ЮЛСКИ бебчета 2013 - тема 10

• 23 389
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, девойки. Вие може и да не ме помните вече, бях се включила преди няколко месеца като се роди бебока, после от края на октомври изчезнах и не бях имала възможност дори да ви чета. Бях на гости на майка ми в Кърджали, а интернета и почти през цялото време беше ужасен. Та затова не съм се вясвала, няма да мога и да ви прочета най- вероятно, много сте изписали. Извинявам се предварително, ако преповторя нещо.

Та най- напред да ви честитя Новата Година. Пожелавам на всички ви здраве и късмет.

И да ви попитам. Вчера бяхме на ваксина и днес ми е с 37,5- 37,6 температура. Чух се със сестра ми, каза че тя не давала нищо при толкова ниска температура, само да го наблюдавам. Джи пито пък каза да му дам Calpol или Нурофен, ама ми звучеше много незаинтересована, май не трябваше да и звъня за такава дреболия. Вие какво правите при ниска температура? Бихте ли дали нещо?

# 631
  • София
Орхидейке, нас повечето педиатрите ни съветват да не даваме нищо за Т под 38,5" . Но ако Т е след ваксина, зная, че май трябда да се дава лекарство  Thinking

murmeli, да не би пък да си в трета седмица вече? Хайде, поне някой да се похвали!  Hug

# 632
Аз бих дала панадол, и на нас ни се случи след ваксина много е кофти
Искам и аз да се включа във фейсбук групата че там съм по редовна:) това ми е профила: https://www.facebook.com/lilyana.kambourova?ref=tn_tnmn

# 633
Мерси, Сандалка. Ще го изчакам да се събуди и ако още е с температура ще му дам Нурофенче. А за по принцип ще си знам до 38,5 да не се притеснявам. Hug

# 634
Аз не давам нищо при тази температура след ваксина. Нормална реакция на организма, според мен е нормално до 24 часа да спадне. Ако се повиши до 38-38.5 и нагоре тогава. Всичките там панадоли, нурофени и тн. товарят излишно черния дроб на бебчето. Мое мнение.

Цитат на: Sandalka link=topic=757338.msg27130167#msg27130167 date=1389265989

[b
murmeli[/b], да не би пък да си в трета седмица вече? Хайде, поне някой да се похвали!  Hug

Не , не съм . Simple Smile Засега.  Joy Много ми се иска второ , на възраст съм та не бива да го отлгам дълго, но отвреме навреме така се сривам емоционално, че ме хваща страх ако имам 2. Пък бебка спи при нас и ако има и второ ,цялата стая трябва да стане легло и да се търкаляме като шишета. Провалена съм засега с приучаване към креватчето. Ето вчера бях зверски уморена, не можах да приспя бебка добре в 23.00 и мъжа ми я примъкна в нашето легло отново  Tired А онзи ден успяхме да я сложим в нейното и имах тооолкова място за спане.Да видим тази вечер.

# 635
Да се оплача малко , София адски се сърди като и взема нещо,което държи и си е харесала в момента.Дере се от инат ужасно. При педиатърката онзи ден едва и измънах един гумен динозавър от ръцете.Рева като магаре , повече за дино , отколкото от убождането.

# 636
Агнес, тази история с Божко много ме развълнува. И доста се потресох, защото не предполагах, че когато детето е настанено при приемен родител, то продължава да е кандидат за осиновяване! Представих си какво ще бъде, ако един ден дойдат осиновители от чужбина и вземат малкия със себе си, как  ще се раздели с рехабилитаторката, която със сигурност вече възприема като своя майка, както и тя с него?!? Много е тъжно, толкова е тъжно...

Карли, Сандалка приемните родители нямат право да осиновяват детето, за което се грижат. Незнам каква е логиката на това. Децата може би знаят, че някой ще ги осинови, но ако са по големи и разбират. Спомням си че тази жена говореше на Бобо за осиновяване и предполагам все още го прави, понеже ще е тотален шок за детето ако изведнъж го вземат. Срокът за одобрение за осиновяване и вземане на детето е до 5 дни. Хареса ли го някой кандидат осиновител и директно го вземат. Нямаш време и да се сбогуваш даже. Много е гадно.

Геийнорхид, и аз бих дала някакво обезболяващо след ваксина. Аз всъщност давам веднага след ваксината Тайлол или Нурофен.  Слагам и компреси с риванол на крачетата на ободеното място, че големи комбъли му излизат там и стават червени дори.

Дейзи аз вече два пъти отлагах ваксините и като се замисля АЗ ги отлагах, а не педиатърката. Първият път баткото беше с варицела, но то не пречело на ваксините, а последният път децата с ларингит и бебето на АБ, но ваксините! Казах директно, че е болен и няма ваксини сега. Трябва днес или утре да звънна да питам кога да ходя за консултация, че предният път минахме по никое време и нямам запис кога да ходя.

Сварила съм картоф и морков и само трябва да ги пасирам. Събужда се зверчето и мушкам в устата наджата. Любопитно ми е тази комбинация дали ще я яде. Чудя се утре дали да му мушна нещо ново в пюрето, понеже минаха 3 дни от моркова или да напая малко комбинации с морков с/без картоф или обратното и да го посвикна малко с тях двете.

# 637
Излязоха резултатите от кръв и урина и е идеална наща! Само лимфоцити завишени леко, но си знаех, че референтните стойности са за възрастни. Потърсих и се оказа, че за деца до 4г са други и там си е напълно в норми. Това го пиша за тези, които ще правят изследванията след мен, да не се притесняват да знаят - лимфоцитите за деца до 4г са от 50 до 70%.

Терп, още предния път като спомена за дядото белогвардеец и щях да ти пиша - мъжа ми и той има такъв дядо!  Simple Smile  Не знам подробности както ти знаеш, за съжаление и самия той не знае. Но фамилията стои! Забелязала ли със във Фейса, че фамилията ми е руска?  Simple Smile На един руски класик. Не е случайно, не е.

# 638
Влизам набързо само, не съм прочела всичко.

Мъхче, мога да ти изпратя празни бурканчета от пюрета Хип, вече имам доста. Не знам и аз защо ги събирам, но ето ако пожелаеш на теб могат да свършат работа  Hug .
Поръчката от M&S още не е тръгнала от Англия, тези Габко много дълго празнуваха...

Щях да пиша още нещо и забравих какво...  ooooh!

# 639
Само набързо Simple Smile После се връщам да чета.....вчера бяхме на ваксини,кръв и всички чудеса. Сега чакам за резултати. Дано всичко е наред.

Близначе....дай адрес на лични....планувам да отвлека Весето (без количка този път  Twisted Evil) и да се натресем на винце....може и час да уточниш Wink  Hug Hug Hug

# 640
Здравейте и от мен Simple Smile
Някой питаше за проходилка, та да кажа какво ми казаха на мен. Бях на една лекция с кинезитерапевт по съвсем други въпроси, но той се отплесна в един момент и почна да разказва как там където работи е пълно с деца с изкривявания, вследствие неправилния стоеж в проходилката. Най-вредно било ако детето не може да стъпи на цяло ходило, а се налага да е на пръсти, но често имало проблеми и ако е с прекалено сгънати крачета. Аз лично не съм виждала наживо дете в проходилка, и не знам колко високо стои, но при залитанията си можело да си удря бъбреците, така че категорично ни препоръча да не слагаме децата в проходилка.
Аз и първото не съм го слагала, когато почне само да се изправя, тогава.
За уредът за готвене, още няма 6 месеца малката и е на кърма, но предния път си поръчах уреда на Чико, защото е по-евтин от Авент. Наистина не спрях да го ползвам, изключително съм доволна, въпреки че на Авент изглежда малко по-удобен.
За урината - тъй като се опитвам да практикувам ЕБХ изобщо не ми е трудно да напълня контейнерче, та да помогна на тези, които не са успели до сега - най-лесно е да хванеш пишкане след сън. Събуди ли се детенцето до около 5 мин. ще се изпишка, досега не ми се е случвало да не хвана в този период. така че събуди ли се, събличайте и слагайте контейнера Simple Smile
Май имах и още неща, за които си бях набелязала да пиша, ама забравих Simple Smile

# 641
Аз не успявам да пиша за всичко, което съм прочела в темата и ме е развълнувало. Имайте едно на ум, че дори никой да не е изкоментирал или пък малко хора, то все пак не е останало незабелязано. Та, и аз се развълнувах от Божко! Браво, Агнес! Преди години и аз исках да ставам приемен родител, но не станах така че какво да се обяснявам. А приемните родители нямат право да осиновят детето, което отглеждат, за да се спази де юре, че нямаш право да избираш детето, което осиновяваш. Макар, че това се случва и чувам много грозни истории. Някаква жена, дето чакала 5-6 години, защото искала дете с руса коса и сини очи!  Shocked  Сякаш на изложба ще го води...

Дейзи, нали ти писа за жената, дето родила на поляната? От вчера го обмислям този случай! Какво ли не ми хрумна... Включително, че у нас лекарите в линейките са стажанти и са доста неподготвени и раждане са виждали по веднъж в живота си, без да участват в него... та до там, как ли са вързали пъпната връв, защото дори опитни акушерки се излагат понякога и остава козметичен проблем, но човек си го носи цял живот и си отнася и подигравки - имала съм и все още имам такива близки. Всъщност защо говоря в множествено число, то е шофьор и лекар, т.е. стажант.

Портокалчо, ако ден след ваксина са взели кръв, очаквай някои неточни данни.

# 642
  • София
Пине, браво за резултатите! Портокалчо и при вас ще са добри Hug
Меченце, аз отгледах едно дете в кошче за кола и проходилка, не е крива, напротив, даже се прави и на гимнастичка Grinning Но пък кинезитерапевтът е по-вещ в областта, все пак.

# 643
За руската жилка

Скрит текст:
Моят прапра..дядо също е белогвардеец, а прапра...баба - графиня, сериозно руско потекло от страна на майка ми. И не само. Всъщност понякога се чудя с такова семейство защо все пак се е омъжила за баща ми, който да, безкрайно умен и тн. човек е, но аристократичната жилка му липсва. Чудейки се, и аз направих такъв избор...

# 644
Писала съм, пак да пиша - проходилка няма да ползвам. Освен ако не ни дадат една, която са ни обещали. Но се надявам да не я дадат, за да не я ползваме. Искам да обърна внимание, че от проходилка до проходилка има около безкрай разстояние. Много са различни моделите и при някои е напълно избегнат риска от част от възможните увреждания. Все пак моя племенник проходи на 2 години (да! чували ли сте дете да проходи толкова късно?) заради една проходилка и някак си ми се иска да се поуча от семейния опит, но нали съм просто човек..., колко му е да сгреша. Освен това се твърди, че във Франция и Канада тези уреди са забранени за продажба в магазинната мрежа. Това съм чела във форума, не е проверена информацията.

Хера, тя мойта не е злояда!  Simple Smile Само е слаба. Напротив, яде като прасе. Всичко яде. И чисто картофено пюре яде докато ѝ даваш. Днес яде пюре от авокадо и тиква. Аз мешам каквото имаме. То яде всичко. Още не сме открили нещото, което не яде. Както и не сме открили момента, в който не му се яде.

Общи условия

Активация на акаунт