Проблем с избора на име

• 5 298
  • 58
  •   1
Отговори
# 15
 Тодор тогава.

# 16
Ако е на баба Пена - да е Паола.  newsm78
Ако е момиченце и го запишеш Невена, примерно. Мъжът ти дали ще хукне да го сменя?  Naughty

# 17
Пенка не се нуждае от коментар.
Запъването на бъдещия татко - също.

Избери име, което на теб ти харесва и най-добре не кръщавай на никого. Че все ще има сърдити.

# 18
Паола ми харесва най-много с п, макар да си падам по българските имена. Патриция също. Преслава и Пресияна нещо не са по вкуса ми. Не се сещам за хубаво българско цветно име с п, а много съм мислила за такова. Нямам нищо против дословното кръщаване на баба/дядо, стига да е хубаво името и такова да е волята на двамата родители. Имаш още твърде много време. Дори и пола още не се знае. Може пък да е момченце, може пък таткото да размисли. Примерно, питай го колко дами около вашата възраст и по-млади познава с името Пенка и как би реагирал ако при запознанство, момиче се представи като Пенка. Дори се замислям дали не е пързалка темата.

# 19
Ако е Патриция има голяма вероятност да й казват "Паца" или в по-добрия случай "Пепа".
Имаме такава позната и аз й казвам "леля Паца". А пред нея понеже ме е срам: "Лельо Пепе".

# 20
Не ми беше хрумвало Паца. В някои краища на Мария казват Маца, на Боряна и Бояна - Боца. Пати, Патрис мислех, че се ползват за Патриция, поне за двете дами, които познавам с такова име - голяма на 43 и малка на 2 години, такива са галените.

# 21
Ако се настоява на П-то, и аз съм за Паола.
И аз много съм мислила женско с П и по-хубаво от Паола не съм открила, въпреки че предпочитам по-българските Simple Smile

# 22
Пламена как ви се струва? Има П и Н.

# 23
  • София
Петя или Петра бих избрала с П...

# 24
  • Сопот, Пловдив
Аз, като една пълна извратенячка, искрено съжалявам, че са отпаднали двойните имена, Невена-Преслава ми е чудно!

Аз не знам някой да не е на мнение, че детето му трябва да си харесва името и да си го носи с гордост. Въпроса е, че никой не може да знае какви имена ще харесват децата ни и дали ще са доволни от нашия избор.

С П много малко женски имена ми харесват, Пролет ми е любимо. Пенелопа също.

Иначе Теодора също е разкошно. Теодор не ми у ляво, харесва ми повече от Тодор.

# 25
С "П" - Преслава, Пресияна, Пламена, Полина, Паула; Павел, Преслав, Пламен
С "Т"- Теодора, Тея; Теодор (никак не ми е у ляво; Тодор ми звучи някак грубо)
А ако е момиче и успееш да убедиш мъжа си да я кръстите Невена, би било чудесно. Simple Smile

# 26
Не е проблема кое име е първото, а че са 2 имена.

Дано успееш тогава да се пребориш само за Невена. Разкошно име!  Hug

Иначе от женските имена с П ми харесват единствено Павла и Павлина. Heart Eyes Палома донякъде също и то повече заради значението - бяла гълъбица. Heart Eyes

Паола, Патрисия и т.н. звучат прекалено претенциозно. Ударението на Паола къде е? newsm78 Така написано, го чета Паóла, а би трябвало да е Пáула. Crazy Между Паола, Паула и Павла съм с две ръце и два крака за Павла. Peace

# 27
  • София
Ммм да Пролет, как го забравих, безкрайно симпатично.

Но ако ще се карате на коя баба да е - по-добре на никоя...

За Тодор - на мен ми е супер, Теодора ми е грубичко за женско.

# 28
Сетих се за още едно с П и Н: Пагане  Laughing

# 29
  • Сопот, Пловдив
Палома донякъде също и то повече заради значението - бяла гълъбица. Heart Eyes

Не се заяждам, само отбелязвам - Палома значи само "гълъб", а не "бяла гълъбица". Иначе и аз го харесвам името.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт