ДУБАЙ 4

• 61 234
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
Към поста на Тити допълвам, че нетът е и доста скъп по хотелите. В Ситимакс в лобито беше супер връзката. Имаше хора, които разговаряха по скайп/ вайбър. Тук е мястото отново да се оплача от Симпатик картите, просто не стават. На нас си ни трябваше по няколко пъти на ден да телефонираме до Бг и почти постоянно не можехме да се свържем. Не може да се разчита на тях, не си харчете парите. 1 от 20 опита да говорим ни е бил успешен. Може би в други страни функционират нормално, но не и в ОАЕ.

# 736
  • софия
Аз питах, но никой не ми отговори, за интернет от операторите. Четох нещо за Етисалат, че хората си купупвали нет за седмица, но не се ориентирах в сайта им. За ДУ като че ли също срещнах някъде нещо.
Не може да няма някакъв пакет, било с карта, било с флашка.

# 737
Много полезна информация продължавам да откривам тук. Отново благодарности на всички които от близо и далеч ни споделят лични впечатления и опит.  Hug
От линк на първа страница запазих сафари и от вчера съм с такава физиономия Grinning
Още имам колебания за следобедния чай в Бурж Ал Араб, но имам още малко време да се почудя  newsm78

Чакам с нетърпение Богиня и Бела да разказват подробно.
shhhh... стягай багажа, че и теб после те чакам с дълъг, дълъг разказ.

# 738
здравейте,
първо да си кажа благодарностите - уникална тема, която не съм очаквал, че може да съществува в Бг интернет пространството, където всички са на принципа - казваш какво искаш и отсреща ти обясняват колко си тъп Laughing Благодаря на всички и особено на Роже - страхоте пътепис, като че ли и аз вече съм бил в Дубай.

Сега да си кажа болката, изразена във въпроси:
- много ме интересува облеклото в Дубай - на 30 градуса аз обикновено ходя с джапанки, къси гащи и тениски с къс ръкав, а жена ми е свободно облечена, но не зная доколко е уместен подобен аутфит. По-конкретно питам за места като стандартни заведения за хранене, метрото, моловете, at the top и т.н. Ясно ми е, че в Бурж ал араб ще ми искат костюм - затова и няма да отида там - но в стандартните места?
1. хотелът ми е радисън роял, който е до уърлд трейд сентър - някакви отзиви от там ще бъдат много полезни
2. за съжаление съм едва за 4 нощувки, които си мислех, че ще ми стигнат, но явно няма Sad Нищо, друг път пак ще отида, макар да не обичам да повтарям градове - правил съм го само за Рим, където съм ходил 4 пъти, но тук със сигурност няма да е достатъчно. И все пак има толкова, затова програмата ми, която ще помоля да погледнете е:
2.1. първи ден - кацане с уиз, трансфер до хотела (имаме платен), настаняване, такси до фонтаните (предполагам нещо от сорта на 10 дирхама - трябва ли да им казвам нещо конкретно за къде отивам или където ме стоварят около мола?) и релакс сред тази неземна красота
2.2. втори ден:
- атлантис - тук мисля да е само разходка, нямам време за аквапарка, а толкова ми се искаше да отида, но друг път ще е  - тук има два въпроса - как да стигна до там: - метрото е ясно, слизам на някоя спирка и такси, нали? И втори въпрос - около атлантис има ли някакъв плаж, който може да ползваме, зашото ми се иска да изплажувам и около палмата
- монорелсовия влак и слизам на пазара - тук въпросче - като сляза, предполагам ще трябва пак да си купя нов билет, нали?
- Мединат Джумейра - до там с такси, след като сляза от монорелсовия
- разходка и малко до пред ал араб, но без да влизам - костюм няма да нося, мразя снобарщините
- тук вече трябва да е станало 5-6 часа и правим круиз около марината - до марината с такси, предполагам - тук малък въпрос около круиза - той тръгва от марината и ме сваля на марината, нали?
- метрото до фонтаните и зяпане на шоуто
2.3 Трети ден:
- миракъл гардънс сутринта - с метрото до мол ъф емирейтс, оттам - такси
- мол ъф емирейтс - 3-4 часа
- метро до дубай мол - разглеждане за около 2 часа
- качване на бурж халифа за залеза
- фонтаните и още час в дубай мол - тук пишеше за огромен аквариум - той вътре в мола ли е?
2.4 Четвърти ден:
- плаж в джумейра бийч - половин ден - препоръка за плаж има ли? От хотела имам фрий шатъл
- сафари в пустинята
- фонтаните
2.5 Пети и последен ден - оставям куфарите в мола - някъде из темите се коментираше, че щели да се оставят куфари в Карфур - хотелите забраняват ли да се оставя багаж при тях, не ми се е случвало досега да имам подобен проблем:
- вафи мол - до там има  шатъл
- суковете в стария град и закупуване на сувенири
- джамията
- връщане до хотела и шатъл до летището

Абе май станаха много въпроси, за което се извинявам, но ще съм много благодарен за предложения, одобрения и корекции и за да не остане благодарността ми само на думи, при това виртуални, като компенсация давам интересен сайт за планиране на пътуванията - ако не бъде сметнат за скрита реклама - на мен доста ми помогна да си визуализирам нешата.
Благодаря
www.tripomatic.com

# 739
Монорелсовото влакче не стига до никакъв пазар, а малко в нищото. Не хващайте от предлаганите на спирката таксита, скъпи са. Излезте на булеварда и си хванете от такситата с ниски тарифи.

