Математически турнири - 26

• 85 380
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
Ще помоля и аз за задачите за 3 клас на ЕК. Предварително благодаря на отзивчивите майчета!
mcdraganova@abv.bg

# 736
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
А като дойде и Любовта...........какво ли ще стане?!
[/quote]

За сега мразим момичетата, защото са "зубрачки", "подмазвачки" и "клюкарки", не решава с часове задачи, напротив има дни ,когато и да иска не може,  понеже по другите предмети в училище е много натоварен. Преди състезания смятам, че в 6 клас не може без подготовка. До четвърти клас не е решавал много , само преди състезание. Имаше интевю по телевизията преди години на шестокласници от СМГ, които бяха дошли от  поредно състезание с големи успехи и там едно от децата каза-решавам задачи четири часа дневно. Потоп и земетресение да предстои и от решаването му да зависи да го предотвратим ,няма да стане, особено в 6 клас.

# 737

Ела да видиш какво става в 6 клас, разгара на пубертета. Живеем на тиха улица с много деца , които играят и се веселят, вкъщи се чува и представете си решава задачи от равнолицевост на фигури. Е как ви се струва? Това е много трънлив път, както казва моят съпруг , я теб да те опънат да решаваш толкова часа задачи , какво ще говориш. Най- кофти е ,когато след много труд има провал, на нас ни се е случвало няколко пъти. Под провал разбирам голяма разлика от първите. За съжаление тогава трудно се овладявам , нахоквам го едно хубаво, цял ден съм вкисната, да не кажа на детето какво му е. До вечерта ми минава правим разбор и гледаме напред. Състезания колкото искате. Казвам си колкото, толкова.

А като дойде и Любовта...........какво ли ще стане?!

Ще пишем в друга тема, не в тази:)

# 738
Ние с моята дъщеря (1 клас) водим спор за 6.задача. Според нея числата по-големи от 5 са 3 (7, 8 и 9) и това, че 7 е написано два пъти било "уловка". Но според мен седмицата трябва да се преброи 2 пъти и отговорът да е 4.

# 739
  • Високо в планината на изобилието
Искам да попитам мами на деца с излязли резултати за 5-6 клас, за задачи 26 и 29 Д ли се смята за правилния отговор,че и ние в къщи имахме спор.

# 740
  • София
И аз моля за задачите за първи клас!И да ви похваля за страхотната организация тук!
nikolinagk@abv.bg

# 741
  • София

Fair Lady , доколкото помня 2 и 3 клас изпринтвах задачки преди състезанията от предни години, през другото време й давах по 3-4 задачки от сборника за бързоуспяващи ученици, може би веднъж седмично. Не съм фен на прекалено многото задачи, затова подбирах по няколко от всеки вид. Не е ходила на курсове, намирам ги за излишни до 4 клас. Това с часовете решаване мисля е за гимназиалния курс.

EliG, Tочно това е и моя подход засега, с изключение на ходенето на курс, от което и тя , и аз сме много доволни.

# 742
Мерси за задачите!
А относно това как се справят децата.
Аз мисля, че децата преди всичко трябва да се забавляват и да правят нещата с желание. Насила хубост не става. На състезание могат да бъдат и по-концентрирани ако ги "плашим " с наказания , но резултата в дългосрочен план ще бъде едно стресирано дете, което винаги ще се страхува на не сбърка. По добре стремежът в тази възраст да буде към "разгадаване" на нерешените задачи с усмивка от наша страна. Никога не съм се карала за оценка или незнание, по-важното е да се разбере и запомни след това!

# 743
Здавейте може ли задачите за 3 клас:))
Предварително благодаря
ynell@abv.bg

# 744
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Искам да попитам мами на деца с излязли резултати за 5-6 клас, за задачи 26 и 29 Д ли се смята за правилния отговор,че и ние в къщи имахме спор.

26 със сигурност е D

# 745

За 26-та няма спор -Д. За 29 коректния отговор е С, защото има два варианта- или само да вали или на всеки 5-ти ден да изгрява слънце. На дъщеря ми излезна резултата и мога да потвърдя, че това са отговорите:

26- D
29-C

# 746
  • София
Къде има излезли резултати, не е ли рано?

# 747
И аз бих искала да помоля за задачките от Кенгуруто за 1 клас.
Благодаря ви предварително!
elcho74@abv.bg

# 748
  • София

Има линкове в темата, конспектирано до момента има официални предварителни резултати от 12 училища:
http://alekdimitrov.com/comment.asp?NID=184
Благодаря, аз се изразих неправилно, разбрах, че има официално излезли отговори на задачите, извинявам се  Embarassed

# 749

Неофициално ми го казаха от училище, сутринта като я закарах, не съм видяла списък.

Общи условия

Активация на акаунт