ЮЛСКИ бебчета 2013 - тема 10

• 23 040
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Много ми харесаха дядовските истории. Пине, със затаен дъх чаках края. Терп, миналата година се запознах с една англичанка със странно име и когато я поразпитах, историята на нейния дядо се оказа доста сходна с тази на твоя. Не била гледала "Сибирския бръснар", но аз я заклех да го намери. А ти чела ли си "Мълчанието на зората" на Ромен Гари? Всъщност тази книга я препоръчвам на всички. Ако нямате друг повод за рев, там ще го намерите. Руският аристократизъм наистина е доста трогателен. Мисля, че и ние, българите, я имаме тази черта, в стил "на гол корем - чифте пищови".

Мъхче, ноо кърмене, ноо нещо. Дай по едно кебапче да разберат децата кво е храна.

# 586
Смятам, че и аз водя класациите за кърмен  bowuu Напоследък Ого заспива към 20ч (което е нормално) и се буди на всеки час. Така до сутринта. Тази сутрин сънувах, че съм на гости на гърлчето във Варна и се видяхме с Пина и ходихме да ядем пица. Чувствах се страхотно и ми беше много хубаво  Hug Сънувах и някакви глупости, които не помня вече, но помня, че бяха тотални простотии.
Скрит текст:
И моето семейство има страшно много истории, но нямам време да пиша. Баба ми и трите и сестри са родени в Гърция. По време на войната става така, че половината семейство остава в България и няма как да се приберът в Гърция и така прадядо ми продава всичко, което не са му иззели и крият жълтици в колана на децата и с влака пристигат в Пловдив, за да съберът семейството заедно. Живеят на квартира и са ужасно бедни, а в Гърция (Кавала) са били доста заможно семейство и са имали и прислужница дори. Баба ми като най голяма я женят за дядо ми и я изпращат снаха в Русе. Другата част от родата ми е в Пловдив. А за леля ми колко много има... най малката сестра. Те е страхотен и много интелигентен човек. В момента живв във Франция (Париж). Като живеех в Белгия и ходих няколко пъти на гости. Апартамента и е на 10мин пеша от Айфеловата кула  Heart Eyes

Днес ми донесоха бънджи и сложих Ого за 5мин. Батко му беше така любезен да го запрати към касата на вратата. Бънджито ще се ползва, когато бати е на градина. Решено!

Близначе, идвам и аз на дивечово месце  Mr. Green от мене е туршийката и десерта  Whistling

Ого яде морков на Гербер и много му хареса. Утре ще му го готвя аз  Mr. Green Дано му хареса  Whistling Забелязах обаче,че той не е готов още да бъде захранен. В смисъл не знае как да яде от лъжица. Иска да смуче. То явно затова не ни се получават нещата. Ще стане с много търпение от моя страна.

Иначе е много любвеобвилен. Гушка ме, целува ме, хапе ме, дере ме, скубе ме. Най обичам като вляза в банята и като ми го донесе ММ и понеже вече съм мокра и позатоплена и той се вкопчва в мен. Буквално се лепва за мен да ме гушка.

Жалина това за зъбките при моя син (големия) не помагаше. В смисъл не го кефеше и никога не си го навря в устата. Бяха ми подарили едно на Томи Типи подобно. Иначе мрежичките ги има и в Амазона ако не намериш в магазините.
Радвам се, че сте добре с ТМ и завид за басейна. Искам и аз  Mr. Green

Последната бременна покрай мен вече не е бременна. Снощи се роди най младият ми кръщелник  Heart Eyes
Скрит текст:
Днес обаче на другата ми приятелка бебето влезе в болница заради този рефлукс и много се притеснявам. В Русе няма кой да им помогне, а финансово не са особено добре, за да обикалят по лекари напред назад. Ще и звънна по късно да я чуя какво е станало следобед.

# 587
  • София
Мъхче, абе много ми харесва снимката на твоите, тоооо-олкова много  Hug
Пиши по-често, та да я гледам.
А за зъбките. Обикновено точно по време на избиването им има неприятности - болки, чесане, температура. И не се виждат симптоми, защото още не са избили. Явно си пробиват път.

Вие ако видите Дари с какво се чеше и колко енергично, на животинско ниво си чеше зъбите  #Crazy Това нямаше да го повярвам, ако не ми го бяха видели очите!

Близначе, Боцмана обаче как яростно е захапааал, уникален образ  Heart Eyes Само да ми падне в скута, такова мачкане ще му направя, няма да помирише повече физиотерапевти! Апропо, как стои въпросът с тях? Приключи ли се?

...Пине студенко ще е още за открит басейн. ...

Абе, не мисля така. Стига да са нагласили Т на водата, няма нищо по-прекрасно от открит басейн през зимата  Peace Ние ходим зиме в един хотел във Велинград, с 2 открити басейна. В големия Т е ок. 34", а в детския - 37" постоянна температура. Децата не изли-зат! А ако излязат, то е за да направят снежен ангел някъде наблизо. По цели нощи сме изкарвали, и няма подобно блаженство! Стига да няма вятър, че тогава не е приятно...

Аз каква история от миналото имам в нашата рода... ама е твърде дълга за писане, огромна сапунка. Всъщност, да - хубав сценарий би се получил. Някой с връзки в Бояна?  Mr. Green

Пине, чудесно сравнение с писмото на донските казаци. Аз навремето съм го изучавала в училище това писмо (в Руско), беше в леко цензуриран вариант, но не много. Един от любимите текстове за учениците е  Peace

Елица, абе Агнес ме подсети - кажи как са вашите русенски четиризнаци? Има ли кой да ги носи на ръце?  Mr. Green

# 588
  • София
Сега се прибрах от Фантастико, и купих на Лазар мрежичка за плодове. Ей, от както съм му я дала, вече 15 мин. седи кротък и се бори с ябълката. Страхотна е! Прави чудеса, пустата му мрежичка. Даже сега ще ида и да пафна една цигарка.

# 589
След първата двойна ваксина изкарахме кошмарна нощ. Много бавно и рудно заспиване. От 4 до 6:30 носене, гушкане и плач, температура, нурофен и после кърмене. После сме спали тримата до 9:30, а тати се е изнесъл в хола.

Пред деня бяха добре и сега имат  38 температура мерена в ушето. Колко дни може да има реакции от ваксините? Пак дадох Нурофен, и пиха много вода. Ако тази нощ имат пак темепратура ще да панадол.

# 590
Ето, и аз ще си сипя чаша червено вино, синьо сирене, цигарка и на балкона.
Думби се оказа вклюбен в Шарл Азнавур, та слушаме не знам кой албум поред, гука и крещи по компа, тананика, припява, радост страшна.

Може би трябва да давам пари на детегледачката вместо по психотерапевти, да ви кажа. Днес жената дойде и си изкарахме СУПЕР. Тя гледаше Ду, а аз четох, изкъпах се, измих подовете и банята. Без да бързам и без на прибежки да пея и да люшкам и гушкам кисело сладкото бебе.

Ох, Весе, защо спомена тия цигари....

М-тина, до 72 часа трябва всичко да отмине, след двойната така знам от двама педиатри. Дано тази нощ е по-добре положението.

# 591
  • Варна
Pina, благодаря за линка, малко неприятни за гледане снимки  Sick, но за това пък ми беше полезна   bouquet

# 592
  • София
Аз не намерих във Фантастико, което е преди моста на Захарна фабрика.
Ние също може да се присъединим към много пъти кърмене.
5-6 кърмене
8-9 кърмене
11-12 кърмене и зеленчуково пюре около 70-80гр.
15-16 кърмене и зеленчуково пюре.Днес дадох за първи път оризова каша на ХИП с тиква, много му хареса, изяде 110 гр., 50/50 каша-тиква. Вчера беше само тиква 50 гр., защото изкара 5 часа без да яде и стана късно. Аз захраних с роизова каша, но когато включих картоф и морков се запече и спрях кашата.
към 18 обикновено цоква малко и заспива.
19,30 къпане
20 кърмене
2-3 кърмене
Понякога цоква малко и през деня, за да заспи. Или яде към 2-2,30 и после към 4,30-5
Към 10 или 17 часа давам сокче от изцедени морков и ябълка.

И нашата педиатърка казва, че реакция от ваксина трябва да премине до 3 дни.

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 21:24 от verabel

# 593
Добър вечер, момичета!
Джема, значи ти си с толкова процента българска жилка, колкото Юли е с арменска, а племенницата ми с украинска. На това му казвам аз "свежи гени" Simple Smile Само дето при нас е по бабина линия и за това сме с БГ фамилия (сме, защото, аз съм си с добавка, тази на мъжа ми).
Сандалка, забавен клип, ако е истина, ще потвърди мнението ми за интелектуалното ниво на Хамериканците Wink
Мисти, благодаря за линка! Радвам се, че имате успех с проходилката, пу-пу!
Близначе, във Варна съм била в 3 хотела, и трите не бяха зле. Имам и позната с хотел, мога да пратя инфо на лична.
Агнесанка, не знам дали ще ми повярваш, но снощи и аз те сънувах! Мислех да не споделям, защото не искам да се сбъдва, но мина 12:00. Скарахме се, не помня защо, но като се събудих ми беше тъпо. За капак сънувах, че и хазяите са ме изгонили от квартирата. Sad
Луиза, рекламата ме просълзи! Размечтах се... Cry
Таничка, може ли да си изпрося и аз линк? Много ми е интересно, колко съм затъпяла с времето!
Мъхче, дай кебабчета на децата! Подкрепям Бемолчето! Grinning
Марти, Юли е правил реакция 1-2 ден. Но и аз мисля, че до 3 дни трябва да отшуми.
Ани, искам такава педиатърка! Не от тези дето правят пациенти, разболявайки ги един друг пред кабинетите!
Моргана, радвам се, че се появи! Hug Пиша аз през телефон, но само с грешки!
Жалинка, стига бе жена! Радвай се на детето, нищо му няма! Недей се притеснява за всичко!
Гифтчето изчезна, дано са добре!
Тези дни си мисля за Цвети_ДП, дано всичко е наред при тях!
Глупи, какво направи с този зъб? Sad Та ти не намираш време за ядене, как го счупи? Sad
Пине, Терп, Агнес, страхотни истории. Моята баба, Бог да я прости, беше като историческа книга. Беше с акъла си и помнеше всичко! Преселка от Румъния, що истории ни е разказвала. Брат ми и родословно дърво е правил с нейна помощ, но го запиляхме нейде.
Аз правя албум-дневник на Юли и писах кратка история за семейството, малко родословно дърво направих, да си знае детето след време.
Снощи смкинах кошарата и днес й направи дупка (платняна е), та се наложи и нея да шия.
Не знам как имат режим децата ви, моето го храня на поискване и не съм си правила труда да засичам час. Всичко е приблизително. Дори зеленчуковото пюре го давам всеки ден в приблизително време.
Снощи дадох Осанит, заспа към 22, събуди се да яде в 6 и после спа почти до 9. Ще видим как ще е тази вечер.
Редактирам се, че се присетих:
Цвети, морков давах с картоф и тиква. Аз ги комбинирам всякак, но като цяло цветово, така ми иде отвътре. Днес например въведох брокули с тиквичка и картоф, дано не се запече. Но морков и каша и аз не бих смесила, мисля, че би се запекло детето.
Веси, Лазар и Юлиан сякаш една майка ги е раждала. Спи по 20-40мин, най-често 30, спи като мишка. От всичко се буди. В началото не бе така, заспивал е на прахосмукачка, а сега реве от нея и от сешоара. Не знам на кого се е метнал такъв, баща му не спеше леко, аз също (сега спя по-леко). Но това малкото чупи рекорди!

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 21:47 от girlinblue182

# 594
  • varna
Хелоу на бързо преди лягане  Mr. Green Едвам ви изчетох, ама май нищо не запомних Embarassed
Рекламата на Кока Кола е 1 към 1 с нас, особено интериора сменения с играчките, предполагам и с това с кучето ще стане по натам Laughing
Ема е 5700 кг и 63 см, тоест пораснала е с 3 см и 300 г. Тъй че Пина, да не съм чула, че твоята не била ядяла, ми фини са ни децата и точка. И от днес вкарахме и месо и плодово пюре и док вика каша само по 3 пъти седмично, че се дебелеело, да бе да, то това дете просто не иска и не иска да дебелее. И някой каза 180 мл вода с АМ, е как да стане като тя 150-те едвам изгълтва и то само сутрин и вечер като е сънена. Док каза също, че след плодовото и зеленчуковото се додавало АМ, ми тя като не иска как да стане  newsm78 Ето днес наобяд след консултацията дадох първото пилешко, изяде половината бурканче и почна да мрънка, викам ОК, ще й додам мляко - да ама не, захърка си като пич и отхвърли биберона, за сметка на това изцока 150 мл чайче. Следобед въведох плодовото пюре, което пък така го омоцка, че чак облизвах буркана с пръст да й додавам, че не спря да отваря уста, ама после да иска мляко пак йок - само правя и хвърлям мляко за 26 лв егати. А кажете ми сега как да спазвам указанията, че и да дебелее - абсурд, отказвам се, колкото тя си иска, толкоз.

# 595
гърлче аз знам за поверие, че каквото ти се случи на сън, то на яве ще се случи обратното  Hug

Ого е много готин в банята. Опитва се да хване струята с водата  hahaha Много е смешен.
Жалинка децата са индивидуални личности, както и хората. Някой са борсуци, други са лъчезарни, трети са дискретни, четвърти са емоционални и т.н. Така че не се притеснявай, щом малката се усмихва, то значи има емоция. Пробвай да я подхвърляш във въздуха и със сигурност ще се разхили. Отделно и детето все пак трябва да е в настроение, понеже не винаги се получава.

Моите и двете деца са от типа лъчезарни. Моите гаджета... нали знаете. Не делят хората, радват се на всички. Смеят се, раздават усмивки на воля. Ого тая вечер се напика от смях преди банята. Само се потърквах носа е него и беше готов. Беше си на кеф човека.

Ого не го бях изкарвала с количка сигурно месец и е забравил да стои в нея. Днес голям рев в мола като му се доспа. как ще ходим на дълги разходки, че и да спи в нея незнам.

# 596
  • София
Здравейте и от мен, дето не съм се вясвала с месеци в този форум  Embarassed По едно време реших, че губя мно-ого време в писане и четене тук и се поотказах, но от няколко дена ви чета отново (не остава време да пиша) и си припомних колко е приятно, а и полезно да си споделяме Simple Smile

Бързам да успокоя Мисти и останалите нон-стоп кърмачки, че и аз съм от вашия отбор - малчо едва изчака да навърши един месец, и започна да спи по цяла нощ като най-доброто бебе на света. Заспиваше си в 19,30 като круша и се будеше чак в 6 сутринта - блаженство! И така допреди 2 месеца, когато започна да се буди по около 4 пъти нощем и НИЩО, ама нищо освен кърмене не го приспива! Е, след един час див рев може и да заспи без кърмене, но аз реших, че няма смисъл да се измъчваме и аз, и той, и мъжът ми, и го пренесох в нашето легло. Като се събуди, в просъница му давам да си сукне мъничко и веднага заспива отново, личи си ,че не суче от глад, ами ей така само, да се увери, че съм до него и съм на разположение.  ooooh! След множество хипотези и чуденки от какво може да се буди, най-накрая се убедих, че това са зъби и нищо не остава, освен да ги изчакаме да поникнат.

През деня също сме на както дойде, нямаме точен режим, освен, че някъде около 12-1 яде пюре, а следобед - каша. Но има дни, в които пюрето не му харесва, или пък сме някъде навън и няма условия да му сготвя или стопля храна,  и тогава е само на кърма, което като че ли не му пречи.

Това, което ме побърква е, че нямам ниакква гаранция дали точно днес дадено ядене ще му хареса! Айде, когато му готвя домашни зеленчуци и каши, се предполага, че има някакви вариации във вкуса и това е причината да яде дадено пюре единия ден лакомо, а на следващия да не иска да го близне. Но той прави така и с HIPP-ските пюрета, които са си еднакви на вкус всеки път! Що супи и пюрета съм изхвърлила на боклука поради тази причина...  ooooh!

Агнес, това с неможенето да яде от лъжичка моя момък го преодоля за по-малко от седмица, а беше на 4 месеца. Не се настройвай за продължителна борба, схващат бързо малките хитреци  Peace

Някой питаше за консистенция на акито
Скрит текст:
- бебо го захраних още на 4 месеца именно с цел да го позапеча малко, че акаше супер течно всеки път (да кажем, като боза), по няколко пъти на ден. Накрая даже кръв започна да се повява. Доколкото успях да разбера, причината затова ще да е била именно в това, че рязко си увеличи броя кърмения на ден, което разрежда кърмата и оттам - разстройство и кръв. Сега, въпреки, че нон стоп му давам само запичащи храни - моркови, картофи, ориз и пр., пак си ака кремообразно, съвсем малко е сгъстил ситуацията. Поне няма кръв  Rolling Eyes.

Хайде, дано скоро вляза повечко в час, че да се включа и по някоя по-интересна тема.

# 597
Чели ли сте това:
http://www.bnews.bg/article-42012
Аз се просълзих! Надявам се да не е лъжа!

Агнес, дано да не е верен моя сън!  Hug
Пине, казаците уникално писмо са му драснали!  Laughing

# 598
  • Бургас
Такаааа...пратила съм ЛС на всички пожелали, сега остава само да имате време да четете Simple Smile

Гърлче, тази история е много странна, представям си през какъв ужас е минала жената...

# 599
Гърлче, тази история се предъвкваше преди време по разни медии. Аз не я вярвам. Звучи ми като един виц, ама е дълъг и не ми се пише. Може да мине и в онази поредица за мамутките в Америка, дето 9 м. не са разбрали, че са бременни и един ден нещо ги засърбяло, та се почесали и що да видят - коса! newsm78

Карли, добре дошла! На мен ми липсваше, защото винаги пишеш много разумни и полезни неща. Даже по едно време мислех, че си се преименувала. Нали имаше такава мода. И този път ме успокои, че не съм сама. И аз не мога да въведа никакъв ред и само хвърлям храна. Снощи за първи път готвих и се чудя от кое боли повече - да хвърлям прескъпите Хип-ски пюрета или собственоръчно забърканите бъркочи. Днес похапнах едно кремче с пресни плодове и бисквити, което врътнах за следобедно хранене.

Онзи блог с нааканите памперси е страхотен. Запазила съм си го за бъдещи справки.

Как давате сок? Преди няколко дни питах за чашата, защото трябва да купувам нови биберони, а не видях за 6+ м, докато чашите почват от 4+, т.е. предвижда се вче да се ползват чаши

Общи условия

Активация на акаунт