В хотелите се предлага оставяне на багаж. Предполагам, че на тези, които пишат за Карфур, не им е било удобно да се връщат после до хотела.

Аквариумът в Дубай мол е насред мола (така да се каже) и може да го видите спокойно.

За Бурж ал Араб не е необходим чак костюм, но панталон и риза задължително. Моята половинка цял ден се разхожда така и не е мрънкал. Туристите ходят по къси панталонки и тениски навсякъде без места като джамии, определени клубове и т.н. Моя приятелка, която живее в града, се старае и в моловете да не ходи прекалено разголена (ултра къси панталонки и гол гръб или рамене), тъй като там има много семейства с деца и се счита за неприемливо.

# 740
  • Живее на Луната
Шътки, точно за същия ресторант става въпрос, който тити е казала. Хайде стягай багажа, не остана  Mr. Green

# 741
Монорелсовото влакче не стига до никакъв пазар, а малко в нищото. Не хващайте от предлаганите на спирката таксита, скъпи са. Излезте на булеварда и си хванете от такситата с ниски тарифи.

В хотелите се предлага оставяне на багаж. Предполагам, че на тези, които пишат за Карфур, не им е било удобно да се връщат после до хотела.

Аквариумът в Дубай мол е насред мола (така да се каже) и може да го видите спокойно.

За Бурж ал Араб не е необходим чак костюм, но панталон и риза задължително. Моята половинка цял ден се разхожда така и не е мрънкал. Туристите ходят по къси панталонки и тениски навсякъде без места като джамии, определени клубове и т.н. Моя приятелка, която живее в града, се старае и в моловете да не ходи прекалено разголена (ултра къси панталонки и гол гръб или рамене), тъй като там има много семейства с деца и се счита за неприемливо.

много благодаря за супер бързата реакция  bouquet, но не разбрах за монорелсовото влакче - то има само начална и крайна спирка ли? Като началната е Атлантис, а крайната - нейде в нищото на брега? Аз четох, че има и междинна спирка, която е в сук по средата на палмата?
Благодаря и за облеклото - значи нямам проблеми с късите ръкави и панталони, а панталонът ще го отлижим за друг път - последно беше за сватбата и то от уважение към половинката

# 742
Да, по принцип има някаква междинна, но края на ноември, когато ние пътувахме, тя беше затворена и се тръгваше от Атлантис с крайна спирка на брега.... на един булевард. Наоколо строежи и огромни сгради, не е уредено за пешеходци. Ако някой има по-прясна информация, да ме допълва/ коригира. Затова като слезете на крайната спирка, по- добре излезте на булеварда и си стопирайте такси.

# 743
  • Варна
Лелеее, стигнали сме 50 страница. Някой ще пусне ли нова тема?

А кой аквариум е по-хубав и по-впечатляващ - този в Атлантис или в Дубай мол?

# 744
Лелеее, стигнали сме 50 страница. Някой ще пусне ли нова тема?

А кой аквариум е по-хубав и по-впечатляващ - този в Атлантис или в Дубай мол?

aквариума в дубай мол се виждал отвън и въобще не си заслуважало да се плаща...то просто било някакъв огромен аквариум но доста по малък от атлантин...този на атлантис е вече друга бира, но нека някой който е бил да каже...

# 745
Да, по принцип има някаква междинна, но края на ноември, когато ние пътувахме, тя беше затворена и се тръгваше от Атлантис с крайна спирка на брега.... на един булевард. Наоколо строежи и огромни сгради, не е уредено за пешеходци. Ако някой има по-прясна информация, да ме допълва/ коригира. Затова като слезете на крайната спирка, по- добре излезте на булеварда и си стопирайте такси.
благодаря отново - някакво мнение по другите въпроси, особено ме вълнува за ппаж около Атлантис, който да не е в атракционния център, а да е стандартне си платен плаж? И нещо за програмата ми - наясно съм, че нямам много време и сигурно пропускам нещо (затова и няма да ходя до Абу даби - надявам се да е друг път, като реалзиразм мечатта си за австралия), но все пак доколко е оптимална?

# 746
  • Варна
Да, и аз това го бях чела тук, но четох също, че този в Дубай мол бил най-големия. Явно тази част, която се вижда от самия мол е много малка.

