Отговори
# 735
  • гр. София
Деа, по принцип проблемът по-често е в мъжете. Някъде бях чела статистическа информация преди година-две, където процентът на проблемите при мъжете беше по-висок от този при жените. Работата е там, че при жените проблемът може да е на много повече места - яйчници, тръби, лигавица и пр., поради което по-трудно се диагностицира и се правят много повече изследвания. Докато при мъжете една спермограма дава цялата информация. Интересна статия беше, но не помня къде я четох. В някакъв медицински сайт, англоезичен. Ох, не помня...

# 736
Ами мила, какво да коментираме. Тежък мъжки фактор, тежък от това тежка олигоастеноззоспермия в резултата. Лекарят ще ви назначни лечени и ще ви каже какво да правите.  Peace

Абе какво става с тия мъже, послено време?  newsm78 Дали е заради пушенето. Моя не пуши, не пие, спортува и пак ги докарва към 50% подвижни.

Ами става дума, че след прегледа и ултразвука д-р Бъчваров каза че всичко е наред, не ни назначи лечение а след месец още една спермограма.. аз затова искам коментар такава диагноза и всдичко да е наред?  newsm78

# 737
 newsm78
Щом ти е казал, че всичко е наред, значи може да им вярваш, но на 50%. На мен ми обясняваха как с моите тръби съм можела да зачена по естествен път  Laughing

Да не се шегувам, защото темата не е шеговита. Най-добре слушай лекаря, дано ти пишат и момичета с подобен мъжки фактор. Форума в това отношение е много полезен. Peace

# 738
  • В сърцето на любимия човек
Аз бих потърсила второ мнение от уролог, напр. д-р Кацаров. Изследваха ли хормоните на партньора? От това , което съм чела тежката олигозооспермия много често е резултат на нарушена сперматогенеза, дължаща се на хормонални проблеми. При мъжете за целта се изследват ФСХ и тестостерон и понякога се прилага лечение с Клостилбегит или други медикаменти.
Съветвам Ви щом засечете по-добра спермограма да замразите материал, ако трябва на няколко пъти.
Прочетете в темата "Мъжки фактор" първия пост - ще Ви даде насоки какво може да се предприеме.
Успех!

# 739
Аз бих потърсила второ мнение от уролог, напр. д-р Кацаров. Изследваха ли хормоните на партньора? От това , което съм чела тежката олигозооспермия много често е резултат на нарушена сперматогенеза, дължаща се на хормонални проблеми. При мъжете за целта се изследват ФСХ и тестостерон и понякога се прилага лечение с Клостилбегит или други медикаменти.
Съветвам Ви щом засечете по-добра спермограма да замразите материал, ако трябва на няколко пъти.
Прочетете в темата "Мъжки фактор" първия пост - ще Ви даде насоки какво може да се предприеме.
Успех!

Да ,Пънче нали моя мъж е вдигнал ръце от мен, сама му бях назначила хормонални изследвания и всичко е в норма даже лекаря ги видя... Аз затова се учудвам физиологически всичко е наред хормонално също иначе сме за ИКСИ Simple Smile

# 740
А предложиха ли ви генетични изследвания?
При генетичните дефекти – синдром на Клайнфелтер – мъжът има две Х и една Y хромозома, вместо една Х и една Y, както е нормално.
При тези мъже тестисите са с неправилно развитие и имат много малко или напълно липсващи сперматозоиди.
При влошаване на броя под 5 милиона в ml генетични изследвания при мъжа са препоръчителни, особено за Y хромозомата.

# 741
Повечето сме за икси ми се струва. Ние бяхме уж със сравнително добра спермограма и ембриончето което се захвана беше ИКСИ, ин витрото не ставаше за нищо. Но тук ми се струва, че и ембриолозите са замесени.  Laughing

Има ли някой с "перфектен"ембрион от ин витро?

