ДУБАЙ 4

• 61 417
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
някой да е имал проблем с резервацията на бурж калифа? защото мене ми отказва нон стоп...
май май ше пропуснем накрая Sad
писах им меил обаче нищо

# 316
някой да е имал проблем с резервацията на бурж калифа? защото мене ми отказва нон стоп...
май май ше пропуснем накрая Sad
писах им меил обаче нищо

www.datravel.net - пробвай през сайта на тази агенция ние от там си букваме хотели и самолетни билети.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 19:04 от mmair

# 317

Приемам предложения,съвети критика за моята програма,а тя е следната:
1 ден( четв.)-пристигана вечерта , настаняване в хотела и опознаване на обстановката Simple Smile
2 ден(пет.)-Атлантис,Ibn Al Battuta Mall,Dubai Marina
3 ден(събота)-Биг Бъс
4 ден(неделя) -Абу Даби
5 ден(пон).-Мадинат Джумейра,13.00 ч. следобеден чай Бурдж Ал Араб,Джумейра биич?
6 ден(вторник)-Дубай Мол,17.30-Бурдж Халифа,фонтани
7 ден(сряда) - Miricale Garden,сафари
8 ден(четв.)- свободен,късния следобед към летището

2 ден- Към Dubai Marina прибавете JBR.
3 ден- Така като ви гледам програмата почти покривате важните спирки на Биг Бус-а. Кое ще гледате през този ден?
4 ден- запълнен
5 ден- Започнете с плажът  Sunglasses После Burj Al Arab в 13ч. и след това разходка из Madinat Jumeirah. Вечерта ако имате време погледайте фонтаните.
6 ден- Ако нямате намерение да пазарувате си отделете по-малко време за Dubai Mall. Атракциите там можете да разгледате дори след като слезете от Кулата (ако слезете до 18.30-19ч.). Преди това може да отидете в старата част и да разгледате суковете. И да не убиете цял ден там винаги може да дойдете по-рано в Мол-а, да разгледате, да се качите на Кулата и после да доразглеждате.
7 ден- Ще разгледате Градините бързо, така че преди сафарито пак ще ви остане време. В кой район е хотелът ви? За да видим има ли нещо интересно в близост и да запълним времето.
Не сте писали нищо за Mall of the Emirates? Може да го вместите във втория ден, вместо Ibn Battuta, примерно- първо отивате в Атлантис, после Dubai Marina и JBR, след това с метрото до Mall of the Emirates. Напълно постижимо за един ден  Peace
Благодаря за съветите!Ще ги имам предвид и ще коригирам програмата.И аз вече се чудя дали да ползваме Биг Бъса(мислех с него да обиколим старата част?) или да отидем в Дейра с метрото и сами да обиколим по интересните спирки на Биг Бъса?Хотела ни е  Al Barsha,до Dubai Internet Metro station.Приемам още предложения и съвети   Simple Smile

Ако мислите да използвате Биг Бус-а само за старата част... ммм, безсмислено е според мен. Или по другата линия или нищо (лично мнение). В такъв случай нека вторият ви ден да си остане така- Атлантис, Ibn Battuta, Dubai Marina, Jumeirah Beach Residence (The Walk). Третият (след като отпада Биг Бус-а) може да отидете до Al Mamzar Beach. Далечко е, но е хубаво. След това вървете в старата част, за да може да покриете важните места в този район и да не се разкарвате излишно, Dubai Internet City е на почти 30км от там  Naughty Ден 4- Абу Даби. Ден 5- Jumeirah Beach Park, Burj Al Arab, Madinat Jumeirah, фонтаните. Ден 6- Mall of the Emirates, после преди да се качите на Кулата разглеждате част от Dubai Mall (примерно посещение на аквариума), след слизането доразглеждате. Ден 7- Градините, сафари. Само където не се сещам за място, между двете- във вашия район. Ако все пак не измислите какво да правите- направете един басейн в хотела, примерно, докато стане време за сафарито.
Сетих се за още нещо- предвидете си време между плажът и посещението в Burj Al Arab. Все пак ще трябва да се ''изтупате'', което няма да ви е удобно в съблекалните на Jumeirah Beach Park  Simple Smile

# 318
ivelina__,
в каква последователност да разгледаме старата част и суковете най-оптимално?
/Идвайки от Ал Барша. Следобяд сме на Бурж Халифа от 16.30 ч./
Да препоръчате заведение в района?

Разглеждайте покрай Dubai Creek- там са съсредоточени суковете. Може да слезете на Al Ghubaiba Metro Station и от там да продължите пеша, мисля, че няма да е толкова далеч. Ще пресечете Creek-а с абра и отивате да разгледате и от другата страна  Simple Smile
В тази част не съм се хранила в ресторант и не мога да ви дам съвет.

# 319
ivelina__,

Разглеждайте покрай Dubai Creek- там са съсредоточени суковете. Може да слезете на Al Ghubaiba Metro Station и от там да продължите пеша, мисля, че няма да е толкова далеч. Ще пресечете Creek-а с абра и отивате да разгледате и от другата страна  Simple Smile

да се включа и аз....какво като цяло може да се види в старата част на дубай....засега съм записал дейра сити център, дубай криик и по горното мнение също ще се ориентирам....също и плажа ал мамзар...

# 320
Момичета , Опитвам се на база всичко прочетено тук да си направя програма за пътуването ни през април. Вижте до къде я докарах има ако мога да оплатня програмата с още нещо кажете. Прибираме се на 17.04 , самолета ни е чак в 19ч. Така че този ден не знам какво да го правя Simple Smile даваите идеи:
1/първи ден : Т.к ще отседнем в Дейра и първия ни ден 11.04.( е петък  и няма метро ) ще се помотаме из квартала и DEIRA Al MAMZAR  beach , Музея в дейра  , Miracle garden , Global Villeage ( може ли някои да каже дали си струва да се ходи изобщо там и колко е входа ? )
2/втори : Х-л Atlantis the palm ,Madinat Jumeirah Burj Al arab ,Burj Kalifa – гледаме фонтаните
3/трети : Jumeirah Beach and Jumeirah Park – one day relax ,Zabeel Park , вечерта Burj Kalifa ( на върха )
4/четвърти: Dubai Aquarium & Under water zoo ,Mall of Emirates ,Jumeirah Beach residence  
5/пети :Abu Dabi – Екскурзия
6// шести: Ibn Al Battuta Mall,/ Dubai Marina и ми се иска още някъде но незнам къде Simple Smile
7/седми ден - деня на тръгване , пазар в Някои от моловете в Дейра. Само незнам къде да си оставим багажите Sad до 3,4 часа.

Малко ви е разбъркана програмата и ще загубите доста време в излишно обикаляне. Нека подредим местата по райони, за да използвате максимално времето  Hug
Ден 1- Дейра- в петък няма метро до обяд, а е възможно вие да се настаните и вече да е пуснато. Ако хотелът ви е на пешеходно разстояние се движете пеша, ако не- такси. Може да посетите Al Mamzar Beach, суковете, да се возите с абра по Dubai Creek, да посетите Deira City Center.
Ден 2- Атлантис, Madinat Jumeirah, Burj Al Arab, фонтаните.
Ден 3- Jumeirah Beach Park, Dubai Mall, Burj Khalifa (мола може да го разгледате преди и след качването, зависи за колко часа са ви билетите, като това включва и посещение на Dubai Aquarium & Underwater Zoo, така ще спестите друго излишно ходене до този мол).
Ден 4- Miracle Garden, Mall of the Emirates, Dubai Marina, Jumeirah Beach Residence (The Walk).
Ден 5- Абу Даби.
Ден 6- Ibn Battuta Mall е доста далеч от вашата локация, около 30км. Ако все пак отидете по-навреме да го разгледате, вечерта може да направите сафари или Global Village? Аз съм категорично за сафари, разбира се, но вие не сте го споменали. Global Village отваря врати в 16ч., а входът е 20-25 дирхама. Но и той ви е доста далеч- от Ibn Battuta Mall са пак около 30км.
Ден 7- Може би плаж преди да освободите хотела (Al Mamzar, защото е в районът ви) или нещо, което не сте успели да видите от старата част първия ден.

# 321
ivelina__,

да се включа и аз....какво като цяло може да се види в старата част на дубай....засега съм записал дейра сити център, дубай криик и по горното мнение също ще се ориентирам....също и плажа ал мамзар...

Аз мисля, че това е основното- суковете, Dubai Creek, Deira City Center, Al Mamzar Beach... Сещам се и за Dubai Museum, който според думите на някой не е нищо особено, според други пък е много интересен (аз лично избрах да не го посещавам). Тук сами ще прецените.

# 322
  • софия
Дейра сити център какво е, просто центърът на Дейра или нещо друго  Embarassed Embarassed ooooh! Laughing
майкоооо, трагедия  Laughing

# 323
Дейра сити център какво е, просто центърът на Дейра или нещо друго  Embarassed Embarassed ooooh! Laughing
майкоооо, трагедия  Laughing

Центъра на центъра Grinning

# 324
  • София
Дейра сити център е един най-обикновен Мол, един от най-невзрачните в целия Дубай Joy. И няма смисъл да си губите времето с него. Единствената му забележителност е, че от него тръгва Биг буса като начална и крайна спирка Simple Smile

# 325
да перефразирам въпроса си....ако сме към 10ч в дейра ще ни стигнат ли 3-4 часа за да го обиколим Simple Smile

# 326
  • софия
Мерси!
Викам да не е някоя забележителност  Joy
Роже, часовници и фототехника откъде?

# 327
oooooooooo и един много важен въпрос...
интернет има ли по моловете метрото?
като цяло къде може да се свързваме в интернет за да гледаме google maps и да отваряме форума  Joy

# 328
  • софия
В нашите хотели е платен, а в моловете май има само в дубай мол и то на незнамси коя алея само  Crossing Arms
толкова па им се свиди нета егати
Макси се включваше чат-пат, така че явно все някъде се хваща безплатен нет.

# 329
  • София

2 ден- Към Dubai Marina прибавете JBR.
3 ден- Така като ви гледам програмата почти покривате важните спирки на Биг Бус-а. Кое ще гледате през този ден?
4 ден- запълнен
5 ден- Започнете с плажът  Sunglasses После Burj Al Arab в 13ч. и след това разходка из Madinat Jumeirah. Вечерта ако имате време погледайте фонтаните.
6 ден- Ако нямате намерение да пазарувате си отделете по-малко време за Dubai Mall. Атракциите там можете да разгледате дори след като слезете от Кулата (ако слезете до 18.30-19ч.). Преди това може да отидете в старата част и да разгледате суковете. И да не убиете цял ден там винаги може да дойдете по-рано в Мол-а, да разгледате, да се качите на Кулата и после да доразглеждате.
7 ден- Ще разгледате Градините бързо, така че преди сафарито пак ще ви остане време. В кой район е хотелът ви? За да видим има ли нещо интересно в близост и да запълним времето.
Не сте писали нищо за Mall of the Emirates? Може да го вместите във втория ден, вместо Ibn Battuta, примерно- първо отивате в Атлантис, после Dubai Marina и JBR, след това с метрото до Mall of the Emirates. Напълно постижимо за един ден  Peace
Благодаря за съветите!Ще ги имам предвид и ще коригирам програмата.И аз вече се чудя дали да ползваме Биг Бъса(мислех с него да обиколим старата част?) или да отидем в Дейра с метрото и сами да обиколим по интересните спирки на Биг Бъса?Хотела ни е  Al Barsha,до Dubai Internet Metro station.Приемам още предложения и съвети   Simple Smile