# 747
Не бъркайте понятията аквариум. В аквариума в Атлантис не съм влизала, защото нямам афинитет към риби, а и съм била в някои доста големи аквариуми. Там, предполагам, е сбор от аквариуми, по-малки и по-големи с най-различни видове и разяснение какви видове виждаш пред теб. Нещо като огромен музей, ако може така да се нарече. Докато този в мол-а е буквално един огромен аквариум, представи си наистина огромен аквариум, смесица от риби, който виждаш отвсякъде. Разглежда се точно за 10 минути, ако си толкова фен на риби, колкото и аз. Ето снимка: http://www.flickr.com/photos/donves/12172672065/

...коригирам се... имат етаж за разглеждане, не ми се струва обаче много голям.

new one, програмата ти ми се струва изпълнима. За съжаление не мога да ти помогна с информация за плаж, нека някой друг се включи, ние плажувахме за кратко в близост до Бурж ал Араб.

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 16:59 от echicata

# 748
  • Варна
Благодаря за разяснението  Hug

# 749
  • София
здравейте,
първо да си кажа благодарностите - уникална тема, която не съм очаквал, че може да съществува в Бг интернет пространството, където всички са на принципа - казваш какво искаш и отсреща ти обясняват колко си тъп Laughing Благодаря на всички и особено на Роже - страхоте пътепис, като че ли и аз вече съм бил в Дубай.

Сега да си кажа болката, изразена във въпроси:
- много ме интересува облеклото в Дубай - на 30 градуса аз обикновено ходя с джапанки, къси гащи и тениски с къс ръкав, а жена ми е свободно облечена, но не зная доколко е уместен подобен аутфит. По-конкретно питам за места като стандартни заведения за хранене, метрото, моловете, at the top и т.н. Ясно ми е, че в Бурж ал араб ще ми искат костюм - затова и няма да отида там - но в стандартните места?

New_one Simple Smile ,радвам се, че си открил наистина на-точното място, на което би получил отговори на въпросите си Peace Не се притеснявай, никой няма и да ти каже, че си тъп Joy
Затова питай спокойно.
Echicata, вече е отговорила на повечето от въпросите ти, ще си позволя да допълня само някои от тях. Надявам се тя да няма нищо против Simple Smile
1. Хотела Ви се намира на страхотно място и ако имате късмета да Ви дадат стая на по-висок етаж ще имате възможност да се любувате на уникална панорама към Шейх Зайед Роуд Simple Smile
Искрено Ви завиждам.
2. За първата вечер е супер, това което сте намислили. Точно така е както си го придивидил, и ако самолета няма закъснение към 22 ще можете да бъдете до Фонтаните.  На таксиметровия шофьор ще кажете да ви закара най-близо до фонтаните и Бурж Халифа. Което означава, че не Ви трябва Дубай Мол, защото ако Ви спре пред него ще вървите още половин час през Мола, а да мине по Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd  и да Ви остави най-близо до тях. Разстоянието е по-малко от 5 км. затова че ще Ви вземат между 12 и 15 дирхама (5-6лв.).
2.2. Втори ден- до Атлантис ще хванете метрото до метро станция Nakheel и оттам с такси. Няколко пъти по-назад в темите съм разказвал подробно маршрута.
Около Атлантис има страхотен плаж, но той е за гостите на хотела и на аквапарка.
Така че ако искаш да си на него трябва да си купиш билет за аквапарка.
Плажът е близо до хотела, има шезлонги и над него минава монорелсовия влак. Ето ти снимка от него

Монорелсовия влак както е обяснила вече echicata спира точно сред нищото. Той има общо четири изградени гари. Спира и на четирите, но вратите се отварят на първата и последната. Двете междинни гари са на Palm Mall и Trump Tower, две от емблематичните места на Палмата. Може би до края на тази година ще ги пуснат в експлоатация.
Монорелсовия влак не е част от метрото, в едната посока билета му е  15 дирхама, а отиване и връщане 25 дирхама. Заслужава си 10 минутната разходка с него, защото така може да се любуваш на прекрасната панорама. Ако не ти се дават 15 дирхама, гледаш видеоклипа ми от пътуването в пътеписа безплатно Joy
Как да стигнеш до началната му спирка съм обяснил тук-
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=756437.msg27242946#msg27242946
За круиза в Марината преди няколко страници обясних подробно, включително и със снимки. Може да го прочетеш тук- http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=133853;sa=showPosts;start=60
Третия ден ти е ясно всичко. Четвъртия ден- ползваш си шатъла от хотела за плажа Peace.
Петия ден пак си е ОК.
Ако имаш други въпроси питай спокойно.
V_stan Simple Smile, този в Атлантис е много по-впечатляващ, но и в Дубай Мол си заслужава  да се разгледа поне отвън най-големия доскоро акваруим в света. (Сингапур направиха по-голям в океанариума на остров Сентоса. Имал съм удоволствието да посетя и него.) Още повече, че е без пари и е доста ефектно да наблюдаваш огромните акули и скатове. Пък ако улучиш и часовете, в които водолази ги хранят е още по-ефектна гледката Peace.
Galactic Hug, пусни моля те новата тема, защото ти най-добре го правиш.
Още повече при теб са всички линкове и не ми се иска някой да се упражнява в пускането на пета тема без да има необходимите материали за първа страница

Общи условия

Активация на акаунт