ЮЛСКИ бебчета 2013 - тема 10

• 23 033
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Пине - първо и взеха кръв и после ваксина. Сега се обадих. Всичко е нормално. Хемоглобин 122,обаче сме замърсили урината и ще трябва да повтаряме.

# 646
Пине същата съм с четенето, на първите 40 мин сън аз бягам да пусна прахосмукачката в другата стая и да проветря, да прибера някоя дреха от въжето и те минутите свършили. На вторите 40 почва едно гладене, и обикновено до никъде не го докарвам е това е няма време за книги. А като чета, че някои даже учат  ooooh! аз явно тотално съм затъпяла, не мога даже да си го представя.
Весе преди 10-ина години имаше такъв хит "локо" може да пее човека истинска песен  Laughing
Вашите пеят, а моята се плези, цял ден се търкаля и вади езика навън, как не се измори това дете, търкулне се и ми се хили за одобрение, ако се усмихна се обръща в другата посока. И това след 40 мин сън, ми то ако беше спала 2ч сигурно ще тича по стаите  Thinking
Те това дето не го каза за навън, ми е едно от добрите неща, които направих за себе си покрай бебето, добре че ги отказах, интересното е, че не ми липсват.
Гърл то по пазара са с произход от Египет и т.н. морковите са огромни, и незнайно с какво са ги тъпкали, а това чудо пъщърнака не съм го виждала даже да се продава, сигурно го има в хипермаркетите, отново с произход кой знае откъде
Близначе че тая царевица не дразни ли стомаха, то аз не ям царевица, че корема ми после е много зле, та камо ли за първи храни да го давам  Thinking
Мъхче решила съм празните бурканчета, от пюретата, които вече изяде, да се опитам да направя пюре домашно от картофи, или тиква и да стерилизирам, по-горе бях обяснила, че аз много мразя размразена храна, изобщо не е същата, докато стерилизираната си е същата, затова няма да замразявам
Джине е ти ме разби, как тая дето обясняваше, че ще пази диета и ще ражда секцио щото да не се повреди, станала майка на годината, то с две детегледачки и аз гък няма да кажа, сигурно не е и разбрала колко спи или не спи детето  Sick
Някоя ползва ли гумиран лигавник, да си каже мнението?!
Агнес на мен също ми е странно как после може да се разделиш с детето ако си приемен родител, нали си се привързал, не знам, не мисля, че мога .
Аз пък произхождам от бедно работническо семейство, закърмена съм в духа на своето социалистическо време  Mr. Green Като ви слушам май съм от малцината, но ... съдба.
Пина авокадото сурово ли мачкаш?

# 647
2 дни не мога да ви прочета ,ейййй.
МНого ми хареса рекламата на КОка КОла ,тъкмо исках да ви я покажа и вие вече я знаете Simple Smile
Вчера бяхме на консултация и го измерихме 8,200 ,70 см.Добре бил.Нашта докторка ми предложи една много странна според мен схема на захранване.Все още се колебая.Каза да действам в тази последователност зеленчуци - жълтък-плодово пюре-попара (!!!) ,която включва само чай и сухар и чак тогава месо.Всичко това заради ранното вкарване на глутена и заради някакъв неин страх от анемия при кърмените бебета.Още се чудя де ,но може и да пробвам,на всичко съм съгласна за да яде като хората ,че и аз като Мисти ,съм кърмачка по цяла нощ .От страх да не го натисна се будя цялата схваната ,всичко ме боли - гръб ,кръст ,врат ooooh! ooooh!Днес му дадох плодово пюре синя слива ,защото не е акал 3 дни вече.
При нас баткото е болен.Беше 2 дни на градинаи от вчера си е у нас с Т и червено гърло.Мен трети ден ме боли адски глава ,сега ще ставам да правя мед и лимони да пия,дано ми се размине.

# 648
Сурово, Мисти! Вчера яде пюре от авокадо и банан - чиста работа, нито варя, нито пека... Но свърши банана. Пък и сварих една тенджера тиква вчера, та сега трябва да я пласирам.

Аз съм от селско семейство  Laughing  Определено не бедно, но определено селско и пиянско  Laughing  А аз не пия. Мога да се похваля, че в къщата на прадядо ми са крили Левски. Но сред тия пияници и гуляйджии да ви кажа, не му е чиста работата на Левски, кой каквото ще да разправя.  no

# 649
Не мога да насмогна с четенето, колкото по-лошо времето - толкова повече странички Hug

За уреда за пюретата, аз си взех този на Авент (от черния петък на Амазон) и съм много доволна и да ви кажа има голяма разлика във вкуса. Голямия ми син също се нареди на опашката и от време на време и на него правя нещичко  Joy е доста по вкусно де, с масло, малко сол и подправки.
За проходилката -  ползвах с баткото, но едва след като стоеше прав. Сега имам едни плей център, подариха ни го още на погачата и все още не съм го разопаковала. Ето това дано не му е стане малко, но все не намирам време и място за него - на финала може и само да си го гледа от външната страна  hahaha

Да питам - някой прави ли домашни каши от различни видове брашно? Ако може да сподели от къде си купува брашната и каква марка, че май само в био магазина на Бален намерих подобни newsm78

# 650
Момичета, вижте какво намерих

Разшифроване на кръвния анализ при децата

Всичко и за бебешка възраст и малко след това. Понеже повечето или всички лаборатории слагат референтни стойности за възрастни, да не се шашкаме преди да е видял лекар резултатите, пък сигурно и някои ЛЛ не са наясно, колко му е... Тук може да се прави справка.

Ох, макар че из нета откривам и още по- различни горни и долни граници, близки са до тук дадените.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 15:58 от pina

# 651
Ужас,това дете нито денем спи,нито нощем.На ден два пъти по половин час дали е достатъчно за толкова малко дете?-НЕ,но като не спи.Вече съм на ръба да откача,тези зъби да избиват вече,че се измъчи горкото дете.

# 652
  • София
Изпуснах ви аз от поглед по обяд и до сега сте изписали света. И то при положение, че Близначето я няма. Смятай ако си беше в София...

Ей, момичета, толкова много ми се иска да се видим. Толкова имам нужда от една дъъълга среща, знам, че пак няма да можем да се наприказваме, но ми се ще да се видим.
Петя, няма нужда да ме отвличаш, аз сама щях да тръгна ако Лазар беше спрял да кашля. Уви, обаче той си продължава да кашля като магаре. Няма как да го събера с други бебета.
Толкова ме е яд, толкова ми се искаше да се видим...
Друг път...

# 653
  • София
Мисти,Аква, тествах днес с Хип-ско бурканче да стерилизирам. Еми нъцки! Завря водата и капачката отплува, а я бях стегнала здраво, а пюрето се разля. Много ме хвана яд, щото бях сложила и много кърма вътре. Ще се купуват явно детски соц бурканчета.

# 654
Мъхче - непоискан съвет. На нито една от марките детски пюрета не се затварят капачките за повторно ползване. Само на лидълските Дизи.... Баба ми неколкократно се опитва да слага млени домати и ефекта е все този.

# 655
portokalcho, на ганчев бурканчетата се затварят. Казаха ми че имало и други марки, с които става, но така или иначе не съм пробвала с тях, а една приятелка беше запазила на Ганчев и ми ги подари. Иначе на женския пазар в София се продават новички, които се стерилизират също Simple Smile

# 656
И на Ганчев сме слагали.....тццц.... Явно си има чалъм на затваряне Wink

# 657
Боже, добре, че сте вие да ми отворите очите с тия буркани. Кой би предположил.... Егати драмата.

# 658
  • София
Бурканчета на които капачките от вътрешната страна, където е резбата, са гумени, не стават за стерилизация.
И няма как да стават, защото логично гумата като се затопли омеква и не може да задържи капачката.

п.п. на Ганчев бурканчетата ставаха преди, сега новите и те са с гумени от вътрешната страна капачки.

# 659

За уреда за пюретата, аз си взех този на Авент (от черния петък на Амазон) и съм много доволна и да ви кажа има голяма разлика във вкуса.
Бебооо, ще споделиш ли кой е този уред (ако имаш линк)? На мен ще ми се наложи да си правя пюретата сама и мислех да варя и пасирам, но ако има по- лесен вариант ще го проуча.

Общи условия

Активация на акаунт