ДУБАЙ 4

• 61 433
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
здравейте, Simple Smile ще следя темичката ви с интерес. Интересува ме дали някой знае по-луксозен хотел или някакви места или най-луксозния и по възможност някакви цени, дори да не са много точни  Praynig и последно каква е паричната единица в Дубай и да ме ориентирате колко бг лж на колко дубайски са равни newsm78 , че в Бали си купувах фибички по 50 лв и мъжът ми щеше да ме убие Mr. Green Mr. Green
О, да имаме представа за най-луксозните и скъпи неща... Ето Jumeirah Zabeel Saray Royal Residences е 68 хиляди за 7 нощи и не включва 20% градски данък. С данъка е към 82 хил лева за 7 нощи.  Вилата е за до 5 човека и има собствен басейн.
http://www.booking.com/hotel/ae/burj-al-arab.bg.html?aid=376395; … d55986fef932fe4X1
тук можеш да видиш панорамния едноспален суит за около 23000 лева без 20% такси.
Аз бих взела суита в Бурж ал Араб нищо, че е по-евтин. Просто със сигурност гледката е по-добра  Mr. Green
Паричната единица е дирхам. 1 долар е 3,65 дирхама. Според бюро тавекс от вчера в бг курса е 10 дирхама - 4,05 лева

# 421
mahonito ,не само в този, а във всички барове е забранено влизането на лица под 21 години Peace
dream 1984, бара е супер Peace, ако си решил да изпиеш питие в него и да се любуваш от високо на панорамата, ако си на подходяща маса. лошото е че през прозорците на тези барове не е най-добрата възможност за снимки.
Обикновено са доста запрашени от постоянните песъчинки, които се носят във въздуха. Все пак това е пустиня.
Не забравяй да провериш и дрес кода, обикновено в тези луксозни барове има дрес код/без къси панталони и тениски/. Атмосферата е доста по-стерилна и баровска и не е проява на добър вкус да обикаля човек като цветарка из заведениято и да пречи на останалите нормални туристи от света, които си пият питието. Или да се опитва да измуфти маса #Crazy, защото не му се плащат няколко дирхама повече. А и бъди сигурен, че няма кой да допусне такова поведение.
Представи си картинката 10  българи обикалящи масите около прозорците hahaha
 Няма никакъв проблем на 124 етаж на Бурж Халифа да се залепиш до прозореца. там туристите не са седнали на маса, а се движат постоянно. Така че ще изчакаш най-много двайсетина трийсет секунди и можеш да си правиш колкото снимки искаш.
Затова, че качването на върха си е най-добрата опция за този, който иска да разгледа Дубай наистина от високо и с 360градусова панорама.
А това че няма да е на залез  не зная защо  толкова много се драматизира. Нещото от което човек трябва да се притеснява в Дубай е дали ще има видимост или не Peace, а не дали ще гледа по светло или по-тъмно.
Тити е абсолютно права с мнението си, че залезът е малко преекспонирано време. Спокойно си вземете по-ранен час Peace
прав си роже за повечето неща, но специално за муфтенето ти сам каза като се прави резервация за бурж ал араб да кажем че имаме годишнини и те подобни та тука е същото...може това да се каже на вратата...за дрес кода е така, да четох мнения че са върнали разни хора та ходили в мола да си купуват обувки така че който ще ходи да го има впредвид...
постнах тази опция за да го знаят хората ако случайно не са си купили билети предварително а трябва да дават 400 дирхама определено по добрия вариант е да отидат в този бар...

# 422
Богиня - Благодаря ти! Наистина  тази информация много ми помогна Peace . Ти в Дубай ли живееш,че имам въпросчета,от някой който е добре запознат с живота в Дубай Peace

# 423
Мне... Но питай каквото те вълнува. тук има доста хора, които помагат при всякакви питания

# 424
Здравейте, благодаря за изчерпателната информация на всички . С приятеля ми изчетохме на един дъх теми 3 и 4.  Simple Smile И ние ще пътуваме на 23 януари до 28 ян самостоятелно с уиз еър .  Искаме да споделим програмата си - струва ни се малко амбициозна , но пък искаме да видим всичко .  Grinning и молим Roje и \ или някой друг завърналите се скоро да си каже мнението . Ще отседнем в хотел в Бур Дубай.

24\01 петък: Х- л Атлантис, Мадинат Джумейра, Дубай Марина \ 16ч разходка с корабче \ , разходка в JBR , първа среща с Дубай Мол и фонтаните  Simple Smile
25\01 събота: Разходка и евентуално плаж на Джумейра Бийч парк и в 15ч сафари
26\01 неделя : До Абу Даби с автобуса - разглеждане само на джамията и емирейтс палас  и се надяваме да успеем да си хванем резервацията за Бурж Халифа в 17.30ч - Как мислите ? Дали е възможно ?
27\01 понеделник - искаме да посетим Миракъл Гардън ,Дубай аутлет мол, и Глобал Вилидж - все още се чудим дали си заслужава аутлета , не видяхме достатъчно коментари ?
28\01 вторник - посвещаваме на Дейра , суковете, евентуално Дейра сити сентър и след това Мол аф Емирейтс и обратно към ИБН Батута и летището  Cry

Ще се радваме на всякакви коментари , а като се върнем ще споделяме информация .

# 425
  • софия
Галето, за да успеете трябва да се утрепете от бързане в деня с Абу Даби. Пътя ви до там от Ибн Батута е час и 45 минути по разписание. Най-ранния от Дубай е в 5, после в 6, в 7, в 8.05. Не вярвам да хванете първите три  Rolling Eyes
На връщане ако хванете в 15.20 по разписание пристига в 16.54. Нямам идея дали ще успеете да стигнете до Бурж Халифа и да се наредите и билетите да си вземете. Предния е в 14.20 от Абу Даби.

Всъщност защо пък не, ако тръгнете в 8 и се приберете в този в 14.20 ще имате 4 часа за джамията и хотела  newsm78

Продължавам да се дописвам  Mr. Green
Аз лично съм решила да останем максимално дълго в Абу Даби, тоест целия ден и да се приберем с вечерните рейсове.

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 21:22 от shhhh...

# 426
Ако хванете по-ранен автобус сутринта ще успеете. В джамията повече от час и половина надали ще се забавите, за хотела също.
Ако намерите вариант с такси да пътувате от Дубай ще е най-добре. На Ибн Батута има семейни таксите, които събират 7 човека за по 35 дирхама на човек и те карат до джамията директно.

# 427
  • София
Здравейте, благодаря за изчерпателната информация на всички . С приятеля ми изчетохме на един дъх теми 3 и 4.  Simple Smile И ние ще пътуваме на 23 януари до 28 ян самостоятелно с уиз еър .  Искаме да споделим програмата си - струва ни се малко амбициозна , но пък искаме да видим всичко .  Grinning и молим Roje и \ или някой друг завърналите се скоро да си каже мнението . Ще отседнем в хотел в Бур Дубай.

24\01 петък: Х- л Атлантис, Мадинат Джумейра, Дубай Марина \ 16ч разходка с корабче \ , разходка в JBR , първа среща с Дубай Мол и фонтаните  Simple Smile
25\01 събота: Разходка и евентуално плаж на Джумейра Бийч парк и в 15ч сафари
26\01 неделя : До Абу Даби с автобуса - разглеждане само на джамията и емирейтс палас  и се надяваме да успеем да си хванем резервацията за Бурж Халифа в 17.30ч - Как мислите ? Дали е възможно ?
27\01 понеделник - искаме да посетим Миракъл Гардън ,Дубай аутлет мол, и Глобал Вилидж - все още се чудим дали си заслужава аутлета , не видяхме достатъчно коментари ?
28\01 вторник - посвещаваме на Дейра , суковете, евентуално Дейра сити сентър и след това Мол аф Емирейтс и обратно към ИБН Батута и летището  Cry

Ще се радваме на всякакви коментари , а като се върнем ще споделяме информация .
Аз лично не бих рискувал. Все едно всеки ден се качвам на най-високата сграда в света и ако пропусна часа си, ще се кача на другия ден Joy.
Разбира се че не става така. Вие отивате не да се състезавате с времето, а да разгледате забележителностите. затова на един ден Абу даби и Бурж халифа в 17,30 почти няма как да стане. Ако е въпроса само да се каже, че сте ходили е друг въпрос.
Въобще програмата Ви като изключим първия ден е абсолютно небалансирана.
Първия ден е супер Peace
25. - Забравете за плаж, освен ако не сте моржове.разходка - да. Но цял ден не зная какво ще се разхождате по Джумейра бийч. те хората на плаж ходят за два три часа, а вие от сутринта до 2 следобед ще се разхождате. Сутринта преди сафарито обикаляте Стария град- Old Souk, след това с абра през канала до пазарите- на подправките и златния в Дейра. И останалите забележителности там. Преди няколко поста съм ги изброил. След обед сафари.
26.01. - сутринта Миракъл Гардън, след това  Mall of Emirates  и отивате на Бурж Халифа.
Района около Бурж Халифа и Дубай Мол не е само двете неща. Това е най-забележителната част от Дубай. Нарича се Downtown Dubai и е най-красивата част на града.
И ви трябва доста време, за да успеете да го разгледате, тъй като е докста голям. Можете да хванете и тур.автобус срещу 5 дирхама за разходка в него. Освен Мола, Фонтаните и Кулата е добре да видите и един прекрасен пазар Souk Al Bahar.
27.01- Абу Даби- спокойно си разглеждате каквото сте решили и като се върнете отивате в Глобал вилидж. така или иначе то е отворено вечерта. И да не го видите не е голяма загуба.
28.01 - Можете да видите каквото не сте успели. да минете през WAFI Mall, Burjuman mall, IBN Batutta или пък да направите круиз по Dubai Creek, или да отидете за една фотопауза около Бурж Ал Араб /вие него съвсем сте го отписали от програмата/,  или каквото Ви хрумне на място и в 6 най-късно да сте  Peaceсе качили на автобуса за летището

# 428
Ако може малко разяснение за джамията  в Абу Даби:
Unlike other mosques in Abu Dhabi, the Sheikh Zayed Grand Mosque is open daily to visitors, except on Friday morning, which is for worshippers only. The opening hours are 9am to 10pm (last entry at 9.30 pm) – Saturday to Thursday and 4.30pm to 10pm on Fridays. Complimentary one hour guided tours run (Sun-Thurs) at 10am, 11am and 5pm. Friday times are 5pm and 7pm  and Saturday 10am, 11am, 2pm, 5pm and 7pm.
Този текст аз го разбирам, че има ограничение за не мюсюлмани единствено в петък сутрин, а през останалото е време е свободно за туристи. Сега препрочитам първите теми и там срещнах мнения, че часовете за посещение на туристи в джамията са от 10.00 - 11.30 и още някакви имаше следобед, но не ги запомних. Може ли някой който е ходил скоро да каже как точно стоят в момента нещата? И още нещо - аз планувам за Абу Даби цял ден и така като ми се подреждат нещата се очертава да е в петък. Има ли някакъв проблем във връзка с почивния ден /например по-рядко да има транспорт, много хора и т.н? Или е по-разумно да се ориентирам за друг ден?

# 429
  • София
Ще се радвам да дадете мнение и за програмата, която подготвих.
1 ден - пристигане късно вечерта, разглеждаме мол оф Емирейтс, ако е отворен
2 ден - миракъл гардън, Дубай мол, Бурж Халифа- качване в 17:00
3 ден палмата и хотел Атлантис( аквариума), след това Джумейра Опън Бийч, откъдето доколкото разбрах има гледка към Бурж Ал Араб, след това Дубай Марина- JBR, по-късно круиз
4 ден Абу Даби,мисля да видим само джамията, та дайте идея какво може да видим след като се върнем обратно в Дубай
5 ден Мадинат Джумейра и Сафари
6 ти ден последен, Дейра- евентуално golden souk, Deira city center, не знам какво друго и дали ще има време, мисля някъде към 5 трябва да се насочим към летището

# 430
За Бурж Ал Араб "далаверата" да измислиш повод върви, защото получаваш наистина хубава маса. И въпреки че там са основно туристи, моето впечатление е, че на хората наистина не им е приятно да им се вреш в масата, за да направиш снимка. От такава височина няма как да имаш качествена снимка, ако не си залепен на прозореца. В този ред на мисли, ако искаш да зърнеш Дубай отвисоко, има стотици места,както Тити спомена. Ако искаш обаче да стъпиш на върха на най-високата сграда в света, ето това е друго усещане. Говорим за различни желания и възприятия.

Абу Даби е относително нещо. Ние отидохме само заради джамията, защото нямахме време за повече. Тръгнахме с автобус преди 9, в 2 след обяд бяхме обратно в Дубай. С такси времето би се съкратило. Не бих казала, че е невъзможно да се върнете навреме за Халифата, но само ако тръгнете по-раничко.

Моля да бъда поправена, ако греша, но часовете за молитва в петък сутрин са затворени за туристи, през останалото време достъпът до джамията е свободен. Петък е кофти от гледна точка на предвижване, ако целите то да става посредством градски транспорт (някои автобуси движат), иначе няма причина да не го посветите на Абу Даби.

# 431
  • софия
Това в Абу Даби ли е и къде се намира, ако е там?

# 432

Благодарим на всички за бързите отговори и особено на Роже за изчерпателните съвети !! Със сигурност ще коригираме програмата !

А за ден 1 мислим да хванем автобус 8 някъде от Бур Дубай - хотелът ни е Jormand hotel apartmets , не сме сигурни дали има спирка наблизо ? и да стигнем с него до Мадинат Джумейра и Марината . А Атлантис как е най-добре да отскочим ? С такси от Марината ? Фотопаузата на Бурж Ал Араб мислим да направим отново по пътя с автобус 8 от Umm Suqeim Park ?

Между другото за златото някой може ли да каже горе долу какви са цените и наистина ли е изгодно да се купува от там ? От златния сук ли ?

# 433
GaletoD , сегашно мнение за златото не мога да дам (слид 2 седмици ще мога  Joy), обаче наблюденията ми от преди 7 години бяха следните... На голд сука намерих пръстен, който ми хареса - бяло злато и жълто злато. Искаха цена не на грам, а за цялото бижу, която надвишаваше представата ми тогава... Отказах се. След това намерих млатарско магазинче в дейра сити център, където всичко беше на грам без диамантите  Joy... Купих същия пръстен за цена, наполовина под тази на голд сук-а... Оказа се, че наблюденията ми са били правилни

# 434
Ако може малко разяснение за джамията  в Абу Даби:
Unlike other mosques in Abu Dhabi, the Sheikh Zayed Grand Mosque is open daily to visitors, except on Friday morning, which is for worshippers only. The opening hours are 9am to 10pm (last entry at 9.30 pm) – Saturday to Thursday and 4.30pm to 10pm on Fridays. Complimentary one hour guided tours run (Sun-Thurs) at 10am, 11am and 5pm. Friday times are 5pm and 7pm  and Saturday 10am, 11am, 2pm, 5pm and 7pm.
Този текст аз го разбирам, че има ограничение за не мюсюлмани единствено в петък сутрин, а през останалото е време е свободно за туристи. Сега препрочитам първите теми и там срещнах мнения, че часовете за посещение на туристи в джамията са от 10.00 - 11.30 и още някакви имаше следобед, но не ги запомних. Може ли някой който е ходил скоро да каже как точно стоят в момента нещата? И още нещо - аз планувам за Абу Даби цял ден и така като ми се подреждат нещата се очертава да е в петък. Има ли някакъв проблем във връзка с почивния ден /например по-рядко да има транспорт, много хора и т.н? Или е по-разумно да се ориентирам за друг ден?

Точно това ми направи впечатление и на мен, че часовете, които бяха известни за посещения се разминаха- ние отидохме по-рано от предвиденото и си пускаха (преди месец).

Общи условия

Активация на акаунт