Какво мислите за името РаЯн?

• 13 446
  • 45
  •   1
Отговори
Приемам предложения,нямаме конкретни букви.

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 15:53 от eccentric

# 1
Честно казано, не ми харесва. Сякаш момченцето е кръстено на някакъв американски актьор, поне аз с такова впечатление оставам.

Някъде го дават, че е с български корени и че идва от "рай", но въобще не ми звучи българско и не ми стои на място редом до Райко, Райчо и т.н.

Предлагам Радослав, Росен и Румен. Хубави български имена с прекрасни значения. Peace

# 2
И на мен не ми харесва това име.
С "Р" харесвам Радослав, Ростислав и Росен.
Иначе любими са ми Калоян, Деян, Павел, Калин, Даниел, Матей, Ясен, Явор, Андрей, Валери, Филип.

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 14:28 от invierno

# 3
звучи изкуствено и не на място.
Радослав за мъж.

# 4
Изобщо не ми харесва.

# 5
  • Сопот, Пловдив
На мен ми харесва Раян. С Р харесвам още Рафаил/Рафаел, Радослав, Ростислав, Райли.

Иначе ще е добре да има все пак някаква насока какви имена предпочита авторката да й се предложат - международни, с англоезично звучене, типично за България? От Раян си правя може би погрешния извод, че англоезичните са за предпочитане, затова давам и следните, по-скоро международни предложения - Доминик, Елиас, Максим, Филип, Давид, Антоан, Виктор, Даниел, Габриел, Емануел, Симон, Мартин. Иначе ето и още няколко мои любими мъжки имена - Ивайло, Маламир, Севар, Кардам, Джейми, Лиъм, Светозар, Светлин,  Светослав, Свилен, Фьодор, Деймън, Натанаил, Лъчезар, Матей, Галин, Калин, Григор, Далас, Атила, Велизар.

# 6
  • София
Отговорът ми зависи от фамилията на детето. Ако е с българско презиме и фамилия, не ми харесва тази комбинация. Аз предлагам Филип и Константин като имена.

# 7
Не очаквах подобни асоциации за името Раян. Таткото го предложи.На мен ми звучи като остаряло българско,но не и чуждоезично.Нещо като Траян,но без Т ,явно греша. А относно предложенията не съм сигурна какво точно търсим. Името на първото ни дете го избрахме много трудно. Имената които харесвам са Калоян, Матей, Дамян, Теодор, но бяха отхвърлени.

# 8
  • Сопот, Пловдив
А таткото не даде ли някакви предложения? Освен Раян, искам да кажа.

# 9
Не, за сега само мисли. Свързва всяко име с човек ,който познава и от там изборът му се ограничава. Имаме и доста време да решим не ни е фикс идея да мислим име. Когато се сетим някое се питаме един друг. Интересно ми беше как се възприема точно това име. Явно се свързва предимно с името Райън,което за мен е съвсем различно. Кардам е интересно,но предполагам реакцията ще е почти същата.

# 10
  • Сопот, Пловдив
Тук, във този подфорум, болшинството пишещи не гледа с добро око на англоезично име в съетание с типична българска фамилия, мисля, че на всички им прозвуча именно като Райън името, затова реакциите бяха такива. Кардам е име на български владетел, смятам, че ще се възприеме по-добре тук. Но пък аз съм забелязала, че извън подфорума, в реалността, много хора ррагират критично на подобни имена, чувала съм отрицателни изказвания за имена като Аспарух и Крум. Тук във форума пък преди време имаше спор доколко нормално за днешно време е да се ползва името Тервел. Та, винаги и за всяко име ще има и положителни, и отрицателни реакции.

# 11
  • Бургас
Котаракът ми се казва така. Аз си му го измислих и много му ходи.

# 12
  • София
И аз си мисля,че повечето хора свързаха Раян с Райън,а то и ударението и произношението е различно,но като се пише стават грешки:)
Иначе аз познавам Раяна,много мило момиче.
Харесвам стари български имена,но определено трудно се приемат от мнозинството,не че трябва да се робува на чуждото мнение,но все пак ще ходи на училище детето пък децата са много жестоки...
Аз харесвам Крум,Тервел,Калоян,Иван-Асен,Борис ми е много любимо също,ако имах втори син щеше да е Борис  Heart Eyes
Според мен ако на вас ви харесва Раян  си го ползвайте името,според мен е хубаво и различно,само не ми идва на ум някое мило галено име  newsm78

# 13
  • Бургас
Явно с РаЯн винаги ще се налага да обяснявате къде се пада ударението. Това няма да ви бъде особено приятно.
Аз съм Рая и докато бях ученичка името ми се срещаше рядко. И до днес ми е останал навик да го произнасям на срички, когато се представям, за да не ме чуват като Райна или Ралица.

# 14
Никога не би ми дошло наум, че Раян е старо българско име. Източникът ви достоверен ли е? Надали братята хамериканци тъкмо от нас са го взели.

Общи условия

Активация на акаунт