ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 196
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 945
  • София
Най-хуманно е да се самоубиваме, ама не е нужно да стигаме до крайности.

Не е най-хуманно да се самоубиваме, защото човек, който не обича себе си, не може да обича и околните. Да не говорим, че от религиозна гледна точка, самоубийството е по-тежък грях от убийството.

# 946
  • Пловдив
Нарича се алтруизъм май, когато предпочиташ чуждото благо пред собственото си.
Иначе прекалените светци, прекалените вегани и прекалените месоядни и хората с прекалено чисти прибори на мен не ми се нравят.

# 947
Назад прочетох страшната глупост, че сладкото от диви пращяло от вит Ц. Вит. Ц е един от най-неусточивите и при термична обработка се разпада, дори сок, оставен на стайна Т зза 10 минути, вече съдържа наполовина по-малко вит Ц от току-що изстискания. Сладкото от диви ягоди пращи най-вече от захар.

# 948
  • София
Я си представете ако в един момент всичките милиарди хора спрат да ядат месо колко въглероден диоксид ще се освободи в атмосферата, а?
Защо?

# 949
  • София
Назад прочетох страшната глупост, че сладкото от диви пращяло от вит Ц. Вит. Ц е един от най-неусточивите и при термична обработка се разпада, дори сок, оставен на стайна Т зза 10 минути, вече съдържа наполовина по-малко вит Ц от току-що изстискания. Сладкото от диви ягоди пращи най-вече от захар.
Същото и за черния дроб. Без захарта Simple Smile

# 950
  • София
Най-хуманно е да се самоубиваме, ама не е нужно да стигаме до крайности.

Не е най-хуманно да се самоубиваме, защото човек, който не обича себе си, не може да обича и околните. Да не говорим, че от религиозна гледна точка, самоубийството е по-тежък грях от убийството.

Е как да го кажа? Анималистично? Mr. Green

Хайде да си говорим за месо поне.
Между другото, покрай разните Дискавърита и филмите за Аляска и Планинските мъже, голямата вече приема съвсем нормално лова и коленето и знае откъде идва месото.
Даже сега за всяко нещо ме пита от какво животно е и от коя част на животното.

# 951
  • Пловдив
Ами, защото сме отгледали доста животни за месо и ако днес решим да не ги ядем, те ще продължат да плюскат храна и да се множат и да отделят въглероден диоксид. Да не говорим, че ако ние не ги гледаме 90% от тях няма да се справят сами. Ще ни остане избора да ги направим домашни любимци и да ги гледаме и хрантутим до дълбока старост.
L'Agent детето ти може да ми стане колежка, когато порасне още малко.

# 952
  • София
Ами, защото сме отгледали доста животни за месо и ако днес решим да не ги ядем, те ще продължат да плюскат храна и да се множат и да отделят въглероден диоксид. Да не говорим, че ако ние не ги гледаме 90% от тях няма да се справят сами. Ще ни остане избора да ги направим домашни любимци и да ги гледаме и хрантутим до дълбока старост.

Пухито, като ветеринар знаеш, че ако изведнъж спрем да ядем месо, поради икономическа неизгодност ще се наложи животните да се убият и изгорят.

Може, може да ти стане колежка. Засега сме започнали с папагал с прякор "Фрикасе". Mr. Green

# 953
  • Пловдив
Пак много жестоко го каза.
Ние нали ще спрем да ги ядем, защото сме животнолюбци. Няма да ги избием я, като няма да ги ядем.

# 954
  • София
Пак много жестоко го каза.
Ние нали ще спрем да ги ядем, защото сме животнолюбци. Няма да ги избием я, като няма да ги ядем.

Ние може да сме животнолюбци, ама световната икономика не спи.
Даже веганската мода е измислена за печалба.
Че и аз съм в тоя "здравословния" бизнес.

# 955
Иначе прекалените светци, прекалените вегани и прекалените месоядни и хората с прекалено чисти прибори на мен не ми се нравят.

Laughing
За това ще си седиш сама.

# 956
Вчера изгледах 1 минута от репортаж, дано го намеря да ви го копна. Селяни животновъди разговарят помежду си за това, че бг е подписала европейската конвенция за хуманно отгеждане на селскостопански животни. Общо взето повтаряха 1 фраза:''Те ни съ подиграват, ве, подиграват съ с хората!''
Държаха в ръце ножове, а 1 даже шило. Mr. GreenНапомниха ми за хоръра Хостел. Twisted Evil
И журналистът им вика:
- Животните не трябва да изпитват болка, студ, глад...
Един от животновъдите се замисли дълбоко и отсече:
-Да, подиграват ни съ! На нас, на хората! Европейциии... Naughty

# 957

Тук е моментът да цитирам любителката на животни Пънки, която толкова мрази човеците, че си мечтае за умна човекоубиваща бомба
Ако намеря цитата, ще го пусна

Ауууу. tooth Някак не звучи особено духовно това. Whistling

# 958
  • Пловдив
Цитат

Laughing
За това ще си седиш сама.

Това пък от къде? newsm78

# 959
И журналистът им вика:
- Животните не трябва да изпитват болка, студ, глад...

Принципно и за хората се отнася, но в България, особено зимния сезон, доста хора изпитват глад, студ и болка. Пенсионерите си седят масово без парно, а болните умират необезболени. Така че, прави са били селяните, че ни се подиграват.

Общи условия

Активация на акаунт