ЮЛСКИ бебчета 2013 - тема 10

• 23 040
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Не съм разбрала  Blush И да, за съжаление паля лесно, просто ми става гадно като ме обвинява някой несправедливо.  Tired
 Както и да е , и аз спирам. Повече няма да споделям за книгите на Мимс, освен с нея.

Hug

# 616
Близначе, аз пък не разбрах, че си запалила  Thinking  Нали беше сложила този емотикон  Mr. Green  Аз бездруго няма да си купя книгите, защото скоро няма никакъв шанс да прочета каквото и да е. Освен бг-мамма и някой и друг блог със снимки с наакани памперси  Laughing  Това е моята съдба...

# 617
Запалила....не, по-скоро се притесних. Викам си айде, пак нещо сгафих....
Защо да нямаш шанс, недей така. Все някога ще пораснат тия деца. Пък и бг-мама не е лошо четиво  Laughing

Ние днес ще ходим при Софийка. Вече за 10000 път ходим. Хем е хубаво, когато си има човек село наблизо, хем не толкова....Добре че поне котката ми е там, та ще я намачкотя  Heart Eyes

# 618
Добро утро и от нас.

Тази нощ не ни беше от спящите. Заспа си нормално и като се събуди в 11, заспа чак в 4. Какво беше това чудо не знам. Чак АМ му правих да не би да е примрял от глад, ама не.

Сега се сетих, че с дъщеря ми докторката ми беше казала, ако не мога да събера урина да залепя колектора и да я занеса в болницата. Като я боднат, задължително ще се напишка.

Ние дадохме само кръв, че нали беше болен и да минем с едното боцкане. Урина ще носим като се приберем. Все още е със сополи и пак няма да му бият ваксина. Още не сме слагали нито една.

Ние ще си търсим котка.
Скрит текст:
Кучето на съседите е изяло нашата. Сега да се чудя какво ще обяснявам на малката като се приберем. Тя беше улична и я гледахме на двора, а и беше доста стара, но пак си е гадно.

# 619
  • София
И Лазар много вика, пее, говори и нарежда. От днес има нов хит ло-ко, ло-ко! Цяла сутрин е това, дали не е фен на Локо София? Thinking

Такаа, той заспа и засичам 30 мин. Бързо да пиша,. че имам и по телефона да звъня.

Сандалка, хайде моля ти се, ти така сладко разказваш Praynig, че не може да ни лишиш от дългата история. Не сега, когато имаш време, но ще чакам. Hug

Близначе, е сега вече ти завидях. Заклевам се. Кога дойдоха книгите, а ти вече и прочете едната. Значи ти вярно си имаш много свободно време. Аз от както съм родила съм прочела три книги, т.е. сега чета третата. Толкова бавно ги чета, че с едната си откарах близо два месеца. Чета само вечер ( през деня много рядко, нямам време), и то чета две страници и заспивам. На следващият ден не помня и какво съм чела, та върна едната страница да я препрочета и на втората пак заспивам.

Агнес добра душичка си ти! Hug

Май имаше и още неща да пиша, ама ги забравих Embarassed. Пък и ми се ще да ми остане време за да изляза на терасата, но няма да казвам защо, че на Луиза са и слаби ангелите Hug Joy

# 620
  • София
Близначе, то проблема е, че малкия не иска да яде пюрета, които преди 2 дена е нагъвал като луд! Тоест, няма как да разбера дали обича картоф, тиква или пък дюля, защото един ден ги яде, на следващия  - не, на по-следващия - пак ги яде   #Crazy

Агнес, тази история с Божко много ме развълнува. И доста се потресох, защото не предполагах, че когато детето е настанено при приемен родител, то продължава да е кандидат за осиновяване! Представих си какво ще бъде, ако един ден дойдат осиновители от чужбина и вземат малкия със себе си, как  ще се раздели с рехабилитаторката, която със сигурност вече възприема като своя майка, както и тя с него?!? Много е тъжно, толкова е тъжно...

# 621
  • София
karlie, радвам се, че сте добре. Може би след известно време ще започне да яде.
Картофа мисля, че не е добре да се замразява, защото след размразяването не му е добър вкуса, може би трябва пак да се кипне.
Аз варя на пара в тенджера с кошничките за "на пара".
Днес преди кашата мисля да му дам авокадо и после каша с тиква.
Ясен също вика, говори и се сърди с "ъъъъъъъъъъъъъъъъ".
И ние сме така заспа за 30 минути.

# 622
Много мъгла,пак няма да излизаме Sad

Тази нощ спаха по-добре,без високи температури.

За уреда на авент, а съм много доволна, мия само един уред и ми е по-бързо и лесно.

Клапата на помпата ми се скъса и като си купих нова цялата помпа е като нова, тегли повече, вакумът е мн.по-добър.

# 623
  • София
Сандалич,  и аз чакам историята Praynig
Снощи едва сме се прибрали от гимнастиката, мъглата с нож се режеше.
Марина продължава да кашля, но не може да отхрачва. Утре сутринта пак ще я водя при педиатърката.
Дейзи, аз постоянно се натъквам на обяви, които подаряват котенца. Има страхотни. Ако можех, щях да всема поне 20 Heart Eyes
Голямото ми дете седеше на 5 месечна възраст. Марина след няма и 10 дни ще навърши 6, а не може да седи сама. Вярно, много е жилава, обръща се, рита, "пълзи", обаче сама не може да седи, никак даже.

# 624
  • София
Сандалке,  Hug Ама хайде стига само снимки сме гледали! Дай като се вдигне мъглата и успея да си видя блока отсреща, да се сберем! Както и с останалите, които са ни наблизо.

Къде ни е Флайчето? Явявай се, Флайче, че да не се налага пак да правя курбан за призоваване от някоя съседска котка, както правих навремето за Сандалка!

Снощи им дадох ябълка в мрежичка по ваша препоръка. Еми гризнаха оттук-оттам и рев! Довечера ще ръчна вътре по половин кебапче и да се оправят!

Чудя се дали да замразявам кубчета с пюрета или да си купя стъклени бурканчета (детски) и да стерилизирам... Дайде мнения.

# 625
Здрасти, банда!
Минавам само да кажа, че вече всички са здрави, само Катето влачи малко сополи още, но и те ще минат.Благодаря ви, момичета, че ни мислехте HugТози вирус се оказа много тежък и продължителен, сега Теди ще си е вкъщи един месец, за да се възстанови, спадна до 17 кг и до края на януари ще я правя 19 кг, че много се изтощи.
   Четох всичко, малко набързо, но ви изчетох, много хубави истории, с тази руска литература дето я харесвате, направо да взема да си ходя, моите срещи с нея бяха само в училище и на семейни сбирки, когато свекърът ми, порядъчно почерпен, рецитира някакви супер вулгарни и цинични стихове на Пушкин.Не ми е в кръвната група и това е.
   За пиене на течности от около месец ползвам този накрайникhttp://kasida.bg/avent-mek-nakrajinik-za-chashi-i-shisheta-6m-206-1006.html, това е преходното между биберон и чаша, не че някой пие тичности от него де, но го джвака и си чеше венците. С Теди също такова съм ползвала, след него минавам направо на сламка, потопена в шише с вода и така.
Бемол, ти беше питала за оризово брашно, то трябва да се вари, защото е приготвено от сурови оризови зърна, докато инстантните каши се приготвят само с гореща вода/мляко.
Карли, знаеш ли че често си мислех за теб, предполагах, че те е грабнало майчинството и не ти се пише, или пък нямаш време. Добре завърнала се!
Изчезвам навън, при нас е пролет, цяла седмица е слънчево и топло - 10 - 15 градуса, ненормално време... newsm78, дано ми остане време да попиша малко повече и да ви отделя персонално внимание Grinning
 Мъхче, душицо Hug

# 626
Весе, ангелът ми отива и той на терасата с чаша ароматно кафе...
Днес ще развалям елхата, че само тя ми липсва.
Все още съм с три кошари, и все така нямам време да ви разкажа защо и как ще се отърва от тях.

Вчера Диана, жената която ми помага за Ду, беше в нас. Супер, щастлива съм! Но, в събота трябваше да дойде, но е станало проблем с родителите й и отлагаме. Потиснах се. ММ отиде на работа до сред нощите и остава да импровизирам. Почва да ме мързи да излизам всеки ден, което не е добре, да ви кажа.

# 627
  • София

Днес ще развалям елхата, че само тя ми липсва.

Това го свърших още на 3ти януари, а в същият момент по ТВ имаше предаване с Майка на годината / аз я наричам "матка на годината", ако не знаете, това е Теди Велинова, съпруга на д-р Енчев, която има две детегледачки/, която каза, че коледната украса в тях седи до Великден. Rolling Eyes
Мъхче, с бурканчета ми изглежда по-добре.

# 628
  • София
Карлиииии  Hug Hug Hug
Супер, че се завърна! Хайде сега и други скрити/ обидени/ заети или отдавна непишещи мами да излизат от мъглата и да драснат нещичко!

А приемните родители са доста добре обучени и дори обучението им продължава и по време на съжителството с детето. Засега тези програми в България (за разлика от мнооого други неща) са качествени и в крак с времето, винаги може да се получи подкрепа  Peace Всъщност, детето през цялото време знае, че при приемните си родители е временно, дори продължава да мечтае за бъдещите си родители. Така е много по-лесно за детенцето, обаче за приемния... раздялата е страшно болезнена...

Весе, Локо Пловдив ще да е, Софийският е гола-вода. Изчакай малко, сигурно скоро ще чуеш от Лазар "локо-пло-до"  Mr. Green
За разказа - айде на срещичка бре! Наживо. Инак ще се лиша от моето удоволствие - да наблюдавам физиономиите на слушателя. Че историйката си струва, доста е заплетена и приключенска. Историята на една необразована и красива жена, която е обрала ухажори от цял свят, но е успяла да запази достоинството си, както и да постигне много в живота съвсем сама... Сапунчесто е, нали ти казвам  Laughing

Жалина, те са ти казали момичетата. Аз мога да ти споделя някои врътки, които прилагам.
За да не се ядосвам с петна по дрехите, избрала съм няколко дрешки за сефтосване и преобличам бебка в униформа докато се храни. Пак ползвам лигавник (полиетиленов), но пък сме радостни, докато се храним и двете. Тя може да се разбръмчи с усмивка, а аз мога да се размечтая, че това са комплименти към готвача   chef Само готвача трябва да се изкъпе след това  Laughing

Не давам никакви играчки или предмети, докато се храним, тв е изключен, никой вкъщи няма право да мине и да й се усмихва. Вниманието сега трябва да е изцяло върху храната, а не върху забавлението. Това правя с цел, за да не се наложи някой ден да тичам с лъжицата след нея, докато тя рита топка. Или пък да се превръщам в клоун. Трябва да ти кажа, че тя вече свикна да се съсредоточава над лъжицата изцяло и сме спокойни двенките.

Ако не е изяла това, което й се полага (но след ок. 2 седмици захранване), спирам. Достатъчно ми е половината да изяде. Приемам, че децата, както и ние, понякога нямат върховен апетит или не харесват дадено ядене. Оставям я да изгладнее до следващото хранене. Цел: да не насилвам с храна, за да не намрази процеса на хранене.

Ако не й хареса даден продукт, опитвам да го дам и на следващия ден. Но ако пак не хареса, спирам го. След седмица го давам пак, за да се е забравил вкусът му. Обикновено тогава го приема без проблем.

Приготвяне. Загрявам всичко на макс (вряло да е), слагам го в купичката. Заливам с вряло АМ. След това отивам да я преобличам, мия и пр. Знаеш, че минават ок. 15 минутки в тези процеси. Е, когато се върнем при храната, тя е изстинала до приятна за консумация температура + на бебка не й се налага да чака в столчето и да се нерви.

Когато захранваш първите пъти (при мен бяха първите 5-7), съветвам те да започнеш по-рано от обичайния час, за да не е изгладняла зверски и да има търпение. Това са нови процеси за бебетата и те не разбират веднага, че са хубави, мислят, че е някакво забавление. Е, да - трябва да е забавление, за да им хареса, съответно - трябва да са в слънчево настроение.

... че като си спомня колко неподготвена се оказах с кърменето и не искам да изпитвам пак същото. Тогава ходех и се молех по коридорите на болницата някои да ми обясни как се кърми ( пози, как да разбере, че бебето яде и тн...) и накрая намерих един плакат и от него се научих.

...

Е, това вече е тъжно...

Мъхче, ето те теб - вещицата-магьосница! Само с два реда извади Флайчето!  Hug
Курсове даваш ли? Плащам в детски нокти и ушни жълтенийки  Mr. Green

# 629
Здравейте и от мен, бебка е сравнително спокойна , понесе добре ваксината. За пюренцата ,засега варя по малко картоф морков и тиква , това съм въвела , и правя неголеми порции, които затоплям. Съхранявам ги в хладилник за не повече от 2 дена. За замразяването - не изчезват ли така всички витамини, то не стига варене , притопляне ?
Аз от 2 седмици само ям ,като за двама + 2 кг съм , уж да намаля и всеки ден се тъпча. Поздрави от нас   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт