ЮЛСКИ бебчета 2013 - тема 10

• 23 040
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Къде ги намираш тия истории. Много странна наистина. Чак не ми се вярва да има чак такова чудо  Rolling Eyes

Скрит текст:
Между другото преди две години срещнах едно детенце Божидар. Влюбих се внего. Русичко, беличко, много красиво. За съжаление го срещнах в Дом Майка и Дете. Детето е ровено недоносено и с проблеми. Рехабилитаторка го извеждаше в двора, където беше млечната кухня и се занимаваше с него. Всички страняха от нея и от детето, а тя му говореше и казваще "мамо", все едно тя е майка му. Наистина помислих, че му е майка и ги заприказвах. Мнго се бях привързала към това дете. В един момент рехабилитаторката гледаше моето дете, а аз гушках и целува Бобо. Малко по малко и другите майки (с децата си) започнаха да заговаря Бобо и да не странят от него. Обаче скоро след това забраниха на рехабилитаторката да идва при нас с детето. Имаха си техните основателни причини. Много мъчно ми стана. В един момент исках да си взема Бобо в нас, но ме разубедиха още в зародиш. Два пъти правех дарение на дома, но не ми позволиха да видя Бобо. Миналата година случайно разбрах, че рехабилитаторката е станала приемен родител на това детенце. Много се зарадвах. По късно дори се срещнах с нея и по късно видях и Бобо (вече Божко). Той естествено не ме помни, но знае, че съм му подарила една плюшена играчка.
Бобо вече е на 6г някъде и не може да ходи сам, но е много красиво и интелигентно детенце. Има проблем и с оченцата. Но определено е много по добре, от както беше като го видях за пръв път. Това дете ме дърпа към себе си и доста често миял за него. Кой ще го осинови, дали ще се грижат добре за него. Той е в списъка за международно осиновяване и не се знае къде ще отиде. Мъчно ми е. Обещала съм да звънна и да се видим и смятам да го направя при първа възможност. Искам да му взема някакво подаръче, но още не съм решила какво.
Извинете за словоизлиянието ми, но името на бебенцето чудо ми припомни и за моето момченце и ми стана едно такова... свито и мъчно.

# 601
Изкочи ми статията във Фейса. Не знам истина ли е, но ми се ще да вярвам, че се случват и такива неща. Както казват - имало да се роди и да живее!
Таничка, благодаря! Simple Smile
Карли, добре си си дошла!  Hug

# 602
Толкова хубави истории как живота е по-силен от нас  Heart Eyes Прекрасно е, наистина! Сега, когато гушкаме нашите малки съкровища си давам сметка колко прекрасно нещо е живота и как той успява въпреки нас, въпреки всичко Simple Smile Агнесана историята ти е много мила и ми стана хубаво като те слушам какво изпитваш към това детенце. Толкава са прекрасни всичките - мили невинни душички, никому нищо не направили....

Днес реших да не правя абсолютно нищичко друго, освен да играя с малката и да я наблюдавам Embarassed Детето си е супер, само дето аз май съм луда, че все го изкарвам нещо да му има....но си повтарям, че трябва да се следи изкъсо, защото ако има нещо да се хване от началото и да се оправя Simple Smile Е, май наистина няма нищо странно в нея - играе си супер( самичка и с мен), познава си името, гледа ме в очите, опитва се да сяда  Heart Eyes Наистина съм аз за лудницата Simple Smile

Такааа понеже на заветната дата 20ти ще захранвам, а тук нямам нищо за нея и трябва до тогава да си набавя всичко имам един куп въпроси. Знам, че сте ги обсъждали милиони пъти, но моля ви смилете се над мен и да ги обобщим (после ще пусна и една такава тема за да е събрано всичко за първото захранване на бебето и да не се чудят такива майки като мене Simple Smile

Та имам следните въпроси:

1. На пара или варени да са зеленчуците
      - ако на пара с какъв уред се приготвят, има ли смисъл от уреда на Авент, може ли с най-обикновенна цедка в тенджерата и захлупена с капак отгоре.
      - ако са варени водата, в която се варят трябва ли да е преварена предварително и добавя ли се тя към пюрето
2. столче за хранене необходимо ли е, при положение, че бебето все още не може да седи напълно само седнало и как то се разполага в него.
3. начини за съхранение на готовите пюрета - камера ( в какво се слагат за да се замразят), стерилизират ли се предварително преди да се замразят, могат ли да се държат стерилизирани извън хладилник и за колко време
4. как да разбера, че температурата е ок - като млякото ли
5. като цяло какви принадлежности трябват за захранването - лигавници, лъжичка, купичка....друго?

Такааа повечето въпроси горе долу съм намерила отговора, но искам и вашето мнение на вече опитни мамита Simple Smile А и наистина ми се иска имам абсолютно всичко преди заветната дата и да съм съвсем подготвена, че като си спомня колко неподготвена се оказах с кърменето и не искам да изпитвам пак същото. Тогава ходех и се молех по коридорите на болницата някои да ми обясни как се кърми ( пози, как да разбере, че бебето яде и тн...) и накрая намерих един плакат и от него се научих.

Супер много ви благодаря Simple Smile

Весе - басейна е само веднъж седично след уговорка с мъжа ми, но пак е нещо....а там какви мъжаги има - леле майкооо Embarassed Rolling Eyes Хихи, даже ме заговори един, но като видя халката и избяга в другия край Simple Smile

# 603
Катенце, моля те мини се отчети че ви мисля.
Дени, малко се позатрупах с ангажименти по проектите и не мога да стигна да ти пиша. А и тази домакинска работа не свършва. Надявам се че сте здрави. Целувки и ще ти пиша утре
Карли, благодаря ти за полезната информация. И моята е така, но дори и не искам да си помислям да я оставям да реве за да спре да се буди.
Агнес, много мило ми стана за това детенце. Дано да се оправи с времето. Аз още преди да забременея с Камилийка съм си мислила да осиновим едно детенце, защото са големи душички, но мъжа ми не е такъв тип и никога не би се съгласил Sad
Лека нощ на всички и спящи бебета

# 604
Споделям, че Ю. е гола, разкрачена, т.е. с навирени крачета и залепен колектор на дудата от един час и не пикае това дете!  ooooh!

Връщам се да чета.

# 605
  • СОФИЯ
M-tina едно мамче препоръча ТУЯ ,хомеопатично ,преди и след ваксини.провери в нета точно за какво е ,аз съм много доволна  Simple Smile

# 606
Пине, ми облечи си я бе Simple Smile Аз на Бобето му взех урина в просъница. Лепнах колектора, сложих памперса, нахраних го и заспа. Това беше късно вечерта. На сутринта си се беше събрала урина. даже и не беше усетил процедурата.

Карли  Hug
Да, нямаш гаранция какво ще му хареса, за това в началото всичко е по метода "проба-грешка". И аз колко пюрета изядох, докато установя какво му харесва...Сега знам, че не обича картоф и морков, но обожава спанак, броколи, пащърнак и тиквички. лека-полека и при вас ще се изясни менюто  Wink

Жалина, дай насам бебка ! Взимам я веднага. Ела да видиш у нас какво е, не млъква ! То са звуци, пищене, кикотене, гъкане, ръкане, кхъкане и прочие звуци. И любимото като е гладен "Ам-ам ". Не се спира ти казвам, непрекъснато нещо си бърбори. Е, уверявам те и това не е вариант. наистина всяко дете е индивидуално и не бива да се притесняваш изобщо  Hug

Бемол, да ти кажа и аз мисля да взема вече чаша. Макар че минахме на биберони за 6+, но си е време и за чашка  Thinking

Хера, много финничка Ема бе...леле а ние с нашите 9400  ooooh!