# 742
Пънче, доктора спомена за ДНК франгментация и нали съм новаче, мисля че затова става дума но след резултатите от Крюгера   bouquet

# 743
Не, това са две различни неща.

ДНК фрагментация (SDI тест) – тест, който се използва за установяване качеството на спермалната ДНК , изследвайки броя на накъсаната или фрагментирана ДНК във семенната проба. Тези нарушения в молекулата на ДНК са показателни за нарушения в нейната функция. Сигнификантни ДНК нарушения са показателни за невъзможност от страна на сперматозоидите, като цяло в еякулата, да оплодят яйцеклетка. Също така дава информация на лекуващия лекар за избор на най-подходящата АРТ процедура.

Микроделеция в Y – хромозомата – основно се изследва при мъже, които имат много малкък брой сперматозоиди (олигозооспермия) или никакви сперматозоиди (азооспермия) в еякулата, и няма данни за наличие на обструктивни причини. Този тест открива липсата на малки фрагменти в ДНК молекулата на Y хромозомата. Функцията на тези гени се свързва с мъжкия инфертилитет. Има три основни типа делеция: AZFa – рядко се наблюдава и е с най-тежки последици – няма шанс да се произведат сперматозоиди; AZFb – няма документирани данни за намерени зрели сперматозоиди след хирургическа интервенция; AZFc – най-често срещаната делеция. При този тип делеция успешна екстракция на сперматозоиди чрез хирургическа намеса се наблюдава в 2/3 от случаите.

# 744
Деа,при първото ни инвитро бяхме със смесено оплождане.От 5 яйцеклетки 2 бяха ИКСИ и 3 оставиха ин витро.Най-хубавото ни ембрионче беше от ин витро оплождането.Друг е въпросът,че не се имплантира...
В момента съм между пункциь и трансфер на вторият ни опит.Този път настоявах за по-хард стимулация - получих я   bouquet В следствие на това док ми аспирира 15 яйцеклетки,от соито към момента имаме 12 ембриончета.В сряда на трансфера ще разбера какво е било съотношението IVF / ICSI този път и как се развиват шушките ни Praynig
Надявам се да има за замразяване,но още повече се надявам да забременея този път и да не са ми нужни снежинките.

Ние имахме подобрение в спермограмата основно в следствие на срирането на цигарите и свалянето на няколко килограма.Въпреки че га тъпках и с бйрканицата с мед и ФертилАйд,но твърде за кратко,защото половинката заяви ,че качва от тях и не ги ще  Mr. Green

# 745
Момичетa, дa зaдaм тъп въпрос, но ми е зa пръв път  Simple Smile
При зaписвaне нa чaс зa преглед online, обaждa ли се някой, зa дa се потвърди чaсa. Т.е. могa ли дa рaзчитaм, че имaм зaпaзен чaс.
Блaгодaря.

# 746
Момичетa, дa зaдaм тъп въпрос, но ми е зa пръв път  Simple Smile
При зaписвaне нa чaс зa преглед online, обaждa ли се някой, зa дa се потвърди чaсa. Т.е. могa ли дa рaзчитaм, че имaм зaпaзен чaс.
Блaгодaря.

Можеш да разчиташ, че ти е запазен часа.  Peace Няма да се обадят да ти потвърдят, но като отидеш в записания час и си въведеш ЕГНто ще те има в системата, че ти е запазен часа...

# 747
момичета,някоя от вас правила ли си е фетална морфология в клиниката?кога я правихте и доволни ли сте?

# 748
  • гр. София
Да, при д-р Михова. Правих в 11 г.с. + 6 дни, в 16 г.с., в 21-22 г.с. и сега ми предстои в 28-ма.
Изключително доволна съм.  Peace

# 749
  • София
Да, при д-р Михова. Правих в 11 г.с. + 6 дни, в 16 г.с., в 21-22 г.с. и сега ми предстои в 28-ма.
Изключително доволна съм.  Peace
май обърка темите  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт