ДУБАЙ 4

• 61 305
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Аз пък не мога да разбера днес да не е някаква фаза на луната, дето влияе на всички? Всичките 4 теми са такива, тази не е по-разводнена от другите. Естествено, че ще се питат едни въпроси по 1000 пъти... Който иска - отговаря, който не иска не отговаря - какъв е проблема? Ми естествено, че ще питам до какви Т стига въздуха в Дубай. И това не е защото не съм намерила всичките 10000 сайта, дето дават Т на въздуха в нета! В единия сайт пише да чакам 21 градуса в другия 30. Аз какво да правя.... Да си избера един по желание ли? И да си взема бански или яке? Или за п-сигурно да взема целия гардероб, а? Ми ако е такава драма няма да питаме нищо... Само ето всеки е бил новобранец на някаква дестинация... И е задавал същите въпроси.

Ето... ще дам и друг пример. Ей сега shhhh... се мъчи да помогне, обаче понеже подготовката и в момента е само и единствено теоритична бърка круизите по мединат джумейра с тези при марина мол.
Блед пуска някакъв линк със цени и в сравнително скъп ресторант в София щяло да ми струва тристепенно меню 17 евра... Ми тази информация е толкова невярна, че дори и в полузакусвалнята Хепи предястие, основно и десерт ще надхвърлят тази сума... Ако тази информация ви устройва - ок. Аз лично не мисля, че в Дубай цените на ресторантите с нивото на хепи ще доближат 70 евра! И не... няма сила на този свят, която да ме накара да повярвам в това. И в дубай пълно олекло на мъж струвало 940 евра, в Бг 190!?!?! Нещо не схванах - Армани в Дубай е 7 пъти по-евтин или просто сравняваме круши със сливи и се чудим що ни продават яълки. Или в Дубай скъп магазин е армани, а в бг гледаме цената на галошите на женския. Този сайт е такава простотия и е толкова неверен, че само човек, който не се интересува въобще от цени може да повярва, че цените вътре са реални. Вие наистина ли си мислите, че това нещо ви ориентира? Нека не вадим от ръкавите некви глупости и да се бием в гърдите, че сме ги намерили. Гугъл е пълен с простотии - нека не приемаме всичко за чиста монета....

И имах въпроси, ма ще си ги отправя към гугъл. Да не досаждам.

Ако искаш не се ядосвай, ами ми задай конкретно какво те интерисува и ще ти отговоря точно ако съм сигурна на 100%.Ако не съм ще ти пиша , че не знам!

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 23:07 от itcka71

# 601
Ааа, моля, моля, този път съм в час, жената баш за круиза на Марината е питала във въпрос №3  hahaha hahaha hahaha

Аз не виждам чак пък какъв е проблема, това е форум и всеки може да си пише каквото си пожелае.
Що не напишете позволените въпроси на първа страница и да се приключи с въпроса  Laughing Laughing Laughing

Аз например досега съм питала все за неща, които ще ми улеснят пътуването, за транспорт, цени и маршрути. На повечето въпроси получих отговор. Емоциите ще си ги откривам лично там на място.

Макар, че въпроса с цената на кафето в Емирейтс все още не е уточнен  Mr. Green Mr. Green

Когато пусна разпечатка от банката ще напиша за цената на кафето , че откакто сме се върнали не можем още да се оправим като хората!

# 602
  • софия
Ох, хахахах, това беше шега бе  Hug

Смятам и нея лично да я разбера. Днес поразтеглих още бюджета   Laughing Laughing Laughing

# 603
Здравейте отново и извинявайте ,но ще си повторя въпросите ,че наистина ми е важно.
Та;
1.Много бихме искали  да посетим Мадинат Джумейра и да се повозим на лодка по каналите. Къде да открием лодките?Каква е цената ?
2.До колкото разбрах монорелсовото влакче води до хотел Атлантис ,но от къде се хваща.
 Hug
3.Ако решим да обиколим с лодка палмата от къде да я наемем и каква е цената?
Благодаря ви засега
Грешката ми беше ,че започнах да чета от 1-ва тема и уж си запивам важните неща,но на тези въпроси не успях да намеря отговора.  Cry
И още нещо се сещам сега .Има ли нужда да се купуват преобразувате за контактите ,или навсякъде има  и от двата вида.

Аз ще отговоря на третия въпрос.Има няколко маршрута с круизни кораби , а има и водни таксита!Всички те се хващат от спирка , която се намира пред Дубай марина мол.Но да не се объркате, защото има и спирка на едни малко по-стари таксита , които возят само вътре в марината.Като излезете пред мола круизите са в ляво.Цените са различни спрямо маршрутите.Нашият струваше 110 дирхама на човек,но той не отиваше към старата част на града.Продължи около 1час и 45 минути.

# 604
  • София
Веднага отговарям на шегата с истина....
Бяхме трима...Emirates Palace
Кафе наречено златно  60 дирхама
Кафе и специална торта 160 дирхама
Не най-скъпият чай+сладолед 180 дирхама
???

# 605
четете едно към гьотере. Никой не е писал, че джамията работи след 16. Или че в петък транспортът не работи  Rolling Eyes

натоварените дни са четвъртък вечер и петък вечер.
Тити  bouquet, и аз мисля, че темата е станала "уникална" в последно време Joy
Никой нищо не чете, или пък ако чете, след това коментира и добавя нещо от себе си, в което няма никаква истина, но това е повод за още десетки коментари. И в един момент на човек му писва да отговаря на глупави въпроси, защото някой го е домързяло да напише две думички в гугъл и да научи отговора на въпрос, на който тук е отговаряно към 50 пъти или пък да прочете малко извън плявата, с която се напълни темата.
Колко струвало кафето, къде да си оставим багажа, как да не се минем с 2 лв. и още  #2gunfire #Crazy #Crazy

Не се ядосвайте на малкото , защото има много хора като мен, които ви четат и без да задават въпроси благодарение на вас си правят програмите и си прекарват прекрасно.Вече Ви благодарих , но мога да се повторя и сега - БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

# 606
Аз пък не мога да разбера днес да не е някаква фаза на луната, дето влияе на всички? Всичките 4 теми са такива, тази не е по-разводнена от другите. Естествено, че ще се питат едни въпроси по 1000 пъти... Който иска - отговаря, който не иска не отговаря - какъв е проблема? Ми естествено, че ще питам до какви Т стига въздуха в Дубай. И това не е защото не съм намерила всичките 10000 сайта, дето дават Т на въздуха в нета! В единия сайт пише да чакам 21 градуса в другия 30. Аз какво да правя.... Да си избера един по желание ли? И да си взема бански или яке? Или за п-сигурно да взема целия гардероб, а? Ми ако е такава драма няма да питаме нищо... Само ето всеки е бил новобранец на някаква дестинация... И е задавал същите въпроси.

Ето... ще дам и друг пример. Ей сега shhhh... се мъчи да помогне, обаче понеже подготовката и в момента е само и единствено теоритична бърка круизите по мединат джумейра с тези при марина мол.
Блед пуска някакъв линк със цени и в сравнително скъп ресторант в София щяло да ми струва тристепенно меню 17 евра... Ми тази информация е толкова невярна, че дори и в полузакусвалнята Хепи предястие, основно и десерт ще надхвърлят тази сума... Ако тази информация ви устройва - ок. Аз лично не мисля, че в Дубай цените на ресторантите с нивото на хепи ще доближат 70 евра! И не... няма сила на този свят, която да ме накара да повярвам в това. И в дубай пълно олекло на мъж струвало 940 евра, в Бг 190!?!?! Нещо не схванах - Армани в Дубай е 7 пъти по-евтин или просто сравняваме круши със сливи и се чудим що ни продават яълки. Или в Дубай скъп магазин е армани, а в бг гледаме цената на галошите на женския. Този сайт е такава простотия и е толкова неверен, че само човек, който не се интересува въобще от цени може да повярва, че цените вътре са реални. Вие наистина ли си мислите, че това нещо ви ориентира? Нека не вадим от ръкавите некви глупости и да се бием в гърдите, че сме ги намерили. Гугъл е пълен с простотии - нека не приемаме всичко за чиста монета....

Революцияяяяяяяяяяя!!!
Напълно съм съгласен. Това е форум и като всеки един форум спама е задължителен и като във всеки един форум модераторите са длъжни да реват до откат Simple Smile

Aз да попитам така набързо докато не са ме изплющяли и мене Stuck Out Tongue тези лодки за които говорите за разходка из мадинат какво представляват? Като онези от сайта за ваучерите ли са? С вечери и т.н.? Някой който е бил да обясни ако е възможно, да каже ценички и така....
Айде не остана....9 дни  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 607
  • София

Богиня Hugза тебе не по 1000 а по 1 мил. пъти съм готов да отговарям, защото ти си от четящите Peace
Ставаше въпрос за тези, които не си правят труда да прочетат дори последната тема, да не говорим за предишните и задават въпрос, чийто отговор го има само страничка преди това.
И го правят, защото хич не им пука за времето на другите, а само за собственото.
Добре, но когато нищо не си прочел за дестинацията, която ще посещаваш, а започваш направо да питаш за нещо стократно предъвкано е нормално човек да се почувства така,както когато трябва да отговаря на стотното защо на някое дете. И да поиска да го изплющи Joy както казва Dream 1984 Joy
Лично аз никога не съм отказвал и  отговарям търпеливо на всички въпроси, които ми задават. Не броя отговорите, които давам на въпроси по тази тема на лични съобщения, на мейла ми, във фейсбук, в коментарите, които са след пътеписите  в блога ми. Мисля, че няма да се намери човек, който да потвърди обратното.
И го правя не защото съм задължен, а защото твърде много харесвам и обичам този град.
Но пък не мога през половин час да съм в темата и да бързам да отговарям докато не е отговорил някой, който не знае/тук не визирам Shhhh, тя е сладур Hug/, друг да добави още нещо и... Grinning
И именно заради теоретичната подготовка както се изразяваш се старая в отговорите ми да има много снимки. за да може всеки нагледно да се ориентира Simple Smile
Мисля си, че точно заради стократно задаваните въпроси повечето от хората, които знаят много за Дубай не пишат в темата. Погледнете примерно първата тема отпреди две три години и ще видите колко човека от отговарящите са останали. Тити, AniSim /от време на време/ и май това е.
В последните два месеца много се радвам, че Ivelina_ Hug се включва активно и с изключително полезна информация.
Ти също отговаряш на много въпроси, които се задават.
Но помисли колко питат, и след пътуването си изчезват яко дим и не написват дори думичка. А е хубаво да споделят Simple Smile Защото колкото повече са отговарящите толкова повече различни гледни точки към града има и всеки може да отсее полезното за себе си Peace
А ти не се ядосвай, а кажи дали вече стегна куфарите, защото 23 е само след два дни Simple Smile
Ще чакаме снимки от Джумейра Simple Smile

# 608
  • София
Здравейте отново и извинявайте ,но ще си повторя въпросите ,че наистина ми е важно.
Та;
1.Много бихме искали  да посетим Мадинат Джумейра и да се повозим на лодка по каналите. Къде да открием лодките?Каква е цената ?
2.До колкото разбрах монорелсовото влакче води до хотел Атлантис ,но от къде се хваща.
 Hug
Благодаря ви засега
Грешката ми беше ,че започнах да чета от 1-ва тема и уж си запивам важните неща,но на тези въпроси не успях да намеря отговора.  Cry
И още нещо се сещам сега .Има ли нужда да се купуват преобразувате за контактите ,или навсякъде има  и от двата вида.

Аз ще отговоря на третия въпрос.Има няколко маршрута с круизни кораби , а има и водни таксита!Всички те се хващат от спирка , която се намира пред Дубай марина мол.Но да не се объркате, защото има и спирка на едни малко по-стари таксита , които возят само вътре в марината.Като излезете пред мола круизите са в ляво.Цените са различни спрямо маршрутите.Нашият струваше 110 дирхама на човек,но той не отиваше към старата част на града.Продължи около 1час и 45 минути.
Itcka71 Hug, 110 дирхама цена за вечерен круиз с вечеря ли е? Защото краткия дневен е 25, а дългия 50 дирхама. Ето и самия билет от пътуването ми

# 609
roje22 ,  Hug Hug Hug Hug Hug
Аз обещавам да не се спася като приключа пътуването, а да съм още по-по-по-по дейна, че да те отменям в нелеката задача с въпросите...

Иначе съм в паника. Искам да си купя жълто въженце (гъзарийка) и да се обеся.
Куфарите са разтворени в стаята, но багажа не е оправен, защото още не е ясно кой ще пътува, кой ще остава и дали някой ще пътува изобщо  Cry. Синът кашля. Вчера е бил на лекар. педито е спокойна, че не е грип. Имаме имуностимулатори, витамин с и оксилококцинум (не знам дали така се пише). Докато се притеснявах за него съм пропуснала факта, че дребната вдигна Т и в спешното вчера и поставиха диагноза Гнойна ангина. От снощи е на Аб и 1 тон други илачи. Моя бронхит не е отшумял още. Имам 1 чанта лекарства, включително и гнусния вентолин, от който получавам ебаси сърцебиенето. За момента само мъжа е здрав и аз кажи речи вървя към оправяне макар още да се омарям твърде бързо от ходенето, а аз където и да ида съм на 10-20 км на ден ходене без да броим транспорта, който винаги ползвам, че да пестя сили. Утре вечер сме при педито да видим кой ще получи зелен картон и кой червен и кой ще пътува и кой ще седи вкъщи при баба.... Това са драмите около мен. Ако трябва да съм искрена ние няма да сме затръгнали нанякъде и до 2 часа преди полета да не знаем дали пътуваме или не.... Така да се каже в момента няма нищо необичайно в нашата подготовка. като и заведа децата болни на нашата лекарка и тя ме пита къде сме тръгнали и след колко часа ни е полета  Joy... Няма вариант, в който децата да са здрави преди да тръгнем за където и да е. Нашето педи по принцип е от спокойните, аз не съм от паниките и ако малката свали Т се качва на самолета, но ако продължава с Т ще трябва да седи при баба си. Имам медицинска застраховка по 50 000 евро на калпак. Довечера и утре ще седя и ще се информирам за болници и т.н. там, че всички тръгваме на косъм (както винаги)... На тоя целия хал на 28ми януари се навършват 2 години от една супер тежка операция, в която спасиха живота на дребната и не ми се щеше баш на тоя ден да не сме заедно... Абе драми и детска логистика.... Това е. Сори, че толкова дълго и сълзливо, обаче ми се събра и на мене и трябва да си го кажа, че ще експлоадирам  Crazy. ЕстеФствено в радостта си, че съм хванала хубавия хотел на промоция и не съм го застраховала, отделно съм набила сума пари за визи, застраховка, бурж халифа и вече незнам за какво още и не ми се ще да отменя пътуването на цялото семейство....

И сори, че се обърках за shhhh... , видях, че се спряга мадинат джумейра и круизите там и реших, че е объркала с дългите около палмата  Joy. Една глава.... за кое по-напред...

# 610
Та;
 Hug
Благодаря ви засега

Itcka71 Hug, 110 дирхама цена за вечерен круиз с вечеря ли е? Защото краткия дневен е 25, а дългия 50 дирхама. Ето и самия билет от пътуването ми

Първо искам лично да ти благодаря за всичко , което правиш в този форум.А относно круиза искам пак да обясня.  Не е нощен , не е с храна. Има ферита , които разхождат по определен маршрут , а има водни таксита ,които обикалят по определени спирки и така за нашите спирки , които си бяхме избрали излезе цената от 110 дирхама.Помолих,но никой не откликна да ми каже как се качват снимки и ще пробвам тогава да кача картата със спирките на тези таксита.

# 611
Забравих да напиша , че феритата тръгват в определени часове за трите маршрута - 11 , 15 и 17 часа , а водните таксита когато ги хванеш.

# 612
Богиня, това е просто ужасно! Дано се оправите и не стигате до болници...

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 14:54 от Mariposa maravillosa

# 613
# 614
roje22 ,  Hug Hug Hug Hug Hug
Аз обещавам да не се спася като приключа пътуването, а да съм още по-по-по-по дейна, че да те отменям в нелеката задача с въпросите...

Иначе съм в паника. Искам да си купя жълто въженце (гъзарийка) и да се обеся.
Куфарите са разтворени в стаята, но багажа не е оправен, защото още не е ясно кой ще пътува, кой ще остава и дали някой ще пътува изобщо  Cry. Синът кашля. Вчера е бил на лекар. педито е спокойна, че не е грип. Имаме имуностимулатори, витамин с и оксилококцинум (не знам дали така се пише). Докато се притеснявах за него съм пропуснала факта, че дребната вдигна Т и в спешното вчера и поставиха диагноза Гнойна ангина. От снощи е на Аб и 1 тон други илачи. Моя бронхит не е отшумял още. Имам 1 чанта лекарства, включително и гнусния вентолин, от който получавам ебаси сърцебиенето. За момента само мъжа е здрав и аз кажи речи вървя към оправяне макар още да се омарям твърде бързо от ходенето, а аз където и да ида съм на 10-20 км на ден ходене без да броим транспорта, който винаги ползвам, че да пестя сили. Утре вечер сме при педито да видим кой ще получи зелен картон и кой червен и кой ще пътува и кой ще седи вкъщи при баба.... Това са драмите около мен. Ако трябва да съм искрена ние няма да сме затръгнали нанякъде и до 2 часа преди полета да не знаем дали пътуваме или не.... Така да се каже в момента няма нищо необичайно в нашата подготовка. като и заведа децата болни на нашата лекарка и тя ме пита къде сме тръгнали и след колко часа ни е полета  Joy... Няма вариант, в който децата да са здрави преди да тръгнем за където и да е. Нашето педи по принцип е от спокойните, аз не съм от паниките и ако малката свали Т се качва на самолета, но ако продължава с Т ще трябва да седи при баба си. Имам медицинска застраховка по 50 000 евро на калпак. Довечера и утре ще седя и ще се информирам за болници и т.н. там, че всички тръгваме на косъм (както винаги)... На тоя целия хал на 28ми януари се навършват 2 години от една супер тежка операция, в която спасиха живота на дребната и не ми се щеше баш на тоя ден да не сме заедно... Абе драми и детска логистика.... Това е. Сори, че толкова дълго и сълзливо, обаче ми се събра и на мене и трябва да си го кажа, че ще експлоадирам  Crazy. ЕстеФствено в радостта си, че съм хванала хубавия хотел на промоция и не съм го застраховала, отделно съм набила сума пари за визи, застраховка, бурж халифа и вече незнам за какво още и не ми се ще да отменя пътуването на цялото семейство....

И сори, че се обърках за shhhh... , видях, че се спряга мадинат джумейра и круизите там и реших, че е объркала с дългите около палмата  Joy. Една глава.... за кое по-напред...

Не се притеснявай!Ние от 11 човека 5 бяха на антибиотици.Ние бяхме от 11.01 до 16.01 вкл. и там времето не беше така влажно както при нас и всички бързо се вдигнаха и спряха да кашлят.Относно температурите там времето беше като вчерашният ден около 18-20 градуса . Само като напече ставаше доста топло.Вечер ставаше около 12-14 градуса.Вземи си дрехи като за пролет.Ние сме от Варна и потопихме крака в персийския залив , но според мен бански само за закрити басейни.Имаше хора на плажа , но само по бански и да се къпят видяхме 2-3 човека.Т на водата е около 18 градуса в морето , а в аквапарковете почти нямаше хора.А за болници не се притеснявай, има много и то какви!Но искренно ти пожелавам да стигате до тях само за снимки!!!!

Общи условия

Активация на акаунт