Какво мислите за името РаЯн?

• 13 465
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Раян ми харесва!
По принцип уж не харесвам чужди имена, ама на!
Радослав е хубаво, но ми е много дълго. И аз съм с подобно и в разните формуляри рядко ми стига мястото да си напиша трите имена.

# 16
  • София
И аз не мога да възприема Раян като старо българско име. За мен е погрешно изписан Райън. Ако много се напрегна да го тълкувам като женска форма на Раяна, тогава евентуално да, но така рискувате много хора да го възприемат с друго ударение, друго изписване и евентуални неприятни грешки.

Имена от рода на Тервел, Кубрат, Крум, Кардам също не са ми по вкуса (особено Кардам винаги ми напомня карданов вал  Blush Mr. Green ) - може би съм от малкото във форума, които не ги харесват Simple Smile

# 17
  • Варна
Аз сега видях, че авторката е сложила ударението в Раян на втората сричка! Shocked Така не ми харесва!

На мен Кардам ми звучи железопътно Blush, защото го свързвам а гр. Кардам от линията Варна-Добрич-Кардам.
От ханско-царските имена харесвам много Борис.

# 18
  • Най-красивата страна
Раян не ми харесва.
Росен Heart Eyes Руслан
Рафаел

# 19
  • Някъде на път....
Не ми харесва.  Naughty
Росен, Радослав, Румен....предлагам.  Peace

# 20
И аз не мога да възприема Раян като старо българско име. За мен е погрешно изписан Райън.
...
Имена от рода на Тервел, Кубрат, Крум, Кардам също не са ми по вкуса (особено Кардам винаги ми напомня карданов вал  Blush Mr. Green ) - може би съм от малкото във форума, които не ги харесват Simple Smile
+1 дословно  Shocked изказано моето мнение

# 21
Раян - интересно име, допада ми. Но зависи какви са и придружаващите презиме и фамилия.

# 22
Имам приятелка , кръсти си детето Рад , на дядо му , мъжа й е летец, вече са в Лондон , как се сетих за нея , не сме се чували от години Sad. Със сигурност няма да прави асоциация мъжа ти с никой , аз за първи път чух това име Hug

# 23
Ако се вгледате в символиката на името , е много силно име.
Ра, идва от Амон Ра, богът на Слънцето
Ян, енергията Ян, енергията на Слънцето
Самото име говори за много силно развито его
Ако се роди и в огнен знак  Grinning
 Изобщо не звучи като Райън, и ми харесва

Р символизира решителност, висока работоспособност, умение правилно да се анализира ситуацията. Много често човекът с тази буква в името може да бъде рязък и невъздържан в изказванията си. Трудно му е да се изкачва по служебната стълба и затова той понякога търси възможност да се реализира чрез свободно творчество. Това е широка натура, но непредсказуема в порива на емоциите. „Р” е рязък звук, на чувствителните хора той може да се стори неприятен.

А символизира старт, начало в най-широкия смисъл, а също обновление, възраждане. Съчетава се добре с другите звукове, не създава затруднения при произнасянето. Звукът “А” в името на човека му внушава бодрост, придава му сили за борба с трудностите.

Я символизира чувство за превъзходство, говори за самовлюбеност, стремеж да се завоюва всеобща любов, уважение и признание. Носителите му често дразнят околните с прекомерните си амбиции. Въпреки това „Я” се асоциира приятно с „галените” форми на имената и като цяло въздейства на слуха положително.
Н означава протест, вътрешна нагласа да не приема всичко случващо се безкритично, умение да „филтрира” получената информация, да отхвърля второстепенното и да оставя главното. „Н” говори за голяма трудоспособност и едновременно с това за отвращение към безполезната работа. Този звук не дразни околните, но с такъв човек ще се наложи дълго да се дискутира на всяка една тема. Такива хора винаги имат свое мнение и умеят да го отстояват.

# 24
Предполагам, че от другата тема е провокирана тази. Хареса ми идеята за българско Раян, но ме съмнява да се наложи като такова. Ще се възприема като чуждото Райън, което не е лошо. Дали се връзва с българска фамилия... вече се чувствам твърде много подфорумно обременена на тази тема и отказвам да преценявам.
За мое дете на сегашния ми акъл не бих го ползвала. Laughing

# 25
РаЯн ми харесва.

# 26
  • Монреал
На мен Раян ми харесва, но предполагам, че ще се наложи да обяснявате всеки път, че не сте имали предвид Райън.

# 27
  • София
Ама то като се произнесе РаЯн се се чува много ясно,че няма общо с грешно написано рАян.
Убедена съм,че половинато от потребителите,които писаха не са забелязали,че се има предвид Траян без Т /така май по-лесно се разбира идеята за името/,а не английското име Райън,което с имената попов христов например ще е като на свинче звънче:)

Аз междувременно му измислих и галено име на РаЯн - Яни  Heart Eyes
Даже колкото повече го мисля това име повече ми харесва:)

# 28
  • София
Аз пък съм убедена, че като се напише Раян, изобщо не е ясно кое откъде идва и къде му е ударението Simple Smile

# 29
  • UK
Аз тактично прескочих темата в началото, но сега видях корекцията в заглавието. Simple Smile РаЯн ми харесва, Райън категорично не. В друга тема обаче казах, че не бих го ползвала, заради честото объркване с второто.
Сега видях и женския вариант Раяна, харесва ми много, трудно би се объркало ударението. Много сладко. Траян и Траяна не харесвам. Не че пита някой.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт