните след елхата, а не скрити зад нея  Joy.

# 724
  • София
  За първи клас и аз сгреших задачата за елхата напълно аналогично. Едното дете обаче ме поправи. Интересно ми стана, че вече няколко възрастни писаха как децата не са имали проблем с тази задача, а те са я объркали  Simple Smile

# 725
  • Варна
Мога ли да помоля и аз за задачите за 2 клас на лични или на vr_kostova@yahoo.com
Предварително благодаря!

# 726
Благодаря на всички! Трогнахте ме!
Сутринта ще изненадам дъщерята Mr. Green

# 727
  • Варна
И аз ще помоля за задачите за 4-ти и за 1 клас.
katerinap1@abv.bg
Благодаря предварително!   bouquet

# 728
  • София
Имам един малко страничен въпрос: Колко време е разумно да се занимават децата с подготовката за състезания? (Говоря за 2-3 клас)

Замислих се за това след коментара на Pomakova

Ела да видиш какво става в 6 клас, разгара на пубертета. Живеем на тиха улица с много деца , които играят и се веселят, вкъщи се чува и представете си решава задачи от равнолицевост на фигури. Е как ви се струва? Това е много трънлив път, както казва моят съпруг , я теб да те опънат да решаваш толкова часа задачи , какво ще говориш. Най- кофти е ,когато след много труд има провал, на нас ни се е случвало няколко пъти. Под провал разбирам голяма разлика от първите. За съжаление тогава трудно се овладявам , нахоквам го едно хубаво, цял ден съм вкисната, да не кажа на детето какво му е. До вечерта ми минава правим разбор и гледаме напред. Състезания колкото искате. Казвам си колкото, толкова.

# 729
И аз ще помоля за задачите за 4-ти клас.
t_tnikolova@abv.bg
Благодаря предварително.

# 730
  • Стара Загора
Още резултати за Стара Загора
http://www.pmgsz.org/Messages/Keng2014PMG.pdf

# 731
  • София
Момичета, много ви благодаря, че ми посочихте грешката ми.   bouquet  bouquet

Снощи поговорихме с дъщеря ми. Извиних й се, че вързах състезанието с наказанието и го отмених. Казах й, че ако не иска, не е нужно да се явява на Великденското. Тя каза, че иска да се яви, защото може. Благодари ми, че си признавам грешката и отменям наказанието. Каза, че и дядо й й е казал същото, но не е посмяла да дойде и да ми каже.

Наистина много ви благодаря. Hug Hug Hug Hug

# 732
И аз ще помоля за задачите за 4-ти и за 1 клас.
katerinap1@abv.bg
Благодаря предварително!   bouquet

Изпратих за първи клас Wink

# 733

А като дойде и Любовта...........какво ли ще стане?!

# 734
  • София

А като дойде и Любовта...........какво ли ще стане?!

Вероятно нещо такова : седиш и решаваш задачи, между задачите си мислиш за Него/Нея, и по някое време установяваш , че просто само си мислиш и си спрял да решаваш задачи  Laughing Ако си вкъщи - ок, но ако ти се случи на състезание  Mr. Green

etomira, мисля че си постъпила чудесно!

Fair Lady , доколкото помня 2 и 3 клас изпринтвах задачки преди състезанията от предни години, през другото време й давах по 3-4 задачки от сборника за бързоуспяващи ученици, може би веднъж седмично. Не съм фен на прекалено многото задачи, затова подбирах по няколко от всеки вид. Не е ходила на курсове, намирам ги за излишни до 4 клас. Това с часовете решаване мисля е за гимназиалния курс.

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 09:40 от EliG

Общи условия

Активация на акаунт