ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 353
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 615
  • SA
Цитат
ЯЖТЕ САМО МЕСА ОТ ЖИВОТНИ С ПО-НИСКА ТЕЛЕСНА
ТЕМПЕРАТУРА ОТ ЧОВЕШКАТА
Не е добре да се ядат меса от животни с по-висока телесна теМпература
от нашата- като говеда и пилета, защото техните животински мазнини се
втвърдяват в кръвния ток на човека.
Много по-добре е да се консумират
меса от животни с по-ниска телесна температура, като рибата, защото
рибеното масло се втечнява в тялото ни и дори прочиства артериите

Joy
Божеее, някои явно си представят как буци от мазнини си циркулират в крьвния ток и запушват де що видят по пьтя.  ooooh!

# 616
Само да вметна набързо, че майка ми се хранеше именно според копираната от книгата диета и разви агресивен рак, а уж избягваните храни били точно канцерогенни

Отделно, чела съм книгата, няма такава смешка
 Laughing

А и аз лично смятам за вредни всички книги и филми, с които вегетата се самонасъскват
Обикновено няма нищо вярно в тях, ама им е силно важно да вярват в тях и представеното в тях насилие над животните,  за да устискат и да продължват да се извисяват
Само дето не искат да им се напомня колко хиляди животни е убило земеделието, за да си получат фуража в чинията
Лицемерието грам не им е чyждо, мдааа

На тема "щастливи крави", шведските са точно такива
Лятното полугодие са навън и се прибират само ако пожелаят
Отделно има и летни лагери за крави, разнасят ги по разни острови да сменят малко обстановката и тревата

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 11:34 от Анонимен

# 617
ами съжалявам да го чуя Confused, както казах аз съм в началото и всичко ми изглежда много добре. явно по-натам се развива книгата зле. но ще я дочета, за да си съставя собствено мнение.

# 618
Всъщност наскоро разбрах, че алоето и други билки, които са с известен антиканцерогенен ефект, когато се приемат в големи дози и превантивно, са канцерогенни.

# 619
  • Sofia
.... и за гинко билоба се оказа,че има опасен ефект при предозиране

# 620
Всъщност наскоро разбрах, че алоето и други билки, които са с известен антиканцерогенен ефект, когато се приемат в големи дози и превантивно, са канцерогенни.

От къде го разбра? Не се заяждам, интересувам се само от източника.

# 621
Абсурд е да приема насериозно диета, състояща се от 50% въглехидрати. Като добавя и препоръката за соя, съм без коментар. Единствено за млечните съм съгласна - просто в 90% мляко няма и са бъркоч от незнайно какви химии.

# 622
10 цента, то и аз я четох по диагонал, но все пак не е за подценяване факът,
че докторът се стреми да е в полза на болните си пациенти (книгата май е основно
за тях). Впечатли ме с това, че всичките пациенти, които му са се доверили, впоследствие
не развили рецидиви и метастази.

# 623

От къде го разбра? Не се заяждам, интересувам се само от източника.
От моя близка, фармацевт. Отдавна се интересува от билките, техния ефект върху организма на кърмачките и не само, както и от действието на билките при комбинирането им с други билки или химични субстанции. Бих могла да я попитам за източници, когато се видим, признавам си, че аз не съм я питала.Смятам, че твърдението е в следствие на четене на научна литература по темата, не е базирано на вестникарски статийки.

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 12:43 от Ана2

# 624
Не е по темата, но и аз срещнах някъде, че алоето при болни в първи и втори
стадий на някакъв вид рак (без значение) причинявя нарастване на туморните клетки,
стимулира растежа им, така като стимулира и здравите клетки. Но за здрави хора
не знаех, че може да има канцерогенен ефект. Нещо подобно съм срещала и за
ехинацеята, но пак подчертавам- при болни в начален стадий.

# 625

Това ми се стори най-съществено от книгата Ензимният фактор-

ЯЖТЕ ПЪЛНОЦЕННИ ЗЪРНЕНИ ХРАНИ, АКО Е ВЪЗМОЖНО
ОТ Т.НАР ОРГАНИЧЕН ВИД
Кафявият ориз, пълноценните, нерафинирани зърна и бобовите култури,
както и ферментиралите храни са много добри. Яжте шепа бобови зърна
всеки ден. Те съдържат повече протеин от месото, както и много други
елементи, включително витамини, минерали и селен.
ЯЖТЕ САМО МЕСА ОТ ЖИВОТНИ С ПО-НИСКА ТЕЛЕСНА
ТЕМПЕРАТУРА ОТ ЧОВЕШКАТА
Не е добре да се ядат меса от животни с по-висока телесна теМпература
от нашата- като говеда и пилета, защото техните животински мазнини се
втвърдяват в кръвния ток на човека. Много по-добре е да се консумират
меса от животни с по-ниска телесна температура, като рибата, защото
рибеното масло се втечнява в тялото ни и дори прочиства артериите

Това, макар и в началото на годината, може да бъде обявено още сега за Щуротия на Годината!  Laughing

Veniz - Ма няма такова нещо, бре!  Sunglasses Мазнината от трътката на пилето НЕ СЕ движи ей така из кръвоносните съдове на човек! Има 100 преработки ПРЕДИ това, ей! И поради същите преработки рибните мазнини имат добър ефект. Той идва от различното съдържание на макро- и микронутриенти в двата вида месо и мазнини. За останалите видове - важи същата схема! Flutter

.... и за гинко билоба се оказа,че има опасен ефект при предозиране

С предозирането на КОЕ ДА Е нещо (билка, не-билка, храна) се получава същия ефект! И обратно - всяка отрова, взета в подходящо малко количество - е лекарство!  Peace

# 626
Цитат
аз лично смятам за вредни всички книги и филми, с които вегетата се самонасъскват
Определено разни сайтове и блогове из Интернет-пространството, от които месоядните черпят "вдъхновение",  дават най-достоверната информация .....дааа......     Joy

Когато попадам и чета разни статии/книги/материали, съм по-склонна да се доверя на думите на лекар, споделил своя над 40-годишен успешен опит в лечението на хиляди пациенти, отколкото на думите на леля Ингрид от Северна Европа, която яла месо три години и не й се развалил нито един зъб.

В Бг щастливи крави, за серийно производство , няма.

# 627
А, точно, Краси щях да пиша, че тукашните потребителки са явно по-начетени от световноизвестни
доктори.

# 628
Че ние си имаме и родни доктори вегани - Гайдурков, Емилова.

# 629
  • I want it all and I want it now.
Има такова предаване по ТЛС или ФЛН за една клиника . В която представят различни хора, който са вегани, вегетарианци  и др. начини на хранене. Повечето имат , някакво заболяване , което може да се излекува чрез правилно хранене.  Винаги има и един човек, който е с крайност в храненето. За една седмица им правят пълен медицински преглед и ги насочват към храни ,който трябва да ядат.
 Представиха един млад човек ,който се хранеше само с плодове. Оказа се ,че костите са му като на 50 годишен човек и има голяма вероятност да развие диабет. Момчето, беше на около 20 години.
Всеки може да си направи изводите сам за себе си.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт