ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

  • 63 173
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 960
  • Мнения: 2 761
Цитат
Нарича се алтруизъм май, когато предпочиташ чуждото благо пред собственото си.
Иначе прекалените светци, прекалените вегани и прекалените месоядни и хората с прекалено чисти прибори на мен не ми се нравят.

 Laughing
За това ще си седиш сама.

Това пък от къде? newsm78

От намирането на кусури на другите.

# 961
  • Мнения: 62
Споко, смърт нема! Grinning просто умното и способно да оцелява човечество ще се инкарнира на некоя друга планета, без животни и растения, гола, скалиста, недружелюбна, и ще я облагороди. Wink Simple Smile
Просто там нема да има животни за да ги изтезава за благото си в опити, нито гори, които да изсича, котки, по които да стреля за развлечение...
Сам само на скалите, без пчелите и горите...
Нали прочетохте за самоубийството на 300 делфина, ина още, ина още...
"Сбогом и благодарим за рибките!''

# 962
  • Пловдив
  • Мнения: 2 137
Сега пък кусури?
Просто казах, че прекаленото не е добре. Трябва някакъв баланс да има.

# 963
  • Мнения: 2 973
И журналистът им вика:
- Животните не трябва да изпитват болка, студ, глад...

Принципно и за хората се отнася, но в България, особено зимния сезон, доста хора изпитват глад, студ и болка. Пенсионерите си седят масово без парно, а болните умират необезболени. Така че, прави са били селяните, че ни се подиграват.
  202uu
На кого му пука за хората, важното е животните да не измират. А и нали повечето хора са от онези "изроди" и "убийци на животни", тъкмо без тях света ще стане по-добър! Tired Face

# 964
  • Мнения: 22 036
Я си представете ако в един момент всичките милиарди хора спрат да ядат месо колко въглероден диоксид ще се освободи в атмосферата, а?
Защо?


Защото е доказтоано, че в атмосферата се отделят доста повече газове от екстрементите на добитъка, от колкото от колите. Това пак е "нож с две остриета" в да речем тезата на месоядните, защо ние го отглеждаме този добитък, но резултатът ще е пагубен.
Както и да е, нарушаването на която и да е хранителна верига, води до проблем. Трябва да има и хищници , иначе всичко измира.

# 965
  • Мнения: 9 992
Назад прочетох страшната глупост, че сладкото от диви пращяло от вит Ц. Вит. Ц е един от най-неусточивите и при термична обработка се разпада, дори сок, оставен на стайна Т зза 10 минути, вече съдържа наполовина по-малко вит Ц от току-що изстискания. Сладкото от диви ягоди пращи най-вече от захар.


Вит. Ц(аскорбинова киселина)   Водоразтворим. Участва в клетъчните окислително-редукционни процеси, в обезвреждането на токсични вещества в организма, укрепва стените на кръвоносните съдове, стимулира естествения имунитет   пресни плодове и зеленчуци, в по-големи количества в шипки,цитрусови плодове като лимон/и, люти чушки, касис, ягоди, пипер, магданоз, коприва, спанак   100–600 (при отслабнал имунитет, бременност)   При системен недостиг настъпва скорбут и намалена съпротива към инфекции.   При термична обработка намалява съдържанието си. Предозиране е невъзможно. Идентифициран от Джеймс Линд през 1747 г.

Прочети етикета на хляба ,който купуваш и почти на всички слагат въпросната киселина или витамин . Ор , ти разбираш от свинска мас  и свинско ,но моля те  Joy

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 14:23 от adelinda

# 966
  • Мнения: 24 054
Изобщо не вярвам норвежците да са изкарали само на сладко от ягоди, обаче е вярно, че хора, разчитащи на сладка и конфитюри, за да си набавят витамин С, едва ли ще умрат точно от скорбут, защото най-вероятно преди това може да развият диабет. Пък и по принцип северните народи са силно месоядни, много риба ядат (като херинга), но и на лосовете не прощават. Между другото, сещам се точно за случай, когато една от експедиите до полюсите беше оцеляла именно защото изяждат кучетата, за разлика от другата експедиция, с която се съревноваваха и която беше тръгнала с моторни шейни. Беше много известен случай, ще потърся информация, ако някой има желание.

# 967
  • SA
  • Мнения: 3 349
Назад прочетох страшната глупост, че сладкото от диви пращяло от вит Ц. Вит. Ц е един от най-неусточивите и при термична обработка се разпада, дори сок, оставен на стайна Т зза 10 минути, вече съдържа наполовина по-малко вит Ц от току-що изстискания. Сладкото от диви ягоди пращи най-вече от захар.


Вит. Ц(аскорбинова киселина)   Водоразтворим. Участва в клетъчните окислително-редукционни процеси, в обезвреждането на токсични вещества в организма, укрепва стените на кръвоносните съдове, стимулира естествения имунитет   пресни плодове и зеленчуци, в по-големи количества в шипки,цитрусови плодове като лимон/и, люти чушки, касис, ягоди, пипер, магданоз, коприва, спанак   100–600 (при отслабнал имунитет, бременност)   При системен недостиг настъпва скорбут и намалена съпротива към инфекции.   При термична обработка намалява съдържанието си. Предозиране е невъзможно. Идентифициран от Джеймс Линд през 1747 г.

Прочети етикета на хляба ,който купуваш и почти на всички слагат въпросната киселина или витамин . Ор , ти разбираш от свинска мас  и свинско ,но моля те  Joy

Аделинда, какво смешно видя в постинга на Янечек ? Да, жената разбира и от мас , и от витамини.  Simple Smile Вит.С е неустойчив на високи температури и в никакво сладко, варено часове наред, не може да се сьдьржа.
И не е нужно да цитираш извадки от Уикипедия, хората са грамотни и сами могат да си направят справка, ако желаят. ( и лична молба - това "еле", което ползваш редовно , както и забележки от типа - "Ти поне ще разбереш, не си глупава" ми действат така , както на теб думата "мас"  Embarassed)

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 14:45 от kameloth

# 968
  • Пловдив
  • Мнения: 2 137
Аскорбинова киселина се добавя при различни поризводства в хранително вкусовата промишленост не като витамин, за да е продукта по-полезен, а като средство, което да има антиоксидантен ефект, да помогне за избелването на продукта или да предотврати посивяването на месо например при варене. В колбасите се добавя аскорбинова киселина или натриев аскорбат, не се коментира колко от него остава в крайния продукт в активна форма, важното е като ги варим да не излязат след термична обработка, като вареното у дома месо (бяло сиви или, като немския вайс вурст), а да са приятно розови. Сега, за ад ен слушам, че са розови от боя ще довърша. Сегашните са розови от боя, но не и едновремешните, аскорбинова киселина се е слагала в малотрайните колбаси от 80-те години на 20-ти век или дори по-рано, съгласно БДС от онова време.

# 969
  • Мнения: 14 651
Двете информации за вит Ц просто се допълват и не си противоречат с твърдението, че сладкото от диви ягоди няма никакъв вит Ц. Пиша, в случай че някой не знае и се заблуди, че може да си набавя витамини от консервирани плодове.
Не случайно, когато искаме да извлечем вит. Ц от шипките, при това пак е частично, не правим отвара, а запарка или т. нар "шипково вино", което се прави със студена вода и пием възможно най-бързо. В мармалада от шипки няма вит. Ц, нищо че в шипките има.
Аскорбинова киселина се добавя като стабилизатор в храните, в хляба не знам дали се добавя, защото хляб отдавна не купувам.

# 970
  • Мнения: 9 992
Не остава в същото количество но се запазва. В черен телешки дроб 0.07 , ако това е количество за завист Thinking. Питайте гугъл  и не си го измислям , чела съм го  Wink Преди за измирали масово по-корабите и накрая киселото зеле ги е спасило . Да, ако се яде с кисело зеле , няма страшно , в киселото зеле е в изобилие.  


Шипково вино се прави с варени шипки . Щом се разпада на ниски температури , запарка не правиш на 40 градуса . Важното е да спорим , сега 10 страници може да се поинатите по въпроса, както за мастта, за жалост това не ви прави "прави " Crazy

# 971
  • Мнения: X
Понеже през няколко поста се повтаря, че заради изхранването на вегетарианците се изсичали гори и т.н., та ми е интересно:
Къде и как се отглежда фуража, необходим за изхранването на милионите говеда/прасета/пилета,  които после "кацат" в чиниите ви?    Laughing  Може би на Марс?

Скрит текст:
2/3 от земеделската продукция на планетата отива за изхранване на животните, които ядете.
1/3 отива за храна на хората, без значение месоядни или не.

# 972
  • Мнения: 9 992
Изобщо не вярвам норвежците да са изкарали само на сладко от ягоди, обаче е вярно, че хора, разчитащи на сладка и конфитюри, за да си набавят витамин С, едва ли ще умрат точно от скорбут, защото най-вероятно преди това може да развият диабет. Пък и по принцип северните народи са силно месоядни, много риба ядат (като херинга), но и на лосовете не прощават. Между другото, сещам се точно за случай, когато една от експедиите до полюсите беше оцеляла именно защото изяждат кучетата, за разлика от другата експедиция, с която се съревноваваха и която беше тръгнала с моторни шейни. Беше много известен случай, ще потърся информация, ако някой има желание.

Филм се снима за тях , точно те измряха почти всички и са бедствали много , моторни шейни тогава е нямало , ще ме извиняваш. Филма се снима , защото са амерканци мисля , голям шум около тях. Точно с тях са се съревновавали норвежците , които са останали в медийна сянка , а са минали много по безпроблемно, заради сладкото от ягоди и като цяло жители на по студен район са били много по подготвени и са знаели какво да си вземат , като храна и оборудване. Ескимосите ядат 23 вида растения ,ако не греша , мога да проверя . Никъде не съм написала само сладко то ягоди .

# 973
  • Мнения: 3 882
Имаше един слоган наскоро - ''Ако диабетът беше държава щеше да е третата по население в света."
до това води усиленото ядене на високо-въглехидратни храни - до изтощаване на панкреаса и до тази 'епидемия' в световен мащаб на диабет ...

# 974
  • SA
  • Мнения: 3 349
Имаше един слоган наскоро - ''Ако диабетът беше държава щеше да е третата по население в света."
до това води усиленото ядене на високо-въглехидратни храни - до изтощаване на панкреаса и до тази 'епидемия' в световен мащаб на диабет ...

Абсолютно!
Шипковото "вино" не се прави от никакви варени шипки. Сурови , сьс захар се оставят да ферментират вьв вода. Тази напитка е богата на вит.С.
А ескимосите си преживяват чудесно и само на риба, без никави растения. Нито скорбут развиват, нито каквито и да е дефицити. Дадох преди време линкове за наблюденията на В. Стефансон, ама кой да чете?
http://www.biblelife.org/stefansson1.htm

Общи условия

Активация на акаунт