Ако мислите да използвате Биг Бус-а само за старата част... ммм, безсмислено е според мен. Или по другата линия или нищо (лично мнение). В такъв случай нека вторият ви ден да си остане така- Атлантис, Ibn Battuta, Dubai Marina, Jumeirah Beach Residence (The Walk). Третият (след като отпада Биг Бус-а) може да отидете до Al Mamzar Beach. Далечко е, но е хубаво. След това вървете в старата част, за да може да покриете важните места в този район и да не се разкарвате излишно, Dubai Internet City е на почти 30км от там  Naughty Ден 4- Абу Даби. Ден 5- Jumeirah Beach Park, Burj Al Arab, Madinat Jumeirah, фонтаните. Ден 6- Mall of the Emirates, после преди да се качите на Кулата разглеждате част от Dubai Mall (примерно посещение на аквариума), след слизането доразглеждате. Ден 7- Градините, сафари. Само където не се сещам за място, между двете- във вашия район. Ако все пак не измислите какво да правите- направете един басейн в хотела, примерно, докато стане време за сафарито.
Сетих се за още нещо- предвидете си време между плажът и посещението в Burj Al Arab. Все пак ще трябва да се ''изтупате'', което няма да ви е удобно в съблекалните на Jumeirah Beach Park  Simple Smile

Ивелина Hug, ако ми позволиш някои дребни корекции към програмата, която предлагаш.
Не зная дали си ползвала Биг буса, но старата част на Дубай , която има своя колорит и не може да се пренебрегва може да се разгледа по два начина Simple Smile.
Единият е с кола под наем, а другият с Биг буса.
Докато по Синята линия човек може да разгледа града с надземното метро по Шейх Зайед Роуд и с автобусите по Джумейра роуд, то по червената линия в стария град метрото се движи под земята и няма как да видите нищо от него Thinking.
Т.е. една цяла голяма част от Дубай за  Вас остава непозната, като изключим old souk в Бур Дубай, spice souk и gold souk в Дейра ако отидете да ги видите newsm78.
Не натрапвам мнението си, защото всеки има различни приоритети, но така се лишавате от разглеждането на Дубай музеум, Пешеходната разходка с гид из стария град, един от най-атрактивните молове в Дубай - WAFI Mall,  също Burjuman Mall, дори и Дейра сити център,Creek Park, круиза по Dubai Creek, който наистина си заслужава и е включен безплатно в цената на билета за Биг буса Peace.
Само за този круиз агенцциите ще ви искат по 50 дирхама.
Биг Бус има спирки и на всички пазари и Abra Station.
Оставям настрана факта, че с него можете да направите и вечерен тур по червената линия и да се полюбувате на светлините на един от най-красивите градове вечер. Няма как да направите това по друг начин. Оставям настрана и факта, че гледната Ви точка от втория етаж на автобуса е просто перфектна Peace
И всичко това на цена по-малка от цената на една вечеря в обикновен ресторант в Дубай.  Simple Smile
Казвам и споделям в тази тема неща, които лично съм преминал, а не съм прочел в някой сайт или мнение.
Другата корекция се отнася за Al Mamzar Beach Park.
И Dream 1984  и Velveto4 ще бъдат в Дубай в най-студеното време на годината за Дубай- края на януари, началото на февруари. Когато не става нито за плаж, нито за басейн на покрива на хотела Peace.
Аз много обичам този плаж. Дори  при последното ми пътуване до Дубай резервирах хотел съвсем наблизо до него, защото  пътуването ни в началото на декември бе, за да си починем и да бъдем на плаж. А там водата е най-топла Simple Smile.
Но самият плаж е твърде отдалечен от всичко в Дубай, той е до Шарджа и е излишно да пътувате 1 час с автобус от Дейра, който може и да не намерите откъде тръгва, за да отидете, да се поразходите и още час и нещо връщане пак до Дейра.
Достатъчно е да видите Джумейра Бийч, той е много на  по-хубаво място.
Имайте предвид, че там разстоянията са огромни и е твърде изморително безцелното обикаляне на големи разстояния Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт