Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 6

• 72 649
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
След като всички сме в това романтично настроение реших да споделя моите мисли.Не съм гледала много турски сериали,но в тези,които изгледах нямаше такова заравяне в косите на главната героиня каквото Б прилага при прегръдките.Каквато и да е режисурата мисля,че е привлечен от Ф,т.е.много ми се иска  Heart Eyes

# 601
# 602
Марти  Hug,миличък не те поздравих за поста   ти, но много ми хареса. newsm10Важно е за мен и мъжкото мнение  по въпроса за изневяра с приятелката ти- smile3513

Малко му бях сърдита на Бу по празниците ,но ми мина и сега много му се  радвам  като Кямрн.

# 603
и по този повод да питам: той освен актьор във филма и какво друго е - режисьор ли?

ами дядо ти Йозджан,освен актьор е и режисьор и продицент + от време на време музикант/певец си го раздава... многостранно развита личност, ко да ви кажа  Joy

иначе изневярата е била във Франция май, с неква французойка / демек английското prostitute  #2gunfire

Себи - по принцип не съм твърдо против, имам си известни разсъждения по въпроса за изневярата,но в случая щеше да ми стане хубаво ако Фахрие беше изневерила на дядо ви, но тя е прекалено добра ,за да направи подобно неща. Не искам да възхвалявам мъжкия пол, но се радвам,че все пак има и други, които не са като Дядо ви Дениз, ако имах такава страхотна красавица до себе си,нямаше да направя такова нещо.

# 604

Значи не е никакъв чехъл, направо е цървул!  smile3516

Цървулите са ни служили доста години и лете и зиме. Стигали са дори до "дивия запад" Joy,
затова го сравних с чехъл - един ,може и без него Joy
Прочетох ,че са се разделили 2010г. ,възможно ли е? Филмът "Моят дом си ти" е сниман 2012г-,той е
режисьор и двамата бивши играят newsm78. Има доста почитатели в България.
В лицето е симпатичен ,но е с много къси крака Shocked
Бурак е по- интересен като мъж. В "Чучулигата" е със страхотни костюми. Дали така са се обличали
преди 1922г. newsm78/ Книгата е издадена тогава ,а и се пише все още на арабски. Латиницата
е въведена по-късно доколкото си спомням
./

# 605
  • Враца
Понеже порових малко тук-там да потърся къде съм чела това за раздялата на Фахрие и попаднах на ето това:

Цитат
Özcan Deniz | Озджан Дениз
#OzcanDeniz

Fahriye Evcen ♡ Фахрийе Эвджен ♡ Фахрие Эвджен
Dec 17, 2013 at 3:36 pm
Ребята! Еще раз говорю не верьте всему что пишут! Заметила в группе Королька, что они недолюбливают Озджана,считая что он изменил эфджи.Эту новость оффициально никто не подтверджал.
Мы написали об этом, так как эта была одна из версий их расставания. Но есть вероятность, что это была уткой желтой прессы.
Но в любом случае личная жизнь актеров не должна мешать нам любить их за творчество,музыку,талант и великолепную игру, которую они нам дарят уже столько лет!
С любовью: администрация

Ето намерих го:

Цитат
Вот фотография, из-за которой расстались Озджан Дениз и Фахрийе Эвджен.

За 4 года отношений, пара то сходилась, то расходилась, но после этой фотографии пара рассталась окончательно. Являясь хорошими друзьями с матерью и сестрой певца, Сибель Дениз, Эвджен на этот раз оборвала все нити. Увидев фото Озджана с моделью Айча Куру, которые вместе вернулись из Венеции, Эфджен была сломлена. Рядом с певцом и его пассией была так же Сибель Дениз. Про Сибель, Эфджен говорила: "Она мне, как родная сестра. Она, мой самый лучший друг в жизни." Но увидев на фото и Сибель, актриса пришла в ярость. Поговаривают, что Фахрийе написала Сибель смс со следующим содержанием: "Ты, мне вонзила нож в спину!". Удалив Сибель и из своего твиттера, актриса сумела остаться в тёплых отношениях с мамой Озджана, Кадриёй Дениз.

Инфо из группы: Fahriye Evcen

Така, че и тук не се знае истината.  Simple Smile

Павлина, да! Разделили са се 2010г.
Той я е поканил за участва във филма.
След раздялата били останали в добри отношения, нямало било караници - сега докато ровех прочетох това.

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 22:12 от mama_an_ji

# 606
  • София
Марти, миличък, не всички сме на 22, за съжаление  newsm03
Е, емоционално съм още в късния пубертет, ама иначе .....  smile3555
И така като гледам, "дядо" ми Йозджан го водя с доста обиколки ....  Joy Joy Joy

Себи, завиждам ти, аз още съм му сърдита на Бу, дано до вторник ми размине  newsm53

# 607
Павлина, и на мен ми е интересно дали са се обличали така както дават в сериала. И на Кямран, и на баща му, костюмите са красиви, изглеждат ми доста съвременни платовете.
Фериде е с открито лице, това също ми е странно.
Много неща ми се струват странни, напр. защо Кямран е настойник на Фериде, а не чичо й.
Като знам колко са били строги традициите по отношение поведението на жените, направо фантастични ми звучат някои неща. Напр. бременността на Неджмие. За такова нещо са убивали.

Ама човек като гледа, се увлича, и не се замисля толкова за детайлите, верни ли са или не.
Аз според това което знам, мисля, че не ни дават реална представа за епохата.

# 608

И така като гледам, "дядо" ми Йозджан го водя с доста обиколки ....  Joy Joy Joy

екваториални при това rotfImbo rotfImao rotfImbo rotfImao

# 609
  • София
Павлина, благодаря за уточнението  newsm62

Павлина, и на мен ми е интересно дали са се обличали така както дават в сериала. И на Кямран, и на баща му, костюмите са красиви, изглеждат ми доста съвременни платовете.

Валя, имаше представяне на дизайнера на костюмите ( май беше мъж) и обяснението беше, че са се съобразили с модата по онова време. Мисля, че в сайта на korolek.com го има цялото интервю.

Фериде е френска възпитаничка и доколкото си спомням от книгата докато замине за Анадола не е покривала лицето си. Изрових един откъс :

" На другия ден предадох собственоръчно писмото на пощата и отидох направо в Министерството на просветата. Бях покрита с широкото наметало на Гюлмисал Калфа, а лицето ми беше закрито с нейния воал. Аз бях принудена да постъпя така, първо, за да не ме познае някоя на улицата, и, второ, защото бях чувала, че в министерството се оказвало недоверие към жените, които ходят с открити лица."

Не мисля, че във филма отразяват точно епохата, но се опитват хем да има нещо от онова време, хем да е и актулно с нашето.  Simple Smile

# 610
  • Враца
Много неща ми се струват странни, напр. защо Кямран е настойник на Фериде, а не чичо й.
Като знам колко са били строги традициите по отношение поведението на жените, направо фантастични ми звучат някои неща. Напр. бременността на Неджмие. За такова нещо са убивали.

Ама човек като гледа, се увлича, и не се замисля толкова за детайлите, верни ли са или не.
Аз според това което знам, мисля, че не ни дават реална представа за епохата.

Валя, ето малко за костюмите в сериала:

Скрит текст:
КТО СОЗДАЕТ КОСТЮМЫ ДЛЯ СЕРИАЛА КОРОЛЕК-ПТИЧКА ПЕВЧАЯ?

Уже ни раз мы видели комментарии поклонников о костюмах в сериале «Королек-птичка певчая». Не смотря на то, что герои «Королька» одеты довольно скромны, зрителям это нравится. Костюмы пошиты специально под эпоху в которой и происходит вся история Фериде и Кямрана. А Вам интересно кто одевает наших любимых персонажей?

Одним из создателей нарядов и костюмером сериала «Королек-птичка певчая» является дизайнер Мюджелла Мерт. Он успешно привлекает внимание к «Корольку» своими историческими костюмами, и для съемок подготовил 500 вещей в которых предстают персонажи в кадре.

«Мы просмотрели документы 1900х и связали украшения того времени с современностью», – сказал Мерт, добавив, что делая аксессуары для Фериде, которую играет Фахрие Эвджен, он брал пример с моделей того времени. Фахрие Эвджен, говоря «Я очень люблю костюмы Фериде!» также добавляет, что они отражают сущность героини: «Костюмы далеки от блеска и великолепия, но очень яркие».

Этот дизайнер работал также еще с одним известным нам турецким сериалом. Костюмы и аксессуары Мюджелла Мерт можно увидеть в сериале «Великолепный век».

Перевод Алиса Комарова

А Фериде и в книгата, когато е все още в Истанбул не ходеше ли с открито лице. Чак когато тръгваше в странство се налагаше да покрива лицето си.

# 611
Да, помня от романа, Фериде в Анадола взе да се забулва.
Но общо взето ми правят впечатление неща, които съм мислила, че са недопустими в поведението на една жена. В сериала са доста осъвременени.
Благодаря ви за отговорите, Мами, Алекс.  Hug

# 612

Мисля си ,че с костюмите всичко си е наред.Просто и тогава и сега има такива ,които са по-ревностни последователи на Корана. Чувала съм ,че и мъжете е трябвало да кажат на съпругите си доколко да се прикриват. Сигурно тези ,които са най-грозни са ги крили най-много ,за да
не им се присмиват Joy Joy Joy

Мъжете са доста европейско облечени. Кямран особено Simple Smile

# 613
  • Враца
И според мен има много недопустими неща като за онези години и то в Турция, но да приемем, че са го адаптирали в "лека" степен за по-лесно възприемане  Laughing Laughing Laughing
Визирам и отношенията Кямран и Нериман,  Laughing Laughing Laughing освен всичко останало.

Но сериалът нали ни е залепил за екраните, въпреки несъответствията с времето.  Laughing Laughing Laughing

Павлина, благодаря за инфото за покривалата

Сигурно тези ,които са най-грозни са ги крили най-много ,за да
не им се присмиват Joy Joy Joy

Сигурно е за това   Wink   Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Снежи,   bouquet  bouquet за информацията.

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 23:07 от mama_an_ji

# 614
Според медиите връзката на Йозджан и Фахрие е много бурна и те са се разделяли няколко пъти, но окончателно е през 2010 година, както и вие сте писали, заради изневяра.  ooooh! Явно, въпреки всичко, отношенията им са добри и той я кани да играе във филма му, по думите му ролята е специално за нея. Peace След Йозджан, не съм чела да има сериозен приятел, спрягаха я с някакви футболисти - Бурак Йълмаз и Хамит Алтънтоп, но нито за единия, нито за другия има нищо черно на бяло, тъй че си мисля, че са измислици на жълтурковците. Wink Hug Слуховете тръгнаха покрай това, че Фахрие излиза с друга турска актриса Синем Кобал, която имаше връзка с Арда Туран, също футболист. Wink

Вярно, че Дениз не е пръв красавец, но определено има чар и с Фахрие са били хубава двойка, според мен.  Peace

[/spoiler]

Още снимчици. Hug

Скрит текст:

Да питам нещо, което ме гложди? Може и глупаво да ви прозвучи, но Фериде нали е в християнски пансион, това означава ли, че не е мюсюлманка?

Общи условия

Активация на акаунт