Вчера уж го сложих на диета....Никаква каша вечер. Дадох му мляко. Е озверя от глад направо ! Отказа да спи, та се наложи дохранване и така станаха общо 280 мл АМ в рамките на 2 чАса. При което ММ заключи, че дали ще го тъпчем с каша или с близо 300 мл АМ....не е ли все тая? Освен да се надявам  някак си да отслабне и да се източи...някой ден.

Моята хомеопатичка ми предписа Туя. Нали Бобето кашляше след ваксината. Даже се учуди , че не съм давала до сега Туя преди ваксина и ме нахока.  Каза, че тушира страничните ефекти на ваксините, макар и не всички.

П.С. Получих на Мимс книгите и прочетох едната. Нямам забележки Simple Smile Е, двойната смърт накрая ми дойде в повече, но поне завърши с някаква надежда ...Сега почвам втората.

# 607
Гърл четох го, и аз не знам дали е възможно, но пък знае ли човек
Бемол защо ще хвърляш, аз само едно пюре имах дето не го искаше, това с картофите и си го изядох  Embarassed изобщо не беше лошо, не знам какви кусури му намира  Crossing Arms Вчера в някакъв сайт имаше биберони на Авент за шишета 6+ водят се номер 4, имаше даже и биберон за гъсти храни. Сок се предполага, правиш сока и го мушваш в биберона и така, но имай предвид, че моркова боядисва, вече си захабих една чашка на Авент, остана си оранжева.
Карли добре завърнала се в нашият отбор.
Снощи беше по-спокойна нощ, яде в 21 в 22, и пък мрънкаше и й дадох като добавка АМ60мл, изяде си ги, ако имаше и още щеше да им види сметката, като става през 1,5-2ч за вода, но яде само един път тази нощ, през 2ч ми се видя супер, поне не ревеше само мрънкаше  Mr. Green Друг е въпроса, че като не е ставала 1000 пъти стана окончателно още в 7:30
Пине нашта педиатърка ме предупреди, че урината трябва да се занесе половин час след вземането й. И измъдрихме като стане на 6м и реша, слагам колектора и я обличам като за излизане, и отиваме пеша до поликлиниката, минаваме през консултацията и ако още не се е изпишкала пускаме мивката и каза за 5мин ще е готова  Laughing
Близначе откъде ги взе тия тиквички, само не ми казвай, че си купувала от фалшивите в хипермаркетите и си готвила. А Хера откога е казала, че нейната мома е фина и злояда, за разлика от моята  #Crazy Дали пък кърмата ми не се е превърнала в шоколадово мляко newsm78 мнооого й е сладка, трябва да поизцедя малко да видя какво тече, надали е вода, както се твърди, иначе да се беше отказала отдавна.
Ваксини не се включвам, щото след ваксина цял ден слагах риванол, Вечер куул пач, и не ми е вдигала температура, само дето ядеше по-малко или повече от обикновено, мястото се зачервяваше и ставаше на буца, която се разсейваше за 2 седмици, но толкова.
Диването заспа, пак печели една точка в нейна полза, ставам да чистя и да гладя за 40мин колкото толкова

# 608
Добро утро сладурки  Hug
И аз днес ще дебна да взимам урина. Съсипах вече три колектора.
Харесах си столче за хранене в Продавалника, дано не ми го измъкнат под носа .
А за чесалките, дето ги даде Жалинка - в бг сайт не ги намерих, но ги има в немски.  Може и да й поръчам да си гризе.

