ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 628
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 705
аз доколкото схващам вие под вегетарианци разбирате вегани. т.е хора които изобщо не поемат животински продукти. вегетарианците не ядат месо. ядат млечни и яйца, или млечни или яйца. веганите са крайни случаи, като суровоядците или тези хора, които са само на пържоли и масло.
това ли е драмата, как веганите си набавят б12, -  ами купуват си Nutrition yeast,  ядат продукти с добавени вит Б12, и готово. както аз пия фолиева киселина и витамини ( о, ужас, пия синтетични витамини:)) , или селен, така те ядат тофу обогатено с вит Б12 или ядат мизо. голяма драма:)

adelinda, излишно е ако си веган да ядеш водорасли и екзотични гъби, в които има (няаккво) количество Б12, просто и да го има е в толкова малко количество, че се водят 'ненадежден източник". Но ако си вегетарианка ядеш мляко, сирене, яйца, нямаш проблем нито с вит Д, нито с б12.

# 706
а какви са тези незаменими неща, които не могат да се намерят другъде , освен в месото

Витамин В12. Затова е нужно да се приема като добавка, особено при бременни, кърмачки и малки деца.

аз не случайно подчертах месото. прословутият Б12 освен че се намира в яйцата , млякото и някои сирена може успешно да се добавя към продукти за вегани.
но аз не говорих за това.
питах за нещо което наистина го няма никъде другъде освен в месото, поради което е абсолютно задължително децата да ядат месо.

На мен не ми е известно-по принцип месото може да отпадне и да се покрива от останалите жив. продукти,но все пак не мисля,че едно дете трябва да се ограничава в избора му,защото това влияе и на психиката му.
Освен това е подрастващ организъм,друга енергетика.

# 707
  • София
Добре,да оставим храната.Как звучи да се обличате от ВУ,да ползвате домашни сапуни,козметика,препарати?
Аз обличам себе си от ВУ.Обувки си купувам нови ,кожени и много качествени в повечето случаи.Нося ги години наред.Козметика не ползвам.В смисъл кремове за лице,установих за себе си,че немога и няма как да спра времето.Та приех,че ще си имам и бръчки и сиви коси.Немога и не се гримирам.За децата си обаче купувам нови дрехи.Стремя се максимално да пестя и вода и ток.Шампоани ползвам български бебешки.Лекарства не пия,даже и за главоболие там стандартните.Едното ми дете е боледувало само 1 път досега-на 3 годишна възраст.В момента е на 9.Другото обаче е по-кекаво и боледува.Витамини не поема никой синтетични.Ааа имам една страст-кафето.Чудя се дали да го заменям,че го обичам.

Можеш да замениш ВУ с аутлети. Козметиката не се ползва само за спиране на времето, а за поддържането на кожата в добро състояние. Сиви коси не бих допуснала да имам, слава Богу, все още нямам и не се боядисвам. И аз не се гримирам, само червило слагам понякога. Лекарства и синтетични витамини не пия. Кафето, от какъв зор ще го заменяш?

# 708

питах за нещо което наистина го няма никъде другъде освен в месото, поради което е абсолютно задължително децата да ядат месо.

Не мисля , че има такова. Скоро даваха за едно ромче , умряло от анемия ,  родителите не бяха вегетарианци , а крайно бедни и невежи с какво да хранят.  Cry

# 709
?сът беше, че не можеш да си убеден в нещо ( например да си християнин, или ислям) и да оставиш 'децата да си решат сами като пораснат). Това е нелогично - ти в целия си живот живееш по определени принципи, които са твое верую и няма да ги предадеш на децата си, напротив нали затова има напр. 'християнско семейство', защото вярващите хора вярват, че това е правилния път и възпитават и децата си в него. Според мен е същото и с вегетарианците. Ти като отгледаш детето ти в един дух, няма как да му липсва нещо, което не познава. Пътят е точно обратния. Не можеш да направиш от нищо-нещо и да оставиш всичко на времето. Нали нещо се случва в това семейство - добро/зло, разни категории морални, порядки се усвояват, учиш го постоянно на това, което смяташ че е правилно. После то като порасне следва бунт, борба, осмисляне и промяна, ако е желана, убедена.

# 710
а какви са тези незаменими неща, които не могат да се намерят другъде , освен в месото

Витамин В12. Затова е нужно да се приема като добавка, особено при бременни, кърмачки и малки деца.

Бирата , бирената мая, фурмите и сусамовия тахан ги има, мога да снимам етикети със съдържанието ,на  което е описано. Също спирулина , вид водорасло , което аз не консумирам.

Това за сусама и фурмите ти ли го измисли?Във въпросната спирулина има някакви аналози.

Оr ,не живеем в трайно слънчево затъмнение, можем да си го набавим и от слънцето , както сама си написала. Ти от месото как си го набавяш , след като ядеш месо от животно , което слънчева светлина вижда по път за кланицата само.

Ти може да не живeeш в затъмнение,но прекарваш ли достатъчно време навън?Освен това светлината през годината е с различен интензитет.
Аз месо не ям както писах,но ползвам останалите продукти на щастливи животни.Освен слънцето има и специални лапми,които го имитират,защото без светлина кокошките ще спрат да снасят.

# 711
  • София
?сът беше, че не можеш да си убеден в нещо ( например да си християнин, или ислям) и да оставиш 'децата да си решат сами като пораснат). Това е нелогично - ти в целия си живот живееш по определени принципи, които са твое верую и няма да ги предадеш на децата си, напротив нали затова има напр. 'християнско семейство', защото вярващите хора вярват, че това е правилния път и възпитават и децата си в него. Според мен е същото и с вегетарианците.

А според мене, едното няма нищо общо с другото. Начинът на хранене няма нищо общо с религия, морал и пр. Не случайно, Христос е казал, че не е важно какво влиза в устата, а какво излиза.

# 712
?сът беше, че не можеш да си убеден в нещо ( например да си християнин, или ислям) и да оставиш 'децата да си решат сами като пораснат). Това е нелогично - ти в целия си живот живееш по определени принципи, които са твое верую и няма да ги предадеш на децата си, напротив нали затова има напр. 'християнско семейство', защото вярващите хора вярват, че това е правилния път и възпитават и децата си в него. Според мен е същото и с вегетарианците.

А според мене, едното няма нищо общо с другото. Начинът на хранене няма нищо общо с религия, морал и пр. Не случайно, Христос е казал, че не е важно какво влиза в устата, а какво излиза.

Каквото и да влиза , все л... излиза , това сега го чувам  Thinking Аз знам ,че Исус е бул вегетарианец  Naughty

Оr, лампите вит. Д дали правят  newsm78, съмнявам се. Както казах , ще снимам етикети със съдържанието . Още утре мога да публикувам , защото не пиша от мой комп.

Не съм си го измислила за сусама и фурмите, утре ще снима и ще кача снимки , че не съм на мой комп. Сусамовия тахан ми е донесен от Турция , фурмите са внос от там в бг. източници не намирам това инфо , в чужди форуми е обсъждано.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 22:32 от adelinda

# 713

аделинда,
Цитат
Although some vegans may get vitamin B12 from inadequate hand washing, this is not a reliable vitamin B12 source.   
Mr. Green

# 714
  • SA
Цитат
Добре,да оставим храната.Как звучи да се обличате от ВУ,да ползвате домашни сапуни,козметика,препарати?
Аз обличам себе си от ВУ.Обувки си купувам нови ,кожени и много качествени в повечето случаи.Нося ги години наред.Козметика не ползвам.В смисъл кремове за лице,установих за себе си,че немога и няма как да спра времето.Та приех,че ще си имам и бръчки и сиви коси.Немога и не се гримирам.За децата си обаче купувам нови дрехи.Стремя се максимално да пестя и вода и ток.Шампоани ползвам български бебешки.Лекарства не пия,даже и за главоболие там стандартните.Едното ми дете е боледувало само 1 път досега-на 3 годишна възраст.В момента е на 9.Другото обаче е по-кекаво и боледува.Витамини не поема никой синтетични.Ааа имам една страст-кафето.Чудя се дали да го заменям,че го обичам.

Еее, стига де, как ще отказваш кафето?
По отношение на козметиката - в миналото си мислех, че използването на елитна такава е определящо за доброто сьстояние на кожата. По онова време карах главно на плодове, зеленчуци, че често и глад. Ами с времето разбрах, че основно значение за хубавата кожа имат хубавата и пьлноценна храна, предпазването от сльнце и цигарен дим. Е, хубаво е да се използва някое хидратиращо кремче, или натурално масло ( кокосово, какаово), но козметиката не е определяща.
Виж, сиви коси и аз като Alexandria37 не харесвам и не бих се отказала от боя за коса.
Иначе лекарства сьщо не пия , единствено вит.Д от време на време и рибено масло, които сьм преценила, че са ми необходими.
Оr ,   bouquet Ако всички вегетарианци и вегани имаха твоите познания, отношение кьм храненето и толерантност, май тая тема нямаше и да сьществува. Но е чудесно е да се общува с информирани и позитивни хора ( пример за такьв ми е Вери , без значение, че се храним по доста различен начин).

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 22:40 от kameloth

# 715
  • София

Каквото и да влиза , все л... излиза , това сега го чувам  Thinking Аз знам ,че Исус е бул вегетарианец  Naughty

Ми прочети Библията и може да понаучиш нещо. Христос не е бил вегетарианец. Преди 2 хил. год. вегетарианството не е било на мода, не е съществувало дори.

# 716
Вегетарианството е много старо , имало го е преди Христа , не и в района в който е живял разбира се ,но и не знаех , че Христос е следвал моди и е живял според общоприетите хорски разбирания  Thinking не ми трябва да прочета библията за да го знам.

# 717
Аз съм твърдо за яденето на месо.
Също така за мен е престъпление малки деца и подрастващи да бъдат подлагани на режима на веганите.

# 718
Оr, лампите вит. Д дали правят  newsm78, съмнявам се. Както казах , ще снимам етикети със съдържанието . Още утре мога да публикувам , защото не пиша от мой комп.

Не съм си го измислила за сусама и фурмите, утре ще снима и ще кача снимки , че не съм на мой комп. Сусамовия тахан ми е донесен от Турция , фурмите са внос от там в бг. източници не намирам това инфо , в чужди форуми е обсъждано.  Simple Smile

Има и такива,ама надали ги използват за кокошките-а и без това тяхното зрение  е различно от това на хората.Така или иначе при фабрично отгледаните вит Д. не е толкова колкото при свободно пасящи,ама все пак го има.

И аз има турски тахин,никакво инфо няма за вит Б12(то не че в магазина няма много видове),фурмите ми са ливански-също липсва..Може твоите да са дообогатени.

Мерси, kameloth  Simple Smile.При мен светогледа ми се разшири в резултат на духовните учения,мантри и енергии,както ги нарича Andariel Laughing

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 22:49 от Оr

# 719
в тази тема вегани има ли?

Общи условия

Активация на акаунт