Жалинка
-
      - ако на пара с какъв уред се приготвят, има ли смисъл от уреда на Авент, може ли с най-обикновенна цедка в тенджерата и захлупена с капак отгоре.
      - ако са варени водата, в която се варят трябва ли да е преварена предварително и добавя ли се тя към пюрето
аз варя с метална кошничка в тенджера на пара. Стават си зеленчуците без проблем . Казват,че варените на пара зеленчуци са по-полезни от сварените във вода.
2. столче за хранене необходимо ли е, при положение, че бебето все още не може да седи напълно само седнало и как то се разполага в него.
Като начало шезлонга или столчето за кола ще ти е достатъчно, но е добре да си имаш и столче за хранене.
3. начини за съхранение на готовите пюрета - камера ( в какво се слагат за да се замразят), стерилизират ли се предварително преди да се замразят, могат ли да се държат стерилизирани извън хладилник и за колко време - аз съм съхранявала във фризер на малки порцийки .Слагах  ги в чашки  или в пликчета . Иначе - до 24 часа мисля,че беше в хладилника .
4. как да разбера, че температурата е ок - като млякото ли - да е приятно топла, като млякото ( предполагам )
5. като цяло какви принадлежности трябват за захранването - лигавници, лъжичка, купичка....друго? - лъжички може да имаш две-три , за да може детенце да си играе с едната, а ти да храниш с другата. Вчера взех за бебка к-т от лъжичка и виличка с къса дръжка, за да си яде сама. Лигавници - много са удобни тези с ръкавите . Купичката засега би била за нейно забавление , да я вземе в ръчички и да си я гризе Simple Smile

Надявам се,че съм ти била полезна  Hug

Хубав ден на всички  Hug

# 609
Близначе, редактирай поста в края, не издавай съдържанието, бре, и други ще четат! Не е етично така!  Laughing

Нашата ЛЛ изписа Туя. Имам и туя и беладона, но не давам. Все са някакви топчета излязли от лаборатория. Колко са билкови - никой не знае. Сигурно са билкови, но от онези билки, дето са расли в лаборатория. Предубедена съм към всичко излязло от аптека, не само аптека, всичко с индустриален произход.

Докато да се оплача, че не пикае и се беше изпикала и свършихме работата, даже до лабораторията заносхме. Взеха кръв, рева...

Близначе, с момиченцата не е толкова просто това с колектора, но при нас се получи. Дано мине добре, защото втори път урина не желае да ѝ вземам.

# 610
Добро утро, момичета!
Агнес, душица си ти! Hug
Близначе, хората си купуват книгата да я прочертат, ти им каза как свършва! Grinning
Пине, Ю. е финна мадама, ела да видиш моя келешко що пъти е опикавал леглото, че и ламината. Навярно като дойде ред за събирането, ще ме саботира, но ще видим.
Жалинка, захранването сякаш по лесно ми се види като методика, ама кърменето беше зор, че като не сме кърмили и хабер си нямахме. Благодаря на ЛЛЛ, на Аидин и Скреч, която се затри... Някой има ли новини, как са те?
Та, от моя твърде скромен опит:
1. Стол ползвам, неговия е на 3 нива, на най-ниското. Той седнал не може да седи, но понеже много се върти, там е вързан здраво и на мен лично ми е удобно.
2. Приготвям на пара, с решетка за готвене на пара в тенджера и на котлона. Водата я ползвам за разреждане, в самото начало разреждах с кърма. Не намирам смисъл да преваряваш водата предварително, тя си се преварява на момента. Уреда на Авент ми е скъп и безсмислен за сега поне. Може би е удобен, защото е всичко в едно, заема малко място и после не миеш много неща. Не пасирам, а мачкам с вилица - за сега.
3. Не правя много голямо количество, само за 2 дни. За втория ден стои в хладилник, после топля на водна баня - да е топличко, не студено, не горещо.
Суровите зеленчуци са ми замразени в камерата. Ако направиш голямо количество пюре, можеш да замразиш във формички за лед, после вадиш и в пликове пак в камерата/фризера. Не стерилизирам, бацили там не вреят, твърде ниска е температурата.
4. Ползвам лъжичка, контейнерчета на Авент/Тигекс (за кърма) - в едното съхранявам в хладилника, а от другото си го храня. Чиния и вилица да си го намачкам. Ако мислиш да пасираш, съответно уред за пасирането. Понякога и помпата за кърма, ако ще цедя и слагам в пюрето.
Извинявай, че не са подредени по начина, по който ги зададе, но забравих как бяха. Simple Smile
Глупи, няма проблем. Гледам аз чудесийките във Фейса. Simple Smile
Мен ме заболяха очите от снощи. :/
Днес май мъглата ще се вдигне, ха дано!

# 611
Та имам следните въпроси:

Варя ги в обикновена тенджера с никакви цедки и тем подобни. В началото хвърлях водата и добавях мляко, но сега я добавям в пюрето, и не я преварявам предварително
Аз храня в шезлонга, още нямам подходящо столче
3. начини за съхранение на готовите пюрета - камера ( в какво се слагат за да се замразят), стерилизират ли се предварително преди да се замразят, могат ли да се държат стерилизирани извън хладилник и за колко време.
Ти харесваш ли размразена храна? Аз не. От тази гледна точка варя 2 дози, едната за днес, другата за утре, която стои в хладилника.
4. как да разбера, че температурата е ок - като млякото ли - Да, ако трябва вземаш друга лъжичка и опитваш, ако за теб е ОК, всичко е точно
5. като цяло какви принадлежности трябват за захранването - лигавници, лъжичка, купичка....друго? Не,няма друго
В момента е зима, и от гледна точка на зеленчуци с нитрати по нашите магазини, само картофи, тиква правя у нас, другото му нямам доверие и купувам готовите пюрета - био на Хип и Гербер. Ще видя в събота на пазара дали бабите нямат моркови или нещо друго по-читаво.
Дами да не се оплакваме вече от 30-40мин сън, моето спа 8мин, докато стана и се събуди  Shocked
Гърл по тв казаха мъглата ще се вдигне в петък, демек утре, но пък във Варна може да извадите късмет.

# 612
Къде съм казала как свършва бе хора, я се опомнете? Няма как, ако не прочетете цялата книга, да разберете за кои смърти говоря. И за каква надежда.  Изобщо не съм издала края. Още повече това съвсем не е края, тъй като има и втора част. Разбирам, да съм разказала подробно съдържанието с имената на героите, че и края да съм разказала подробно. А аз съм загатнала нещо нищожно ! Стига сте се оправдавали, ако не искате да си купите книгата....кажете си  Mr. Green Ама да обвинявате мен, че видиш ли съм издала нещо си...айде моля ви сА !  Naughty НерирАх се.

Пине, сега пак има колектори...Аз навремето знаеш ли как се мъчех...Залепвах на дъщеря ми с едни дебели лепенки или тиксо шишенце за урина. Пък то се размести, разлее се...айде пак...Ужас беше. Сега е лесно.

Мисти, всички пюрета давам готови. Купили сме ба Бебивита от Метро. Та от тях има тиквички с царевица. Е много ги харесва ! Домашно имам само тиква.

# 613
Във Варна пече слънце!  Grinning

Мисти, докато чаках диването да пикае и ходих до нея с две чаши вода, та преливах от едната в другата звучно, ама нейсе... Само направих локва пред кошарата. Но и детето ме гледаше изумено, такова нещо не беше виждало.
До нас имаме лаборатория, буквално на 50м, та аз също успях да я занеса до 30мин, но лекарката ми каза, че до 2 часа можело.
Обаче много се изнерви дето я убодоха, сега реве и не знае какво иска...  Confused

# 614
Мисти, можеш моркови, пащърнак, брокули и карфиол да откриеш по пазара. Както и някои плодове, но като за по-нататък. С майка ми правихме пюрета от дюли и ябълки, като това от дюли ще се дава доста напред, може би в комбинация с нещо друго, да не се запече, но ги приготвихме, че дюлите ни почнаха да гният от рано тази година.
Юли ми е правил този номер, но на 12-15мин.
Като каза Близначето за Боци, моя е същия бърборко. До преди малко крещя като Чубака. Grinning
Редактирам се: Близначе, умишлено сложих усмивка, за да се разбере, че се шегувам! Как да е, явно не ме разбра! Твърде лесно палиш. :/ Спирам до тук!

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 09:47 от girlinblue182

Общи условия

Активация на акаунт